Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Pont #1418. hozzászólásáraKöszönöm.
Hajaj ez érdekesen hangzik. Akkor számolgathatom a vízvédelmi sávok melletti területeket 50m-rel és azt levonni az adott táblából...
Ezt a 15%-ot még nem is hallottam. Van erről esetleg valami összefoglaló írás valahol?
Köszi
Válasz berenyil2 #1417. hozzászólásáraCsak olyan táblán működik a dolog, ahol a kieső rész kisebb mint 15%,(ha nagyobb teljesen ki van zárva) ezt neked kell ellenőrizned, és a maradék területek összegének kell min 50% nak lenni. A gazdanaplóba is a csökkentett területet kell írni (elvileg kijuttatni is).
Növénykondíciónáló kijuttatást vállalunk idén. Az 50 méteres vízvédelmi sávban nem lehet kijuttatni a növénykondicionálokat. Ezt hogyan kell lekezelni az egységes kérelemben a rajzon? Kell ezzel törődni vagy majd leszámolnak a területből anniyit?
Üdv,
Laci
Válasz csabahegeszt #1412. hozzászólásáraA cégnél bioban toljuk a bacit.
Rosszat netudokrá mondani.
4.éve csináljuk kb 20%al kevesebb gázoljból megtudunk csinálni mindent.
Más a talajszerkezet nemkötött és nem porosodik anyira a túlműveléskor.
Ha nem optimális nemcsináljuk. Ha rendelek 2-3-4napon belül szállítják.
Mindég friss sosem dugul.
Vanbenne valami.
De 4el kezdődő búza-kukorica nembírja el.
A trihoderma viszont az nálunk bizonyítot.
Válasz rtamas76 #1407. hozzászólásáraNem gazdagítjuk az amúgy is gazdagokat.
120 liter semmiért nem fizetünk.
Az elég drága víz ,meg egy kis festék.!
Ott száradjon rájuk.
Ezt jól kitalálták.
Részemről nem ér annyit
Pláne hogy még nem is adtak vissza ebből semmit.
Válasz Tom250 #1404. hozzászólásáraCsak a kukoricát szántom.
A többi tárcsa lazító.
Jó a mikrobiológiai is de ebben az ínységes időben nemköltünk ilyenre.
Válasz rtamas76 #1399. hozzászólásáraVan egy lista amit használhatsz, ez közzé is van téve, le lehet tölteni.....mehet a rovarölő, csak az engedélyezett...
Javítsatok ki ha rosszul tudom!
1pont a terület 50%án ha nem forgatok.
1pont a csökkentett szerhasználat de ez mit takar?
Rovarölőt nemlehet?
Gyomirtót?
Gombaölőt?
Mit jelent, mikor a gyomírtószer nem használható Agrár Ökológiai programban?
Például a Banvel-t , akkor hogy lehet használni? Elveszik az AÖP támogatás?
Válasz Ganajos #1388. hozzászólásáraMég sosem volt probléma. Mivel nem a mag közvetlen közelében van, hanem 6-8 cm. Mire a karbamid bomlani kezd akkorára a csíra már kinn van. Sőtt inkább a kezdeti fejlődésben nem segít úgy mint egy starter de viszont két hét múlva látványosan szembetűnő a karbamid hatása.
Válasz Ganajos #1384. hozzászólásáraSzia, én csak karbamiddal vetek tavaszi be dolgozva és nem savanyodik a talaj. Pedig közel húsz éve talajvizsgálatot is csinálok.
Válasz Pont #1381. hozzászólásárakét pont volt, nem? én úgy emlékszem, mert tavaly erre akartam alapozni, az orszgában lévő összes limust megvettem, s mikor kijött a rendelet, hogy ez az egy pontja változott meg, de alaposan, mégpedig őgy, hogy az inhibitoros folyéákonyat is be kéne talajba dolgozni a repcébe május környékén...
Válasz Ganajos #1374. hozzászólásáraDe miért erőlteted ezt a bacilus témát,amikor a karbamiddal ingyen meg lehet csinálni,mivel műtrágyát mindenképpen venni kell,és még a növényen is meglátszik,ami a csodaszerekről nem mondható el.
Válasz barazdabetyar. #1378. hozzászólásáraJól kitalálta ezt is az EU vezetése, előre megvesz mindent ami kell az igényléshez a gazda kiszórja s vagy megfelel vagy nem a feltételeknek, s pénz meg nem lesz csak a nagy mííííínusz!
Válasz Ganajos #1374. hozzászólásáraIgen az az 1 pontos biostimulátora van a kitének, de annak is 5 körül van a nettoja / ha az engedélyezett dózissal.
Válasz Koczka József #1373. hozzászólásáraAz nem valami 1 pontos biostimulator?
Neten nem találok kite-nél semmi 2 pontos szert, csak valami port amivel a vetőmagot lehet kezelni de nekem az felejtős
1773 hozzászólás
Válasz trikolor5 #1422. hozzászólásáraÍgy van, de azt érdemes megemlíteni, hogy ez talajtakarásos parlag.
Válasz boldizsár1988 #1419. hozzászólásáraAz egyik lehetséges vállalás 2pontért a 10% parlag. Ebből kiindulva fura lenne ha nem járna rá.
Válasz Pont #1418. hozzászólásáraKöszönöm.
Hajaj ez érdekesen hangzik. Akkor számolgathatom a vízvédelmi sávok melletti területeket 50m-rel és azt levonni az adott táblából...
Ezt a 15%-ot még nem is hallottam. Van erről esetleg valami összefoglaló írás valahol?
Köszi
Üdv
Lqci
Válasz boldizsár1988 #1419. hozzászólásáraJár szerintem, csak gazdaság szintén eleget kell tenni a 2 pontnak valamilyen vállalással.
Még annyit kérdeznék ugarra jár az aöp?
Válasz berenyil2 #1417. hozzászólásáraCsak olyan táblán működik a dolog, ahol a kieső rész kisebb mint 15%,(ha nagyobb teljesen ki van zárva) ezt neked kell ellenőrizned, és a maradék területek összegének kell min 50% nak lenni. A gazdanaplóba is a csökkentett területet kell írni (elvileg kijuttatni is).
Sziasztok!
Növénykondíciónáló kijuttatást vállalunk idén. Az 50 méteres vízvédelmi sávban nem lehet kijuttatni a növénykondicionálokat. Ezt hogyan kell lekezelni az egységes kérelemben a rajzon? Kell ezzel törődni vagy majd leszámolnak a területből anniyit?
Üdv,
Laci
Válasz Igazi Földönfutó #1415. hozzászólásáraIlyen gazdasági helyzetben igen.
Válasz rtamas76 #1413. hozzászólásáraMagyarul veszteséges a használata.
Válasz boldizsár1988 #1411. hozzászólására1 pont és 5%-on kell alkalmazni táblaszinten.
Válasz csabahegeszt #1412. hozzászólásáraA cégnél bioban toljuk a bacit.
Rosszat netudokrá mondani.
4.éve csináljuk kb 20%al kevesebb gázoljból megtudunk csinálni mindent.
Más a talajszerkezet nemkötött és nem porosodik anyira a túlműveléskor.
Ha nem optimális nemcsináljuk. Ha rendelek 2-3-4napon belül szállítják.
Mindég friss sosem dugul.
Vanbenne valami.
De 4el kezdődő búza-kukorica nembírja el.
A trihoderma viszont az nálunk bizonyítot.
Válasz rtamas76 #1407. hozzászólásáraNem gazdagítjuk az amúgy is gazdagokat.
120 liter semmiért nem fizetünk.
Az elég drága víz ,meg egy kis festék.!
Ott száradjon rájuk.
Ezt jól kitalálták.
Részemről nem ér annyit
Pláne hogy még nem is adtak vissza ebből semmit.
Akkor most a karbamid műtrágya 2 pont? És a terület 5%kell alkalmazni?
Válasz vitezkaroly1 #1397. hozzászólásáraÚgy,hogy nem dokumentálod.
Válasz Tom250 #1408. hozzászólásáraViszont pénzbe nemkerül.
Válasz rtamas76 #1407. hozzászólásáraViszont a forgatás nélkülinél (ha tavaly óta nem változott) minden műveletet 15napon belül be kell jelenteni!
Válasz Tom250 #1404. hozzászólásáraCsak a kukoricát szántom.
A többi tárcsa lazító.
Jó a mikrobiológiai is de ebben az ínységes időben nemköltünk ilyenre.
Válasz rtamas76 #1399. hozzászólásárahttps://kap.mnvh.eu/news/2024-02-01/170024/kap-nemzeti-iranyito-hatosag-22024-szamu-kozlemenye-az-agro-okologiai?
Válasz rtamas76 #1399. hozzászólásáraVan egy lista amit használhatsz, ez közzé is van téve, le lehet tölteni.....mehet a rovarölő, csak az engedélyezett...
Válasz rtamas76 #1403. hozzászólásáraA terület 50%-án kell megvalósítani.
Én tavaly a biztonság kedvéért a mikrobiológiai készítmény kijuttatást és a forgatás nélküli művelést is vállaltam.
Így volt összesen 4pontom
Válasz Tom250 #1401. hozzászólásáraÉs a terület menyi%án?
Válasz trikolor5 #1400. hozzászólásáraNemtudom tavaj baciztam.
Ezért kérdezem tavaj nemjártam utánna!
Ha azt választanám csak a trihoderma lenne!
Válasz rtamas76 #1399. hozzászólásáraA forgatás nélküli vállalás 2pont. Legalább is tavaly még 2pont volt
Válasz rtamas76 #1399. hozzászólásáraCsökkentett szerhasználat? Én a méhekre nem veszélyest vállaltam tavaly. Az 1pont volt. Valami változott megint?
Javítsatok ki ha rosszul tudom!
1pont a terület 50%án ha nem forgatok.
1pont a csökkentett szerhasználat de ez mit takar?
Rovarölőt nemlehet?
Gyomirtót?
Gombaölőt?
Válasz vitezkaroly1 #1397. hozzászólására
https://www.agroinform.hu/novenyvedoszer/szer/banvel_480_sl
Mit jelent, mikor a gyomírtószer nem használható Agrár Ökológiai programban?
Például a Banvel-t , akkor hogy lehet használni? Elveszik az AÖP támogatás?
Válasz petsudo821 #1394. hozzászólásáraIgen, ez az elmélet. Gyakorlatban még nem volt gond.
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-04-22 16:08:16
Válasz blink #1391. hozzászólásáraKijuttatás után egy-két hét várakozás szükséges vetés előtt, a képződő ammónia csírázásgátló hatása miatt.
Válasz Igazi Földönfutó #1392. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz blink #1391. hozzászólásáraIgen,lényeg az azonnali bedolgozás,ami itt azonnal teljesül.
"Karbamid műtrágya környezetbarát használata szántóföldi területen" vállalásnál elfogadják a vetőgéppel történő kijutattást is?
Válasz Ganajos #1388. hozzászólásáraMég sosem volt probléma. Mivel nem a mag közvetlen közelében van, hanem 6-8 cm. Mire a karbamid bomlani kezd akkorára a csíra már kinn van. Sőtt inkább a kezdeti fejlődésben nem segít úgy mint egy starter de viszont két hét múlva látványosan szembetűnő a karbamid hatása.
Válasz Igazi Földönfutó #1387. hozzászólásáraÉn maradok a talajbacinál, 5 % ért nem variálok
Válasz Koczka József #1386. hozzászólásáraKarbamid nem gàtolja a csírázádt?
Válasz Ganajos #1384. hozzászólásáraAttól,hogy évente használsz a terület 5%-án egy minimális mennyiséget,nemigen fog savanyodni.
Válasz Ganajos #1384. hozzászólásáraSzia, én csak karbamiddal vetek tavaszi be dolgozva és nem savanyodik a talaj. Pedig közel húsz éve talajvizsgálatot is csinálok.
Válasz Pont #1381. hozzászólásárakét pont volt, nem? én úgy emlékszem, mert tavaly erre akartam alapozni, az orszgában lévő összes limust megvettem, s mikor kijött a rendelet, hogy ez az egy pontja változott meg, de alaposan, mégpedig őgy, hogy az inhibitoros folyéákonyat is be kéne talajba dolgozni a repcébe május környékén...
Válasz Igazi Földönfutó #1380. hozzászólásáraNem használok karbamidot, így is savanyúak a talajok
Válasz barazdabetyar. #1378. hozzászólásáraJelen helyzetben az a netto 4800ft/ha nem egy nagy összeg, nem azon múlik a haszon sztem
Válasz Pont #1381. hozzászólásáraDiverzifikáció+1 ponty
Válasz Igazi Földönfutó #1380. hozzászólásáraKarbamid csak 1 pont még kell mellé valami.....
Válasz Ganajos #1374. hozzászólásáraDe miért erőlteted ezt a bacilus témát,amikor a karbamiddal ingyen meg lehet csinálni,mivel műtrágyát mindenképpen venni kell,és még a növényen is meglátszik,ami a csodaszerekről nem mondható el.
Válasz barazdabetyar. #1378. hozzászólásáraJól kitalálta ezt is az EU vezetése, előre megvesz mindent ami kell az igényléshez a gazda kiszórja s vagy megfelel vagy nem a feltételeknek, s pénz meg nem lesz csak a nagy mííííínusz!
Válasz Ganajos #1372. hozzászólásáraElőre kifizetitek,az AÖP pénzt?Hol a haszon?
Válasz Borz #1376. hozzászólásáraSzia valóban csak 1 pont jár és 4800 Ft /ha a költsége.
Válasz Ganajos #1374. hozzászólásáraIgen az az 1 pontos biostimulátora van a kitének, de annak is 5 körül van a nettoja / ha az engedélyezett dózissal.
Válasz Ganajos #1374. hozzászólásáraKérdezd a KITét nekem ajánlotta de nem tudom a nevét mert engem nem érdekel.
Válasz Koczka József #1373. hozzászólásáraAz nem valami 1 pontos biostimulator?
Neten nem találok kite-nél semmi 2 pontos szert, csak valami port amivel a vetőmagot lehet kezelni de nekem az felejtős