Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kicsit abszurd a helyzet, pont attól kérdezi meg mindenki mennyi a kukorica ára, aki abban érdekelt, hogy minél alacsonyabb áron vegyen, mert utána a termény magasabb eladási árán nyer.
Előbb néztem Cornmill.hu-t, a gazdatársad tényleg hülye, 47.000-en kötnek új kukoricát, ki is van téve honlapjukra
Kellene egy vállalkozás, aki havi díj ellenében ellátná a gazdákat heti rendszerességgel piaci infókról és árakról. Gyakorlatilag a gazda fizetne azért, hogy minden lényeges információ a birtokában legyen és megfelelő, jó döntést tudjon hozni az eladásnál.
MA hívot egy gazdatársam, hogy 4100 ft-ért kötött le kukoricát azt mondták neki (Cornmill) hogy csak lejebb lesz majd aratáskor... még a szaros bet.hun is 4900Ft. 11 hóra!!! Mennyi embert megszívatnak ezek a kereskedők hihetetlen!
Azt kell mondjam, sőt, meggyőződésem, a kereskedő csak azért tud a piaci ár alatt búzát, kukoricát, terményt vásárolni, mert a gazdák 99 % tájékozatlan, nincs tisztában az aktuális világpiaci, EU-s, USA beli árakkal.
Sajnos, de van megoldás és remény!
Milling Wheat a buza
http://www.barchart.com/futures/exchanges.php?exch=matif
Ha ebből visszaszámoljuk MAora vonatkoztatva apiaci árat, akkor 205-(35vagy40)=165-170 Eur/tonna
52-53.000 Ft/tonna malmi. Már ennyiért megéri megvenni kereskedőnek és kivinnie külföldre.
Helyette mennyit adnak érte?
Előbb beszéltem Trigoval, 42.500-43.000 Ft/t takarmány, 1.500 Ft-al emelkedik minosegenkent.
IKR mai ara 44.500 Ft/t takarmány és 1.500 Ft-al emelkedik minosegenkent.
szoval malmiert 45-47.000-et adnak Tolnaban.
Ami 6-7.000 Ft-al kevesebb tonnankent mint Matifbol visszaszamlova.
Aki 50.000 Ft/t alatt kot most malmit, az tudja, annyival veri at magat mint a ketto kozti kulonbseg. Csak ido kerdese es kis szerencse, ha az arak maradnak vagy emelkednek tovabb EU-ban, akkor par nap vagy het alatt is szepen felviszi mindenki arait 50.000-52.000 kore.
Válasz Wilde #4340. hozzászólásáraA történethez tartozik,hogy 9 hónapos ügyintézés után elutasítja a vételem valamelyik illetékes ökör,hogy 20km-en belül nem vagyok helyben lakó.
Válasz Wilde #4340. hozzászólásáraAz osztatlan az egy őskáosz még mindig. Az a baj hogy ha valaki műveli már pl 40 hektár 800 tulaj az simán művelheti tovább kap is rá földalaput és ha be akarok kerülni nekem már mind a 800 tulajjal le kellene leveleznem ha nem kötnek e bele... agyrém... és a többi és a többi...
Az utolsó mondatod mindent elmond :a saját érdekükben pillantok alatt......
Válasz borda77 (Joe) #4339. hozzászólásáraKormányunk?Őket nem érdekli a magyar gazda.CSak adóbeszedés.Semmit nem tettek régóta ,hogy megkönnyítsék a gazdák munkáját.Minden gazdatársam háborog a földhivatali ügyintézésen,tettek valamit a könnyítés érdekében???? 9 hónapja nem került a nevemre amit vettem erdőt,osztatlanban még mindig majdhogynem lehetetlen elrendezni a földhasználatot.Csak fényezik magukat a süket dumájukkal.Nevetséges okok miatt keresztbe tesznek a gazdáknak.Még sorolhatnám sokáig a szemét huzásokat,de nincs értelme.Hiába kapják az infókat innen onnan,hogy nem életszerüek a retkes új szabályaik tesznek rá nagy ívben.Talán örömet okoz nekik a szivatás.A saját érdekükben pillanatok alatt tudnak jogszabályokat alkotni(2/3).
Válasz Wilde #4338. hozzászólásáraA nagy kormányunk meg, jakab papa, meg a nak meg a többi semmirekellő meg szépen nézi ezt SŐT még kiabálják is micsoda termés lesz stb....
Válasz borda77 (Joe) #4335. hozzászólásáraMennyit akarnak??,amennyit csak lehet.Tavaj a 45000 ft-os kukorica kötésemet kifizették 33500- ban.(minőségi problémákra hivatkozva).45-ÉRT is lett volna haszna.
Válasz jozef19 #4334. hozzászólásáraEzért mondom ébredj magyar BAUER!!! Ami most elkezdődött ez nagyon durva és amúgy EU-ban látjátok az árakat! És most a ft is a béka s....e alatt van. Mennyit akarnak keresni 1 tonnán a kereskedők ???? 10000 Ft-ot?
Válasz lala #4326. hozzászólásáraDecemberre talán. Nem tudom, nemigen várható jelentős emelkedés. A tavalyi kukorica nagy része még készleten van, az árpának kb. 3-al fog kezdődni az ára, etanol gyártás a múlt évben állt mint a szeg, az "olcsó" benzin miatt.... A tavalyi nagy taki búza készlet mostanra malmivá érett, az usa készletei nemigen apadtak az elmúlt évben, szval mitől emelkedne, DE NE LEGYEN IGAZAM, várnám én is, ennyiért nem adtam el még egy szemet sem.
Válasz Wilde #4321. hozzászólásáraTovábbá vetettek rengeteg lucernát a zöldítés miatt, az is csökkentette a vetés területeket minden növénynél. Azt gondolják lesz az idén 40 ft búza aratáskos, próbálkozni lehet de szerintem ez most nem jön be.
Válasz Ares 826 #4320. hozzászólásáraÍgy igaz.A szójavetések is csökkentették a búza területeket.Aki későn aratta a sok eső miatt a kukoricát,és kénytelen volt váltani az bepróbálta a szóját(+ támogatás).
Válasz Saf #4318. hozzászólásáraPróbálkoznak csak valahonnét elindulni. Kevés a búzavetés a 2014-es esős időjárás miatt sok kucca kintmaradt, vagy nem lehetett rá menni a földekre vetni, továbbá Márc 01-től Máj 201 szinte egy jó áztató eső nem volt, ez majdnem HÁROM hónap. Sínylődtek a gabonák a búza is ebben az időszakban, mitől lenne jó termés??????? SZAROK A BÚZÁK, NEM LESZ JÓ TERMÉS!
Semmit, soha többet nem veszek :)
P-ben jól ellátottak felénk a talajok, plusz tettem is ki ősszel, így visszagondolva, semmi értelme nem volt. Talán azért is gondoltam tavasszal mégis, mert nagyon gyatrán nézett ki a búza és hát adjunk neki...
Hagyj kontroll területet, sajna én nem hagytam, akkor lehet mégis ért valamit? nem tudom..
Azospeed-nél volt kontroll, igaz nem arattuk külön, de szemrevételezve 0 eltérés azospeedeshez képest.
Idén jobban odafigyelek erre és lesz mindenből kontroll.
Tavaly Soissons-om volt, átlagban 7,9 t/ha, nagyrészt 20 AK föld, kisebb részben 40 AK. Kukorica és napraforgó elővetemény, vetés előtt 1 q pétisó + 1 q MAP, 195 kg-al vetve október utolsó napjaiban. Tavasszal Radistart FL 15-20 l/ha, 2 gombaölő, 2 rovar, 230 kg pétisó kezdésnél majd + 1 q pétisó, kalászhányáskor 25 l/ha azospeed, majd virágzáskor 15 l/ha Azospeed.
EUR minőségű lett.
Volt már Basmatid ezelőtt is vagy ismerőseidnek? Nekem is van, kb 20 ha-on. Ha igen, mennyi terméssel szoktátok aratni?
Pár hete én is tervezem a kötést, ezek szerint azóta nagyon nem csökkent, kb 1.000 Ft/t-át.
Igen szerződtek felénk is, csak azóta már estek az árak, nem tudom mennyit. Sygnus-t ajánlották, Glencore-t kérdeztük de leálltak kötéssel nagy bizonytalanság miatt.
Tolnában 2-3 hete kezdték meg kereskedők, 50.000 Ft/t takarmány ártól felfele 1.500-2.000 Ft árlépésközzel minőségtől függően.
Mára ez leesett 43-45.000 Ft/t-ra takarmánynál.
Trigó, Cargill még nem jött ki árakkal. IKR, Sygnus és Isterra magosok kötnek.
dicsérem az eszed hogy eddig kitartottad bár mindenkinek lenne ennyi előrelátása.de az elkövetkezendő változások miatt néhány héten belül ,szerintem még február közepéig tartsd maximum meg.felénk már nem csak búzát őrölnek kenyérnek,s az állattartók hozzáállása is változóban , ez rád is hatni fog.tisztelettel egy jóakaród.
12447 hozzászólás
Válasz Cafi #4346. hozzászólásáraTalàn Agràrkamara is lehetne,csak nem az a cèljuk.
Válasz borda77 (Joe) #4345. hozzászólásáraNem néznek hülyének, csak kihasználják a gazdák tájékozatlanságát és informálatlanságát.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Kicsit abszurd a helyzet, pont attól kérdezi meg mindenki mennyi a kukorica ára, aki abban érdekelt, hogy minél alacsonyabb áron vegyen, mert utána a termény magasabb eladási árán nyer.
Előbb néztem Cornmill.hu-t, a gazdatársad tényleg hülye, 47.000-en kötnek új kukoricát, ki is van téve honlapjukra
Kellene egy vállalkozás, aki havi díj ellenében ellátná a gazdákat heti rendszerességgel piaci infókról és árakról. Gyakorlatilag a gazda fizetne azért, hogy minden lényeges információ a birtokában legyen és megfelelő, jó döntést tudjon hozni az eladásnál.
Még nincs ilyen!
Válasz Cafi #4344. hozzászólásáraMondom hülyének néznek bennünket!
MA hívot egy gazdatársam, hogy 4100 ft-ért kötött le kukoricát azt mondták neki (Cornmill) hogy csak lejebb lesz majd aratáskor... még a szaros bet.hun is 4900Ft. 11 hóra!!! Mennyi embert megszívatnak ezek a kereskedők hihetetlen!
Azt kell mondjam, sőt, meggyőződésem, a kereskedő csak azért tud a piaci ár alatt búzát, kukoricát, terményt vásárolni, mert a gazdák 99 % tájékozatlan, nincs tisztában az aktuális világpiaci, EU-s, USA beli árakkal.
Sajnos, de van megoldás és remény!
Milling Wheat a buza
http://www.barchart.com/futures/exchanges.php?exch=matif
205 EUR/tonna szeptemberi lejáratra. Malmi minőség.
Ha ebből visszaszámoljuk MAora vonatkoztatva apiaci árat, akkor 205-(35vagy40)=165-170 Eur/tonna
52-53.000 Ft/tonna malmi. Már ennyiért megéri megvenni kereskedőnek és kivinnie külföldre.
Helyette mennyit adnak érte?
Előbb beszéltem Trigoval, 42.500-43.000 Ft/t takarmány, 1.500 Ft-al emelkedik minosegenkent.
IKR mai ara 44.500 Ft/t takarmány és 1.500 Ft-al emelkedik minosegenkent.
szoval malmiert 45-47.000-et adnak Tolnaban.
Ami 6-7.000 Ft-al kevesebb tonnankent mint Matifbol visszaszamlova.
Aki 50.000 Ft/t alatt kot most malmit, az tudja, annyival veri at magat mint a ketto kozti kulonbseg. Csak ido kerdese es kis szerencse, ha az arak maradnak vagy emelkednek tovabb EU-ban, akkor par nap vagy het alatt is szepen felviszi mindenki arait 50.000-52.000 kore.
Glencore -Gyomaendrőd tájékoztató ár:
Takarmány 40.000Ft netto
Malmi 28% sikér felett 42.000Ft netto
Válasz Wilde #4340. hozzászólásáraA történethez tartozik,hogy 9 hónapos ügyintézés után elutasítja a vételem valamelyik illetékes ökör,hogy 20km-en belül nem vagyok helyben lakó.![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Válasz Wilde #4340. hozzászólásáraAz osztatlan az egy őskáosz még mindig. Az a baj hogy ha valaki műveli már pl 40 hektár 800 tulaj az simán művelheti tovább kap is rá földalaput és ha be akarok kerülni nekem már mind a 800 tulajjal le kellene leveleznem ha nem kötnek e bele... agyrém... és a többi és a többi...
Az utolsó mondatod mindent elmond :a saját érdekükben pillantok alatt......
Válasz borda77 (Joe) #4339. hozzászólásáraKormányunk?Őket nem érdekli a magyar gazda.CSak adóbeszedés.Semmit nem tettek régóta ,hogy megkönnyítsék a gazdák munkáját.Minden gazdatársam háborog a földhivatali ügyintézésen,tettek valamit a könnyítés érdekében???? 9 hónapja nem került a nevemre amit vettem erdőt,osztatlanban még mindig majdhogynem lehetetlen elrendezni a földhasználatot.Csak fényezik magukat a süket dumájukkal.Nevetséges okok miatt keresztbe tesznek a gazdáknak.Még sorolhatnám sokáig a szemét huzásokat,de nincs értelme.Hiába kapják az infókat innen onnan,hogy nem életszerüek a retkes új szabályaik tesznek rá nagy ívben.Talán örömet okoz nekik a szivatás.A saját érdekükben pillanatok alatt tudnak jogszabályokat alkotni(2/3).![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Válasz Wilde #4338. hozzászólásáraA nagy kormányunk meg, jakab papa, meg a nak meg a többi semmirekellő meg szépen nézi ezt SŐT még kiabálják is micsoda termés lesz stb....
Válasz borda77 (Joe) #4335. hozzászólásáraMennyit akarnak??,amennyit csak lehet.Tavaj a 45000 ft-os kukorica kötésemet kifizették 33500- ban.(minőségi problémákra hivatkozva).45-ÉRT is lett volna haszna.![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Válasz Traktoros Jani #4336. hozzászólásáraFrankó ár... KB. 1000-1300 Ft-ot keresnek rajta ha a szállítást leveszem belőle és nem is 315-ös árfolyamon számoltam...
tak.búza:4300+komp
eur.búza:4400+komp
malm.búza:4500+komp
jav.búza:4600+komp
Válasz jozef19 #4334. hozzászólásáraEzért mondom ébredj magyar BAUER!!! Ami most elkezdődött ez nagyon durva és amúgy EU-ban látjátok az árakat! És most a ft is a béka s....e alatt van. Mennyit akarnak keresni 1 tonnán a kereskedők ???? 10000 Ft-ot?
Válasz borda77 (Joe) #4333. hozzászólására7 éve is adtak 37-et az árpáért...
Mai árak matif:
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Búza 200.50 EUR/Tonna (szeptemberre)
Kukorica: 184 EUR/T (novemberre)
Ft árfolyama euroval szemben: 315 Ft
Most akkor számoljunk? HA a fuvart is leveszem meg a nepperek hasznát, mennyi az annyi?
3700 az árpára? 4500 a javító búzára?
ÉBRESZTŐ!!!
http://www.kaack-terminhandel.de/en/matif-wheat.html
http://www.kaack-terminhandel.de/en/matif-wheat.html
Gyerekek miről beszélünk itt???
Nézzétek meg a matifot.. 198-200 EUR/tonna a búza ára.....!!!!
A kukorica 175 körül van! Teljesen hülyének néznek bennünket ebben az országban???
Én elkezdtem már mozogni osztrákba remélem sikerül ezek a .... kereskedők meg....
Mellesleg 315 az EUR, most persze ez sem számít...
A kukorica 175 körül van! Teljesen hülyének néznek bennünket ebben az országban???
Én elkezdtem már mozogni osztrákba remélem sikerül ezek a .... kereskedők meg....
Válasz lala #4326. hozzászólására![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Decemberre talán. Nem tudom, nemigen várható jelentős emelkedés. A tavalyi kukorica nagy része még készleten van, az árpának kb. 3-al fog kezdődni az ára, etanol gyártás a múlt évben állt mint a szeg, az "olcsó" benzin miatt.... A tavalyi nagy taki búza készlet mostanra malmivá érett, az usa készletei nemigen apadtak az elmúlt évben, szval mitől emelkedne, DE NE LEGYEN IGAZAM, várnám én is, ennyiért nem adtam el még egy szemet sem.
Válasz gazda001 #4325. hozzászólásáratalán lesz még jobb is
Válasz lala #4324. hozzászólására42-44-46 ársor múlt pénteken Karcsú
Búzaárak?????????????????
Válasz Ares 826 #4322. hozzászólásáraakinek nincs magtár vagy kell a pénz az odaadja aratáskor
Válasz Wilde #4321. hozzászólásáraTovábbá vetettek rengeteg lucernát a zöldítés miatt, az is csökkentette a vetés területeket minden növénynél. Azt gondolják lesz az idén 40 ft búza aratáskos, próbálkozni lehet de szerintem ez most nem jön be.![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz Ares 826 #4320. hozzászólásáraÍgy igaz.A szójavetések is csökkentették a búza területeket.Aki későn aratta a sok eső miatt a kukoricát,és kénytelen volt váltani az bepróbálta a szóját(+ támogatás).![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz Saf #4318. hozzászólásáraPróbálkoznak csak valahonnét elindulni. Kevés a búzavetés a 2014-es esős időjárás miatt sok kucca kintmaradt, vagy nem lehetett rá menni a földekre vetni, továbbá Márc 01-től Máj 201 szinte egy jó áztató eső nem volt, ez majdnem HÁROM hónap. Sínylődtek a gabonák a búza is ebben az időszakban, mitől lenne jó termés??????? SZAROK A BÚZÁK, NEM LESZ JÓ TERMÉS!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Saf #4318. hozzászólásáraTakarmány még a 4000-et eléri![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz Ares 826 #4317. hozzászólásáraez igen trigo ár ennyit mondtak ma kötésre malmira
Válasz lala #4316. hozzászólásáraEz mi a mostani ár???![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
malmi 4400
Válasz #4314. hozzászólásra
nem tudom..
Semmit, soha többet nem veszek :)
P-ben jól ellátottak felénk a talajok, plusz tettem is ki ősszel, így visszagondolva, semmi értelme nem volt. Talán azért is gondoltam tavasszal mégis, mert nagyon gyatrán nézett ki a búza és hát adjunk neki...
Hagyj kontroll területet, sajna én nem hagytam, akkor lehet mégis ért valamit?
Azospeed-nél volt kontroll, igaz nem arattuk külön, de szemrevételezve 0 eltérés azospeedeshez képest.
Idén jobban odafigyelek erre és lesz mindenből kontroll.
Válasz #4313. hozzászólásra
A Radistartról érdekelne a véleményed! Láttál valami értékelhető hatást tőle?
Válasz #4312. hozzászólásra
Tavaly Soissons-om volt, átlagban 7,9 t/ha, nagyrészt 20 AK föld, kisebb részben 40 AK. Kukorica és napraforgó elővetemény, vetés előtt 1 q pétisó + 1 q MAP, 195 kg-al vetve október utolsó napjaiban. Tavasszal Radistart FL 15-20 l/ha, 2 gombaölő, 2 rovar, 230 kg pétisó kezdésnél majd + 1 q pétisó, kalászhányáskor 25 l/ha azospeed, majd virágzáskor 15 l/ha Azospeed.
EUR minőségű lett.
Válasz #4311. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Csak azért mert vetettem belőle 30 ha-t. Mesélhetnél azokról a tapasztalatokról, szívesen meghallgatnám... Köszi..
Válasz #4310. hozzászólásra
de arra gondoltam az csak fáradt vagyok helyesen Írni
Válasz #4308. hozzászólásra
Sosaont?? Az melyik nemesítőháztól való?? Nem a Soisson-ra gondoltál??
Válasz #4307. hozzászólásra
öszintén nem is néztem meg a szerzödést vagtában történt
Válasz #4306. hozzászólásra
nem még nem volt edig basmati fajta eddig sosaont vetetem arol esetleg tudok mesélni saját tapasztaltaimat
Válasz #4305. hozzászólásra
Én most szeretnék kötni nálatok mik a minőségi kritériumok?Köszi
Válasz #4305. hozzászólásra
Volt már Basmatid ezelőtt is vagy ismerőseidnek? Nekem is van, kb 20 ha-on. Ha igen, mennyi terméssel szoktátok aratni?
Pár hete én is tervezem a kötést, ezek szerint azóta nagyon nem csökkent, kb 1.000 Ft/t-át.
Válasz #4304. hozzászólásra
TEGNAP SZERZŐDTEM 140TONÁT A CARGILLAL
44000/TAKARMÁNY 46/EURÓ 48/ÉTKEZÉSI
BASMATI FAJTÁT VETETEM SZERINTEM EURÓ MINŐSÉGŰ LESZ LEGALÁBB
SZERINTEM
hali friss árat tud mondani valaki búzára?
Válasz #4302. hozzászólásra
Igen szerződtek felénk is, csak azóta már estek az árak, nem tudom mennyit. Sygnus-t ajánlották, Glencore-t kérdeztük de leálltak kötéssel nagy bizonytalanság miatt.
Válasz #4301. hozzászólásra
Ha jól emlékszem 120.000 Ft/t.
Páran már szerződtek is.
Válasz #4300. hozzászólásra
Sygnus magasolajsavas naprára, nem tudod mennyiért köt, vagy valaki más??
Sziasztok,
búzára szerződtetek már?
Tolnában 2-3 hete kezdték meg kereskedők, 50.000 Ft/t takarmány ártól felfele 1.500-2.000 Ft árlépésközzel minőségtől függően.
Mára ez leesett 43-45.000 Ft/t-ra takarmánynál.
Trigó, Cargill még nem jött ki árakkal. IKR, Sygnus és Isterra magosok kötnek.
Köszi, majd meglátjuk. Mindenesetre a malom ma reggel megint jelentkezett....
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz #4297. hozzászólásra
dicsérem az eszed hogy eddig kitartottad bár mindenkinek lenne ennyi előrelátása.de az elkövetkezendő változások miatt néhány héten belül ,szerintem még február közepéig tartsd maximum meg.felénk már nem csak búzát őrölnek kenyérnek,s az állattartók hozzáállása is változóban , ez rád is hatni fog.tisztelettel egy jóakaród.