Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Wilde #4321. hozzászólásáraTovábbá vetettek rengeteg lucernát a zöldítés miatt, az is csökkentette a vetés területeket minden növénynél. Azt gondolják lesz az idén 40 ft búza aratáskos, próbálkozni lehet de szerintem ez most nem jön be.
Válasz Ares 826 #4320. hozzászólásáraÍgy igaz.A szójavetések is csökkentették a búza területeket.Aki későn aratta a sok eső miatt a kukoricát,és kénytelen volt váltani az bepróbálta a szóját(+ támogatás).
Válasz Saf #4318. hozzászólásáraPróbálkoznak csak valahonnét elindulni. Kevés a búzavetés a 2014-es esős időjárás miatt sok kucca kintmaradt, vagy nem lehetett rá menni a földekre vetni, továbbá Márc 01-től Máj 201 szinte egy jó áztató eső nem volt, ez majdnem HÁROM hónap. Sínylődtek a gabonák a búza is ebben az időszakban, mitől lenne jó termés??????? SZAROK A BÚZÁK, NEM LESZ JÓ TERMÉS!
Semmit, soha többet nem veszek :)
P-ben jól ellátottak felénk a talajok, plusz tettem is ki ősszel, így visszagondolva, semmi értelme nem volt. Talán azért is gondoltam tavasszal mégis, mert nagyon gyatrán nézett ki a búza és hát adjunk neki...
Hagyj kontroll területet, sajna én nem hagytam, akkor lehet mégis ért valamit? nem tudom..
Azospeed-nél volt kontroll, igaz nem arattuk külön, de szemrevételezve 0 eltérés azospeedeshez képest.
Idén jobban odafigyelek erre és lesz mindenből kontroll.
Tavaly Soissons-om volt, átlagban 7,9 t/ha, nagyrészt 20 AK föld, kisebb részben 40 AK. Kukorica és napraforgó elővetemény, vetés előtt 1 q pétisó + 1 q MAP, 195 kg-al vetve október utolsó napjaiban. Tavasszal Radistart FL 15-20 l/ha, 2 gombaölő, 2 rovar, 230 kg pétisó kezdésnél majd + 1 q pétisó, kalászhányáskor 25 l/ha azospeed, majd virágzáskor 15 l/ha Azospeed.
EUR minőségű lett.
Volt már Basmatid ezelőtt is vagy ismerőseidnek? Nekem is van, kb 20 ha-on. Ha igen, mennyi terméssel szoktátok aratni?
Pár hete én is tervezem a kötést, ezek szerint azóta nagyon nem csökkent, kb 1.000 Ft/t-át.
Igen szerződtek felénk is, csak azóta már estek az árak, nem tudom mennyit. Sygnus-t ajánlották, Glencore-t kérdeztük de leálltak kötéssel nagy bizonytalanság miatt.
Tolnában 2-3 hete kezdték meg kereskedők, 50.000 Ft/t takarmány ártól felfele 1.500-2.000 Ft árlépésközzel minőségtől függően.
Mára ez leesett 43-45.000 Ft/t-ra takarmánynál.
Trigó, Cargill még nem jött ki árakkal. IKR, Sygnus és Isterra magosok kötnek.
dicsérem az eszed hogy eddig kitartottad bár mindenkinek lenne ennyi előrelátása.de az elkövetkezendő változások miatt néhány héten belül ,szerintem még február közepéig tartsd maximum meg.felénk már nem csak búzát őrölnek kenyérnek,s az állattartók hozzáállása is változóban , ez rád is hatni fog.tisztelettel egy jóakaród.
Válasz #4290. hozzászólásra
Köszi az infót! Nekem is ez volt a benyomásom róluk, ők hívtak, hogy halják van eladó búzám aztán nyomták a dumát, hogy annyi búza van hogy nem kell senkinek se, de ők megveszik tőlem. Szóval szaga volt egyből de azért gondoltam körbejárom. Mégegyszer köszi az infót!
Selypre SOHA!!!! Már nem tudom hányadik céget buktatták be a régi tulajok... A környékbeli gazdáknak sem fizették még ki az 5 éve leadott búzát és nem is fogják, pedig ment a fenyegetőzés ezerrel... Nem tudom, hogy ez új cég-e, de én nagyon óvatos lennék a helyedben, csakis azonnali fizetéssel...
Nem pont ide tartozik, de hátha tud valaki segíteni. Hatvan környékéről kerestek ma egy malomból. De elfelejtettem a település nevét és a térképen se találok olyan települést ami ismerősen csengene. Esetleg tudja valaki milyen malmok vannak Hatvan környékén? És megbízhatzóak e?
Válasz #4283. hozzászólásra
90-100 km körül. Az itteni búza árak takarmány 120 és minden egyes lépcsőfok +5 euró. Gondoltam hogy az idei búzát 140 euróért sikerül értékesítenem, de sajnos csak átlag 127 euró jött ki tonnánként. Nem tetszik az idei ár, de sajnos mifelénk senki sem ad többet. A plussz termés valamit kompenzál az áresésen. Idén se lessz gépparkfelujítás, pedig már készültem nagyon.
Érdekes cég a goodmill minden évben más a malmi buzák paraméterei idén 28 sikér és 14 es fehérje az malmi, a 30 sikér 13, 8 fehérje is malmi de már nem olyan jó , idén a fehérje tavaly a sikér elötte az esésszám volt a mérvado egyébként a cég komáromban van közel szlovákiához, kérdés elég közel hozzátok
Válasz #4280. hozzászólásra
Ez szép ár, Szlovákiában csak álmodni lehet ilyen árakról. Ha lehetne, milyenek a paraméter követelmények a malmi kategóriának. Szlovákiában más jelölések vannak. Csak azért kérdem hogy össze tudjam hasonlítani az itteni árakat minöség szerint.
12425 hozzászólás
Válasz lala #4324. hozzászólására42-44-46 ársor múlt pénteken Karcsú
Búzaárak?????????????????
Válasz Ares 826 #4322. hozzászólásáraakinek nincs magtár vagy kell a pénz az odaadja aratáskor
Válasz Wilde #4321. hozzászólásáraTovábbá vetettek rengeteg lucernát a zöldítés miatt, az is csökkentette a vetés területeket minden növénynél. Azt gondolják lesz az idén 40 ft búza aratáskos, próbálkozni lehet de szerintem ez most nem jön be.
Válasz Ares 826 #4320. hozzászólásáraÍgy igaz.A szójavetések is csökkentették a búza területeket.Aki későn aratta a sok eső miatt a kukoricát,és kénytelen volt váltani az bepróbálta a szóját(+ támogatás).
Válasz Saf #4318. hozzászólásáraPróbálkoznak csak valahonnét elindulni. Kevés a búzavetés a 2014-es esős időjárás miatt sok kucca kintmaradt, vagy nem lehetett rá menni a földekre vetni, továbbá Márc 01-től Máj 201 szinte egy jó áztató eső nem volt, ez majdnem HÁROM hónap. Sínylődtek a gabonák a búza is ebben az időszakban, mitől lenne jó termés??????? SZAROK A BÚZÁK, NEM LESZ JÓ TERMÉS!
Válasz Saf #4318. hozzászólásáraTakarmány még a 4000-et eléri
Válasz Ares 826 #4317. hozzászólásáraez igen trigo ár ennyit mondtak ma kötésre malmira
Válasz lala #4316. hozzászólásáraEz mi a mostani ár???
malmi 4400
Válasz #4314. hozzászólásra
Semmit, soha többet nem veszek :)
P-ben jól ellátottak felénk a talajok, plusz tettem is ki ősszel, így visszagondolva, semmi értelme nem volt. Talán azért is gondoltam tavasszal mégis, mert nagyon gyatrán nézett ki a búza és hát adjunk neki...
Hagyj kontroll területet, sajna én nem hagytam, akkor lehet mégis ért valamit? nem tudom..
Azospeed-nél volt kontroll, igaz nem arattuk külön, de szemrevételezve 0 eltérés azospeedeshez képest.
Idén jobban odafigyelek erre és lesz mindenből kontroll.
Válasz #4313. hozzászólásra
A Radistartról érdekelne a véleményed! Láttál valami értékelhető hatást tőle?
Válasz #4312. hozzászólásra
Tavaly Soissons-om volt, átlagban 7,9 t/ha, nagyrészt 20 AK föld, kisebb részben 40 AK. Kukorica és napraforgó elővetemény, vetés előtt 1 q pétisó + 1 q MAP, 195 kg-al vetve október utolsó napjaiban. Tavasszal Radistart FL 15-20 l/ha, 2 gombaölő, 2 rovar, 230 kg pétisó kezdésnél majd + 1 q pétisó, kalászhányáskor 25 l/ha azospeed, majd virágzáskor 15 l/ha Azospeed.
EUR minőségű lett.
Válasz #4311. hozzászólásra
Csak azért mert vetettem belőle 30 ha-t. Mesélhetnél azokról a tapasztalatokról, szívesen meghallgatnám... Köszi..
Válasz #4310. hozzászólásra
de arra gondoltam az csak fáradt vagyok helyesen Írni
Válasz #4308. hozzászólásra
Sosaont?? Az melyik nemesítőháztól való?? Nem a Soisson-ra gondoltál??
Válasz #4307. hozzászólásra
öszintén nem is néztem meg a szerzödést vagtában történt
Válasz #4306. hozzászólásra
nem még nem volt edig basmati fajta eddig sosaont vetetem arol esetleg tudok mesélni saját tapasztaltaimat
Válasz #4305. hozzászólásra
Én most szeretnék kötni nálatok mik a minőségi kritériumok?Köszi
Válasz #4305. hozzászólásra
Volt már Basmatid ezelőtt is vagy ismerőseidnek? Nekem is van, kb 20 ha-on. Ha igen, mennyi terméssel szoktátok aratni?
Pár hete én is tervezem a kötést, ezek szerint azóta nagyon nem csökkent, kb 1.000 Ft/t-át.
Válasz #4304. hozzászólásra
TEGNAP SZERZŐDTEM 140TONÁT A CARGILLAL
44000/TAKARMÁNY 46/EURÓ 48/ÉTKEZÉSI
BASMATI FAJTÁT VETETEM SZERINTEM EURÓ MINŐSÉGŰ LESZ LEGALÁBB
SZERINTEM
hali friss árat tud mondani valaki búzára?
Válasz #4302. hozzászólásra
Igen szerződtek felénk is, csak azóta már estek az árak, nem tudom mennyit. Sygnus-t ajánlották, Glencore-t kérdeztük de leálltak kötéssel nagy bizonytalanság miatt.
Válasz #4301. hozzászólásra
Ha jól emlékszem 120.000 Ft/t.
Páran már szerződtek is.
Válasz #4300. hozzászólásra
Sygnus magasolajsavas naprára, nem tudod mennyiért köt, vagy valaki más??
Sziasztok,
búzára szerződtetek már?
Tolnában 2-3 hete kezdték meg kereskedők, 50.000 Ft/t takarmány ártól felfele 1.500-2.000 Ft árlépésközzel minőségtől függően.
Mára ez leesett 43-45.000 Ft/t-ra takarmánynál.
Trigó, Cargill még nem jött ki árakkal. IKR, Sygnus és Isterra magosok kötnek.
Köszi, majd meglátjuk. Mindenesetre a malom ma reggel megint jelentkezett....
Válasz #4297. hozzászólásra
dicsérem az eszed hogy eddig kitartottad bár mindenkinek lenne ennyi előrelátása.de az elkövetkezendő változások miatt néhány héten belül ,szerintem még február közepéig tartsd maximum meg.felénk már nem csak búzát őrölnek kenyérnek,s az állattartók hozzáállása is változóban , ez rád is hatni fog.tisztelettel egy jóakaród.
Sziasztok!
Még mindig nem adtam el a búzám nagy részét. Még van 700 tonna. Tegnap az egyik dunántúli malom 57-et kínált telephelyen, de még tartom.
Viszont nem tudom,hogy meddig érdemes várni még vele, szerintem a 60-as telephelyi lesz a plafon!?
Hát a 35 árpáért tényleg nem túl vastag....
Válasz #4294. hozzászólásra
igaz nem búza,de az árpáért kinált 35 is nagyon langyos
Sziasztok!
Nektek milyen árakat kínálnak most malmi búzára??
A 46-os telephelyit kicsit keveslem... :)
Válasz #4292. hozzászólásra
Ennek mi értelme?
jól látom ,hogy ujra indul az intervenciós felvásárlás ,búzára?
http://www.mvh.gov.hu/MVHPortal/files/1042976_Felvasarlasi_Kozlemenypdf
Válasz #4290. hozzászólásra
Köszi az infót! Nekem is ez volt a benyomásom róluk, ők hívtak, hogy halják van eladó búzám aztán nyomták a dumát, hogy annyi búza van hogy nem kell senkinek se, de ők megveszik tőlem. Szóval szaga volt egyből de azért gondoltam körbejárom. Mégegyszer köszi az infót!
Válasz #4289. hozzászólásra
Selypre SOHA!!!! Már nem tudom hányadik céget buktatták be a régi tulajok... A környékbeli gazdáknak sem fizették még ki az 5 éve leadott búzát és nem is fogják, pedig ment a fenyegetőzés ezerrel... Nem tudom, hogy ez új cég-e, de én nagyon óvatos lennék a helyedben, csakis azonnali fizetéssel...
Válasz #4288. hozzászólásra
Ugyanaz! De köszi! Csak nem tudtam, hogy Lőrinci= Selyp.
Válasz #4285. hozzászólásra
Lőrinci. ABO Mill zrt? esetleg.
Válasz #4286. hozzászólásra
Az az!!! Jövök egy sörrel alkalomadtán!!! Köszönöm!
Válasz #4285. hozzászólásra
ha jól emlékszem akkor van selyp-i liszt akkor ott malom is van
Nem pont ide tartozik, de hátha tud valaki segíteni. Hatvan környékéről kerestek ma egy malomból. De elfelejtettem a település nevét és a térképen se találok olyan települést ami ismerősen csengene. Esetleg tudja valaki milyen malmok vannak Hatvan környékén? És megbízhatzóak e?
Válasz #4283. hozzászólásra
90-100 km körül. Az itteni búza árak takarmány 120 és minden egyes lépcsőfok +5 euró. Gondoltam hogy az idei búzát 140 euróért sikerül értékesítenem, de sajnos csak átlag 127 euró jött ki tonnánként. Nem tetszik az idei ár, de sajnos mifelénk senki sem ad többet. A plussz termés valamit kompenzál az áresésen. Idén se lessz gépparkfelujítás, pedig már készültem nagyon.
Válasz #4281. hozzászólásra
Érdekes cég a goodmill minden évben más a malmi buzák paraméterei idén 28 sikér és 14 es fehérje az malmi, a 30 sikér 13, 8 fehérje is malmi de már nem olyan jó , idén a fehérje tavaly a sikér elötte az esésszám volt a mérvado egyébként a cég komáromban van közel szlovákiához, kérdés elég közel hozzátok
Taki buza 42+malmi 45 tengeri 33-34szotyi 81 ilyeneket hallotam.Árpa nincs már piacon szinte.
Válasz #4280. hozzászólásra
Ez szép ár, Szlovákiában csak álmodni lehet ilyen árakról. Ha lehetne, milyenek a paraméter követelmények a malmi kategóriának. Szlovákiában más jelölések vannak. Csak azért kérdem hogy össze tudjam hasonlítani az itteni árakat minöség szerint.
Válasz #4279. hozzászólásra
Bocs hogy bele szólok de a goodmiill 50 adot nekünk a malmi búza ért
Válasz #4278. hozzászólásra
Ki kínál ilyen árakat?
Válasz #4277. hozzászólásra
ez most nagyon minöség függő 40-52-ig
Ország közepén ki , milyen árakat hallott mostanában búzára ?
Válasz #4272. hozzászólásra
Ezt bizony komolyan gondoltam.El sem tudom képzelni ,hogy miért lehet ez neked probléma.