Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #11195. hozzászólásáraJa csak nálunk nem egy hektárt,hanem 1 holdért kérnek 65+ eurot (8 000din)
Van aki 9 000-ért csinálja. Tavaly felemelték a gabona árak miatt,de idén nem akarnak kevesebbé vágni.
Válasz 72 #11184. hozzászólásáraItt(B-A-Z)mar megint csak 5600-6600, euro nincs, nem is volt…
Ha emelkedik a tozsden felmegy 5800ra, ha minimalisat csokken masnap mar megint csak 5600 vagy 5650…
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11187. hozzászólásáraAz a baj ,hogy a kenyér árába a legkevesebb tényező a búza ára . Mikor 900meg 1000ft/kg kenyérnél szinte csak morzsalék az a 10-20ft/kg különbség ami neked az életben maradást jelenti.
Sziasztok! Mi 35-ért mentunk bérbe tx66-al. A búzát pedig 32-35 kozotti sikérrel, 15 feletti fehérjével 6600-ért vették meg. Gabona ára a tavalyi felé, de az imput a tavalyi duplázás után max 30%-ot ment vissza, de még dupla áron vettük rá. 70 mázsa is kb önköltségi ár. Persze a kenyér nem ment 900 alá. Nah most kellene a parlament előtt felvonulni
Van aki többet kér.
Amit én voltam aratni búzában /sok helyen megfeküdt, zöld szár, kb 23-23,5 L/ha fogyasztással/ az ismerősömnek, éppen egyezkedünk, mivel vetéssel adná vissza /horsch prontóval/.
Válasz Borz #11179. hozzászólásáraErre felé (B.A.Z. déli felé)35-38at hallottam nettó, meg kiállás, ha sok a vonulás és kevés a vágni való.
Amit meg is értek valahol, mert ha egy árokásó jön bérbe, amikor a telephelye kapuját elhagyja ketyeg az óra, pláne ha nem több napos vagy hetes munka van, csak mondjuk pár órás.
Csóró kombájn is úgy eszik közúton, mint ha aratna, szóval 1-2 hektárért, amit levágni mondjuk 1 óra, vonul annyit, akkor nem arathat 35ért én is azt mondom.
Válasz A.I. #11177. hozzászólásáraÉn sajnos nem lepődtem meg. Ény on is ez az ára. 40-50 +áfa között mozog. Persze találni olyat, aki azért 35 ért lecsipkedi megával, ha odaér.
Válasz A.I. #11177. hozzászólásáraMinálunk külön számoljuk, mivel nem mindegy, hogy Ha-ra 16 vagy 30 L fogyaszt el a nehézségi körülményekhez képest.
Természetesen a számlán egyben van az ár.
Válasz Sk Laci #11176. hozzászólásáraNálunk nem szokás külön venni az üzemanyagot, az benne van az árban, de minap én is olvastam ezt a hevesi kollégát, bennem is felmerült, hogy vajon ez nettó ár lehet-e, mert ha igen, akkor oda kell aratni járni hozzájuk!
A termény árak nagyon függnek a kőolaj árától. Ma az amerikai tőzsdén 6,15%-ot ugrott a kukorica ára, igaz, három éves mélypontról indult egy hete. Az olaj 2,4%-ot emelkedett
51-53 között a takarmány búza, 58-61 között az euro, 61-63 között a malmi ( ezért itt már verseny van Heves megye) a mi településünkön csak nekem lett malmi csak 4,5 ha, ráadásul a királybúza,
viszont a bérmunka az egekbe aratás 48+ 2,4 e / tonna a szállítás, nekem 80 q az átlag, nem panaszkodom, , a takarmányt nem keresi senki, itt ma már több helyen nem engedték bevinni,sok sikert mindenkinek
Válasz endypapa_20120 #11166. hozzászólásáraIgen, ebben igazad van, de szerencsere a termeny nem naluk, hanem nalunk van. Az oroszok kilepese a gabonaegyezmenybol, a hihetetlen hoseg es szarazsag Delnyugat-Europaban, a szetbombazott ukran gabonatarozok mind arra engednek kovetkeztetni, hogy az arakat felfele kell varjuk. Szerintem itt a legfontosabb a kereskedok fele valo kommunikacio, azaz tudomasukra adni, hogy tudjuk ezeket a tenyeket, ismerjuk a folyamatokat es felesleges ijesztgetni.
Válasz Zeppelin #11165. hozzászólására1-2 hét, Eddig ha lefele ment, abban a pillanatban vitték le az árat. ha felfele indult az ár, napok kellettek mire emeltek. Az se volt fer üzleti magatartásnak mondható.
Most meg undorító amit művelnek!
Válasz Pont #11162. hozzászólásáraEn azt figyeltem meg az elmult evekben, hogy a MATIF araibol nagysagrendileg 15-20.000 forint jon le (szallitasi kotlseg, kereskedo haszna), de igy is a mai tozsdei ar alapjan 80.000-85.000 forint a realis. Feltetelezem, hogy az atarazodashoz is kell 1-2 het. Mindenesetre hajra, varjuk a 300 euro folotti szinteket!
Válasz 72 #11154. hozzászólásáraSzerintem a takarmány,
nálunk békésben tegnap euró 6650 malmi 6850,de a takira nem tudtak árat mondani mert arra egyenlőre nincs piac.
Legkésőbb szept végi szállítással,de elméletileg augusztusban viszik.
12447 hozzászólás
Válasz Apáé #11196. hozzászólásáraNekem hektárját vágták 65 ért.
Válasz mtz1221 #11195. hozzászólásáraJa csak nálunk nem egy hektárt,hanem 1 holdért kérnek 65+ eurot (8 000din)
Van aki 9 000-ért csinálja. Tavaly felemelték a gabona árak miatt,de idén nem akarnak kevesebbé vágni.
Jól elvagyok, itt 65 euróért arat aki akar dolgozni. Mégis degeszre keresi magát.
Válasz 72 #11184. hozzászólásáraItt(B-A-Z)mar megint csak 5600-6600, euro nincs, nem is volt…
Ha emelkedik a tozsden felmegy 5800ra, ha minimalisat csokken masnap mar megint csak 5600 vagy 5650…
Válasz gyurko19 #11189. hozzászólásáraaz a gyanúm, hogy senki
Válasz trikolor5 #11175. hozzászólásáraA gázolaj megint hamarosan 600 ft/ liter áron lesz, akkor mennyit fog emelkedni az aratás ára???
Válasz Sk Laci #11178. hozzászólásáraOFF
Ez egy okos, és korrekt elszámolás. Fedezi a vonulást, vágóasztal le fel akasztást.
Ettől már csak az korrektebb, ha a hektárdíj is fogyasztásarányos. 16 l/ha fogyasztásnál felé a gépkopás, mint 30 liternél.
Válasz zoli79 #11188. hozzászólásáraMégis mindig a búza drágulására hivatkozva emelnek árat .
Válasz Géza bácsi #11185. hozzászólásáraKi ad 71-et?
Válasz Kelemen.istvan.1987 #11187. hozzászólásáraAz a baj ,hogy a kenyér árába a legkevesebb tényező a búza ára . Mikor 900meg 1000ft/kg kenyérnél szinte csak morzsalék az a 10-20ft/kg különbség ami neked az életben maradást jelenti.
Sziasztok! Mi 35-ért mentunk bérbe tx66-al. A búzát pedig 32-35 kozotti sikérrel, 15 feletti fehérjével 6600-ért vették meg. Gabona ára a tavalyi felé, de az imput a tavalyi duplázás után max 30%-ot ment vissza, de még dupla áron vettük rá. 70 mázsa is kb önköltségi ár. Persze a kenyér nem ment 900 alá. Nah most kellene a parlament előtt felvonulni
Válasz Géza bácsi #11185. hozzászólásáraAlakul. Hol adnak érte ennyit?
Válasz 72 #11184. hozzászólásáraMár 71 a takarmány ha igaz.
IKR ,takarmány búza 63,EU 68, malmi 73. mai ár.
Válasz A.I. #11180. hozzászólására60 euró + üzemanyag 22 L/ha fizettem repcében.
60 euró + üzemanyag 17 L/ha árpában.
Van aki többet kér.
Amit én voltam aratni búzában /sok helyen megfeküdt, zöld szár, kb 23-23,5 L/ha fogyasztással/ az ismerősömnek, éppen egyezkedünk, mivel vetéssel adná vissza /horsch prontóval/.
Válasz Borz #11179. hozzászólásáraErre felé (B.A.Z. déli felé)35-38at hallottam nettó, meg kiállás, ha sok a vonulás és kevés a vágni való.
Amit meg is értek valahol, mert ha egy árokásó jön bérbe, amikor a telephelye kapuját elhagyja ketyeg az óra, pláne ha nem több napos vagy hetes munka van, csak mondjuk pár órás.
Csóró kombájn is úgy eszik közúton, mint ha aratna, szóval 1-2 hektárért, amit levágni mondjuk 1 óra, vonul annyit, akkor nem arathat 35ért én is azt mondom.
Válasz Borz #11179. hozzászólásáraVasban 40 ezer nettó
Válasz Sk Laci #11178. hozzászólásáraVilágos. Hallottam, hogy nálatok X Euro/ha, meg ami gázolaj fogy.
Válasz A.I. #11177. hozzászólásáraÉn sajnos nem lepődtem meg. Ény on is ez az ára. 40-50 +áfa között mozog. Persze találni olyat, aki azért 35 ért lecsipkedi megával, ha odaér.
Válasz A.I. #11177. hozzászólásáraMinálunk külön számoljuk, mivel nem mindegy, hogy Ha-ra 16 vagy 30 L fogyaszt el a nehézségi körülményekhez képest.
Természetesen a számlán egyben van az ár.
Válasz Sk Laci #11176. hozzászólásáraNálunk nem szokás külön venni az üzemanyagot, az benne van az árban, de minap én is olvastam ezt a hevesi kollégát, bennem is felmerült, hogy vajon ez nettó ár lehet-e, mert ha igen, akkor oda kell aratni járni hozzájuk!
Válasz rongyos #11174. hozzászólásáraSzerintem üzemanyaggal és áfásan írta az árat......
Válasz rongyos #11174. hozzászólásáraMifelénk 35. A 48 elég abszurdnak hangzik.
Válasz Paller #11171. hozzászólására48.000??? az aratás? huu bakker, de régen volt már gabonám...
A termény árak nagyon függnek a kőolaj árától. Ma az amerikai tőzsdén 6,15%-ot ugrott a kukorica ára, igaz, három éves mélypontról indult egy hete. Az olaj 2,4%-ot emelkedett
Válasz tpeti #11168. hozzászólásáraSzia ,
59-65-69.000
Tárolva+3000
Szolnok megye
51-53 között a takarmány búza, 58-61 között az euro, 61-63 között a malmi ( ezért itt már verseny van Heves megye) a mi településünkön csak nekem lett malmi csak 4,5 ha, ráadásul a királybúza,
viszont a bérmunka az egekbe aratás 48+ 2,4 e / tonna a szállítás, nekem 80 q az átlag, nem panaszkodom, , a takarmányt nem keresi senki, itt ma már több helyen nem engedték bevinni,sok sikert mindenkinek
Válasz tpeti #11168. hozzászólására2napja 58500 volt a takarmány 67000a malmi Ikr Szerencs
Válasz tpeti #11168. hozzászólásáraÉn a mai repcét tudom, az IKR-nél 170.000 Ft/t. Gy-M-S megye
Mai IKR-es árakat tud valaki a keleti országrészből ?
Válasz endypapa_20120 #11166. hozzászólásáraIgen, ebben igazad van, de szerencsere a termeny nem naluk, hanem nalunk van. Az oroszok kilepese a gabonaegyezmenybol, a hihetetlen hoseg es szarazsag Delnyugat-Europaban, a szetbombazott ukran gabonatarozok mind arra engednek kovetkeztetni, hogy az arakat felfele kell varjuk. Szerintem itt a legfontosabb a kereskedok fele valo kommunikacio, azaz tudomasukra adni, hogy tudjuk ezeket a tenyeket, ismerjuk a folyamatokat es felesleges ijesztgetni.
Válasz Zeppelin #11165. hozzászólására1-2 hét, Eddig ha lefele ment, abban a pillanatban vitték le az árat. ha felfele indult az ár, napok kellettek mire emeltek. Az se volt fer üzleti magatartásnak mondható.
Most meg undorító amit művelnek!
Válasz Pont #11162. hozzászólásáraEn azt figyeltem meg az elmult evekben, hogy a MATIF araibol nagysagrendileg 15-20.000 forint jon le (szallitasi kotlseg, kereskedo haszna), de igy is a mai tozsdei ar alapjan 80.000-85.000 forint a realis. Feltetelezem, hogy az atarazodashoz is kell 1-2 het. Mindenesetre hajra, varjuk a 300 euro folotti szinteket!
Válasz endypapa_20120 #11163. hozzászólásáraA Bige bácsit pedig milyen könnyen meghurcolták koholt vádak alapján, most meg csak lapítanak…
Válasz Pont #11162. hozzászólásáraNagyon egyértelmű! Versenyhivatal tehetné már a dolgát!
A errefelé kereskedők vagy kartelleznek, vagy dilettánsok. A világ szerencsésebb felén, közel a 100 000Ft/Tonna.
Friss árakat tudtok Szabolcs megyében? Búza malmi, takarmány
Triticale
Válasz apuci #11155. hozzászólásáraElég tetemes a különbség a taki és euró között. Jövőhéten rákérdek a nagy cégeknél és leíróm.
Válasz berenyil2 #11158. hozzászólásáraIkr agrár
Válasz apuci #11155. hozzászólásáraBékésben merre? Euró búzánk van és keressük a "jobb" felvásárlókat. ????
Bocsánat ,szőlő! Mindegy lényeg ,hogy savanyú!!
Válasz agrotomi #11144 hozzászó Miért mondanák fel!!? Savanyú a szóló,mert te nem kötöttél!!????
Válasz 72 #11154. hozzászólásáraSzerintem a takarmány,
nálunk békésben tegnap euró 6650 malmi 6850,de a takira nem tudtak árat mondani mert arra egyenlőre nincs piac.
Legkésőbb szept végi szállítással,de elméletileg augusztusban viszik.
Válasz pate #11150. hozzászólásáraAz 59 az mi lenne?
Válasz pate #11150. hozzászólásáraMikori szállítással?
Válasz lala #11151. hozzászólásáraSzolnok megye
Válasz pate #11150. hozzászólásáraAz ország melyik része?
Válasz pate #11149. hozzászólásáraIkr:búza
59-69-71.500
Kite mai ár, 48, 62-63, árpa, búza
Válasz agrotomi #11144. hozzászólásáranem bontják..butaságot beszélsz..most fizettek ki az árpám le volt kötve 82ft/netto február eleje