Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Fapapucs #11140. hozzászólásáraEzek mindig ezt csinálják, ha gebasz van, akkor annak megfizettetik az árát mással. Bankok, multik, kereskedelmi láncok, benzinkutak, parasztok, mikor kivel mit. Most mi vagyunk soron, az infláció elleni harcban beküldtek minket az első sorba. Előre, nem hátra!! Hajrá Hatvanpuszta és vidéke áfész!!!
Válasz ME109G14 #11131. hozzászólásáraRohadt, tetves szemét banda!! Tegnap beszéltem velük, azt mondták, hogy ha összesz@rom magam, akkor sem lesz több az ára, mert a gabona árát központilag fentről beárazták, még januárban!! Mondom, semmi baj gyerekek, majd megnézzük ősszel hogy hogyan alakulnak a gabona vetések ezek után!
Válasz Pont #11129. hozzászólásáraAzért nem kell elkeseredni, Szlovákiában még ennyit sem akarnak adni. Igaz, picit elindult az ár felfele, de nagyon mélyről. A tavalyi kukoricáért 160 eurót adnának, ami nevetséges az input költségekhez képest. Igaz, a mostani műtrágya árak lefeleződtek, de az a tavalyiból termett.
Voltam egy gyűlésen, ott szinte minden gazdának még a tavalyi raktáron maradt, így a kereskedőknek csak ki kell várni. Kell a hely.
Válasz Pont #11129. hozzászólására Már hogyne értenének nagyon is jól az 5000ft ért vett búza már náluk 9000ft ót ér CSUPÁN 80% a külömbség.2-3 hét alatt ELVÁRHATÓ TISZTESSÉGES nyereség mi meg lassan C- vágányra kerúlúnk Tetű sunyi alattomos hazug képmutató banda mindig is azok voltak vannak lesznek. Ha a kupecok ezeket az árakat a FRANCIA gazdáknak igérték volna már minden átvevőhely fel lenne GYUJTVA !!!!!
Válasz Gabi 07 #11126. hozzászólásáraSajnos az itteni kereskedők kartelleznek, csak azért sem fizetnek rendes árat. Olyan nincs hogy a világon minden kereskedő tud fizetni 240 Euro-t a búzáért csak az itteniek nem. Vagy nem értenek a kereskedéshez vagy kartelleznek......
Válasz Gumóka #11117. hozzászólásáraA szóját disznóknál ki szokták egészíteni premixekkel, mivel alacsony a metionin tartalma. A kukorica egyébként is szegény lizinben, így a belőle előállított ddgs-ben is szerény mennyiségben van jelen és az is rosszul emészthető, mivel csak egy melléktermék és a technológiai folyamatok, amelyeken átment, nagyban csökkentik annak a kicsi lizinnek is az emészthetőségét. Próbáltam már olyan koncentrátumokat, amelyben ddgs vagy cgf van, de nagyban elmaradtak a szójás+napraforgós,repcés koncentrátumoktól.
Válasz mtz1221 #11116. hozzászólásáraIgen, javarészt, itthon is a nagyigmándi Sano keverőbe is viszik, de a Bonafarmos mizo tej is ebből lesz, meg a hunland is viszi, plusz még hajón is megy, ha jól emlékszem izraelbe is került.
Olaszba visznek még.
Még tudtam venni bentről, etettem én is szója helyett disznóval, nem vettem észre, hogy rosszabb lett volna
Válasz Gumóka #11115. hozzászólásáraAkkor a kész tápokba rakják szója helyett. Mondák hogy szója kevés van benúk. Halliszt csontliszt keksz meg minden marhaság. Mégis jobban híznak mint az otthon kevertől.
Válasz Gumóka #11113. hozzászólásáraKukoricából van amiből kiszedték a javát ??? Itt van közelemben 3 cég legalább 50 kamionnal akik csak oda vissza járkáltak eddig. El sem tudom találni mi fact tudnak hozni nap mint nap. Vagyis tudták eddig.
Válasz Traktoros30 #11108. hozzászólásáraVan ismerős aki kamionos cégnél dolgozik már 6 éve . Magyar Szerb közötti fuvarokkal. Eddig mindig kamion és soffőr hiánnyal küzdöttek, most meg megélhetésível mert heti két max 3rom fuvar jut neki. Nincs igény semmire még a hideg sörre sem, nemhogy kukoricára .
Válasz Traktoros30 #11108. hozzászólásáraHa a tengeren köd lesz itt akkor már lefelé megy. Ha megfigyelték bármi negatív van az minket húz. Ha ellenkező dolog van mi kimaradunk. Na, miért van ez?
Szerinterek, a tengeri zár az felefelé fogja hajtani az árakat? Mert az én logikám szerint igen, mivel nem tudnak eleget kivinni onnan, mint amennyi kellene és így szűkül a kínálat. De ezt csak én gondolom így :D
Válasz ME109G14 #11103. hozzászólásáraazt tudja, hogy az idén nem lett. nem csoda, nitrogén nélkül nincs fehérje. csak ezt nem tudta, és ész nélkül kötött malmi búzát eladásra, hogy majd megveszi a piacról, aztán most szembesül vele, hogy az nincs, pláne nem azon az áron, amin venni akart. akit beszopatott a 410es pétisóval, az nem adja neki 64ért. fizessen.
Válasz Soma123 #11098. hozzászólásáraÉn is emiatt panaszkodtam, mikor jól a fejemhez vágták, hogy te is süthetnél lángost, meg az összes elkényeztetett paraszt. Mi csak sírunk, közben a támogatásokból nagyon jól élünk.
Igaz, vissza is vágtam, hogy az illető is elkezdhetne gazdálkodni és ő is kapná a támogatást.
Válasz medikus #11097. hozzászólásáraAzt mondták, ez csak kitaláció. Állítólag olyan szigorú ellenőrzés van, hogy nem engedhetik meg maguknak a sumákolást.
1mázsa búzáért kapok 6db sima lángost. Arányos nem? Mostmár kivárok. Legalábbis most felesleges kapkodni. Műszart megrendeltem őszit is tavaszit is. Ha tenyleg nem írják alá menni fog felfelé az ár.
12447 hozzászólás
Válasz agrotomi #11144. hozzászólásáraTúl sokat még magyarázkodni sem kell… átlagos mennyiség, takarmány teteje minőség, legalábbis felénk a nagyátlag.
Válasz Fapapucs #11140. hozzászólásáraEzek mindig ezt csinálják, ha gebasz van, akkor annak megfizettetik az árát mással. Bankok, multik, kereskedelmi láncok, benzinkutak, parasztok, mikor kivel mit. Most mi vagyunk soron, az infláció elleni harcban beküldtek minket az első sorba. Előre, nem hátra!! Hajrá Hatvanpuszta és vidéke áfész!!!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz hashtag #11142. hozzászólásáraHiába ha felbontjàk a szerződéseket.
Válasz hashtag #11142. hozzászólásáraÉn március elején szerződtem 93ba
Válasz Fapapucs #11140. hozzászólásáraJanuárban 9 fölött lehetett leszerződni az euro búzát. Így utólag azért szar visszaolvasni a fórumot
Válasz Fapapucs #11140. hozzászólásáraSzólhatnának a pèkeknek is,hogy nem annyi a búza mint tavaly.
Válasz ME109G14 #11131. hozzászólásáraRohadt, tetves szemét banda!! Tegnap beszéltem velük, azt mondták, hogy ha összesz@rom magam, akkor sem lesz több az ára, mert a gabona árát központilag fentről beárazták, még januárban!! Mondom, semmi baj gyerekek, majd megnézzük ősszel hogy hogyan alakulnak a gabona vetések ezek után!![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Békésben az ikr-nek most jó ára van!
Válasz Pont #11129. hozzászólásáraAzért nem kell elkeseredni, Szlovákiában még ennyit sem akarnak adni. Igaz, picit elindult az ár felfele, de nagyon mélyről. A tavalyi kukoricáért 160 eurót adnának, ami nevetséges az input költségekhez képest. Igaz, a mostani műtrágya árak lefeleződtek, de az a tavalyiból termett.
Voltam egy gyűlésen, ott szinte minden gazdának még a tavalyi raktáron maradt, így a kereskedőknek csak ki kell várni. Kell a hely.
Válasz Attikaa #11136. hozzászólásáraErre? Az égvilágon semmit. Csak amikor lefele megy az ár
Na a kereskedők erre mikor fognak reagálni?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230720082130_k_pkiv_g_s2.jpg)
Válasz A.I. #11128. hozzászólásáraBige bácsi, tak búza, jó legyen a DON, fajsúly és akkor 63/kg
Válasz ME109G14 #11131. hozzászólásáraMajd a NAK megvéd....ja nem![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Válasz ME109G14 #11131. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz balogh56 #11130. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz Pont #11129. hozzászólására Már hogyne értenének nagyon is jól az 5000ft ért vett búza már náluk 9000ft ót ér CSUPÁN 80% a külömbség.2-3 hét alatt ELVÁRHATÓ TISZTESSÉGES nyereség mi meg lassan C- vágányra kerúlúnk Tetű sunyi alattomos hazug képmutató banda mindig is azok voltak vannak lesznek. Ha a kupecok ezeket az árakat a FRANCIA gazdáknak igérték volna már minden átvevőhely fel lenne GYUJTVA !!!!!
Válasz A.I. #11128. hozzászólására KITE
Válasz Gabi 07 #11126. hozzászólásáraSajnos az itteni kereskedők kartelleznek, csak azért sem fizetnek rendes árat. Olyan nincs hogy a világon minden kereskedő tud fizetni 240 Euro-t a búzáért csak az itteniek nem. Vagy nem értenek a kereskedéshez vagy kartelleznek......
Válasz balogh56 #11127. hozzászólásáraKicsit bővebben?
J-Nk- SZ tak. búza 61500.- / t
Majdnem 20 eurót emelkedett ma a búza a matif-on!
Válasz gyorfy10 #11120. hozzászólásáraItt jnsz közepe még mindig 52-54-56, akkor mi mit szóljunk?![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Valami megindult
Reméljük, ez a trend
Válasz TeljesenMindegy #11122. hozzászólásáraPremix járt mellé nálam is, kukorica-búza-árpa darakeverékben, hogy pontos legyek
Válasz Gumóka #11117. hozzászólásáraA szóját disznóknál ki szokták egészíteni premixekkel, mivel alacsony a metionin tartalma. A kukorica egyébként is szegény lizinben, így a belőle előállított ddgs-ben is szerény mennyiségben van jelen és az is rosszul emészthető, mivel csak egy melléktermék és a technológiai folyamatok, amelyeken átment, nagyban csökkentik annak a kicsi lizinnek is az emészthetőségét. Próbáltam már olyan koncentrátumokat, amelyben ddgs vagy cgf van, de nagyban elmaradtak a szójás+napraforgós,repcés koncentrátumoktól.
Válasz gyorfy10 #11120. hozzászólásáraRudibácsi![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Baki agrocentrum ma 61-62 ezer…. Közben a tőzsdén 90…
Válasz mtz1221 #11118. hozzászólásáraHivatalosan, pénzért vettem, "pálinka" meg van belőle, még sok is, mondjuk a rotakapába se önteném![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz Gumóka #11117. hozzászólásáraIgazad van. Ha pálinka is volt a fizető eszköz, attól még vetted.![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz mtz1221 #11116. hozzászólásáraIgen, javarészt, itthon is a nagyigmándi Sano keverőbe is viszik, de a Bonafarmos mizo tej is ebből lesz, meg a hunland is viszi, plusz még hajón is megy, ha jól emlékszem izraelbe is került.
Olaszba visznek még.
Még tudtam venni bentről, etettem én is szója helyett disznóval, nem vettem észre, hogy rosszabb lett volna
Válasz Gumóka #11115. hozzászólásáraAkkor a kész tápokba rakják szója helyett. Mondák hogy szója kevés van benúk. Halliszt csontliszt keksz meg minden marhaság. Mégis jobban híznak mint az otthon kevertől.
Válasz mtz1221 #11114. hozzászólásáraSzáraz kukoricatörköly. Hasonló fehérjetartalmú, mint a szója, csak olcsóbb valamivel.
DDGS néven fut.
Zaliv, Kanon trade feliratos kocsik viszik már vagy 8 éve, van, hogy heti 2-t is fordulnak.
Válasz Gumóka #11113. hozzászólásáraKukoricából van amiből kiszedték a javát ??? Itt van közelemben 3 cég legalább 50 kamionnal akik csak oda vissza járkáltak eddig. El sem tudom találni mi fact tudnak hozni nap mint nap. Vagyis tudták eddig.
Válasz mtz1221 #11112. hozzászólásáraTőlünk heti 20-30 autó megy hozzátok takarmánnyal.
Válasz Traktoros30 #11108. hozzászólásáraVan ismerős aki kamionos cégnél dolgozik már 6 éve . Magyar Szerb közötti fuvarokkal. Eddig mindig kamion és soffőr hiánnyal küzdöttek, most meg megélhetésível mert heti két max 3rom fuvar jut neki. Nincs igény semmire még a hideg sörre sem, nemhogy kukoricára .
Válasz Traktoros30 #11108. hozzászólásáraHa a tengeren köd lesz itt akkor már lefelé megy. Ha megfigyelték bármi negatív van az minket húz. Ha ellenkező dolog van mi kimaradunk. Na, miért van ez?
Válasz apuci #11107. hozzászólásáratedd ezt. én meg se nem adok neki, se nem veszek tőle. felőlem ott rohadjon meg, ahol éppen van.
Válasz Traktoros30 #11108. hozzászólásáraAfrikában felfelé, nálunk lefelé
Szerinterek, a tengeri zár az felefelé fogja hajtani az árakat? Mert az én logikám szerint igen, mivel nem tudnak eleget kivinni onnan, mint amennyi kellene és így szűkül a kínálat. De ezt csak én gondolom így :D
Válasz envagyok2 #11106. hozzászólásáraÉn nem tőle vettem,de eladnám neki 75-ért mert itt csak 59.5 a malmi!![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Válasz ME109G14 #11103. hozzászólásáraazt tudja, hogy az idén nem lett. nem csoda, nitrogén nélkül nincs fehérje. csak ezt nem tudta, és ész nélkül kötött malmi búzát eladásra, hogy majd megveszi a piacról, aztán most szembesül vele, hogy az nincs, pláne nem azon az áron, amin venni akart. akit beszopatott a 410es pétisóval, az nem adja neki 64ért. fizessen.
Válasz ME109G14 #11103. hozzászólásáraAgexi……
Válasz ME109G14 #11103. hozzászólásáraKi mondta![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Az erősebb kutya b*xik.
Bige lacibácsi malmit búzát 7500ft nettó áron vesz 1000 tonna a limit. Ó már valamit tud ??????
Válasz pinkpont #11099. hozzászólásáraUkrajnából drágább a fuvar.
Válasz Soma123 #11098. hozzászólásáraÉn is emiatt panaszkodtam, mikor jól a fejemhez vágták, hogy te is süthetnél lángost, meg az összes elkényeztetett paraszt. Mi csak sírunk, közben a támogatásokból nagyon jól élünk.
Igaz, vissza is vágtam, hogy az illető is elkezdhetne gazdálkodni és ő is kapná a támogatást.
Válasz medikus #11097. hozzászólásáraAzt mondták, ez csak kitaláció. Állítólag olyan szigorú ellenőrzés van, hogy nem engedhetik meg maguknak a sumákolást.
Válasz plantek.kriszta #11043. hozzászólásáranem is értem, hogy Dunántúlon miért lényegesen magasabb a búza felvásárlási ára, mint közép-magyarországon????????
1mázsa búzáért kapok 6db sima lángost. Arányos nem? Mostmár kivárok. Legalábbis most felesleges kapkodni. Műszart megrendeltem őszit is tavaszit is. Ha tenyleg nem írják alá menni fog felfelé az ár.