Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak621 FtBenzin árak608 FtEUR408.83 FtUSD385.8 FtCHF437.06 FtGBP489.24 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ohaza63 #12297. hozzászólásáraNekem is azt vágták a pofámba a pékségbe hogy "sokba kerül az adalékanyag"
De a "legjobb" hogy a prolik meg minket szidnak amiért drága a kenyér.
Válasz kukaccsosz #12296. hozzászólásáraPlussz a pékségek zsákos vagy ömlesztett liszttel dolgoznak…..kb 80 ft/kg……van aki 60-65 ft-ossal plussz specko adalékokkal. Minden van már mesterségesen.
Válasz kukaccsosz #12296. hozzászólásáraVan egy ismerős, aki pékséget vezet, Én is kis naiv rákérdeztem, hogy az 1 kg - mos kenyérhez, kell kb, 0,7 kg liszt, mert a nagyanyám ilyen recept alapján sütötte a kenyerünket régen, jót nevetett és elmondtam hogy kb. 30-35 dkg liszt van a kenyerükbe, a többi meg "mű" dolog, térfogatnövelő, tartósító stb...
Ez így nagyon egészséges????
Oda jutunk, hogy lassan liszt sem kell bele.
Egyébként úgy tudom, hogy az "átkosos" régi 3,6 Ft-os kenyeret 1,2 Ft-os búzából sütötték, magyarul a szorzó 3 szoros volt, most meg 18-20 szoros, az extra profitot meg valaki elrakja (kereskedő, malom, pék, üzlet csak nem mi)
Mi csak a bábuk vagyunk, akit lehet szidni és püfölni a drága kenyér miatt.
Válasz Ohaza63 #12295. hozzászólására1 kiló kenyérben van kb. 0,7 Kg liszt.
A metróban a kunsági 5 kg-os liszt kilonkenti ára 165 Ft.
Tehát 1 kiló kenyér árában 115 Ft a liszt.
Ha ezt emelik 15%-al az 17 forintos emelés.
Röhej az egész
Már megint emelni kell a kenyér árát a pékek szerint, mert drága lett a jó búza és kevés van belőle. Érdekes tavaly pont kétszer ennyi volt, akkor azért kellett emelni.
Persze azt a sok millió tonna takarmány búzát meg megeszi a 10 millió disznó, meg a 2,5 millió tehén és egyéb lábasjószág, olyan, mint Mi emberek.
Ha van sok jó búza azért emelik, ha nincs sok akkor meg azért.
Tiszta nyuszis vicc, van rajta sapka, vagy nincs rajta sapka.
Ja és persze megint Mi leszünk a hibásak, nem a kereskedők, malmok meg a pékségek.
Tényleg nincs itt gazdája semminek és senkinek az országban.
Válasz Devyd #12280. hozzászólásárasikerült megugrani a sikérrel, fehérjéverl a szintet? Errefelé nulla, minden ez alatt van. gondolom ezért veszik, azért vége az aratásnak, bőven látszik már, hogy nincs ilyen tétel, malmiról nem is beszélve.
Válasz csabahegeszt #12274. hozzászólásáraEzzel kibékülhetsz. Errefelé a jobbak 5- 5,5t, ami sok mindent kapott az malmi, ami nem az taki. A rosszabbak meg meredeken lefelé. A többség inkább euro alatt karcol. Ősztől már bàntotta a víz, tavasszal mikor kitetted kb a fejtrágyát, hetekig nem volt eső, stb, gondolom kívülről tudja mindenki.
Borsod
Agroker
Jó takarmány 60ft
Rosszabb takarmány 58ft
A többi egyéni megegyezés.
Amúgy a termés átlag 2 hektár 120 mázsa.
Vetés decemberben a fagyos föld tetejére.
1.5 mázsa / hektár ukrán gané
Egy gyomirtás
Most aratás
Lehetett volna jobb is ha a vetés nem a fagyra megyen.
Amúgy jobb takarmány
Válasz MrPoke #12266. hozzászólásáraÉn is AKG vagyok 90 ha gazdálkodom magamnak hordom a szemet, vetek bérbe kB 20 ha és permetezek is bérbe azt is 20 ha és nekem tavaly 328 üó ment a gépbe, pedig én szántok, lazítok. Azért sokallom a te üzemórádat mert elméletileg direktbe vetel zömében.
Válasz Gandhy #12265. hozzászólásáraMég soha nem volt takarmány minőségnél jobb búzám, de az idén Euro lett. 2qNS műtrágyától és 0 gombaölő MV Nádor 5q átlag. Aholl egy picit több volt az eső megvan a 6t aki meg adott is neki picit többet az meg 7-8t idei egy jó gabonás év felénk.
Válasz Koczka József #12243. hozzászólásáraAKG-s vagyok minden bevállalva. Valamint 7 fajta növényt termelek. Az üzemóra nagy része erre megy el . Lucerna, zöldugar, aratás, és van bérmunka is. És idéntől a dzem hordást is én csináltam. Learattam egy kocsival elvittem a felvásárlónak aztán még egy kocsi.... Így jön össze a sok üzemóra, és összesen 4 gépre oszlik el jelenleg. A 90l es gázolaj mennyiséget nem tudom kihasználni.....
Az országot sújtó katasztrófális időjárás ellenére a 170 km/h-ás szeleket, jégverést, aszályt és árvizeket túlélt gabona termésátlaga a Holdról is látszik. Minősége még az elfeküdt búzának is javító-prémium értékű.
Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok!
Válasz MrPoke #12211. hozzászólásáraAzokat is irányítani , szervizelni , javítani kell. Ha elromlik a szoftver jön a laptop megcsinálják . Mi lesz ha elromlik a váltó?
Favorizálják a drónokat. Mi lesz az elsodródott vegyszerekkel?
12403 hozzászólás
Válasz szeszko #12302. hozzászólásáraPár napja még 71500ft/t volt náluk a takarmány.....
Takarmány, Nagyigmánd:
IKR Agrár: 64 ft,
Cornmill: 66 ft.
Válasz Boraki #12292. hozzászólásáraNekem 52 000-et mondott a felvasarlo.
Nem lett uzlet...
Válasz Ohaza63 #12297. hozzászólásáraNekem is azt vágták a pofámba a pékségbe hogy "sokba kerül az adalékanyag"
De a "legjobb" hogy a prolik meg minket szidnak amiért drága a kenyér.
Válasz kukaccsosz #12296. hozzászólásáraPlussz a pékségek zsákos vagy ömlesztett liszttel dolgoznak…..kb 80 ft/kg……van aki 60-65 ft-ossal plussz specko adalékokkal. Minden van már mesterségesen.
Válasz kukaccsosz #12296. hozzászólásáraSzerinted ebben az országban hányan tudnak számolni !? Kb 500:1-hez és akkor optimista vagyok……
Válasz kukaccsosz #12296. hozzászólásáraVan egy ismerős, aki pékséget vezet, Én is kis naiv rákérdeztem, hogy az 1 kg - mos kenyérhez, kell kb, 0,7 kg liszt, mert a nagyanyám ilyen recept alapján sütötte a kenyerünket régen, jót nevetett és elmondtam hogy kb. 30-35 dkg liszt van a kenyerükbe, a többi meg "mű" dolog, térfogatnövelő, tartósító stb...
Ez így nagyon egészséges????
Oda jutunk, hogy lassan liszt sem kell bele.
Egyébként úgy tudom, hogy az "átkosos" régi 3,6 Ft-os kenyeret 1,2 Ft-os búzából sütötték, magyarul a szorzó 3 szoros volt, most meg 18-20 szoros, az extra profitot meg valaki elrakja (kereskedő, malom, pék, üzlet csak nem mi)
Mi csak a bábuk vagyunk, akit lehet szidni és püfölni a drága kenyér miatt.
Válasz Ohaza63 #12295. hozzászólására1 kiló kenyérben van kb. 0,7 Kg liszt.
A metróban a kunsági 5 kg-os liszt kilonkenti ára 165 Ft.
Tehát 1 kiló kenyér árában 115 Ft a liszt.
Ha ezt emelik 15%-al az 17 forintos emelés.
Röhej az egész
Már megint emelni kell a kenyér árát a pékek szerint, mert drága lett a jó búza és kevés van belőle. Érdekes tavaly pont kétszer ennyi volt, akkor azért kellett emelni.
Persze azt a sok millió tonna takarmány búzát meg megeszi a 10 millió disznó, meg a 2,5 millió tehén és egyéb lábasjószág, olyan, mint Mi emberek.
Ha van sok jó búza azért emelik, ha nincs sok akkor meg azért.
Tiszta nyuszis vicc, van rajta sapka, vagy nincs rajta sapka.
Ja és persze megint Mi leszünk a hibásak, nem a kereskedők, malmok meg a pékségek.
Tényleg nincs itt gazdája semminek és senkinek az országban.
https://index.hu/belfold/2024/07/18/kenyer-dragulas-osz-buza-termes-liszt-pekseg-elelmiszer-termelok-fogyasztok/
Válasz huszarek #12291. hozzászólásáraÉszak Borsod
Takarmány60
Euró61
Dörzsölik a tenyerüket a felvásárlók
HB.
Takarmány 63 ft
Eurós 65 ft
Felétek hogy megy?
Üdv!
Valaki esetleg, idei zab milyen áron mozog?
Sziasztok! Esetleg Borsod megyéből valaki friss búza árakat ?
Friss árakat tud valaki csongrád csanád megyéből?
Válasz Pont #12284. hozzászólásáraEnnyi.
Sztem ne bánd.
Én pénteken eladtam 7-ért..Lehet 8-9 stb is..de visszaeshetett volna 5-6-ra is...
Válasz envagyok2 #12283. hozzászólásáraSikerült.
A hektolitersúly nem volt jó.
Többi paraméter oké volt.
Válasz Pont #12286. hozzászólására
Válasz ..,-:) #12285. hozzászólására28-29 sikér, 13,4 fehérje, 78-80 hekto elvileg sima Euro búza. (vagy Magyar malmi II.-es)
Bosnyákoknak adtam el 7ért, Agrolog ígért 8-at.
Válasz Pont #12284. hozzászólásáraParaméterek ?
Vevő ?
Reggel eladtam 7-ért délután 8-at adtak volna érte.......
Válasz Devyd #12280. hozzászólásárasikerült megugrani a sikérrel, fehérjéverl a szintet? Errefelé nulla, minden ez alatt van. gondolom ezért veszik, azért vége az aratásnak, bőven látszik már, hogy nincs ilyen tétel, malmiról nem is beszélve.
Válasz huszarek #12281. hozzászólásáraAgrolog-Hungária Kft.
Válasz Devyd #12280. hozzászólásáraSzia! Azt meglehet kérdezni,hogy melyik cég ad ennyit érte ?
Sziasztok!
Ma felhívtak, hogy Euró búza 7000 Ft.
El is adtam.
Szerdán még '65'-öt mondtak, ma hirtelen 70.
Lehet lesz 75 is, de a 70 már biztos..
Mai ár Euró-ra 65.000 Ft.
Trtikálét veszik? Mit adnak érte?
9 hektárról eladnám, ha igaz, szombaton vágjuk.
Válasz MrPoke #12267. hozzászólására5q átlaggal nem kéne dicsekedni.
Válasz csabahegeszt #12274. hozzászólásáraEzzel kibékülhetsz. Errefelé a jobbak 5- 5,5t, ami sok mindent kapott az malmi, ami nem az taki. A rosszabbak meg meredeken lefelé. A többség inkább euro alatt karcol. Ősztől már bàntotta a víz, tavasszal mikor kitetted kb a fejtrágyát, hetekig nem volt eső, stb, gondolom kívülről tudja mindenki.
Válasz Devyd #12273. hozzászólásáraIgen
Borsod
Agroker
Jó takarmány 60ft
Rosszabb takarmány 58ft
A többi egyéni megegyezés.
Amúgy a termés átlag 2 hektár 120 mázsa.
Vetés decemberben a fagyos föld tetejére.
1.5 mázsa / hektár ukrán gané
Egy gyomirtás
Most aratás
Lehetett volna jobb is ha a vetés nem a fagyra megyen.
Amúgy jobb takarmány
Válasz Agrokópé #12272. hozzászólásáraTakarmány?
Válasz Devyd #12271. hozzászólására66 Somogy.
Valaki friss ár?
Válasz ttetudod #12257. hozzászólásáraMár a láncfűrészhez is laptop kell.
Válasz MrPoke #12266. hozzászólásáraÉn is AKG vagyok 90 ha gazdálkodom magamnak hordom a szemet, vetek bérbe kB 20 ha és permetezek is bérbe azt is 20 ha és nekem tavaly 328 üó ment a gépbe, pedig én szántok, lazítok. Azért sokallom a te üzemórádat mert elméletileg direktbe vetel zömében.
Válasz MrPoke #12267. hozzászólásáraTalán 5t átlag.
Válasz Gandhy #12265. hozzászólásáraMég soha nem volt takarmány minőségnél jobb búzám, de az idén Euro lett. 2qNS műtrágyától és 0 gombaölő MV Nádor 5q átlag. Aholl egy picit több volt az eső megvan a 6t aki meg adott is neki picit többet az meg 7-8t idei egy jó gabonás év felénk.
Válasz Koczka József #12243. hozzászólásáraAKG-s vagyok minden bevállalva. Valamint 7 fajta növényt termelek. Az üzemóra nagy része erre megy el . Lucerna, zöldugar, aratás, és van bérmunka is. És idéntől a dzem hordást is én csináltam. Learattam egy kocsival elvittem a felvásárlónak aztán még egy kocsi.... Így jön össze a sok üzemóra, és összesen 4 gépre oszlik el jelenleg. A 90l es gázolaj mennyiséget nem tudom kihasználni.....
Válasz Ares 826 #12264. hozzászólásáraIlyenkor bevillannak a magyar hírek az aratáshoz közelítve, pl. egy ilyen:
Az országot sújtó katasztrófális időjárás ellenére a 170 km/h-ás szeleket, jégverést, aszályt és árvizeket túlélt gabona termésátlaga a Holdról is látszik. Minősége még az elfeküdt búzának is javító-prémium értékű.
Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok!
Válasz Gandhy #12261. hozzászólásáraNa most szarok be a röhögéstől!
Válasz JD 4630 #12262. hozzászólásáraLehet, hogy Rengzoli a tanácsadójuk...
Válasz Gandhy #12261. hozzászólásáraENSZ gittegylet, szakmailag a vicc kategória.
FAO: rekordszintű lehet a világ idei gabonatermése
Válasz Devyd #12248. hozzászólásáranádor 69,5 az elsőtől az utolsó szemig malmi.kinéztünk belőle 80at.....
Válasz Koczka József #12256. hozzászólásáraVáltozó, mikor hogy adódik.
Válasz Koczka József #12254. hozzászólásáraItt arról volt szó, hogy az ember mennyit ül a gépben, nem arról hogy hány gépben. Egyszerre úgyis csak egyben ulhetsz.
Válasz MrPoke #12211. hozzászólásáraAzokat is irányítani , szervizelni , javítani kell. Ha elromlik a szoftver jön a laptop megcsinálják . Mi lesz ha elromlik a váltó?
Favorizálják a drónokat. Mi lesz az elsodródott vegyszerekkel?
Válasz Rabó001 #12251. hozzászólásáraTe hány üó dolgozol naponta?
Válasz F. Bálint #12249. hozzászólásáraÉn is mai árat írtam Borsod megye.
Válasz Rabó001 #12251. hozzászólásáraDe mindent csinálok és mielőtt meg kérdezed csak egy gép van.