Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak621 FtBenzin árak608 FtEUR409.5 FtUSD388.65 FtCHF439.37 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz MTZ1221.3 #806. hozzászólásáraÉn vetettem kb 5 éve dupla gabona sortávra 10 kg/ ha , nem veti vissza a termést , sőt akkor az egyszer volt 9 tonnás cirkom. Csak nem lehet sorközművelni.
Van valaki aki gabona vetőgéppel, gabona sortávra veti a cirkot? :D Vagy csak engem csikol a gabona vetőgépes vetés?
Gondolom valamennyi termés kiesésre lehet számítani. De ha a gyomírtást kicsit biztonságosabbá teszi lazán megéri -az árnyékolás miatt.
Igen ám, de 5-6 éve még Hajdúban simán lejött a 10-13 tonnás kukorica. Most viszont a falu egyik végén esett az eső májusban, ott lett szuper 7,5 tonna, a másik végén nem volt eső, ott lett 3,3 tonna az átlag. A cirok a nem esett annyi oldalon is termett 6 tonnát, ahol esett ott 8,5 tonnát. Na így kell tervezni felénk, hogy mi éri meg.
Válasz rtamas1976 #803. hozzászólásáraPersze hogy nincs. De cirkot nem is ott termelnek. Bár az egyik szomszédomnak a cirok nem hozott termést. Na az már művészet.
Válasz Agrárkopó #796. hozzászólásáraBaranya megyében ez a cég veszi a Mágocsi takarmánykeverőjében:
https://ypulyka.hu/tevekenysegi-korok/takarmanygyartas/
Árat nem tudok
A szomszédom is (egy volt Tsz) próbálkozott cirokkal mellettem, de a 10 Ha táblában a 2,5-3 m-es fenyércirokban úgy kellett keresgélni a normál cirkot.
Most levágták, kb 120-130 db 1 méteres egérdomb is kitűnt a tarlón.
Nem tudom, most mi lesz majd a fenyércirok fertőzéssel, meg az egérkékkel.
Kérdeztem a felvásárlómtól tavasszal Én is, hogy kell e nekik cirok, de lebeszéltek róla, meg hogy a 2016-os is raktáron van és nem kell senkinek.
Így nem lett alternatívája a kukoricának.
Válasz blsjela #783. hozzászólásáraHa nagyon sovány a föld ki se fog kelni. Mindig alacsonyabb a felvásárlási ára mint a kukoricának. A Mende mondakkal ellentétben ugyan úgy eszi a vad mint a kukoricát. Az a jó benne hogy a cigányok nem lopják. Viszont a termés átlaga jóval elmarad a kukoricatol , ahol nekünk 9 tonnás cirok termett,ott terem 13 tonna kukorica jó évben. Szárítani ugyan úgy kell mint a kukoricát. SZERINTEM inkább vess kukoricàt 50 000 vagy. 55 000 ezress toszammal jobban jársz.
Válasz Agromókuss #787. hozzászólásáraAz, de indítani kell a jövő évet és a tároltatás úgyis elviszi a hasznot ha menne is feljebb, de szerintem ez jövőre is kitart és szar árak lesznek, tele tárolókkal.
Érdemes neki állni a cirók termesztésnek .?
Van olyan területen ami homokos és nem akarok bele kukoricát. De nem olyan jó hogy állandóan búza árpa napraforgó.
mennyiért veszik ?
Válasz csabahegeszt #778. hozzászólásáraTápkeverő, viziszárnyas takarmány. Barátom 2 éve juhokkal is etette, nem tudom, hogy milyen arányban és milyen korú állatokkal.
Galambászok is szeretik, illetve a galambok inkább.
Előre is elnézést kérek.
A tudatlanságomért.
Mivel etetitek meg a cirkot?
És hogyan?
Juhoknak sertésnek jó lehet?
Milyen kombájn kell hogy arasa?
Értem ezalatt hogy kukorica adapter vagy búza?
Válasz Norba82 #776. hozzászólásáraSajnos az évelő egyszikű gyomikat cirokbol nem lehet kiirtani , Ha fertőzött a terület akkor érdemes előtte totalisozni.
Válasz Anicska #775. hozzászólásáraEgy 3 ha-os tábla nagyon gazos lett, az alap sem sikerült és a felülkezeléssel is elcsúsztam. Ennek teljesen más volt a gyom összetétele, inkább egyszíküek voltak benne
Válasz Kelemen.istvan.1987 #766. hozzászólásáraIgen mínusz 30 mázsa először 9 tonnás volt szarul kikelve, aztán 60 mázsa hibátlan kelessel. Nem találok magyarázatot!!! Monokultura nem tudom mondani biztosra. Vetés 1 zsák euralis samal. Ugyan annyi műtrágya.stb .
Sorfüggetlen napraforgo asztallal vágot már valaki cirkot? Mik a tapasztalatok? Lenne egy hektár és nem igazán van kedvem szerelgetni! Gabona asztal el van rakva!
Válasz Josku #759. hozzászólásáraHa nagyon alacsonyan vágod a cirkot az nem jó, csak a buga alatt kell elcsípni, nert különben a rengeteg zöld tömegen ki tud menni a szem hátul a rostán + a ládáknál is többet szór.
811 hozzászólás
Válasz blsjela #810. hozzászólásáraAz árpa 2 hete 71-73 között ment…
Válasz termelo #809. hozzászólásáraÁrpa az 5-6t tudott eddig csak szar az ár cirkot most ismerős 76e adta el .
Válasz blsjela #808. hozzászólásáraItt árpával számolják 1/1 be a várható hozamot, homokot egyáltalán nem bírja
Kws takarmány cirkot használ valaki spc vel lesz vetve majd 250e /ha 75cm olyan helyre ahol ha aszály van akkor kb 3-5t a kukorica átlag
Válasz MTZ1221.3 #806. hozzászólásáraÉn vetettem kb 5 éve dupla gabona sortávra 10 kg/ ha , nem veti vissza a termést , sőt akkor az egyszer volt 9 tonnás cirkom. Csak nem lehet sorközművelni.
Sziasztok!
Van valaki aki gabona vetőgéppel, gabona sortávra veti a cirkot? :D Vagy csak engem csikol a gabona vetőgépes vetés?
Gondolom valamennyi termés kiesésre lehet számítani. De ha a gyomírtást kicsit biztonságosabbá teszi lazán megéri -az árnyékolás miatt.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Igen ám, de 5-6 éve még Hajdúban simán lejött a 10-13 tonnás kukorica. Most viszont a falu egyik végén esett az eső májusban, ott lett szuper 7,5 tonna, a másik végén nem volt eső, ott lett 3,3 tonna az átlag. A cirok a nem esett annyi oldalon is termett 6 tonnát, ahol esett ott 8,5 tonnát. Na így kell tervezni felénk, hogy mi éri meg.
Válasz rtamas1976 #803. hozzászólásáraPersze hogy nincs. De cirkot nem is ott termelnek. Bár az egyik szomszédomnak a cirok nem hozott termést. Na az már művészet.
Válasz SzikiSzokeveny #802. hozzászólásáraTermőhelyi adotságtól függ!
11t kukoricánál nincsmin gondolkodni.
Válasz rtamas1976 #801. hozzászólásáraFelénk ha átlagosan van 420eft bevételed hektáronként, az már nem egy rossz év.
Válasz bigfeco88 #800. hozzászólásáraAz nemegy nagy üzlet.
A semmitől több.
Ezért nincs nálunk!
Válasz rtamas1976 #799. hozzászólására6000 ft/q volt
Válasz bigfeco88 #798. hozzászólásáraÉs az ára ha nem titok?
Felénk szinte ismeretlen és nagyon kevésvan.
A kukorica mindent visz.
Válasz Agrárkopó #796. hozzászólására7 tonna lett az átlag hektáronként, nekem a KITE viszi minden évben
Válasz Agrárkopó #796. hozzászólásáraBaranya megyében ez a cég veszi a Mágocsi takarmánykeverőjében:
https://ypulyka.hu/tevekenysegi-korok/takarmanygyartas/
Árat nem tudok
Sziasztok
Mien eredmények lettek idén cirokbol?
Van rá valami piac.?
Sziasztok,
KWS Nemesisre tud valaki ajánlani mag/ha mennyiséget?
Tud vki felvásárlót bárhol? Lenne 100 tonnám leszámítva tisztítva, de nincs vevő a piacon
A szomszédom is (egy volt Tsz) próbálkozott cirokkal mellettem, de a 10 Ha táblában a 2,5-3 m-es fenyércirokban úgy kellett keresgélni a normál cirkot.
Most levágták, kb 120-130 db 1 méteres egérdomb is kitűnt a tarlón.
Nem tudom, most mi lesz majd a fenyércirok fertőzéssel, meg az egérkékkel.
Kérdeztem a felvásárlómtól tavasszal Én is, hogy kell e nekik cirok, de lebeszéltek róla, meg hogy a 2016-os is raktáron van és nem kell senkinek.
Így nem lett alternatívája a kukoricának.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #786. hozzászólására4950 ft ért adtam el,hogy ki a vevő ne kérdezd Sárkereszturra vittem be és ök adták el,
Válasz R Sándor #789. hozzászólásáraA cirkot erdemesebb a buzahoz viszonyitani! :)
Üdv, ki és hová tudta értékesíteni a cirok termést?
Válasz blsjela #783. hozzászólásáraHa nagyon sovány a föld ki se fog kelni. Mindig alacsonyabb a felvásárlási ára mint a kukoricának. A Mende mondakkal ellentétben ugyan úgy eszi a vad mint a kukoricát. Az a jó benne hogy a cigányok nem lopják. Viszont a termés átlaga jóval elmarad a kukoricatol , ahol nekünk 9 tonnás cirok termett,ott terem 13 tonna kukorica jó évben. Szárítani ugyan úgy kell mint a kukoricát. SZERINTEM inkább vess kukoricàt 50 000 vagy. 55 000 ezress toszammal jobban jársz.
Válasz Agromókuss #787. hozzászólásáraAz, de indítani kell a jövő évet és a tároltatás úgyis elviszi a hasznot ha menne is feljebb, de szerintem ez jövőre is kitart és szar árak lesznek, tele tárolókkal.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #786. hozzászólásáraSajnos az nagyon kevés
4000/mázsa a legjobb ajánlatom most
Válasz Kanyo2 #784. hozzászólásáraMi 10mm-el kezdtünk, de 8mm lett az igazi, new holland tx66. A szél legyen magas, hogy kivigye a gaz magot.
Sziasztok.. .mekkora rosta kellhet a kombánjba cirokra?
Érdemes neki állni a cirók termesztésnek .?
Van olyan területen ami homokos és nem akarok bele kukoricát. De nem olyan jó hogy állandóan búza árpa napraforgó.
mennyiért veszik ?
Sajnos Tolna megyében nem kell senkinek. Felvásárlok kérik, h raktározuk be, majd lesz valami egyszer csak...
Van már friss ár?
Válasz csabahegeszt #778. hozzászólásáraTápkeverő, viziszárnyas takarmány. Barátom 2 éve juhokkal is etette, nem tudom, hogy milyen arányban és milyen korú állatokkal.
Galambászok is szeretik, illetve a galambok inkább.
Válasz csabahegeszt #778. hozzászólásáraTakarmánykeverőbe viszik és tápokhoz adagolják. Van aki búzavágó adapterrel, van aki napraforgó adapterrel vágja.
Előre is elnézést kérek.
A tudatlanságomért.
Mivel etetitek meg a cirkot?
És hogyan?
Juhoknak sertésnek jó lehet?
Milyen kombájn kell hogy arasa?
Értem ezalatt hogy kukorica adapter vagy búza?
Válasz Norba82 #776. hozzászólásáraSajnos az évelő egyszikű gyomikat cirokbol nem lehet kiirtani , Ha fertőzött a terület akkor érdemes előtte totalisozni.
Válasz Anicska #775. hozzászólásáraEgy 3 ha-os tábla nagyon gazos lett, az alap sem sikerült és a felülkezeléssel is elcsúsztam. Ennek teljesen más volt a gyom összetétele, inkább egyszíküek voltak benne
Válasz Norba82 #774. hozzászólásáraNem sikerült az alap kezelés ? A felülkezelést hány leveles korig ? Köszi a válaszodat .
Válasz Anicska #773. hozzászólásáraAlap successor tx és felülkezelés peak turbo
Válasz Norba82 #772. hozzászólásáraMilyen gyomírtót használtál ?
Válasz R Sándor #771. hozzászólásáraNem, lidea ES foehn. Amiben jól sikerült a gyomirtás, az 7 tonnát tudott
Válasz Norba82 #770. hozzászólásáraMit vetettél Euralist?
Első évem a cirokkal. 10 ha, átlag 6.5 t/ha, vize 14-14.5. Ár 51 e/t. Kíváncsi vagyok a kukorica milyen lesz ehez képest
Válasz Kelemen.istvan.1987 #768. hozzászólásárahttps://szantofoldivetomagok.hu/terkep
Dunántúlon tud vki felvásárlót? Veszprémtől 25 km-re gazdálkodok Balaton irányába.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #766. hozzászólásáraIgen mínusz 30 mázsa először 9 tonnás volt szarul kikelve, aztán 60 mázsa hibátlan kelessel. Nem találok magyarázatot!!! Monokultura nem tudom mondani biztosra. Vetés 1 zsák euralis samal. Ugyan annyi műtrágya.stb .
Cirkot lehet vetni kétszer egymás után, mint a búzát vagy kukoricát?
Válasz Gazda12 #764. hozzászólásáraMég nas - al is lehet. Csak az a baj hogy betekeri a kes alá a cirok szárát. Egy hektár simán le kell menjen.
Sorfüggetlen napraforgo asztallal vágot már valaki cirkot? Mik a tapasztalatok? Lenne egy hektár és nem igazán van kedvem szerelgetni! Gabona asztal el van rakva!
Válasz Kelemen.istvan.1987 #761. hozzászólásáraKöszönöm a válaszodat ! Tanultam belőle ,egyre bíztósabb ,hogy vetek , jó termésed legyen és sikeres éved !
Válasz Josku #759. hozzászólásáraHa nagyon alacsonyan vágod a cirkot az nem jó, csak a buga alatt kell elcsípni, nert különben a rengeteg zöld tömegen ki tud menni a szem hátul a rostán + a ládáknál is többet szór.