Hirdetés
Fórum
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
867 hozzászólás
Üdv!
Vonószemet hol lehet venni EB póthoz? Illetve egyéb alkatrészeket? Fékpofa fék m.h. meg ilyesmik.
Válasz steca #809. hozzászólásáraDe fasza
[kep1]Szevasz Gjoni!
[kep1]Szevasz Gjoni!
[kep1]Szevasz Gjoni!
[kep1]Szevasz Gjoni!
[kep1]Szevasz Gjoni!
[kep1]Szevasz Gjoni!
Szevasz Gjoni!
Haver kocsiját is rendbe vágtam,mehet műszaki ,plató oldal mind új ,a padló lemez is ,a fékek is mind újak .
Válasz Luyi #805. hozzászólásáraigen eb 8 -ra való,de gumik szélei repedezettek
Válasz Luyi #805. hozzászólásáraén zalai vagyok tudok benn segíteni ha nem nagy a távolság
Válasz gjoni #566. hozzászólásáraSzia Gjoni!
Neked van eladó kamion kereked-gumival?
Sziasztok !
EB 7/70-es 1980-as évjáratú pótkocsihoz keresek fékpofákat,illetve a tartóját amivel a tengelyhez kapcsolódik.
Köszönöm!
Válasz youth #802. hozzászólásáraMásik pótkocsira simán , teljesítmény t soha nem mértük .
Válasz gjoni #801. hozzászólásáraKöszönöm a gyors választ, akkor valószínűleg beruhazunk egyre! Már használtál ilyet? Kukoricából kB. Teljesítmény mi lehet? 10q/perc tudja? Sulykorlát miatt sajnos nagyobb atrako kocsira esély sincs, de nagyon örülnénk neki ha ez működne. Milyen magasra tud üríteni max.?
Válasz youth #800. hozzászólásáraElég hamar ,igen nagy csiga az ám ,mint egy kombájn
Sziasztok! A Tisza mellet gazdálkodunk és van egy 10t híd ami miatt csak egy uritessel tudunk járni ráadásul elég messze kell szállítani, arra gondoltunk hogy uritocsigas Eb pottal athoznank a hídon túlra a terményt és atraknank nagyobb kocsira, körülbelül mennyi idő alatt rak át kB 40 mázsa terményt egy ilyen uritocsigas Eb kocsi?
Válasz gyurgyik.erzsebet #798. hozzászólásáraNem
Sziasztok. Tipus táblát lehet valahol szerezni EB7-es hez? Az eredeti teljesen eloxidálódot.
Válasz ÁdámZoltán #795. hozzászólásáraItt mi felénk van egy jó címborám,gyárt bele minden tömítést ,fasza is ám
Válasz ÁdámZoltán #795. hozzászólásáraSzia
Írtam privátban.
Valaki nem tudja véletlenül az EB 7/70 pótkocsi munkahengerének alsó gumigyűrű méretét, mert csak alulról az a tányér folyik.
Válasz Gergő80 #793. hozzászólásáraIgen rázó
Válasz gjoni #792. hozzászólásáraa t felől nyomja fel a rugó a golyót és mikor megnyomja a tolattyú elengedi a nyomást rázó szelepként van az ifa rajzokon
Válasz Gergő80 #791. hozzászólásáraNa igen ,itt nálunk nincs ifa ,és ez a T elágazás eszembe se jutott
Válasz gjoni #790. hozzászólására megnéztem egy ifán és bekötöttem de a furatokba belenézve is látható hogy kell bekötni
Válasz Gergő80 #789. hozzászólásáraNem tudtam bekötni
Válasz gjoni #787. hozzászólásárapedig nagyon egyszerű a munkahengert egy t-vel kell a szelephez kötni a másikat vissza a traktorhoz a beállított magasságnál szépen vissza ejt a platón 7 tonna sóderrel próbáltam 6000 Ft-ér volt a bolt polcán
Válasz Gergő80 #786. hozzászólásáraIlyen van új nekem ,de nem boldogultam vele.Rendeltem 35 pénzért eurowind kft
Válasz Gergő80 #786. hozzászólásáraIlyen van új nekem ,de nem boldogultam vele.Rendeltem 35 pénzért
Válasz jenci #759. hozzászólásáranehezen de elkészült a biztonsági szelep bekötés
Válasz Varga Roland #784. hozzászólásáraMég nincs kész. Vettem két gumitéglát, faragok köré egy zártszelvényt, amit felvarrok a vonóháromszögre. Ahogy nézegettem, a régi vonószem tengelye kb. jó lehet bele, szóval azt nem cserélem ki. Nem tudom mikor lesz időm foglalkozni vele, de majd rakok fel képet róla.
Válasz Dengezik #758. hozzászólásáraHelló!
Én is küzdök ezzel a problémával. Hogyan sikerült végül megoldanod?
Esetleg alakított már át valaki csapost a gumi téglásra, van realitása?
Válasz Jakabjóska #782. hozzászólásáraHát emiatt aggódok én is! Meg hogy mennyivel lesz borulékonyabb, billentéskor hogy viselkedik az oldalfal ... stb. Lehet, hogy fel kell adnom az elveimet és mégis csak két pótom lesz, a közlekedésfelügyeletet meg nem sokkolom a hidraulikus nyitású hátfal mellé még szélesítéssel is.
Addig meg marad a kölcsön nagypótkocsi az elé fogott két traktorral, ha szándékaim ellenére megint dágványban kell majd dolgozni ...
Válasz gjoni #780. hozzászólásáraAttól függ, hogy hova viszed műszakira. Én a közlekedési felügyeletnél műszakiztatok, ott ránézett a gépre, és még azt is megmondta, hogy évjárat szerint ennek nem ott volt a visszapillantó tükör.
A kollégának minimum 30cm-t kellene szélesíteni a platón, az azért látványos. Az nem olyan alakítás, mint a magasítós magasítóra rakott magasító a HW kocsikon (bár arra sem néznek jó szemmel).
Válasz gjoni #780. hozzászólásáraAnnyi hw kocsi van nagy bódéval amúgy..
Válasz Dengezik #779. hozzászólásáraÉn már vittem pár eb pótot műszakira ,egyet se mérték meg
Válasz gjoni #776. hozzászólásáraEz az előbbi kommentemben összefoglaltak miatt nem ideális megoldás, bár az ötlet amúgy jó.
Sokat agyaltam rajta, de ha a költségeket és a kihasználtságot mérlegelem, akkor eddig a szélesítés tűnik a legjobb megoldásnak ... már persze ha egyáltalán kivitelezhető lesz. Az a baj, hogy a közlekedésfelügyeletnél csak a kötelező mantrát tudták nyomni, hogy "Csak ahogy a gyárból kijött, ha egy csavar tönkremegy, azt csak szakműhelyben, csak gyári eredetire lehet cserélni ... stb." Szóval velük nem vagyok beljebb.
Válasz Jakabjóska #775. hozzászólásáraMeggondolandó alternatíva.
Annyi gond van vele, hogy sokszor kellene átszerelni, időm meg nem nagyon lesz rá, mert simán benne van, hogy egyik nap gabonát viszek, másik nap konténerben dinnyét, vagy káposztát. Trágyahordás után a mosás is elég meló. Ha még át is kell szerelni, akkor rámegy a nap. Ráadásul nálunk a rendőrök is b*.*kodnak, ha nincs rajta az oldalfal. Az még belefér, hogy leveszem a magasítót, de a szállítókeret szerintem kiverné a biztosítékot. Felénk a bálaszállító vendégoldal is csak úgy megy, hogy műbizonylat+új műszaki. Utána persze másra már nem is lehet használni a pótot ...
A széles kerekek nyilván sokat segítenének, de az EB súlyt is rak a traktor hátuljára, ami dágványban megfizethetetlen, ráadásul a rendőrök biztosan belekötnének, ha úthengert csinálnék a pótból.
Válasz Dengezik #774. hozzászólásáraAkkor oldalfalak le és levehető segédkeretet csinálsz a platóhoz ,én így csinálnám
Válasz Dengezik #774. hozzászólásáraAkkor esetleg csinálj a platóra, vagy a helyére egy konténer szállító keretet. Én a gyári platót biztosan nem bántanám.
A kéttengelyes pótkocsi széles kerekeken is elakadós?
Válasz Jakabjóska #772. hozzászólásáraAz volna a lényeg, hogy nem akarok kéttengelyest, mert elakadok vele. Ráadásul más munkákhoz pont egy 3 oldalra billentő pót kell, 2 pótkocsit meg nincs értelme megvenni+felújítani+fenntartani azért a pár konténerért.
Amúgy most van nálam egy olyan kölcsönben, tényleg pont ki tudom rakni, de fokozottan elakadásveszélyes.
Válasz Dengezik #771. hozzászólásáraIlyet még nem hallottam ,de próba szerencse,ha műszakin bukik másik plató
Válasz Dengezik #771. hozzászólásáraHL 6002-es IFA pótkocsi, és akkor az EB-t nem kell faragni
Valaki szélesített már platót EB-7 -esen?
Elég gyakran kell 80x120-as konténereket hordanom, és így csak 7 db. fér rá, ráadásul marad ki hely, szóval ha zorall a helyzet, akkor csúszkál az áru. Ha a platót 400x240-esre bővíteném, akkor felférne 10 konténer, nem is csúszkálna, esetleg még 120-as bálákból is tudnék vinni vendégoldal nélkül. Megcsinálni nem nagy ügy, de vajh átmegy úgy a műszakin? Vagy lehet más hátulütője?
Válasz jenci #769. hozzászólásáraIlyen ifa határolóm van új
Válasz Gergő80 #760. hozzászólásáraköszi szépen.
Válasz fexco #766. hozzászólásárasztem elég jó ez