Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409 FtUSD388.8 FtCHF432.53 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igen.Afalon +Dual.Csak nagyon kevés volt a bemosócsapadék.Már egyszer áthúztam a sorokat,nagyon sokat ér.Azóta szemmel láthatóan nölKellene egy kis esö és mégegyszer athúznám.
soha senkinek nem volt itt a környékben, így nem mertem belevágni nagyba, csak egy 6000 m2 -es kis daradot raktam be vele, tapasztalatszerzés végett, azt majd látom hogy jövőre lesz vagy nem lesz nagyobb darab
Válasz #885. hozzászólásra
Termesztése hasonló lehet a dinnyéhez. A lombozat fejlődése nitrogént, "kötéskor" foszfort, termés fejlődéséhez pedig a káliumot szereti. Legfőbb ellensége viszont a légköri aszály és a túlzott gyomosodás.
az olajtöknek van gombás-baktériumos- rovaros betegsége/támadója ??
kell-e ezek ellen megelőző jelleggel védekezni, esetleg lombtrágyával tuningolni? köszi
hali!
én is spc-veé vetettem 7 lyukas tárcsával 22-11 áttétellel.
sortáv 150 cm a tőtávot sokallom, de az aátlag kb 30 cm az jó??? futó fajtám van.
ma voltam kinnt szépen sorol, fényképet meg elfelejtettem csinálni de majd legközelebb.
ja és több helyen van hogy 2 szemet rakott egy helyre azt érdemes kiegyelni vagy hagyam a fenébe?
3117 hozzászólás
ennek a levélnek így kell kinéznie ??
Válasz #909. hozzászólásra
Üdv!
Nem sűrű ez a tök kicsit? Mennyi a tőtáv?
köszi már tudom, vettem is már és még biomit plusz lombtrágyát
gomba-bakterim ellen kell/ajánlatos szórni ????
milyen gombás és baktériumos betegségei vannak általában az olajtöknek?????
köszi
atonik az mire jó?
Válasz #911. hozzászólásra
A pantera engedélyezve van tökben?Én is láttam már benne kakaslábfüvet,és le akarom fujni v.mi egyszik. irtóval.
Válasz #911. hozzászólásra
Nagy az izgalom,mivel hibrid.Már jönnek a bimbók rajta.
Válasz #910. hozzászólásra
75 cm-re.Napokba kap panterát,utánna virágzás kezdetekor 2x4 liter hungavit b lombtrágyát,0,5 liter/ha atonikkal.
Válasz #909. hozzászólásra
De szép nagy tököd vanA miénk is szép,csak nagyon kellene az esö,mert száraz a föld.A héten majd dobok képeket.Neked ? cm-re van vetve?
Válasz #907. hozzászólásra
Nekem ez bevált.
Válasz #906. hozzászólásra
Úgy látom,az afalom hatásosabb mint a command.
Válasz #905. hozzászólásra
Igen.Afalon +Dual.Csak nagyon kevés volt a bemosócsapadék.Már egyszer áthúztam a sorokat,nagyon sokat ér.Azóta szemmel láthatóan nölKellene egy kis esö és mégegyszer athúznám.
Válasz #904. hozzászólásra
Gyomírtás volt?
Ilyen a tököm
Válasz #902. hozzászólásra
Futó,kapott 5 mázsa/ha 3x15-öt,meg vetéskor sormellé 2,2 q nitrogént.Esetleg kap még gombaölő,lombtrágya,meg atonikot.
ez bokor vagy futó fajta, jó ez a sor ill tőtáv?
valami fejtrágyát raksz mellé, mert én csak vetés során adtam 6-26-30 ast, de az csak 60 kg/ha értékű volt
Egyek, Poroszló környékén sokan termeltek.
Nekem nem héj nélküli volt.
A mosást azt nem igazán tdtam még akkor.
Van "tök püfolő", ami a földön "kiveri" a magot.
Mosás, szárítás. Keresni kell a közelben.
Itt Balmazújvároson szárítanak magot. (Gyógynövényes).
Biztos van közelebb is.
A gyomírtást Afalonnal végeztük.
Jő a lovas kapa is, csak akkor kell menni, amikor nem dudvás.
bács megye déli részén
Válasz #897. hozzászólásra
Merre van a tököd?
pffff áá folyton azon töröm az agyam, hogy fogom megoldani
Válasz #895. hozzászólásra
Annyit meglehet kapálni.Szedés,szárítás megoldott?
soha senkinek nem volt itt a környékben, így nem mertem belevágni nagyba, csak egy 6000 m2 -es kis daradot raktam be vele, tapasztalatszerzés végett, azt majd látom hogy jövőre lesz vagy nem lesz nagyobb darab
Válasz #893. hozzászólásra
Lombtrágyásba kérdezd.
Sziasztok! Kukorica lombtrágyára ötletet, tapasztalatot,és szer ötletet kérnék szépen valakitől. Köszönöm
Válasz #891. hozzászólásra
Mekkora területen vetettél?
nem volt és nem is lesz. csak mechanikai úton lesz gyomszabályzás
vetés előtt 1 órával kombinátoroztam, az is sok gazat kivitt, amúgy május 7-ei vetés
Válasz #889. hozzászólásra
Szép tiszta!Volt gyomírtva?
mai képek, bocsi telós a kép
Termesztése hasonló lehet a dinnyéhez. A lombozat fejlődése nitrogént, "kötéskor" foszfort, termés fejlődéséhez pedig a káliumot szereti. Legfőbb ellensége viszont a légköri aszály és a túlzott gyomosodás.
Amennyi pénzed van,mind ráteheted.A gyommentesség a legfontosabb.Ha van pénzed,tedd félre kapáltatni.
nagy a csend!
fejtrágyázni mikor/mivel/mennyit lehet ?? köszi
az olajtöknek van gombás-baktériumos- rovaros betegsége/támadója ??
kell-e ezek ellen megelőző jelleggel védekezni, esetleg lombtrágyával tuningolni? köszi
Válasz #882. hozzászólásra
helyes nem is szabad ám össze vissza......
micsoda szerencse h. mi nem szoktunk össze vissza.....
Válasz #881. hozzászólásra
nézőpont kérdése, de ha pontos válasz akarsz, akkó én nem is szoktam permetezni..............
Válasz #880. hozzászólásra
csakúgy MLLSleg ez el van ismerve engedélyezve a csodák földjén odafönn a kietlen északon?????
Válasz #879. hozzászólásra
Dual Gold vagy Proponit és Command vagy Afalon kombinációja
Válasz #878. hozzászólásra
namostakkor mivel gyomirtó??
kiszőrösíted, lecsapod totálba ....semmi más?
Válasz #877. hozzászólásra
Előtte szokott kapni, aztán már nem
Válasz #876. hozzászólásra
töknek hhogy nemadsz rondupot?
Válasz #875. hozzászólásra
Speckó szórókerettel a sortávolsághoz igazitva
Válasz #874. hozzászólásra
gazírtás hogysmint?
Válasz #873. hozzászólásra
1,5 m x 42 cm a nálam bevált teknológia, de van haver, aki a 2,25 m x 32 cm -re esküszik
egyébként ti mint tapasztallt tökösök, mi a gyakorlati tapasztalatból bevállt tő- és sortáv ??
hali!
én is spc-veé vetettem 7 lyukas tárcsával 22-11 áttétellel.
sortáv 150 cm a tőtávot sokallom, de az aátlag kb 30 cm az jó??? futó fajtám van.
ma voltam kinnt szépen sorol, fényképet meg elfelejtettem csinálni de majd legközelebb.
ja és több helyen van hogy 2 szemet rakott egy helyre azt érdemes kiegyelni vagy hagyam a fenébe?
Valami ritkítja a tököt.
Válasz #869. hozzászólásra
Rendes 5 lyukas tárcsát,a fénykép lehet csal egy kicsit.18000 mag/ha van benne.
Válasz #868. hozzászólásra
Aha értem.
Milyen tárcsát használsz? Speciálisan ehhez a maghoz vagy más tárcsát. Kicsit sűrű így ránézésre.Szoktátok ritkítani?
Válasz #867. hozzászólásra
SPC-vel vetve,állt rajta a víz.Ősziszántás.