Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak633 FtBenzin árak617 FtEUR399.68 FtUSD380.95 FtCHF425.53 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát amilyen időjárást jósolnak az időjósok a hét hátralévő részére,a próba még egy kicsit váratni fog magára,úgy érzem.De előbb utóbb csak lesz rá alkalom.
Bt. ha jól látom a képeken, a vibráció szempontjából a lehető legrosszabbul osztottad el a terra kapákat.Úgy látom,hogy majdnem egy sorban vannak,így ha könnyebbek a többi kapáktól akkor biztosan rázkódni fog a tengely.Szerintem előnyösebb lenne körkörösen felrakni őket.Ha 6 db van akkor 2 sorban 3-3 db-ot.Úgy lenne a legkisebb a rázkódás.De ez csak az én véleményem,a rota pedig a tiéd,te döntesz.
Akkor sokat járjál templomba mert Téged nagyon szeret az Isten, mert ilyen olcsón akárki nem jut hozzá dolgokhoz. Most nagyjából belenéztem az apróhirdetésekbe, de a legolcsóbb SPC is 210 ezer volt.
Hát nem olcsó, de ha ahhoz hasonlítom hogy nem régen a Jófogáson egy használt Agrostroj pótkocsit 400 ezerért kínált valaki, ami csak egy csomó vas meg két kerék, hát ahhoz képest "nem drága".
Nekem meg egy kocsi is elég lenne 1-soros vetőgépnek, csak mechanikus legyen.
De ha Neked 3-soros kell a Keletagroban van szuper 3-soros, hát az ára az már más kérdés.
Én is előbb SPC-be gondolkoztam de a kardános probléma miatt ez szóba se jöhetett és maradt a mechanikus.
Alapban én is 3 sorral nyomom a kuki vatést, csak a csemege vetéskor rakom fel a 4. tagot és dupla sorral vetek.
Nekem elég lenne három is,csak nem nagyon találok a neten.Egy gazdálkodó barátomat már mrgkértem hogy nézzen körül a többi gazdánál.
SPC az lenne de ugye a kardán megáll ha kinyomom a kuplungot.
Tavaly a saját készítésű gépem volt,ott is görbék voltak a sorok szidott is a permetezős nagygépes.Szerintem a nem megfelelő göröngyös magágy elviszi a kisgép elejét.
Próbáltam egyenesen menni,de nem sikerült.Másik helyen fekete homokos földben nyílegyenes sort készített ugyanaz a gép.
Pityu volt utána láncos borona mikor a lucernát vetettük.Az árpára volt rávetve a gazda kérésére.
Az okmányirodával küzdünk!Az ügyintéző kijelentette,hogy fogalma sincs mi az eljárás menete?!
Másik okmányiroda megbízott autókereskedő most várom a kedvező híreket.
Árak idáig:Munkavédelmi a gépnek 15+áfa,első forg.helyezés NKH 22800,műszaki vizsga kihelyezett vizsgaállomáson 22020,eredetvizsga 20000,biztosítás 10730,
Még:forgalmi4800,törzskönyv 6000, rendszám 8500, cimke 585, származás ellenőrzés 10790
Na inkább össze se adom.
Szevasz!
Nekem is ilyen lovas van.De olyan girbe gurba sorokat vetettem vele kukoricából hogy öröm volt nézni.
Szeretnék kifejezetten kukorica vetőgépet.Valami ilyesmit.
Válasz #9668. hozzászólásra
Szia lackó42 engem nagyon érdekelne a tárcsás töltögető.Pontosan éppen ilyet szeretnék építeni én is.Én már nagyon várom a képeket ,talán videót is!!!!!!!!!
Nekem 12 soros lovas vetőgépem van kukoricát is tud vetni a két szélső sor 140 cm ki van húzva.A hétvégén árpát és lucernát vetettünk a táblázaton szereplő vetőmagmennyiségek pont elegek voltak.
1 ha terület volt.Én meg vagyok vele elégedve és a gazda is megvolt.Néha rá lehet bukkanni elfogadható áron jó állapotú gépre.
Szép napot mindenkinek!
Ma szorgoskodtam én is egy kicsit és felszereltem az új Terra rota-késeket a japó rotára. Hát nem 10 perces munka volt, megtartott pár órát, mert ugye kellett azért utólagosan is fúrni, faragni, köszörülni, stb.. Jól néz ki a japó-rota ezekkel a késekkel is, de tudom hogy nem a kinézet a fontos hanem a munka. Szerintem így is jó lesz ha nem fognak törni a kések. De kipróbálásra nem került sor mert itt nagyon vizes, sáros minden. A késeket szimmetrikusan raktam fel és úgy igyekeztem rakni hogy ha majd pl. kukorica sorközmüvelésre kerül a sor akkor a kések hegyei a sorköz közepe felé nézzenek és ne a kukoricasorra. Ilyenkor le szoktam venni a két szélső kést, középről meg amennyit szükséges, 4-et, 6-ot, 8-at, attól függ hogy mit sorközmüvelek. Na így néz ki, ha sor kerül a kipróbálásra akkor lesz videó is.
Válasz #9670. hozzászólásra
Szia! Nem ismerem de a Szerletics Gépgyártó Kft csinál hasonló palántázót ez Hercegszántón létezik a cég.Nem olcsó de ezt krumpli vetőnek is használható,nézd meg a honlapját www.szerleticsgep.hu.Ja az ekéje nem igazán jó,de más dolguk nem rossz!
Nem rossz ötlet, meg is fogadom. De kettő biztos hogy szélen lesz a "görbe" kásek helyén, mert rővidebb rajtuk a behajtott rész és ezért ezeket kifelé akarom fordítani hogy takarva legyen a rota teljes munkaszélessége. A másik négy mehet középre is, mert sorközmüvelésnél ezt a hatot, meg középről még plusz kettőt úgyis le kell szedni.
Nem tudom, majd meglátom. De azért nincs akkora különbség a kétfajta kés között. Csak az egyik fajta szélesebb. És mindegyik 90 fokban fog állni a tengelyre. Meg a 6 darab másfajtát majd elosztom szimmetrikusan a többi között.
sziasztok: nem tudom segít e én ebből vettem egy pár kapát és nekem be vált. reklámozza magát a hatvani de azok gyorsabban kopnak. tel:06-30-8552762 egy kapát vegyél ki mert méretet centivel kérdezi. ha gondolod próbáld ki igaz hogy nekem egy kapa 2000ft.
A jó szerszámot nem adják olcsón, az én ekém sem volt az. De ha megveszed akkor elég amíg élsz! Meg a japán kistraki sem olcsó traki, nemde?
Meg volt itt nemrég olcsó eke-sztori is...
Hát ezek valóban eléggé gagyi kések. Ettől úgy látom jobbak a Terra kések is. Bár még nem tudom hogy milyenek lesznek "élesben", de hogy jó anyagból vannak az biztos mert a lyukfúrás közben bizony megkínlódtam velük, néhány fúrót lenulláztam, és még élük is van! De legalább nem voltak drágák, ha esetleg nem is lesznek jók akkor sem vesztek sokat.
35454 hozzászólás
Válasz #9703. hozzászólásra
Megkaptad az e-mailt?
Üdv!
Ma felhívtam a kelet-agrosokat.
Kés ment vissza.
Pénzt utalják.
Ugy hogy már csak JÓ kést kellene találni.
Válasz #9701. hozzászólásra
Hát amilyen időjárást jósolnak az időjósok a hét hátralévő részére,a próba még egy kicsit váratni fog magára,úgy érzem.De előbb utóbb csak lesz rá alkalom.
Válasz #9700. hozzászólásra
Majd elválik a vallatásnál. Nem sokból áll megcserélni a késeket. Ha rázkódni fog akkor cserélek.
Válasz #9677. hozzászólásra
Üdv!
Bt. ha jól látom a képeken, a vibráció szempontjából a lehető legrosszabbul osztottad el a terra kapákat.Úgy látom,hogy majdnem egy sorban vannak,így ha könnyebbek a többi kapáktól akkor biztosan rázkódni fog a tengely.Szerintem előnyösebb lenne körkörösen felrakni őket.Ha 6 db van akkor 2 sorban 3-3 db-ot.Úgy lenne a legkisebb a rázkódás.De ez csak az én véleményem,a rota pedig a tiéd,te döntesz.
Válasz #9698. hozzászólásra
Akkor sokat járjál templomba mert Téged nagyon szeret az Isten, mert ilyen olcsón akárki nem jut hozzá dolgokhoz. Most nagyjából belenéztem az apróhirdetésekbe, de a legolcsóbb SPC is 210 ezer volt.
Válasz #9697. hozzászólásra
Egy 4 soros SPC-ét már 80-ér lehet venni,a maradékből meg símán veszek egy 50-es MTZ-ét.Az enyémet 250-ér vettem.
Válasz #9695. hozzászólásra
Háááát nem hiszem.
Láttam már egy jó minőségü kézi "tologatós" vetőgépet is aminek 60 ezer körül volt az ára!
Válasz #9693. hozzászólásra
Hát nem olcsó, de ha ahhoz hasonlítom hogy nem régen a Jófogáson egy használt Agrostroj pótkocsit 400 ezerért kínált valaki, ami csak egy csomó vas meg két kerék, hát ahhoz képest "nem drága".
Válasz #9692. hozzászólásra

Ennyi pénzért veszek egy 50-es MTZ+Egy SPC4-et!!!
Válasz #9691. hozzászólásra
Na pont ilyesmire gondoltam,ilyet szeretnék.
Vetésre mindig kapok kölcsön MTZ+SPC6 de szeretnék egy sajátot ne keljen kölcsönkéregetni.
Válasz #9692. hozzászólásra

Az a vetőgép vetekszik az aranyárával.
Válasz #9690. hozzászólásra
Nekem meg egy kocsi is elég lenne 1-soros vetőgépnek, csak mechanikus legyen.
De ha Neked 3-soros kell a Keletagroban van szuper 3-soros, hát az ára az már más kérdés.
Válasz #9690. hozzászólásra

Én is előbb SPC-be gondolkoztam de a kardános probléma miatt ez szóba se jöhetett és maradt a mechanikus.
Alapban én is 3 sorral nyomom a kuki vatést, csak a csemege vetéskor rakom fel a 4. tagot és dupla sorral vetek.
Válasz #9689. hozzászólásra
Nekem elég lenne három is,csak nem nagyon találok a neten.Egy gazdálkodó barátomat már mrgkértem hogy nézzen körül a többi gazdánál.
SPC az lenne de ugye a kardán megáll ha kinyomom a kuplungot.
Válasz #9683. hozzászólásra
Nekem ilyen a kukorica vetőgépem csak 4 tagos.
Válasz #9687. hozzászólásra
szucsike78@freemail.hu
Agrokid küldjél léci e - mail cimet mert a képeket nem engedi a gépem fel tenni a forumra .
Hasonló van de a müanyag fehér tárcsalap nincs a csoroszlyába.
Válasz #9683. hozzászólásra
Tavaly a saját készítésű gépem volt,ott is görbék voltak a sorok szidott is a permetezős nagygépes.Szerintem a nem megfelelő göröngyös magágy elviszi a kisgép elejét.
Próbáltam egyenesen menni,de nem sikerült.Másik helyen fekete homokos földben nyílegyenes sort készített ugyanaz a gép.
Pityu volt utána láncos borona mikor a lucernát vetettük.Az árpára volt rávetve a gazda kérésére.
Válasz #9679. hozzászólásra
Az okmányirodával küzdünk!Az ügyintéző kijelentette,hogy fogalma sincs mi az eljárás menete?!
Másik okmányiroda megbízott autókereskedő most várom a kedvező híreket.
Árak idáig:Munkavédelmi a gépnek 15+áfa,első forg.helyezés NKH 22800,műszaki vizsga kihelyezett vizsgaállomáson 22020,eredetvizsga 20000,biztosítás 10730,
Még:forgalmi4800,törzskönyv 6000, rendszám 8500, cimke 585, származás ellenőrzés 10790
Na inkább össze se adom.
Válasz #9678. hozzászólásra

Valami ilyesmit.
Szevasz!
Nekem is ilyen lovas van.De olyan girbe gurba sorokat vetettem vele kukoricából hogy öröm volt nézni.
Szeretnék kifejezetten kukorica vetőgépet.
Válasz #9668. hozzászólásra

Szia lackó42 engem nagyon érdekelne a tárcsás töltögető.Pontosan éppen ilyet szeretnék építeni én is.Én már nagyon várom a képeket ,talán videót is!!!!!!!!!
Megnéztem a szántós videókat is ügyesen csináljátok,itt nálunk inkább ősszel szántanak,ilyenkor már ritka.

Üdv
Imi nagyon fasza lett a képen vetés.Nekem is kéne majd egy hasonló vetőgépezet,viszont én a vetőgép mögé tenni fogok egy láncot vagy láncboronát.
Szia! Vizsga megvolt a trakinak?Pénz ha nemtitok mennyibe fájt?
Válasz #9602. hozzászólásra

Nekem 12 soros lovas vetőgépem van kukoricát is tud vetni a két szélső sor 140 cm ki van húzva.A hétvégén árpát és lucernát vetettünk a táblázaton szereplő vetőmagmennyiségek pont elegek voltak.
1 ha terület volt.Én meg vagyok vele elégedve és a gazda is megvolt.Néha rá lehet bukkanni elfogadható áron jó állapotú gépre.
Szép napot mindenkinek!
Ma szorgoskodtam én is egy kicsit és felszereltem az új Terra rota-késeket a japó rotára. Hát nem 10 perces munka volt, megtartott pár órát, mert ugye kellett azért utólagosan is fúrni, faragni, köszörülni, stb.. Jól néz ki a japó-rota ezekkel a késekkel is, de tudom hogy nem a kinézet a fontos hanem a munka. Szerintem így is jó lesz ha nem fognak törni a kések. De kipróbálásra nem került sor mert itt nagyon vizes, sáros minden. A késeket szimmetrikusan raktam fel és úgy igyekeztem rakni hogy ha majd pl. kukorica sorközmüvelésre kerül a sor akkor a kések hegyei a sorköz közepe felé nézzenek és ne a kukoricasorra. Ilyenkor le szoktam venni a két szélső kést, középről meg amennyit szükséges, 4-et, 6-ot, 8-at, attól függ hogy mit sorközmüvelek. Na így néz ki, ha sor kerül a kipróbálásra akkor lesz videó is.
Válasz #9669. hozzászólásra
Kistaki!
Küldtem egy privát üzenetet, de az adatlapomon is ott
van az e-mail címem.
Válasz #9659. hozzászólásra
Küldtem emailt.
Szia! Nem ismerem de a Szerletics Gépgyártó Kft csinál hasonló palántázót ez Hercegszántón létezik a cég.Nem olcsó de ezt krumpli vetőnek is használható,nézd meg a honlapját www.szerleticsgep.hu.Ja az ekéje nem igazán jó,de más dolguk nem rossz!
Válasz #9672. hozzászólásra
Nem rossz ötlet, meg is fogadom. De kettő biztos hogy szélen lesz a "görbe" kásek helyén, mert rővidebb rajtuk a behajtott rész és ezért ezeket kifelé akarom fordítani hogy takarva legyen a rota teljes munkaszélessége. A másik négy mehet középre is, mert sorközmüvelésnél ezt a hatot, meg középről még plusz kettőt úgyis le kell szedni.
Válasz #9667. hozzászólásra
Szerintem középre lenne érdemes be rakni a kapákat, semmi esetre sem a szélére, lehet hogy akkor kisebb a rázkódás esélye.
Válasz #9654. hozzászólásra
Üdv!
Honnan rendelted ezeket a kapákat?
Mert én is találtam a neten párat, csak megelőzés képpen, hogy ne nyúljak én is bele! Köszi előre is!
http://www.tocmai.ro/masini-de-plantat-rasaduri-cu-2-si-4-randuri-5668142.html
Sziasztok.
Ismeri valaki ezt a fajta palántázó gépet? esetleg van-e valakinek 2 soros palántázó?
Mire kell odafigyelni vásárláskor?
Véleményeiteket előre is köszönöm
Válasz #9643. hozzászólásra
Szia Lajóbáá!
Én kértem a vesszőt még anno!
Köszi, hogy nem felejtetted el, hova küldjem a címet?
Előre is köszönettel!
Köszönöm a visszajelzéseket a szántásról. Nemsokára elkészül a tárcsás töltögetőm, na majd akkor a sárga zöldig irigykedhedtek :)
Válasz #9663. hozzászólásra

Nem tudom, majd meglátom. De azért nincs akkora különbség a kétfajta kés között. Csak az egyik fajta szélesebb. És mindegyik 90 fokban fog állni a tengelyre. Meg a 6 darab másfajtát majd elosztom szimmetrikusan a többi között.
sziasztok: nem tudom segít e én ebből vettem egy pár kapát és nekem be vált. reklámozza magát a hatvani de azok gyorsabban kopnak. tel:06-30-8552762 egy kapát vegyél ki mert méretet centivel kérdezi. ha gondolod próbáld ki igaz hogy nekem egy kapa 2000ft.
Válasz #9656. hozzászólásra
BOCSI!
Szia Misi! Ekét kérdezted?Zöld eke,hogy tetszik?

A jó szerszámot nem adják olcsón, az én ekém sem volt az. De ha megveszed akkor elég amíg élsz! Meg a japán kistraki sem olcsó traki, nemde?
Meg volt itt nemrég olcsó eke-sztori is...
Válasz #9661. hozzászólásra

Szia BT!
Biztos,hogy jólesz ha kétfajta kapa lesz a marón ? Nem fogja szét rázni?
Válasz #9637. hozzászólásra
. Jó megjártad a kapákkal
!
Szia Zoli! Pedig kíváncsi voltam már ,hogy nézhet ki a pótkocsid
Válasz #9654. hozzászólásra
Hát ezek valóban eléggé gagyi kések. Ettől úgy látom jobbak a Terra kések is. Bár még nem tudom hogy milyenek lesznek "élesben", de hogy jó anyagból vannak az biztos mert a lyukfúrás közben bizony megkínlódtam velük, néhány fúrót lenulláztam, és még élük is van! De legalább nem voltak drágák, ha esetleg nem is lesznek jók akkor sem vesztek sokat.
Válasz #9637. hozzászólásra
Szia Lackó!Jó a szántás és szépen bírja a YANI!
Válasz #9656. hozzászólásra
Hát igencsak bevállasztotam.
Bt jó ez az eke csak kicsit drága.
Válasz #9657. hozzászólásra
Holnap mindenre válaszolok.
Válasz #9653. hozzászólásra
Elküldenéd e-mail ben a telószámot. És milyen árban?
Milyen az az elektroda amivel fel szokod hegeszteni, és hogy?
Válasz #9651. hozzászólásra

Úgy látom te is tudsz vásárolni. Remélem te is vissza kapod a pénzedet.
Válasz #9633. hozzászólásra

Szia Laci.
Hát a pótkocsi tényleg áll.
Helyhiány miatt nem tudtam eddig folytatni , ugyhogy felállítottam az oldalára és azóta nincs vele semmi.