Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz lac* #3670. hozzászólásáraazt nem tudom nekem amikor a komplexet rendeltem akkor ajánlotta... kite bolgárt és románt mondott 24%-ra nem az elixirt...
Válasz borda77 (Joe) #3665. hozzászólásáraSzerb közül a legjobb,ne félj tőle.Amosulfánt most szórtam először,de a többi fajtája az egyforma szemcseméretű extra áru volt mindig.
Válasz mtz1221 #3655. hozzászólásáraJók ezek az Elixir Zorkás műtrágyák,első osztályú anyag.Nem Bige holding,adnak a minőségre,nem porzik ,nincs összeállva.
Válasz Mokári Ádám #3661. hozzászólásáraHa majd nem bírom tovább akkor az lesz a vége.De én komolyan gondolom,hogy ameddig jól esik addig kell a mozgás az embernek.Lusta haveraim +15-40 kilót visznek a testükön,és azt ne mondja senki hogy jó.
Válasz *** HM *** #3658. hozzászólásáraA nőkkel hogy állsz amúgy ?? Ha fizetnem kell traktorost akkor is én öntözöm,ülök eleget egész évben.Az egyből 10 tonnától kaptam izomlázt,mert egész télen nem csináltam semmit.Mikor nem kapkodok és napi 5 tonna van,akkor 3 nőt kell tartani hogy kitágult ereket rendbe tartsák.
Válasz Mokári Ádám #3657. hozzászólásáraLehetne de 35 heki búzára minek vegyek nagyobb műtrágyaszórót ??Az 50 kilóssal nekem sokkal könnyebb volt pótkocsiról beleöntögetni mint a 25-el.
Válasz 2266 #3650. hozzászólásáraRészemről örülök, hogy kiszórtuk, 1 hónapig a közelébe se megyünk, fél méteres nyomokat csinálnánk, a kaja meg kell mindennek, ha hétvégén 18 fokok lesznek.
Én el szórtam hétfőn az AMOSULFÁNT,azóta folyamatosan olvad és esik az eső.10 tonnát megmozgattam,alig bírok mozogni már két napja.Az nem volt normális aki kivette a forgalomból az 50 kilós zsákot,és 25-öst csinált helyette.
Válasz 2266 #3650. hozzászólására Ez az én is kiszórtam ,csak kérdés mivel a föld fagyos és esik az eső ,valószínű lesznek elfolyások bőven. Így az is rosszul járt aki kiszórta meg az is aki nem.
Válasz rsandor #3649. hozzászólásáraÉn megoldottam mint még sokan mások.. Viszont aki most gondolkodik szóráson az vagy a csodába vagy valamilyen repülö alkalmatosságban bizhat
Felénk Zala megye Nagykanizsa környékén, még senkisem szórta ki!
Még hó van! Fehér minden.
A héten elolvad, de még 1 hét mire felszárad biztos.
Talán jövö hétvégén 15-e körül lehet fejtrágyázni elöször.
A tavaszi árpa/búza vetése közel lesz a kukoricához.
Válasz Vinkó75 #3630. hozzászólásáraNa itthon ha nincs megfelelő csapadék időben,akkor a nem hasznosult nitrogén megy a levesbe,akarom mondani a talaj mélyebb rétegeibe olyankor,mikor már a kultúrnövény nem vezs fel belőle semmit,vagy épp már nincs is fent.
Öntözéssel mindent ki lehet számolni,kalkulálni,de anélkül nagy lutri.
Válasz Batka #3640. hozzászólásáraNem egy évet hanem vagy 4-et és mindig ahogy szórtunk itt is be lett szórva.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy biztos, hogy tudja hasznosítani mindig plusszba a kultúra a többlet műtrágyát.
Válasz Gatti #3628. hozzászólásáraNemtudom, inkább annyira bokros vitális sűrű mint a kefe, meg persze a kalászok is biztosan nagyok és sok szemet tartalmaznak.
Az biztos, hogy folyamatos erős műtrágyázás meghozza a plusszt.
Erre van egy példám, régebben csináltam a Pioneer-nek úgynevezett portfólió farm kísérletet. Középen volt egy maximális hozamú fajtasor körülötte pedig tőszámos vetésidős kísérletek és egy szimpla fajtasor. Ezek a kockák között pedig szabadon hagyott út, hogy tudjunk a maximál parcella körül járni és vizsgálni a hibrideket. No ez a vetetlen sáv kapott mindig műtrágyát de növény sosem volt rajta, mindig meg lett tárcsázva, hogy ne gyomosodjon el. Amikor vége lett a kísérletnek ezen a nyomon ollyan de ollyan dunyha volt a búza, hogy kétszer olyan vastag volt a levele neki, sűrű buja kemény erős zöld színű. Hogy savanyít e a sok műtrágya főleg ami fel sem lett használva növény által ezekről a részekről nem tudom, de az biztos, hogy azt kívántam legközelebb az egész táblámon legyen ilyen majd a búza
Sajnos majdnem minden műtrágya savanyít, van egy mészindex nevü mutatószám ami a savanyító hatásra utal /leegyszerűsítve/ mas 27 esetén -10 ammonnitrát -60, karbamid -80, ammonszulfát -100.
Szerencsére a talajok rendelkeznek un. puffer hatással is, ami lehetővé teszi a büntetlen savanyítást. Mostanság a YARA újra felfedezi a kalcium-nitrátot /+60 mészindex / karbamidhoz, ammonnitráthoz kevergetik, szép értékeket hoz a PH méréseknél.
Válasz BBK #3635. hozzászólásáraIgen mi az a sok? Ezt itt mindig írja valaki ,de valójában aki kevés műtrágyát szór az aszájba is kevesebbet arat, nekem meg ez a meglátásom.
Válasz Gatti #3625. hozzászólásáraHa van víz is a kajához, akkor biztosan megéri a plusz kiadás. Máskülönben nem lene olyan magas a termésátlagjuk, mint amit mutogatnak.
A másik dolog meg az,hogy nem tanulunk!Ugyan azt elkövetjük amit a nyugatiak. Tönkreteszük a talajainkat.
Vagy rosszul látom és egészséges ezt müvelni?
Válasz Gatti #3625. hozzászólásáraszámold ki !
Itt is többen hencegtek milyen olcsón vettek műtrágyát.
Ha az 50-ezres pétiből kitolsz 7-8q-át az kb 1 tonna búza ára...... lehet számolgatni visszajön-e neki
Válasz Gatti #3629. hozzászólásáraPontosan mint a havazás én is ezt mondom. De elég a szegéseket megnézni ha valahol előbb kapcsolod be és kétszeres műkakit kap ott is duna mindig.
Válasz Gatti #3628. hozzászólásáramondjuk van amikor találkozok ilyen kalásszal ahol mondjuk kiborul egy jó nagy marék műkaki és ott kihajt egy elszóródott búza, de ha ez kell hozzá akkor ott teríteni kell a földet műkakival mintha havazna
5825 hozzászólás
Válasz borda77 (Joe) #3674. hozzászólásáraén külön szórom a map-ot és a káliumot
Válasz lac* #3672. hozzászólásáranem egyiptomi hanem Marokkoi MAP... Láttam nem mondom azt hogy rossz de én nem használom komplexbe yarat nyomom..
Válasz mtz1221 #3669. hozzászólásáraMi az ára?
Válasz borda77 (Joe) #3671. hozzászólásáraén úgy tudom nem gyárt,ha gyártana azt vennék
az a baj a kite árul egyiptomi cuccokat is,ezeket nem merem megvenni
Válasz lac* #3670. hozzászólásáraazt nem tudom nekem amikor a komplexet rendeltem akkor ajánlotta... kite bolgárt és románt mondott 24%-ra nem az elixirt...
Ezért ?-em az elixir gyárt e 34-est?
Válasz borda77 (Joe) #3668. hozzászólásáraaz is elixir gyártmány a kiténél?
Válasz borda77 (Joe) #3668. hozzászólásáraNINCS. ha csak a kite nem csináltatott a te részetekre belőle.
Válasz mtz1221 #3667. hozzászólására34%-os is van nekik azt akarok kapáláskor de még nem vettem meg...?
Válasz borda77 (Joe) #3665. hozzászólásáraSzerb közül a legjobb,ne félj tőle.Amosulfánt most szórtam először,de a többi fajtája az egyforma szemcseméretű extra áru volt mindig.
Válasz borda77 (Joe) #3665. hozzászólásáranyugodtan megveheted,én már második éve használom,a nutrimap is nagyon jó anyag
Válasz lac* #3664. hozzászólásáraA kite is ajánlgatta nekem de nem ismerem nem tudom milyen de gondolom nem rossz mert nem árulnák!
Válasz mtz1221 #3655. hozzászólásáraJók ezek az Elixir Zorkás műtrágyák,első osztályú anyag.Nem Bige holding,adnak a minőségre,nem porzik ,nincs összeállva.
Válasz Mf-es? #3644. hozzászólásáraLátszik az iskola hiánya !!!!!
Olvass többet, vagy kérdezz olyantól is aki tudja nem csak sejti...
Válasz Mokári Ádám #3661. hozzászólásáraHa majd nem bírom tovább akkor az lesz a vége.De én komolyan gondolom,hogy ameddig jól esik addig kell a mozgás az embernek.Lusta haveraim +15-40 kilót visznek a testükön,és azt ne mondja senki hogy jó.
Válasz mtz1221 #3659. hozzászólásáraCsinálj vagy vegyél csapot a bigbagre.
Válasz *** HM *** #3658. hozzászólásáraA nőkkel hogy állsz amúgy ?? Ha fizetnem kell traktorost akkor is én öntözöm,ülök eleget egész évben.Az egyből 10 tonnától kaptam izomlázt,mert egész télen nem csináltam semmit.Mikor nem kapkodok és napi 5 tonna van,akkor 3 nőt kell tartani hogy kitágult ereket rendbe tartsák.
Válasz Mokári Ádám #3657. hozzászólásáraLehetne de 35 heki búzára minek vegyek nagyobb műtrágyaszórót ??Az 50 kilóssal nekem sokkal könnyebb volt pótkocsiról beleöntögetni mint a 25-el.
Válasz Mokári Ádám #3657. hozzászólására50est orkra bízta volna 25össel meg magát pusztította el...
Válasz mtz1221 #3655. hozzászólásáraKönyebben emeled az 5o kilóst mint a 25 öt? Bigbag nincs?
Válasz 2266 #3650. hozzászólásáraRészemről örülök, hogy kiszórtuk, 1 hónapig a közelébe se megyünk, fél méteres nyomokat csinálnánk, a kaja meg kell mindennek, ha hétvégén 18 fokok lesznek.
Én el szórtam hétfőn az AMOSULFÁNT,azóta folyamatosan olvad és esik az eső.10 tonnát megmozgattam,alig bírok mozogni már két napja.Az nem volt normális aki kivette a forgalomból az 50 kilós zsákot,és 25-öst csinált helyette.
Válasz rsandor #3651. hozzászólásáraFelénk ahogy olvad úgy issza el a föld... nem lesz összefolyás... 10cm hó kb. 5-6 nap alatt olvad el.
Válasz rsandor #3651. hozzászólásáraCsatornában szép nagyra fog nyőni a káka
Válasz rsandor #3651. hozzászólásáraÉs mindkettőnek ugyan annyi terem.
Válasz 2266 #3650. hozzászólására Ez az én is kiszórtam ,csak kérdés mivel a föld fagyos és esik az eső ,valószínű lesznek elfolyások bőven. Így az is rosszul járt aki kiszórta meg az is aki nem.
Válasz rsandor #3649. hozzászólásáraÉn megoldottam mint még sokan mások.. Viszont aki most gondolkodik szóráson az vagy a csodába vagy valamilyen repülö alkalmatosságban bizhat
Válasz 2266 #3648. hozzászólására Van megszórva valamennyi terület vagy 0
Nálunk minden mocsárrá változott ugyhogy lesz idö meditálni hogy mi lett volna ha, és hogy is kellett volna csinálni..
Válasz borda77 (Joe) #3645. hozzászólásáraGyőrbe már sz..r sincsen (nem is volt sok) most meg jön 4 nap nagy szél is úgyhogy...
Felénk Zala megye Nagykanizsa környékén, még senkisem szórta ki!
Még hó van! Fehér minden.
A héten elolvad, de még 1 hét mire felszárad biztos.
Talán jövö hétvégén 15-e körül lehet fejtrágyázni elöször.
A tavaszi árpa/búza vetése közel lesz a kukoricához.
Válasz Mf-es? #3644. hozzászólásárahát felénk ilyen gond nincsen szerintem hétvégén lehet menni árpát vetni...
Válasz borda77 (Joe) #3643. hozzászólásáraOtt van gond,mint nállunk.A földek melletti belvíz elvezető ,2 méteres árokba,1 nap,lett 60 cm. víz.Pár nap,és félig lesz.Szerinted,abba mennyi kimosódott nitrát lesz?
Válasz szanberg #3639. hozzászólásáraEnnyit a kimosódásról.... amúgy egyetértek én is ezt vallom ezéet is döntöm korán a nitrot a gabonáknak.
Válasz Vinkó75 #3630. hozzászólásáraNa itthon ha nincs megfelelő csapadék időben,akkor a nem hasznosult nitrogén megy a levesbe,akarom mondani a talaj mélyebb rétegeibe olyankor,mikor már a kultúrnövény nem vezs fel belőle semmit,vagy épp már nincs is fent.
Öntözéssel mindent ki lehet számolni,kalkulálni,de anélkül nagy lutri.
Válasz Batka #3640. hozzászólásáraNem egy évet hanem vagy 4-et és mindig ahogy szórtunk itt is be lett szórva.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy biztos, hogy tudja hasznosítani mindig plusszba a kultúra a többlet műtrágyát.
Válasz szanberg #3639. hozzászólásáraEhhez nem sok köze van a mütrágyának, inkább annak, hogy ott pihent egy évet a talaj!
Válasz Gatti #3628. hozzászólásáraNemtudom, inkább annyira bokros vitális sűrű mint a kefe, meg persze a kalászok is biztosan nagyok és sok szemet tartalmaznak.
Az biztos, hogy folyamatos erős műtrágyázás meghozza a plusszt.
Erre van egy példám, régebben csináltam a Pioneer-nek úgynevezett portfólió farm kísérletet. Középen volt egy maximális hozamú fajtasor körülötte pedig tőszámos vetésidős kísérletek és egy szimpla fajtasor. Ezek a kockák között pedig szabadon hagyott út, hogy tudjunk a maximál parcella körül járni és vizsgálni a hibrideket. No ez a vetetlen sáv kapott mindig műtrágyát de növény sosem volt rajta, mindig meg lett tárcsázva, hogy ne gyomosodjon el. Amikor vége lett a kísérletnek ezen a nyomon ollyan de ollyan dunyha volt a búza, hogy kétszer olyan vastag volt a levele neki, sűrű buja kemény erős zöld színű. Hogy savanyít e a sok műtrágya főleg ami fel sem lett használva növény által ezekről a részekről nem tudom, de az biztos, hogy azt kívántam legközelebb az egész táblámon legyen ilyen majd a búza
Sajnos majdnem minden műtrágya savanyít, van egy mészindex nevü mutatószám ami a savanyító hatásra utal /leegyszerűsítve/ mas 27 esetén -10 ammonnitrát -60, karbamid -80, ammonszulfát -100.
Szerencsére a talajok rendelkeznek un. puffer hatással is, ami lehetővé teszi a büntetlen savanyítást. Mostanság a YARA újra felfedezi a kalcium-nitrátot /+60 mészindex / karbamidhoz, ammonnitráthoz kevergetik, szép értékeket hoz a PH méréseknél.
Válasz BBK #3635. hozzászólásáraIgen mi az a sok? Ezt itt mindig írja valaki ,de valójában aki kevés műtrágyát szór az aszájba is kevesebbet arat, nekem meg ez a meglátásom.
Válasz BBK #3635. hozzászólásáramit jelent a sok?
Nállunk meg inkább megégnek.Föként a kuki lett 0 annak aki sok mütrágyát dobott.
Válasz Gatti #3625. hozzászólásáraHa van víz is a kajához, akkor biztosan megéri a plusz kiadás. Máskülönben nem lene olyan magas a termésátlagjuk, mint amit mutogatnak.
Válasz kovacsmihaly0905 #3632. hozzászólásáraAz 1 dolog,hogy olcsón megvették.De ami fontos,hogy valóban tartalmazza e a benne leirt hatóanyagot?!
A másik dolog meg az,hogy nem tanulunk!Ugyan azt elkövetjük amit a nyugatiak. Tönkreteszük a talajainkat.
Vagy rosszul látom és egészséges ezt müvelni?
Válasz Gatti #3625. hozzászólásáraszámold ki !
Itt is többen hencegtek milyen olcsón vettek műtrágyát.
Ha az 50-ezres pétiből kitolsz 7-8q-át az kb 1 tonna búza ára...... lehet számolgatni visszajön-e neki
Válasz Gatti #3629. hozzászólásáraPontosan mint a havazás én is ezt mondom. De elég a szegéseket megnézni ha valahol előbb kapcsolod be és kétszeres műkakit kap ott is duna mindig.
Válasz Gatti #3628. hozzászólásáraÚj-Zéland 16,791.....öntözéssel az átlag hozam 12T/h környéke.
Válasz Gatti #3628. hozzászólásáramondjuk van amikor találkozok ilyen kalásszal ahol mondjuk kiborul egy jó nagy marék műkaki és ott kihajt egy elszóródott búza, de ha ez kell hozzá akkor ott teríteni kell a földet műkakival mintha havazna
Válasz szanberg #3626. hozzászólásárasoha nem láttam még olyan búzát ami ennyit teremne, ezt hogy kell elképzelni az átlag kalásznak a duplája?
Válasz szanberg #3623. hozzászólásáraA talajt hazavágja!Vajon az ember egészségét is?
Ez a sok mütrágya hosszutávon még visszaüthet?
"30%-ban kőből álló francia "termő" földet"
Bövebben az milyen?
Válasz Gatti #3625. hozzászólásárahát ha 10-13tonnás búzáik teremnek, szerintem megéri.