Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bendix #3317. hozzászólásáraSzinte kész,tegnap reggelis szórtuk,igaz kicsit szedte meg néhol ici-picit nyomolt de nem csinált említésre méltó kárt!
Válasz borda77 (Joe) #3310. hozzászólásáraAmúgy már szerdától kezdődik felmelegedés... csapit nem találják el,!! hideg, meleg frontokat már 1-1.5 hétre tudják jelezni, szinte 100% beválással...
Válasz Full Random #3304. hozzászólásáraÉn elégge darázom h nem lesz annyi fagy h meg tudjuk szórni a mélyfekvésű búzákat. Ha fagyon nem tudjuk, az nagy rizikó, mert azokon a területeken a kora tavaszi felszáradás nagyon kétséges.
Válasz Full Random #3304. hozzászólásáraMinden évben szó van róla,hogy van aki azért szórja,mert itt a fórumon valaki szórja :D
Pláne a nitrátérzékeny területeken Február 1. a határidő...
Arról is szó van minden évben,hogy a vegetáció megindulása előtt két három héttel melyik műtrágya a jó, meginduláskor melyik műtrágya,vagy folyékony ami jó. Január 23-án erről még nagy merészség beszélni,bármennyire is szeszélyes a mostani időjárás.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #3302. hozzászólásáraElég jó ahhoz képest milyen tél volt rá de nem igazán akar jönni a jó idő de csinálok majd képet nem tudom szórjak még most rá 150kg 34% N ?
Válasz mcandoure #3298. hozzászólásáraIgen mi már használtunk illetve a barátom is.
Tavaly csak azt használt idén nem fog.
Nem tudom, neki nem jött be.
Nem akarlak lebeszélni róla, a hatóanyag gondolom benne van.
Összeségében nem olcsó dolog...
Válasz bandigh #3299. hozzászólásáraMár kitettem egy 24 ha-os búzára, ahol alacsony a foszforszint. 130 kg/ha adag ment ki 12/52-ből, majd cambridge hengerrel részben bedolgozva. 2,5 q körül fognak kapni a bedolgozásra váró földek, a maradék aratás után a tarlóra, majd bedolgozva tárcsával repce alá.
Válasz Sk Laci #3285. hozzászólásáraAkkor az 50 hekire dolgozz be 2,5 mázsájával, a maradék fél kamionnal meg már csak befér valahova :) Földfelszinre szórni a búzának szerintem nem jó ötlet.
Válasz Devyd #3297. hozzászólásáraKoszi. Jol emlékszem h Te használtál már kondisolt meg solvitis cu t? Hogy váltak be? Most tervezem ezeket gyomirtással együtt kiadni. Utána 1-2 hétre gondoltam a 2. Mas adagot de lehet akkor az már későn lenne??
Válasz Sk Laci #3287. hozzászólásáraNyilván Te is tudod, ezek nem arra vannak kitalálva, hogy a felszínen töltsenek fél évet. Innen nézve nagyon drága lesz a hatóanyag-tartalom (ha valami egyáltalán marad belőle). Más megoldást keresnék, a legrosszabb, ha a föld tetején van. pl raktár bérlet.
Válasz Berente Antal #3283. hozzászólásáraNekem pont a felvehető formára való átalakulásról megy. A nedvességnek-víznek kell feloldania, így őszig teoretikusan oldódna, engem csak az UV sugárzás izgat. Tudom, hogy a karbamid tönkremegy a föld felszinén, de a foszfort nem tudom hogyan reagálna. Részben a növényben /búzában, repcében/ lenne takarása, kötött talajon a kimosódás nem lenne.
Válasz bandigh #3279. hozzászólására30 ha kukoricám leszz, és 20 ha napraforgóm. Ha 24 tonnát elosztok 50 ha, akkor 4,8 q/ha, ez talán már kritikus lenne. Ha a teljes területen szétszórnám, akkor 2 q/ha adag jutna. Tartok a magas P adagtól, nehogy blokkoljon valamilyen anyag felvételét. Rézzel gabonában lehet simítani a magas P adagnál, de napraforgóban???
Tavasszal kitett amofosz 12/52 fejtrágyaként bántja az UV sugárzás? Tudom, hogy az N-t hasznosítja, de a P megmarad-e a következő növény részére, vagy károsítja a napfény? Sajnos mostan jött meg még a tavaly nyári megrendelt amofosz, de viszont nem akarom benthagyni az eladónál, mert 2 évet egymás után eladta másnak amit megrendeltem, és NPK-t kínált helyette. Egy kamion amofoszt, meg én nem tudok hol tárolni aratás utánnig, nincsen neki helyem.
5825 hozzászólás
Tavalyi összekeményedett pétisót ha feloldom vízben ki juttathatom a gabonára? Milyen fúvókával,ill milyen mennyiségben?
Válasz apuci #3323. hozzászólására
Válasz bendix #3317. hozzászólásáraSzinte kész,tegnap reggelis szórtuk,igaz kicsit szedte meg néhol ici-picit nyomolt de nem csinált említésre méltó kárt!
KI mit és milyen dózisban szórja?
bendix #3317 hozzászólásáraA java letolva tegnap fagyon (60ha) ma reggelre locspocs eső.... tökigérő sár.
Válasz Bécó #3318. hozzászólásáraszintén :)
Válasz Bécó #3318. hozzászólásáraPont így!
Válasz bendix #3317. hozzászólásáraVárjuk a fagyokat meg a 15.-ét.
De jövőhéten jó lenne leszórni a repcét meg a kalászosokat!
Kollégák ki hogy áll a szórással?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3314. hozzászólásáraMi majd a jövőheti fagyokon tervezzük.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3314. hozzászólásáraMi is le szórtunk 70ha-t!
Válasz apuci #3313. hozzászólásáraItt mai nappal nagyüzem van, sőt többen èjjel is szórják, mèg a holnaptól esedèkes tèl beköszönte előtt
Szórjátok már?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3311. hozzászólásáraRepcére szórogatnám lassan de em mond esőt franc tudja. Bár nem nyár van nemmegy igy bitanga a mükaki
Válasz borda77 (Joe) #3310. hozzászólásáraAmúgy már szerdától kezdődik felmelegedés... csapit nem találják el,!! hideg, meleg frontokat már 1-1.5 hétre tudják jelezni, szinte 100% beválással...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3309. hozzászólásáraAz még messze van amikor 2 napra nem találják el rendre...
Most harangozta be tóttomi jövő héttől beköszönt a tavasz
Válasz cimbike. #3307. hozzászólásáraMegoldod repülővel
Válasz Full Random #3304. hozzászólásáraÉn elégge darázom h nem lesz annyi fagy h meg tudjuk szórni a mélyfekvésű búzákat. Ha fagyon nem tudjuk, az nagy rizikó, mert azokon a területeken a kora tavaszi felszáradás nagyon kétséges.
Válasz Matyi50 #3305. hozzászólásáraPontosan tudom, sajna nem érhető már el a videó amikor a Damman sprájer fújja a hóra január elején a valamit.
Válasz Full Random #3304. hozzászólásáraMinden évben szó van róla,hogy van aki azért szórja,mert itt a fórumon valaki szórja :D
Pláne a nitrátérzékeny területeken Február 1. a határidő...
Arról is szó van minden évben,hogy a vegetáció megindulása előtt két három héttel melyik műtrágya a jó, meginduláskor melyik műtrágya,vagy folyékony ami jó. Január 23-án erről még nagy merészség beszélni,bármennyire is szeszélyes a mostani időjárás.
Sziasztok!
Ki mit Lát az országban? Van ki már szórt ki idén műtrágyát ősziekre?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #3302. hozzászólásáraElég jó ahhoz képest milyen tél volt rá de nem igazán akar jönni a jó idő de csinálok majd képet nem tudom szórjak még most rá 150kg 34% N ?
Válasz Anonimus82 #3238. hozzászólásáraNa milyen a búza?
Válasz mcandoure #3298. hozzászólásáraIgen mi már használtunk illetve a barátom is.
Tavaly csak azt használt idén nem fog.
Nem tudom, neki nem jött be.
Nem akarlak lebeszélni róla, a hatóanyag gondolom benne van.
Összeségében nem olcsó dolog...
Válasz bandigh #3299. hozzászólásáraMár kitettem egy 24 ha-os búzára, ahol alacsony a foszforszint. 130 kg/ha adag ment ki 12/52-ből, majd cambridge hengerrel részben bedolgozva. 2,5 q körül fognak kapni a bedolgozásra váró földek, a maradék aratás után a tarlóra, majd bedolgozva tárcsával repce alá.
Válasz Sk Laci #3285. hozzászólásáraAkkor az 50 hekire dolgozz be 2,5 mázsájával, a maradék fél kamionnal meg már csak befér valahova :) Földfelszinre szórni a búzának szerintem nem jó ötlet.
Válasz Devyd #3297. hozzászólásáraKoszi. Jol emlékszem h Te használtál már kondisolt meg solvitis cu t? Hogy váltak be? Most tervezem ezeket gyomirtással együtt kiadni. Utána 1-2 hétre gondoltam a 2. Mas adagot de lehet akkor az már későn lenne??
Válasz mcandoure #3296. hozzászólásáraAmint jön egy eső mehet a második adag.
Sziasztok.
Búzára 03.06-án mentki 2q/ha MAS. Szerintetek a második adag mikor lenne optimális?
Válasz Muskátliszájú #3294. hozzászólására80-100kg N hatóanyag!
Üdv!
Tavaszi borsós árpának milyen kaját adnátok? Elővetemény kuki 3x15el volt ősszel megszórva.
Válasz Sk Laci #3287. hozzászólásáraNyilván Te is tudod, ezek nem arra vannak kitalálva, hogy a felszínen töltsenek fél évet. Innen nézve nagyon drága lesz a hatóanyag-tartalom (ha valami egyáltalán marad belőle). Más megoldást keresnék, a legrosszabb, ha a föld tetején van. pl raktár bérlet.
Válasz apuci #3277. hozzászólásáraA környezetemben mindenki - beleértve magam is - tavasszal szórja. Nem is rossz végeredménnyel....
Válasz Sk Laci #3290. hozzászólásáraGyerecske vezette
Válasz *** HM *** #3288. hozzászólásáraIgen, ma hoztam a havernek egy tiszta új 6 m-es Horsch Prontót.
Ha te nem vállaltad, muszáj volt nekem
Második adagot mikor célszerű kijuttatni?
Válasz Sk Laci #3286. hozzászólásáraAkkor a horsos...
Válasz Berente Antal #3283. hozzászólásáraNekem pont a felvehető formára való átalakulásról megy. A nedvességnek-víznek kell feloldania, így őszig teoretikusan oldódna, engem csak az UV sugárzás izgat. Tudom, hogy a karbamid tönkremegy a föld felszinén, de a foszfort nem tudom hogyan reagálna. Részben a növényben /búzában, repcében/ lenne takarása, kötött talajon a kimosódás nem lenne.
Válasz *** HM *** #3280. hozzászólásáraMikor? Ma Komáromon túl voltam traktorozni eggyet....
Ha felém jársz csörögjél rám
Válasz bandigh #3279. hozzászólására30 ha kukoricám leszz, és 20 ha napraforgóm. Ha 24 tonnát elosztok 50 ha, akkor 4,8 q/ha, ez talán már kritikus lenne. Ha a teljes területen szétszórnám, akkor 2 q/ha adag jutna. Tartok a magas P adagtól, nehogy blokkoljon valamilyen anyag felvételét. Rézzel gabonában lehet simítani a magas P adagnál, de napraforgóban???
Válasz apuci #3282. hozzászólásáraItt a kérdés az, hogy a csírázást zavarja é... A 120-150 kiló pétit kibírom később...
Válasz Sk Laci #3278. hozzászólásáraÁtalakul, felvehetetlenné válik. +rontja a helyzetet az uv.
Válasz csoppika #3281. hozzászólásáraÉrtem én hogy gőzgép de mi hajtja kérdezhetném.
Válasz apuci #3277. hozzászólásáraMák alá lesz... Ősszel elmaradt a szórása...
Válasz Sk Laci #3278. hozzászólásáraGyurkafalu fele járok ezt kapd ki
Válasz Sk Laci #3278. hozzászólásáraKeverd be kukorica alá, ott több értelme van.
Tavasszal kitett amofosz 12/52 fejtrágyaként bántja az UV sugárzás? Tudom, hogy az N-t hasznosítja, de a P megmarad-e a következő növény részére, vagy károsítja a napfény? Sajnos mostan jött meg még a tavaly nyári megrendelt amofosz, de viszont nem akarom benthagyni az eladónál, mert 2 évet egymás után eladta másnak amit megrendeltem, és NPK-t kínált helyette. Egy kamion amofoszt, meg én nem tudok hol tárolni aratás utánnig, nincsen neki helyem.
Válasz csoppika #3275. hozzászólásáraSzerintem ezek a komplex műtrágyák nem tavaszra valók,csak a nitrót tudja fölvenni belőle!
Válasz csoppika #3275. hozzászólásáraMehet