Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #3266. hozzászólásáraazért az durva!!!!!! Egyszer volt olyan hogy így szántottam összes és egy lámpa nélküli vasúti átjárónál kellett átmennem leállítottam a traktort a sínre tettem a fülem és 10000-el átmentem a víz is levert soha többé!!!
Válasz borda77 (Joe) #3262. hozzászólásáraAzon a hajnalon, amikor szórtam akkora köd volt, hogy odafele menet az útpadkát se láttam. A telefonon náztem a Google műholdképet, hogy megtaláljam a földet.
Tényleg így volt!
Válasz borda77 (Joe) #3259. hozzászólásáraKevés volt fagyos idő febr. elején, talán 2-3 alkalom reggelente, vs. éjjel...Nagyobbak folyékonyat nyomnak, levegőből nem tudom mit...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3258. hozzászólásárade mi a retekért nem mentek eddig rá??? Én is elszórtam fagyba... azért lett volna lehetőségük nem? És mit szór szilárdat? vagy nitrosolt?
Válasz borda77 (Joe) #3251. hozzászólásáraAkárhogy is nézzük pár hétig úgyse szárad ki csontra a föld teteje, meg azért a tavaszi párás hajnalok belehúzzák az anyagot a földbe.
Válasz cross #3250. hozzászólásáraamúgy szerintem ez az elszáll a levegőbe a nitrogén is túl van fújva... persze az a legjobb ha kint van de azért nem májusba vagyunk és nincsen full nap 30 fokkal...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraEz szerintem nem érte meg. Jövőhéten ahogy látom száradni fog kicsit, én akkora tervezem. Utána meg remélhetőleg jön valami csapadék.
Válasz Anonimus82 #3244. hozzászólásáraMajd egy hónap múlva meg vered a melled, hogy milyen fain csávó vagy, a többi meg irigyel a határ legszebb búzája miatt
Válasz Claaastra #3242. hozzászólásáraMost már mindegy de én bánom hogy ki szórtam ha őszinte akarok lenni de ha meg nem szórtam volna ki akkor meg azon mérgelődnék
Válasz Anonimus82 #3238. hozzászólásáraEnnél jobb nem is lehetne. Ilyen csendes esőtől az az N pont ott van ahol lennie kell, és várja a jó időt, hogy megindulhasson a növény, és egyből fel is tudja venni a kaját, mert hát ott van a "szájában".
Válasz gazda001 #3237. hozzászólásáraAz jó..felénk csak itt ott lehetett szórogatni. Az az teljes gőzzel nem is megy, mire jó lenne jön ismét eső. Tiszta dagonya a határ.
Olyan kérdésem volna én még soha nem szórtam ilyen hamar N 34% volt szórva 200kg/hek egy hete volt ki szórva a föld vagy 2 napik volt fagyos és aztán enyhe idő van csak ma 25mm eső eset csendes eső volt egész napos a kérdés vajon maradt valami belőle a búzának is vagy csak a barázdába le folyik?
Válasz szanberg #3234. hozzászólására1 hete nyomtuk ki a pétit, tegnap reggel vittem a vendégvadászoknak madarat a területre, mondom visszafele megnézem a búzát. Bár sok meleg az elmúlt héten nem volt, de a búza kb. duplán zöld, és ott vannak a pici oldalsarjak, tövenként 1-3 db. volt rajta amit kihúztam. Talán alakul valami, kicsit bizakodó lettem, remélem nem kiabálom el....Ha legközelebb arra járok (sár, sár és sár, tehát mostanában nem zsinyegtetem, a tagnapi is kényszer volt, utána 1 órás szamurai mosás) majd fotózok. Ilyen tél után sokkal xarabbat is látni, árpa is sarjadzik a repcének kissé élénkül a közepe, legalább is elüt már a külső levelektől, mintha egy halványzöld csík lenne a sor messziről... talán elmúlt a tél
hullott rá 1centi havacska, arra szitált tegnap egésznap összesen 2mm "eső" közben éjjel is plussz fok van, kiengedett a föld mégha nem is teljes mélységeiben, de szépen veszi be a hatóanyagot a talaj
Válasz cimbike. #3231. hozzászólásáraA képen a pillanatnyi 24.
Amúgy csak ma, ezt a 18 hektáros, bérmunkás táblát szórtam ennyivel. (Válaszul a huszonkettődre! )
Egy fokozattal visszább, 19-20 km/h-val szoktam szórni.
Nem teljesen. Ez teljesen a levegőből nyeri a N-t, csak áram kell hozzá. Járművek gumijába fújják a tiszta nitrogént, mert kedvezőbbek a tulajdonságai(nem tágul hő hatására), mint a levegőnek.
5825 hozzászólás
Srácok!
Genezis NPK 10-15-15 komplex mehet ki közvetlen vetéskor? Nincs csírázás zavaró hatása?
Válasz Bárány #3264. hozzászólásáraDe hogy nem az enyém még ennél is cifráb egyes helyeken
Sziasztok!
Szokott itt valaki rétet/kaszálót műtrágyázni?
Mikor a legoptimálisabb és milyen mennyiség ? 100kg /ha Pétisóra gondoltam
Válasz 2266 #3271. hozzászólásáraHolnap próba újra...Hátha kiszáradt 2 nap alatt
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólására
Válasz 4964 #3269. hozzászólásáraSzórás közben a táblán sorvezetővel már oké volt. A táblát megtalálni, az volt nehéz!
Válasz Bárány #3266. hozzászólásáraÉn is szórtam az idén elég nagy ködben de a gps rendesen működött.
Válasz Bárány #3266. hozzászólásáraazért az durva!!!!!! Egyszer volt olyan hogy így szántottam összes és egy lámpa nélküli vasúti átjárónál kellett átmennem leállítottam a traktort a sínre tettem a fülem és 10000-el átmentem a víz is levert soha többé!!!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraAratáskor hogy fog ennek örülni a kombájnos!
Válasz borda77 (Joe) #3262. hozzászólásáraAzon a hajnalon, amikor szórtam akkora köd volt, hogy odafele menet az útpadkát se láttam. A telefonon náztem a Google műholdképet, hogy megtaláljam a földet.
Tényleg így volt!
Válasz borda77 (Joe) #3262. hozzászólásáraVolt olyan is igen, de csak 2 alkalom volt rá, már aki próbálta, én sajnos betegszabin voltam akkor..
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3257. hozzászólásáraHehe! Amúgy rajtad kívül még soha senki nem csinált ilyet, és nem is fog! (Legalábbis a kommentekből ez látszik. )
Vagy legalábbis nem teszünk fel róla képeket...
Válasz 72 #3261. hozzászólásáraÍgy van...Épp ezért több helyen nem is erőltettem, holnap megint próba...Péntekre lessz talán rá eső
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3260. hozzászólásáraott az éjjel is.. bekapcsolja az ember a sorvezetőt aztán mehet a menet...
Válasz cross #3250. hozzászólásáraValahogy meg kell győződni hogy milyen a munka?
Válasz borda77 (Joe) #3259. hozzászólásáraKevés volt fagyos idő febr. elején, talán 2-3 alkalom reggelente, vs. éjjel...Nagyobbak folyékonyat nyomnak, levegőből nem tudom mit...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3258. hozzászólásárade mi a retekért nem mentek eddig rá??? Én is elszórtam fagyba... azért lett volna lehetőségük nem? És mit szór szilárdat? vagy nitrosolt?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3257. hozzászólásáraAmúgy itt két napja nyomják a levegőből Kamof-ok, Bíztos haladós a munka...1 felszáállás 2hektár, vagy még annyi sem
Válasz Bárány #3253. hozzászólásáraIgen...Ez volt az első gondolatom amikor megláttam a nyomokat...R.T.K Forever
Válasz borda77 (Joe) #3251. hozzászólásáraAkárhogy is nézzük pár hétig úgyse szárad ki csontra a föld teteje, meg azért a tavaszi párás hajnalok belehúzzák az anyagot a földbe.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraAratàsi belvizveszely levezetès? Előre àrkolva.
csapa szinte semmi! 300 kg 27-es szórás.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraJóvanazúgy!
Mostantól már kormányozni se kell ha szórsz, vagy fújsz. Ebben a nyomban szépen elmegy majd magától!
Végülis sokat nem vesztettem, csak esztétikai hibaMűvelőút kivan hagyva alapból...
Válasz cross #3250. hozzászólásáraamúgy szerintem ez az elszáll a levegőbe a nitrogén is túl van fújva... persze az a legjobb ha kint van de azért nem májusba vagyunk és nincsen full nap 30 fokkal...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraEz szerintem nem érte meg. Jövőhéten ahogy látom száradni fog kicsit, én akkora tervezem. Utána meg remélhetőleg jön valami csapadék.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraGratula... ezt kár volt... múlthéten fagyott tényleg hülye volt aki kiszórta.... vagy nem.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #3247. hozzászólásáraSZÍÍÍÍP munka pedig millen szép a vetés :)
Próbálkozunk mi is
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #3245. hozzászólásáraÚgy legyen,de egyénként általában mindig hasznos és jó dolgokat tanácsokat kapok itt a fórum társaktól amit köszönök nektek
Válasz Anonimus82 #3244. hozzászólásáraMajd egy hónap múlva meg vered a melled, hogy milyen fain csávó vagy, a többi meg irigyel a határ legszebb búzája miatt
Válasz Claaastra #3242. hozzászólásáraMost már mindegy de én bánom hogy ki szórtam ha őszinte akarok lenni de ha meg nem szórtam volna ki akkor meg azon mérgelődnék
Válasz Claaastra #3242. hozzászólásáraNa ez az amit senki se tud megmondani előre. Ha meg esetleg nem jönne, akkor meg az lenne a baj...
Válasz Berkó_ #3240. hozzászólásárana ja csak mire megindul jön még 40-50 mili,és már nem ott van ahol kellene
Válasz Berkó_ #3240. hozzászólásáraKöszönöm kicsit meg nyugodtam mert itt a környéken kicsit bolondnak néztek hogy éjszaka 2 órakor megyek szórni.
Válasz Anonimus82 #3238. hozzászólásáraEnnél jobb nem is lehetne. Ilyen csendes esőtől az az N pont ott van ahol lennie kell, és várja a jó időt, hogy megindulhasson a növény, és egyből fel is tudja venni a kaját, mert hát ott van a "szájában".
Válasz gazda001 #3237. hozzászólásáraAz jó..felénk csak itt ott lehetett szórogatni. Az az teljes gőzzel nem is megy, mire jó lenne jön ismét eső. Tiszta dagonya a határ.
Olyan kérdésem volna én még soha nem szórtam ilyen hamar N 34% volt szórva 200kg/hek egy hete volt ki szórva a föld vagy 2 napik volt fagyos és aztán enyhe idő van csak ma 25mm eső eset csendes eső volt egész napos a kérdés vajon maradt valami belőle a búzának is vagy csak a barázdába le folyik?
Válasz szanberg #3234. hozzászólására1 hete nyomtuk ki a pétit, tegnap reggel vittem a vendégvadászoknak madarat a területre, mondom visszafele megnézem a búzát. Bár sok meleg az elmúlt héten nem volt, de a búza kb. duplán zöld, és ott vannak a pici oldalsarjak, tövenként 1-3 db. volt rajta amit kihúztam. Talán alakul valami, kicsit bizakodó lettem, remélem nem kiabálom el....Ha legközelebb arra járok (sár, sár és sár, tehát mostanában nem zsinyegtetem, a tagnapi is kényszer volt, utána 1 órás szamurai mosás) majd fotózok. Ilyen tél után sokkal xarabbat is látni, árpa is sarjadzik a repcének kissé élénkül a közepe, legalább is elüt már a külső levelektől, mintha egy halványzöld csík lenne a sor messziről... talán elmúlt a tél
Válasz szanberg #3234. hozzászólásáraIgen most úgy néz ki nem volt rossz ötlet a szórás.Remélem az is elszórta akinek nem volt kikelve
Válasz apuci #3223. hozzászólásáraAmnitrátja is van ugyanúgy
Jól jártunk, hogy megszórtuk amit meg kellett!
hullott rá 1centi havacska, arra szitált tegnap egésznap összesen 2mm "eső" közben éjjel is plussz fok van, kiengedett a föld mégha nem is teljes mélységeiben, de szépen veszi be a hatóanyagot a talaj
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #3232. hozzászólására
Válasz cimbike. #3231. hozzászólásáraA képen a pillanatnyi 24.
Amúgy csak ma, ezt a 18 hektáros, bérmunkás táblát szórtam ennyivel. (Válaszul a huszonkettődre! )
Egy fokozattal visszább, 19-20 km/h-val szoktam szórni.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #3229. hozzászólásáraÁtlag 24 km/h?
Válasz cimbike. #3185. hozzászólására
Válasz Mf-es? #3227. hozzászólásáraKémiából felmentésed volt az ikolában?
Válasz cimbike. #3226. hozzászólásáraFolyadékba kellene megkötni,mint a szódavíz.Aztán kipermetezni,erős tapadóval.
Válasz .Richard. #3222. hozzászólására:D
Nem teljesen. Ez teljesen a levegőből nyeri a N-t, csak áram kell hozzá. Járművek gumijába fújják a tiszta nitrogént, mert kedvezőbbek a tulajdonságai(nem tágul hő hatására), mint a levegőnek.