Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.83 FtUSD399.84 FtCHF435.35 FtGBP491.16 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz 5465 #24597. hozzászólásáraRégebben jobban megérte.
De most sem rossz.
De a búza a vetésforgó és a terület tisztántartása miatt kell inkább. Ebből nemlehet meggazdagodni. Átlagban nemrossz.
Válasz Sk Laci #24593. hozzászólására210 kiló, SY Passion, szálkás fajta.
Most van harmadszor, előtte Genius volt sokáig.
Ez is pöttyös, mint a Genius, de soha nem okozott gondot.
Nekem az Avenuet ma 2x is le kellett fújnom gomba ellen, mert valahogyan terjed a betegség /helmintosporióza/.
Ráadásul a levelek tele vannak világoszöld pöttyökkel /élettani hatás/....., kavicsfoltokban meg annyira világoszöld a búza, mintha fény nélkül nőtt volna valahol a pincében.
Az Absalon szerencsére tartja magát, de az is már húsvét előtt megkapta az 1. fungicidet.
Holnap talán ezt is lehúzom fungicíd+insekticíddel, mert nitroszolozáskor láttam foltokban vetésfehéritőt.
Válasz rtamas76 #24590. hozzászólásáraNem szándékos
Ősszel elmaradt a gyomirtás, mert folyton esett, azóta meg nem mentem bele, mert nem gyomosodott.
Eddig gomba / rovar sem volt.
Jövő hétre szerintem teljesen kikalászol, akkor megfújom tebu + protiokonazollal + rovarölő, ha lesz vetésfehérítő.
230 + 200 kg MAS-t kapott.
Szép Napot! Adott a képeken látható Mv Ménrót búza. Mitől lehet, hogy az alsó levelek szinte mindenhol sárgák? Második képen tudom, hogy a leveleken a csíkokat a bogár csinálta, de olyan, mint ha a levelek vége megégett volna.. Direkt külön fújtam a gyomírtót meg a lombtárgyát. Másfél hete kezeltem Sekatorral, rá 3 napra meg 4 kg karbamid+4kg keserűsó+ 2 liter Solvitis Mikrokomplex. Februárban kapott 150 kg pétisót, majd március elején 160 kg kénes nitrogént, gondolkodom, hogy szórjak-e még rá 100-120 kg pétisót, hátha javulna kicsit, mert ha belenézek a táblába tele van világosabb foltokkal...
Válasz mtz1221 #24581. hozzászólásáraÉn még műtrágyát se szórtam alá, ma meg esett 2mm.
Búzád még lehet jó, pár éve nekem is térdig nőtt meg nagyjából, aztán adott 8 tonnát.
Válasz Gazdász93 #24580. hozzászólására20 centis fenyércirkok vannak a kuki táblákban. Egész februárt végig dolgoztam kabát nélkül. Szerintem csak az eső a gond, azzal bármi lehet még. 1 hónappal előrébb vagyunk, 7 nap alatt sorol a kukoricám.
Válasz JD 4630 #24576. hozzászólásáraEzen lenne rekord termés ha kitudná a kalászokat nevelni. Hatalmasak és nagyon sűrűn vannak, csak max 40 centis az egész. És így még nem jártam ekkora kalászok eddig 80+centis szárnál voltak Mondom hátha megnyugtat valaki hogy kalászra ment az anyag, és nem a szárára. Van belőle kevés kanális partján is, ott még alig van kalász és nlaz nagy.
Válasz Bakonyalja #24573. hozzászólásáraSzép vidék, tavaly átmentam a Bakonyon, mikor Sárváron voltam.
Hogy a témánál maradjunk:
Aratásra legyen jó termés és ár.
Amint nézem a búzám valamicskét elébb van a fejlődésben, mint a szomszédom ősziárpája.
Válasz Sk Laci #24572. hozzászólásáraHa már a nitroszolt nem láttam jónak, adtam helyette Péti 27% 200kg/ha.
Jelenleg csöpörög az eső. Jó lenne 20 mm, de majd reggelre szembesülök a valósággal.
Én se maradjak ki a sorból
Leg északibb fórumozók közé tartozom /Szlovákia, Léva/.
Meglepett engemet is a kikalászolt búza.
Kimentem nitroszolozni, de amikor megláttam a kalászokat, már mentem is el másik, későbbi búza parcella nitroszolozására.
30-40 centis búzából lehet valami ??? Nem tudom mit bactam el vagy nem, ez volt legszebb a határban csak 1 hónapja nem nő. Viszont kalászok vannak abnormálisak az esőhiányhoz.
Válasz 5465 #24563. hozzászólásáraElméletileg igen.
Nézz utánna legado nevű azoxistobin szabadforgalmú.
Csak zöldkönyv kell.
8500-8700+fája/1l
Kombinációban is jó de magában is.
Válasz MrPoke #24564. hozzászólásáraÉs arról én tehetek h nálatok mennyi eső van???
Itt nyugaton sincs kolbászból ám a kerítés, mint az alföldi gazdák gondolják
Válasz Ganajos #24557. hozzászólásáraÉs akkor itt az alföldi gazdák nyelnek egy nagyot és nem írják le amire gondolok én is :D Felmenőid nagyon csúklanak biztos. Idei összes 30mm csapadék volt... :D
Válasz RARGAkèny #24555. hozzászólásáraigen.
kalászvédelemkor szoktuk 1el nyomni.amugy most a 3.fejtrágya rendezte meg. kint a zászloslevél,160liter nitrósollal még megkináltam.
Válasz Ganajos #24559. hozzászólásáraNa jó de a gyomirtó azèrt csak más! Ha a madár megkotorja is rontja. De a műtrágya,oldódik lefelé megy. De extrém vizözön csak nem lesz,ami elvisz 10centit valahova!
Válasz .Richard. #24558. hozzászólásáraNem 4 perc alatt, de lehet h 20 perc alatt leesik 30 mili
Tavaly cseszte szét az alap gyomirtásomat egy 10 perc alatt leeső 15 mili eső
Amúgy a túl sok eső árthat a műtrágyának?
Ugye holnapra tervben van a szórás, de felénk most jelen pillanatban közel 60 mm esőt mutat hétfő estétől kedd estig
Válasz MrPoke #24553. hozzászólásáraSajnos a gombaölőt meg muszáj volt fújni, mert jöttek a tünetek a levélen.
Meglátjuk majd mit mutat, aratás után kiderül, h megérte e.
Búzán amúgy is alig szokott valami maradni, inkább csak kényszernövény a vetésforgó miatt
Válasz Ganajos #24552. hozzászólásáraÚgy legyen jöhet az eső. De nem a nitrogén a nagy költség. Azért én már halottam olyan infókat, hogy van ski már most 400eFt ot költött 1 ha gabonára. Ők jól már nem fognak kijönni.
Válasz MrPoke #24551. hozzászólásáraÖnköltséget még nem számoltam.
Kitűzött cél 7-8 tonna körül.
Nálunk műtrágya nélkül 3-4 tonna a max buzából, most akkor hogy vagyok előbbre, ha adok neki és lehet egy jó termés, vagy minden nélkül 3 tonna.
Annyira most nem drága a nitrogén sztem, hogy azon kellene spórolni.
Ha jövő hétre is megjön a 15-20 mili amit jósol, nem panaszkodhatunk itt annyira az esőre sem.
25201 hozzászólás
Válasz 5465 #24600. hozzászólásáraAz durva. Bika talajod lehet.
Válasz trikolor5 #24599. hozzászólásáraNapraforgó
1 sor tárcsa és vetés.
Ennyi
Válasz 5465 #24589. hozzászólásáraSzép. Elővetemény mi volt? Talajmunka mi volt vetés előtt? Igaz ez árpa de az is bio.
Válasz 5465 #24597. hozzászólásáraRégebben jobban megérte.
De most sem rossz.
De a búza a vetésforgó és a terület tisztántartása miatt kell inkább. Ebből nemlehet meggazdagodni. Átlagban nemrossz.
Válasz rtamas76 #24595. hozzászólásáraMegéri?
Válasz 5465 #24594. hozzászólásáraChevinon is van évek óta azis pötyös. Soha nemvolt vele gond.
Válasz 5465 #24592. hozzászólásáraAkkor ez az intenzív bio.
Mi biozunk is.
Válasz Sk Laci #24593. hozzászólására210 kiló, SY Passion, szálkás fajta.
Most van harmadszor, előtte Genius volt sokáig.
Ez is pöttyös, mint a Genius, de soha nem okozott gondot.
Válasz 5465 #24589. hozzászólásáraSzép
Mennyivel volt vetve kg/ha?
Nekem az Avenuet ma 2x is le kellett fújnom gomba ellen, mert valahogyan terjed a betegség /helmintosporióza/.
Ráadásul a levelek tele vannak világoszöld pöttyökkel /élettani hatás/....., kavicsfoltokban meg annyira világoszöld a búza, mintha fény nélkül nőtt volna valahol a pincében.
Az Absalon szerencsére tartja magát, de az is már húsvét előtt megkapta az 1. fungicidet.
Holnap talán ezt is lehúzom fungicíd+insekticíddel, mert nitroszolozáskor láttam foltokban vetésfehéritőt.
Válasz rtamas76 #24590. hozzászólásáraNem szándékos
Ősszel elmaradt a gyomirtás, mert folyton esett, azóta meg nem mentem bele, mert nem gyomosodott.
Eddig gomba / rovar sem volt.
Jövő hétre szerintem teljesen kikalászol, akkor megfújom tebu + protiokonazollal + rovarölő, ha lesz vetésfehérítő.
230 + 200 kg MAS-t kapott.
Válasz 5465 #24589. hozzászólásáraNappal, vagy éjszaka sem ???
Válasz 5465 #24589. hozzászólásáraVoltmár ilyen bioban neked?
Van tapasztalat?
Mi nemeréztünk, az idén ménrót van.
Idén Low Budget bio búza.
Ebben permetező még nem járt…
Válasz Gazdász93 #24580. hozzászólására Pécs
Szép Napot! Adott a képeken látható Mv Ménrót búza. Mitől lehet, hogy az alsó levelek szinte mindenhol sárgák? Második képen tudom, hogy a leveleken a csíkokat a bogár csinálta, de olyan, mint ha a levelek vége megégett volna.. Direkt külön fújtam a gyomírtót meg a lombtárgyát. Másfél hete kezeltem Sekatorral, rá 3 napra meg 4 kg karbamid+4kg keserűsó+ 2 liter Solvitis Mikrokomplex. Februárban kapott 150 kg pétisót, majd március elején 160 kg kénes nitrogént, gondolkodom, hogy szórjak-e még rá 100-120 kg pétisót, hátha javulna kicsit, mert ha belenézek a táblába tele van világosabb foltokkal...
Válasz rtamas76 #24570. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Gazdász93 #24580. hozzászólásáraÉszakkelet miskolc mellet
Apr.15 ősziárpa néhol kalászol. Na ez gáz.
Válasz mtz1221 #24581. hozzászólásáraÉn még műtrágyát se szórtam alá, ma meg esett 2mm.
Búzád még lehet jó, pár éve nekem is térdig nőtt meg nagyjából, aztán adott 8 tonnát.
Válasz mtz1221 #24579. hozzászólásáraA kalász nem rossz, lehet még a végén nem is lesz rossz.
Válasz Sk Laci #24577. hozzászólásáraNekem is az árpa mégcsak itt ott dobja a kalászt, pedig pár nap eltéréssel lettek a búzákkal vetve.
Válasz Gazdász93 #24580. hozzászólására20 centis fenyércirkok vannak a kuki táblákban. Egész februárt végig dolgoztam kabát nélkül. Szerintem csak az eső a gond, azzal bármi lehet még. 1 hónappal előrébb vagyunk, 7 nap alatt sorol a kukoricám.
Nem abnormális dolog ez hogy már ilyen korán kihányja a kalászt? Alföldön is látni már kalászoló őszi árpákat.
Válasz JD 4630 #24576. hozzászólásáraEzen lenne rekord termés ha kitudná a kalászokat nevelni. Hatalmasak és nagyon sűrűn vannak, csak max 40 centis az egész. És így még nem jártam ekkora kalászok eddig 80+centis szárnál voltak Mondom hátha megnyugtat valaki hogy kalászra ment az anyag, és nem a szárára. Van belőle kevés kanális partján is, ott még alig van kalász és nlaz nagy.
Válasz mtz1221 #24575. hozzászólásáraSzolnok megye közepe
Válasz Bakonyalja #24573. hozzászólásáraSzép vidék, tavaly átmentam a Bakonyon, mikor Sárváron voltam.
Hogy a témánál maradjunk:
Aratásra legyen jó termés és ár.
Amint nézem a búzám valamicskét elébb van a fejlődésben, mint a szomszédom ősziárpája.
Válasz mtz1221 #24571. hozzászólásáraItt is ilyen, idénre a búza sz*rni ment, ez van.
Válasz Gatti #24568. hozzászólásáraNekem is, ha a holnapiból nem kapunk annyi nekik. Te is délen vagy délkeleten élsz ?
Válasz Sk Laci #24572. hozzászólásáraHa már a nitroszolt nem láttam jónak, adtam helyette Péti 27% 200kg/ha.
Jelenleg csöpörög az eső. Jó lenne 20 mm, de majd reggelre szembesülök a valósággal.
Válasz Sk Laci #24572. hozzászólásáraNálunk is ilyen a Bakonyban.
Én se maradjak ki a sorból
Leg északibb fórumozók közé tartozom /Szlovákia, Léva/.
Meglepett engemet is a kikalászolt búza.
Kimentem nitroszolozni, de amikor megláttam a kalászokat, már mentem is el másik, későbbi búza parcella nitroszolozására.
30-40 centis búzából lehet valami ??? Nem tudom mit bactam el vagy nem, ez volt legszebb a határban csak 1 hónapja nem nő. Viszont kalászok vannak abnormálisak az esőhiányhoz.
Válasz 5465 #24563. hozzászólásáraElméletileg igen.
Nézz utánna legado nevű azoxistobin szabadforgalmú.
Csak zöldkönyv kell.
8500-8700+fája/1l
Kombinációban is jó de magában is.
Válasz Gatti #24568. hozzászólásáraazt lehagytam hogy átlag 33AK föld, szívás.
Búza
Alulról felsül, fent pedig nyomja a kalászt.
Válasz MrPoke #24564. hozzászólásáraÉs arról én tehetek h nálatok mennyi eső van???
Itt nyugaton sincs kolbászból ám a kerítés, mint az alföldi gazdák gondolják
Válasz mtz1221 #24562. hozzászólásáraMeglett hála isten, de most már itt is levette az esőt bőven, kiváncsi leszek milesz belőle
Válasz MrPoke #24564. hozzászólására
Látod ott a Dunántúlon azt a -56-ot, na "kicsiny falum ott születtem én......." :-)
Válasz Ganajos #24557. hozzászólásáraÉs akkor itt az alföldi gazdák nyelnek egy nagyot és nem írják le amire gondolok én is :D Felmenőid nagyon csúklanak biztos. Idei összes 30mm csapadék volt... :D
Sziasztok,
Fuzárium ellen hatékony a tebukonazol önmagában?
Vagy kellene hozzátenni valamit?
Válasz Ganajos #24557. hozzászólásáraKüld el felénk felét, te meg szórd nyugattan. 5-6 éve még nem gondoltam, hogy esőkre fogok írigy lenni.
https://naslovi.net/vremenska-prognoza/subotica
Válasz RARGAkèny #24555. hozzászólásáraigen.
kalászvédelemkor szoktuk 1el nyomni.amugy most a 3.fejtrágya rendezte meg. kint a zászloslevél,160liter nitrósollal még megkináltam.
Válasz Ganajos #24559. hozzászólásáraNa jó de a gyomirtó azèrt csak más! Ha a madár megkotorja is rontja. De a műtrágya,oldódik lefelé megy. De extrém vizözön csak nem lesz,ami elvisz 10centit valahova!
Válasz .Richard. #24558. hozzászólásáraNem 4 perc alatt, de lehet h 20 perc alatt leesik 30 mili
Tavaly cseszte szét az alap gyomirtásomat egy 10 perc alatt leeső 15 mili eső
Válasz Ganajos #24557. hozzászólásáraaz aggodalom megöli a mezőgazdaságot. Bizonyára nem 4perc alatt esik le.
Amúgy a túl sok eső árthat a műtrágyának?
Ugye holnapra tervben van a szórás, de felénk most jelen pillanatban közel 60 mm esőt mutat hétfő estétől kedd estig
Válasz MrPoke #24553. hozzászólásáraSajnos a gombaölőt meg muszáj volt fújni, mert jöttek a tünetek a levélen.
Meglátjuk majd mit mutat, aratás után kiderül, h megérte e.
Búzán amúgy is alig szokott valami maradni, inkább csak kényszernövény a vetésforgó miatt
Válasz fexco #24554. hozzászólásáraVisszajött már a színe?? Hétvégén akarnám 1l/ha lejárni
Válasz Ganajos #24550. hozzászólásáraénis
Válasz Ganajos #24552. hozzászólásáraÚgy legyen jöhet az eső. De nem a nitrogén a nagy költség. Azért én már halottam olyan infókat, hogy van ski már most 400eFt ot költött 1 ha gabonára. Ők jól már nem fognak kijönni.
Válasz MrPoke #24551. hozzászólásáraÖnköltséget még nem számoltam.
Kitűzött cél 7-8 tonna körül.
Nálunk műtrágya nélkül 3-4 tonna a max buzából, most akkor hogy vagyok előbbre, ha adok neki és lehet egy jó termés, vagy minden nélkül 3 tonna.
Annyira most nem drága a nitrogén sztem, hogy azon kellene spórolni.
Ha jövő hétre is megjön a 15-20 mili amit jósol, nem panaszkodhatunk itt annyira az esőre sem.