Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.69 FtUSD395.41 FtCHF442.09 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #13973. hozzászólására22ben a kukoricán buktam csak. 3.5t/ha
A többi tisztességes haszonnal zárt.
Azóta a kukoricát csak óvatosan.
Vetéskor 150kg péti sormellé.
Ha olyan az időjárás kapálással+150kg
Ha nincs eső akkor nemkap.
Átértékeltem énis a dolgokat.
Viszont pént csak pénzel lehet csinálni.
Sokkal óvatosab duhaj lettem 22 után.
Válasz Ohaza63 #13971. hozzászólásáraIgen voltam nyaralni.
A 0 ból és a ráfizetésből nehézlenne.
Ezért csinálom úgy ahogy.
Ha valakinek elég a 0 vagya szerény +
Azt Ő tudja!
Nekem kevés.
Ismétlem a termőhelyi adotságok mindent meghatároznak!
Válasz Ohaza63 #13971. hozzászólásáraFelénk ez az extenzív gazdálkodás nemjárja.
Igaz az átlagok is másak!
Kegyesebb velünk a Jóisten!
Nálunk ha 8t alatt a kukorica az gáz.
Ha bérletidíjjat kell fizetni azt kikell termelni
És jóvolna ha maradna is rajta valami!
Egyébként itt felénk Dél-Békésbe is van minden féle eredmény.
Van aki már 30 éve nem szór semmi műtrágyát, csak vet, gyomot írt és arat és mégis lett 60 q/ha kukoricája és a Neomája is hozott 22 q/ha, pedig minimális eső volt.
Persze voltak szerényebb eredményei is, de minimális ráfordítással is nyereségesek és túl élnek, ami manapság nagy szó sajnos.
Aki meg agyon tutujgatta a terményét, annak sem lett jobb, mert az ismerős ZRT. pl 15 q/Ha az átlag naprából, 30 q/Ha a kukoricából 600-700 Ha átlagban.
Viszont hallottam a szárító főnöktől olyat is, hogy Mezőhegyesről jött be hozzájuk 90 q /Ha, ami még normál évben is igen jó termés erre felé.
Ki hogy imádkozott és mennyire szánta meg az ÚR.
Aki szépen, annak talán kijött a nulla, vagy pici plusz, aki meg állandóan a ÚR szerszámát emlegette az veszteséges lett.
Én is már márciusban eltemettem az évet még vetés előtt, de ezek szerint Én szépen tudok imádkozni, így nem panaszkodhatok.
Másra nem tudok gondolni, mert összesen 119 mm esőm volt nekem is, de ez volt a jellemző az egész megye déli részére.
Válasz mtz1221 #13966. hozzászólásáraAztán ha jön egy jó év megy a pislogás!
Miért nemtermett semmi?
Legalább amit levisz a területről a pacák azt pótolni illene.
Van nekemis bérelt terület most jár le a szerződés.
Azokat csak nitrogénezem 2 éve.
Ha marad feltöltöm.
Büntetlenül zsigerelni nemlehet.
Új bérlemény is sovány, 10évre megkaptam.
Érdemes feltölteni.
Persze a termőhelyi adotságok is meghatározza!
Hiába teszel 10 tonnás búza alá anyagot ha a 6t megállítja.
Válasz medikus #13956. hozzászólásáraMagyarul akkor kombájn tisztán megveszik? Még egy kérdés mielőtt holnap felhívnám őket hogy kamiont küldenek érte vagy nekem kellene beszállítani?Vagy ez már csak megbeszélés kérdése?
Köszi az infokat
Válasz medikus #13952. hozzászólására
74 ezernél van levonás, tisztitás plusz ki-be tárolás vagy kombájn tisztán veszik?
Múlt héten 500 tonnát eladtam kombájn tisztán levonás nélkül 71 ezerért, még lenne 500 tonnám eladó ezért érdekelne hogy náluk is így megy vagy jön a 3,5-4 ezer forintos tisztítási díj meg mellé ki- betárolásnak még 1500 forint?
Válasz medikus #13952. hozzászólásáraKérdezzetek már rá itt nálunk a bács megyei területi képviselőre, mit mondanak.
Lehet összeállnátok ott többen, lenne tétel, mondana még jobb árat is.
Válasz medikus #13952. hozzászólására4 millió tonna égett le az aszályban 300 milliárd forint értékben, tehát a MAGOSZ és Jakab Pista szerint 7500, mert ennyivel számolták a kiesést. Lehet tudnak valamit?
Válasz Radocz #13944. hozzászólásáraItt is el tudod olvasni. Befejezheted az önkéntes topikrendorkodest. Azért mert egy beszélgetésben elokerul olyan kapcsolódó téma, ami szigorúan véve nem oda tartozik, de mégis ott válaszolja meg valaki 1-2 (pár) hozzászólással, az még nem tragédia, nem akkora vétség, nem viszi félre a beszélgetést, viszont az illető kérdező könnyebben megtalálja a valaszt. Ha hosszan megy, akkor igen, menjen át vele oda ahova való. Ennyi.
Válasz Rabó001 #13943. hozzászólásáraÉn küldtem.
Egy olyan topikba írd már a választ, ahol ezt beszélte korábban valaki, vagy egy aktuálisba, amibe illik!
Ha úgy vesszük, akkor, a 80-as években, mi már használtuk a direkt vető gépet.
Most nem tudom, hogy itt kinek a nevéhez kapcsolódik, de megkeresem.
Válasz Radocz #13938. hozzászólásáraNem tudom te küldtél-e egy egymondatos e-mailt. Talán ezzel kapcsolatban, valamint dátumot meg írást kérve.
Nem Netparaszt tajalta ki a szakaszos legeltetest. Írni bárki irhatott róla, ha olvasni akarod akkor szerintem mg.ismeretek, állattenyésztéses, legelovel kapcsolatos könyvekben mind leírjak, leirtak már.
Válasz Hajdúság legjava #13931. hozzászólásáraMeg kéne azt is nézni a romániai magyar gazdák is kapnak belőle, vagy csak a románok. Itt is Belgrádtól délre minden rohadt pár holdas hegyvidéki gazda új nyugati traktorral jár, mi meg itt északon a túlélésért küzdünk. Az a vicces a vajdasági szerb gazdákkal együtt.
Válasz mtz1221 #13933. hozzászólásáraJa, hát azt most nálunk is, de majd megyek Solt felé, ott Solt-Dunapataj között is csináltuk a gátat, megnézem már milyen, pedig csak 10 centi humusz van rajta, alatta szürke homok.
Ha az bírja, akkor nem lehet rossz.
Meg azért a marha adja is a tápanyagot, csak szerintem az a baj, hogy eső nélkül éget a pisi meg a kaki a legelőn.
Válasz mtz1221 #13930. hozzászólásáraMi jó pár éve csináltuk már a dunai gáterősítést itt tolna megyében, nekünk kellett fűvel vetni is, kaptunk hozzá kimondott töltéskeveréket.
Maradt belőle, nem mertük itthon elvetni, hogy az milyen, kollégám végül a fiánál kipróbálta a házánál, világi fű lett belőle, meg bírja is a klímát azóta is.
Ennek már 11 éve.
Azt már nem tudom, milyen keverék volt, de lehet valami ilyet kéne keresned.
Sziasztok.
Most hallgatuk a Kossuth Rádió 12 órai krónikát, Romániában több millió hektár termés semmisült meg, méter mélyen nincs a talajokban nedvesség!
A román kormány Brüsszeli kárenyhítést ígér ősszre, hektáronként 200 eurót ! Marha állományokat kényszer vágásra vitték szerte az országban!!
Válasz envagyok2 #13929. hozzászólásáraVan itt játszásra nekik majd 1 hektár legelő, ha bővülnének lesz még egy, több nincs. Bevetettem valami több fajta legelős keverékkel, 1x megnőtt 30 centire, azóta kopár. 1 hónappja mondom egye fene a víz számlát meglocsolom pár éjszaka. Megnőtt köbméter/négyzetmétertől 10 centit, ráhagytam. Siló lett, szárat bálázom, lucerna csak a bociknak jut, nem termett. Árpa szalmát eszik, abból is van. Van 20 hektár kiszáradó mislingem, hátha megázna és be bírnánk csomagolni.
Válasz mtz1221 #13927. hozzászólásáratehénnek télre szerintem napi 3 kg abrak a létfenntartás, ebbe nem nagyon van benne, hogy novemberben ellik, és májusig szoptat. de ha van jó tömegtakarmányod, száraz, szélvédett hely, süt a nap, akkor nem kell abrakolni, egyen silót, szénát. ha párás, esős idő van, ordít a szél, és kint áll egész nap, akkor nincs mese, etetni kell. csak abrakon nem lehet áttelelni, meg fog állni az emésztése, muszáj szénát, silót is kapjon. egyszer modntad, hogy fél méteres humuszon nem csinálunk legelőt, értem, de errefelé azért olcsóbb a siló, mint az abrak. azt is teheted, hogy rozsot időben (!!!!) csomagolod, és kaszálás, terítés, söprés, bálázás után azonnal belehúzod a szudánit, kis szerencsével azon szokott lenni. így két hozam csak több, olcsóbb és egészségesebb, fenntarthatóbb, mint abrakon áttelelni. napi 20-30 kg jó siló, és mondjuk átlagba 2 kiló abrak per állat, csak télre + korlátlan széna. nyárra sem tudsz valami legelőt keríeni, mindenki mindent fleszántott ott? nincs valami elhagyott terület, nem lehet kibérelni? állategészségügyileg is jó lenne, ha mozogna, járna, körmeit lejárná, meg olcsóbb is, mint naponta megetetni vele ki se merem számolni mennyi pénzt.
egyébként én rozsról lehet átállok fűre, horror az évi vetőmag, talajmunka, vetés, és nincs rajta több, mint egy igen jó kaszálón. és ha időbe le van kapva, akkor második kaszálásra azért van valami kis műtrágyával, és ősszel ha megsrjad, azt még lehet rágatni, leszedni, szóval összességében lehet több, mint a csak rozs. szudáni se rossz, de azt le kell vágni tényleg mikor derékig ér, és szecskázni, mert különben kiválogatja.
borjú hízlalalás végsúlytól függ, eleinte pár kiló per nap, nagy súlyban, fajtától függően ez simán lehet 10 kiló per nap is. számold ki, egy évig eteted, 5-6 kiló per napos átlaggal.
Válasz mtz1221 #13927. hozzászólására15q-t,de ne magában hanem vegyes daraként használva,ha nevel a tehén és még fejed is durvábban kell abrakolni,ha csak sétálós bocik ,elég ha lucernával eteted őket,eladhatod a kukoricát nyugodtan.
14425 hozzászólás
Válasz szanberg #13973. hozzászólására22ben a kukoricán buktam csak. 3.5t/ha
A többi tisztességes haszonnal zárt.
Azóta a kukoricát csak óvatosan.
Vetéskor 150kg péti sormellé.
Ha olyan az időjárás kapálással+150kg
Ha nincs eső akkor nemkap.
Átértékeltem énis a dolgokat.
Viszont pént csak pénzel lehet csinálni.
Sokkal óvatosab duhaj lettem 22 után.
Válasz Ohaza63 #13971. hozzászólásáraIgen voltam nyaralni.
A 0 ból és a ráfizetésből nehézlenne.
Ezért csinálom úgy ahogy.
Ha valakinek elég a 0 vagya szerény +
Azt Ő tudja!
Nekem kevés.
Ismétlem a termőhelyi adotságok mindent meghatároznak!
Válasz Ohaza63 #13971. hozzászólásáraPedig ha adna neki 2q pétisót nem 60 hanem 90 q lenne...
Válasz Ohaza63 #13971. hozzászólásáraFelénk ez az extenzív gazdálkodás nemjárja.
Igaz az átlagok is másak!
Kegyesebb velünk a Jóisten!
Nálunk ha 8t alatt a kukorica az gáz.
Ha bérletidíjjat kell fizetni azt kikell termelni
És jóvolna ha maradna is rajta valami!
Válasz rtamas1976 #13970. hozzászólásáraÜdv Tamás!
Te a repcsiről csetelsz?
Egyébként itt felénk Dél-Békésbe is van minden féle eredmény.
Van aki már 30 éve nem szór semmi műtrágyát, csak vet, gyomot írt és arat és mégis lett 60 q/ha kukoricája és a Neomája is hozott 22 q/ha, pedig minimális eső volt.
Persze voltak szerényebb eredményei is, de minimális ráfordítással is nyereségesek és túl élnek, ami manapság nagy szó sajnos.
Aki meg agyon tutujgatta a terményét, annak sem lett jobb, mert az ismerős ZRT. pl 15 q/Ha az átlag naprából, 30 q/Ha a kukoricából 600-700 Ha átlagban.
Viszont hallottam a szárító főnöktől olyat is, hogy Mezőhegyesről jött be hozzájuk 90 q /Ha, ami még normál évben is igen jó termés erre felé.
Ki hogy imádkozott és mennyire szánta meg az ÚR.
Aki szépen, annak talán kijött a nulla, vagy pici plusz, aki meg állandóan a ÚR szerszámát emlegette az veszteséges lett.
Én is már márciusban eltemettem az évet még vetés előtt, de ezek szerint Én szépen tudok imádkozni, így nem panaszkodhatok.
Másra nem tudok gondolni, mert összesen 119 mm esőm volt nekem is, de ez volt a jellemző az egész megye déli részére.
Válasz barazdabetyar. #13968. hozzászólásáraMennyi az átlag?
Válasz barazdabetyar. #13968. hozzászólásáraAkkor ez csoda.
És mire vezeted vissza?
Válasz rtamas1976 #13967. hozzászólásáraVannak új bérleteim,amit tavaly még műtrágyáztak.Ott szinte 0 termés.A nem műtrágyázott,hozta a falu átlagát.
Válasz mtz1221 #13966. hozzászólásáraAztán ha jön egy jó év megy a pislogás!
Miért nemtermett semmi?
Legalább amit levisz a területről a pacák azt pótolni illene.
Van nekemis bérelt terület most jár le a szerződés.
Azokat csak nitrogénezem 2 éve.
Ha marad feltöltöm.
Büntetlenül zsigerelni nemlehet.
Új bérlemény is sovány, 10évre megkaptam.
Érdemes feltölteni.
Persze a termőhelyi adotságok is meghatározza!
Hiába teszel 10 tonnás búza alá anyagot ha a 6t megállítja.
Válasz barazdabetyar. #13965. hozzászólásáraNitrogén sem, termésátlagok ???
Válasz mtz1221 #13964. hozzászólásáraHárom éve 0 műtrágya.
Válasz barazdabetyar. #13963. hozzászólásáraMűtrágyával hogy állsz, használsz még valohová ilyen időkben valamit ???
Válasz Bazsi #13962. hozzászólásáraÉn 5000-el is kiegyeznék,ha lenne egy 5-6 tonna.
Csodás..
Borsod megye Szentistván 6600+komp.
Válasz delibalazs86 #13959. hozzászólásáraBorsod agroker Mályi 6500+komp☹️
Sziasztok!
Valaki esetleg tud aktuális árakat?
Dél-Békés 2024.08.27:
Kukorica: 7.200 Ft/q+komp
Búza: tak: 6.200, Euró: 6.400, Malmi: 7.000, Javító: 7.400
Árpa: 5.400
Napraforgó: LO: 14.800, HO: 16750
Repce: 16.150
Válasz medikus #13956. hozzászólásáraMagyarul akkor kombájn tisztán megveszik? Még egy kérdés mielőtt holnap felhívnám őket hogy kamiont küldenek érte vagy nekem kellene beszállítani?Vagy ez már csak megbeszélés kérdése?
Köszi az infokat
Válasz Nagy Péter 40 #13955. hozzászólásáraEtanol,itt ilyen víznél nincs levonás!A plusz vizet szokták levonni,de csak a vizet!
Válasz medikus #13952. hozzászólására
74 ezernél van levonás, tisztitás plusz ki-be tárolás vagy kombájn tisztán veszik?
Múlt héten 500 tonnát eladtam kombájn tisztán levonás nélkül 71 ezerért, még lenne 500 tonnám eladó ezért érdekelne hogy náluk is így megy vagy jön a 3,5-4 ezer forintos tisztítási díj meg mellé ki- betárolásnak még 1500 forint?
Válasz medikus #13952. hozzászólásáraKérdezzetek már rá itt nálunk a bács megyei területi képviselőre, mit mondanak.
Lehet összeállnátok ott többen, lenne tétel, mondana még jobb árat is.
Válasz medikus #13952. hozzászólására4 millió tonna égett le az aszályban 300 milliárd forint értékben, tehát a MAGOSZ és Jakab Pista szerint 7500, mert ennyivel számolták a kiesést. Lehet tudnak valamit?
Válasz V.L. #13951. hozzászólásáraPontos ár nincs,de 7400-500-al indul!
Trigó Békés megye,
Kétsoprony 72 000Ft/t
Válasz berkeilaszlo70 #13947. hozzászólásáraMivel engem nem érdekel a kukorica ár, és ha van még pár ember, akkor ők nem is olvassák.
Akit az ár érdekel és nem azt látja így Ők szintén nem olvassák.
Fél év után most először volt véleménye, vagy más topik nem érdekli?
Gores kukoricát legutóbb 8 000 Ft/ q áron vettem.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szintén ennyi, de alig van eladó, mert megvárják vele az új árakat.
Felénk ilyen a kukorica.
Válasz F. Bálint #13948. hozzászólásáraEnnyiért jövőre termeljen nekik kukoricát a nénikéjük.
Kite pénteken 69e mondott
Ez elvileg a kukorica Termény árakról szól de itt van mindenről szó csak erről nem
Válasz Radocz #13944. hozzászólásáraItt is el tudod olvasni. Befejezheted az önkéntes topikrendorkodest. Azért mert egy beszélgetésben elokerul olyan kapcsolódó téma, ami szigorúan véve nem oda tartozik, de mégis ott válaszolja meg valaki 1-2 (pár) hozzászólással, az még nem tragédia, nem akkora vétség, nem viszi félre a beszélgetést, viszont az illető kérdező könnyebben megtalálja a valaszt. Ha hosszan megy, akkor igen, menjen át vele oda ahova való. Ennyi.
Válasz Radocz #13944. hozzászólásáraDirekt vetés
https://www.agroinform.hu/forum?list_type=topic&function=search&module=forum&tid=&mit=Direkt
Cím bike és......
Válasz Rabó001 #13943. hozzászólásáraÉn küldtem.
Egy olyan topikba írd már a választ, ahol ezt beszélte korábban valaki, vagy egy aktuálisba, amibe illik!
Ha úgy vesszük, akkor, a 80-as években, mi már használtuk a direkt vető gépet.
Most nem tudom, hogy itt kinek a nevéhez kapcsolódik, de megkeresem.
Válasz Radocz #13938. hozzászólásáraNem tudom te küldtél-e egy egymondatos e-mailt. Talán ezzel kapcsolatban, valamint dátumot meg írást kérve.
Nem Netparaszt tajalta ki a szakaszos legeltetest. Írni bárki irhatott róla, ha olvasni akarod akkor szerintem mg.ismeretek, állattenyésztéses, legelovel kapcsolatos könyvekben mind leírjak, leirtak már.
Válasz Hajdúság legjava #13931. hozzászólásáraÚristen. Kossuth Rádió hírek? Ha van agysorvasztás.
Válasz Hajdúság legjava #13931. hozzászólásáraAzért ott sincs mindenhol nagy cumi, mindent nem kell elhinni a rádiónak sem!
Válasz Hajdúság legjava #13931. hozzászólásáraMeg kéne azt is nézni a romániai magyar gazdák is kapnak belőle, vagy csak a románok. Itt is Belgrádtól délre minden rohadt pár holdas hegyvidéki gazda új nyugati traktorral jár, mi meg itt északon a túlélésért küzdünk. Az a vicces a vajdasági szerb gazdákkal együtt.
Válasz Gumóka #13937. hozzászólásáraAzért ha bírsz, szerezhetsz belőle. Majd elszaladunk 1x érte.
Válasz Rabó001 #13936. hozzászólásáraÉn tőle hallottam.
Igazad van.
kis Zombi írt róla.
Szakaszos legeltetés
Maradjon a topik a....
Válasz mtz1221 #13933. hozzászólásáraJa, hát azt most nálunk is, de majd megyek Solt felé, ott Solt-Dunapataj között is csináltuk a gátat, megnézem már milyen, pedig csak 10 centi humusz van rajta, alatta szürke homok.
Ha az bírja, akkor nem lehet rossz.
Meg azért a marha adja is a tápanyagot, csak szerintem az a baj, hogy eső nélkül éget a pisi meg a kaki a legelőn.
Válasz Radocz #13935. hozzászólásáraA szakaszos legeltetest nem Netparaszt találta ki.
Válasz envagyok2 #13929. hozzászólásáraEzt már kitalálta Netparaszt.
Szakaszosan kell legeltetni.
Válasz mtz1221 #13933. hozzászólásáraOlyan itt '22-ben volt, bár most sem fényes a helyzet.
Válasz Gumóka #13932. hozzászólásáraItt a nem járatos földutakon is a mindent kíbíró útífűveket is fellehetne gyújtani.
Válasz mtz1221 #13930. hozzászólásáraMi jó pár éve csináltuk már a dunai gáterősítést itt tolna megyében, nekünk kellett fűvel vetni is, kaptunk hozzá kimondott töltéskeveréket.
Maradt belőle, nem mertük itthon elvetni, hogy az milyen, kollégám végül a fiánál kipróbálta a házánál, világi fű lett belőle, meg bírja is a klímát azóta is.
Ennek már 11 éve.
Azt már nem tudom, milyen keverék volt, de lehet valami ilyet kéne keresned.
Sziasztok.
Most hallgatuk a Kossuth Rádió 12 órai krónikát, Romániában több millió hektár termés semmisült meg, méter mélyen nincs a talajokban nedvesség!
A román kormány Brüsszeli kárenyhítést ígér ősszre, hektáronként 200 eurót ! Marha állományokat kényszer vágásra vitték szerte az országban!!
Válasz envagyok2 #13929. hozzászólásáraVan itt játszásra nekik majd 1 hektár legelő, ha bővülnének lesz még egy, több nincs. Bevetettem valami több fajta legelős keverékkel, 1x megnőtt 30 centire, azóta kopár. 1 hónappja mondom egye fene a víz számlát meglocsolom pár éjszaka. Megnőtt köbméter/négyzetmétertől 10 centit, ráhagytam. Siló lett, szárat bálázom, lucerna csak a bociknak jut, nem termett. Árpa szalmát eszik, abból is van. Van 20 hektár kiszáradó mislingem, hátha megázna és be bírnánk csomagolni.
Válasz mtz1221 #13927. hozzászólásáratehénnek télre szerintem napi 3 kg abrak a létfenntartás, ebbe nem nagyon van benne, hogy novemberben ellik, és májusig szoptat. de ha van jó tömegtakarmányod, száraz, szélvédett hely, süt a nap, akkor nem kell abrakolni, egyen silót, szénát. ha párás, esős idő van, ordít a szél, és kint áll egész nap, akkor nincs mese, etetni kell. csak abrakon nem lehet áttelelni, meg fog állni az emésztése, muszáj szénát, silót is kapjon. egyszer modntad, hogy fél méteres humuszon nem csinálunk legelőt, értem, de errefelé azért olcsóbb a siló, mint az abrak. azt is teheted, hogy rozsot időben (!!!!) csomagolod, és kaszálás, terítés, söprés, bálázás után azonnal belehúzod a szudánit, kis szerencsével azon szokott lenni. így két hozam csak több, olcsóbb és egészségesebb, fenntarthatóbb, mint abrakon áttelelni. napi 20-30 kg jó siló, és mondjuk átlagba 2 kiló abrak per állat, csak télre + korlátlan széna. nyárra sem tudsz valami legelőt keríeni, mindenki mindent fleszántott ott? nincs valami elhagyott terület, nem lehet kibérelni? állategészségügyileg is jó lenne, ha mozogna, járna, körmeit lejárná, meg olcsóbb is, mint naponta megetetni vele ki se merem számolni mennyi pénzt.
egyébként én rozsról lehet átállok fűre, horror az évi vetőmag, talajmunka, vetés, és nincs rajta több, mint egy igen jó kaszálón. és ha időbe le van kapva, akkor második kaszálásra azért van valami kis műtrágyával, és ősszel ha megsrjad, azt még lehet rágatni, leszedni, szóval összességében lehet több, mint a csak rozs. szudáni se rossz, de azt le kell vágni tényleg mikor derékig ér, és szecskázni, mert különben kiválogatja.
borjú hízlalalás végsúlytól függ, eleinte pár kiló per nap, nagy súlyban, fajtától függően ez simán lehet 10 kiló per nap is. számold ki, egy évig eteted, 5-6 kiló per napos átlaggal.
Válasz mtz1221 #13927. hozzászólására15q-t,de ne magában hanem vegyes daraként használva,ha nevel a tehén és még fejed is durvábban kell abrakolni,ha csak sétálós bocik ,elég ha lucernával eteted őket,eladhatod a kukoricát nyugodtan.
Válasz envagyok2 #13926. hozzászólására1 tehénnek és egy borjúnak mennyi kukoricát hagyjak meg minimum darának 1 évre ???
Válasz mtz1221 #13925. hozzászólásáraezt nem értem, hogy mennyi kell borejú feéhízlalásához, vagy hogy kérded?