Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.18 FtUSD396.67 FtCHF438.4 FtGBP496.77 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
azt nem tudtam hogy a terhelés alatti fokozatok vannak ABCD vel jelölve, de konkrétan az érdekelt hogy a csoportokat elektromosan váltja e ezek szerint az újaknál igen.
a jdnél csak a terhelés alatti 4 fokozat elektromos ha jól tudom.
JDnél nem tom hogy van. Dynánál ( a régebbinél) 24x csoport van mechanikusan. És minden csoportban tudsz kapcsolni ABCD-t terhelés alatt. Az újak már a csoportokat is elektromosan kapcsolgatják ha jól tudom kuplung nélkül is de terhelés alatt azt nem lehet. De majd valami új fergás kiigazít ja pontosan hogy is van.
Szerelni nem szoktam, de holnap megint átmozgatom a csatlakozásokat, a talplemez alatt láttam h fel van csavarozva a kis doboz, csak a védő lemez nem lett visszatéve , de nem jártam vele mostanában magas gazban ami mozgatta volna.
Váltó kar alatt csak a hófok jeladó, a nyúl-béka kapcsoló és a nyúl béka mágnesszelep van ha jól emlékszem. Ezek közül a hőfok jeladó csinálhat üzemzavart de olyankor D-be rakja magát nem C-be.
Nem D-be váltott olyankor? Mert ha valami jel elmegy pl váltó hőfok ami ott van alul. Akkor automatice beteszi magát D-be így védi a rendszert. Ilyenkor csak rugók nyomják a lamellasorokat, nincs olajnyomás a rendszerbe.
Nézd végig amit leírtam, mindig csinálja vagy van hogy megy rendesen néha? Van a nűszerfal alatt egy aludoboz ami a váltót vezérli vagy a padlólemez alatti (a jobb oldali ajtómál van nekem a fülkére alulról felcsavarozva, egy lemez borítja közvetlenül a fellépő mellett) számítógép vezérel mindent?
Régebben volt h kukoricaszáras földön átmentem, és megbolondult, magátol váltot leddel együtt A-ból C-be, meg vissza is A-ba 100 méterenként, ugrált mint a bakkecske. Kiszálltam, és megmozgattam a váltókarok alatti vezetékeket csatlakozókat, és rendbejött.
Nekem 3655van. Azon kuplung harag környékén a menetirányszerinti jobb oldalon van ez a két elektromos szelep. két elektomágneses szelep hidraulikatömlőkkel ha jól rémlik 4 db van rajta. Egy jön a szivattyútól egy visszafolyó kettő pedig bebújik a váltó oldalába (ezek mennek a dínóhoz).
A ledek azok úgy villognak ahogy a kart kapcsolgatod? Végig villog az ABCD csak a gép nem azt csinálja amit a led jelez? Vagy a ledek is megvannak zavarodva?
Az elméletileg nagyon hasoló lehet az enyémhez. Első körben nézd meg a két mágnesszelepet ami a dinót vezérli.
A -ba aszem mindkettő mágneses kell hogy legyen B-be egyik C-be másik D-be egyik se. Csak járó motornál nézd meg hogy tapad e hozzájuk a villáskulcs, vagy csavarhúzó vagy valami vas. Ha igen, így elektromosan kapcsolgat akkor vedd ki a mágnesszelepeket és nézd meg nincs e esetleg megszorulva a belsejük. Ha nincs akkor belül lehet keresni a hibát.
Válasz #18144. hozzászólásra
A hárompont jól emel,sőt az elején a villa is. Benéztünk a kuplungtárcsa nyilásánál az alján, és akkor is forog körbe, amikor a PTO le van fogva.(kúpos fahasogató lefogta). A gép frissen lett behozva Ausztriából, előtte 5 évet állt ( 2400 üzemóra ).
Kérdésem a következő: hol találom a PTO kuplungot, és az alvázszámot? Illetve, h hol lehet ilyen kuplungtárcsát venni és mennyi?
Köszi.
Jól láttam hogy lassan kell nyitni kubotás topicolt is?
Nekem volt 1x egy hidraulikus hajtású kis parktaktor. 4hengeres motorral, "swarblie" váltóval nagyon pipec gép volt!
Próbáld meg ezzel egyidőben emelni a hárompontot.
Ha megy rendesen, akkor PTO kupplungnál van gebasz, vagy esetleg olajnyomás gond (18-24 bar), ha nem emel, akkor álkuplungtárcsa.
Sziasztok, segitséget kérnék, egy MF590-es, 79-82-es gyártmány traktor ügyében. A kardán kihajtás ha terhelés alá kerül, egyszerűen leáll, nincs erő benne.
Ha valaki tudja,h mi lehet a gond, kérem irjon.
Köszi, Lehel.
Ez a 6200-nak a kistestvére, jó gépek, csak a teknősbéka sebességbe váltással szoktak gondok lenni, meg a hidraulikája bolondult meg néha. Én nem hiszem el a 14 l-es fogyasztást, a 117LE-s, 6hengeres fogyaszt 10et.
A VTZ 2048-asomat szeretném lecserélni, de utánanézve ennek a típusnak (jó árban találtam) megdöbbentően sok a fogyasztása. Súlyban és lóerőben közel azonos a két gép, ezért meglepő a fogyasztáskülönbség.
Nem a szerelhetnékemet kell jóllakatni. Az így se éhezik, sőt úgy 30év böjtöt is bevállalna. Hanem a smuci lelkemet, a lényeg hogy ócsó legyen aztán majd összekalapálom valahogy hogy guruljon.
Hát ezt így ránézésre nehéz megmondani.
Szétszerelés után tuti árat lehet mondani.
A 4270-nél könnyebb volt, mert csak a motor, és az elsőhíd volt egyben, a többi kb 60négyzetméteren.
Meg egy csomó hiány. .....ha meg új ülés megy bele, az már legyen légrugós. Ha meg már az ülés légrugós, a kormány közepe ne legyen fakó. Jó anyagból nem nehéz igényes munkát végezni.
Osztom a véleményt, többször is ott voltam mikor csinálták, tényleg új a belseje. (Meg a külseje is) Szerintem arra a trakira rá van kötve az eladási ára annyira patent. Légfék, stb. Minden új rajta. Csak amit hirtelen összeszámolok fejbe az közelíti az eladási árát.
24418 hozzászólás
Válasz #18168. hozzászólásra
azt nem tudtam hogy a terhelés alatti fokozatok vannak ABCD vel jelölve, de konkrétan az érdekelt hogy a csoportokat elektromosan váltja e ezek szerint az újaknál igen.
a jdnél csak a terhelés alatti 4 fokozat elektromos ha jól tudom.
Válasz #18167. hozzászólásra
JDnél nem tom hogy van. Dynánál ( a régebbinél) 24x csoport van mechanikusan. És minden csoportban tudsz kapcsolni ABCD-t terhelés alatt. Az újak már a csoportokat is elektromosan kapcsolgatják ha jól tudom kuplung nélkül is de terhelés alatt azt nem lehet. De majd valami új fergás kiigazít ja pontosan hogy is van.
A dyna váltók elektromosan kapcsolnak az ABCD között? Nem ugy van mint a Jdnél hogy mechanikusan váltol a csoportok között?(powerquad,autoquad)
Válasz #18164. hozzászólásra
Lehet h D-be rakta, mert nagyokat ugrott pláne mikor visszafogta az A-ba kapcsolása.
Válasz #18162. hozzászólásra
Szerelni nem szoktam, de holnap megint átmozgatom a csatlakozásokat, a talplemez alatt láttam h fel van csavarozva a kis doboz, csak a védő lemez nem lett visszatéve , de nem jártam vele mostanában magas gazban ami mozgatta volna.
Válasz #18161. hozzászólásra
Váltó kar alatt csak a hófok jeladó, a nyúl-béka kapcsoló és a nyúl béka mágnesszelep van ha jól emlékszem. Ezek közül a hőfok jeladó csinálhat üzemzavart de olyankor D-be rakja magát nem C-be.
Válasz #18161. hozzászólásra
Nem D-be váltott olyankor? Mert ha valami jel elmegy pl váltó hőfok ami ott van alul. Akkor automatice beteszi magát D-be így védi a rendszert. Ilyenkor csak rugók nyomják a lamellasorokat, nincs olajnyomás a rendszerbe.
Válasz #18160. hozzászólásra
Nézd végig amit leírtam, mindig csinálja vagy van hogy megy rendesen néha? Van a nűszerfal alatt egy aludoboz ami a váltót vezérli vagy a padlólemez alatti (a jobb oldali ajtómál van nekem a fülkére alulról felcsavarozva, egy lemez borítja közvetlenül a fellépő mellett) számítógép vezérel mindent?
Válasz #18158. hozzászólásra
Régebben volt h kukoricaszáras földön átmentem, és megbolondult, magátol váltot leddel együtt A-ból C-be, meg vissza is A-ba 100 méterenként, ugrált mint a bakkecske. Kiszálltam, és megmozgattam a váltókarok alatti vezetékeket csatlakozókat, és rendbejött.
Válasz #18158. hozzászólásra
A ledek váltanak rendesen, csak b-c-re nem gyorsul semmit, c-d-re pedig visszakapcsol a-sebességére.
Válasz #18157. hozzászólásra
Nekem 3655van. Azon kuplung harag környékén a menetirányszerinti jobb oldalon van ez a két elektromos szelep. két elektomágneses szelep hidraulikatömlőkkel ha jól rémlik 4 db van rajta. Egy jön a szivattyútól egy visszafolyó kettő pedig bebújik a váltó oldalába (ezek mennek a dínóhoz).
Válasz #18156. hozzászólásra
A ledek azok úgy villognak ahogy a kart kapcsolgatod? Végig villog az ABCD csak a gép nem azt csinálja amit a led jelez? Vagy a ledek is megvannak zavarodva?
Válasz #18156. hozzászólásra
Az elméletileg nagyon hasoló lehet az enyémhez. Első körben nézd meg a két mágnesszelepet ami a dinót vezérli.
A -ba aszem mindkettő mágneses kell hogy legyen B-be egyik C-be másik D-be egyik se. Csak járó motornál nézd meg hogy tapad e hozzájuk a villáskulcs, vagy csavarhúzó vagy valami vas. Ha igen, így elektromosan kapcsolgat akkor vedd ki a mágnesszelepeket és nézd meg nincs e esetleg megszorulva a belsejük. Ha nincs akkor belül lehet keresni a hibát.
Válasz #18155. hozzászólásra
3125 125lovas.
Válasz #18154. hozzászólásra
Milyen traki?
Fergámban a Dyna4 szórakozik, A-ból B-be vált, B-ből C-be semmi, C-ből D-be kapcsolásnál visszavált / ami A-nak felel meg/, hol lehet a hiba ?
Válasz #18151. hozzászólásra
PTO kuplung miatt ki kell húzni a hátulját.
Hidraulika szivattyú ki, PTO kuplunggal együtt.
Válasz #18150. hozzászólásra
üzemóra gazdafüggő.
Alkatrész beszerezhető, és általában nem olcsó, kb annyi mint a többi nyugati.
A hárompont jól emel,sőt az elején a villa is. Benéztünk a kuplungtárcsa nyilásánál az alján, és akkor is forog körbe, amikor a PTO le van fogva.(kúpos fahasogató lefogta). A gép frissen lett behozva Ausztriából, előtte 5 évet állt ( 2400 üzemóra ).
Kérdésem a következő: hol találom a PTO kuplungot, és az alvázszámot? Illetve, h hol lehet ilyen kuplungtárcsát venni és mennyi?
Köszi.
Egyébként a 9130 üzemóra mennyire számít soknak az MF 4225-nél?
Mennyire drágák az alkatrészek, könnyen beszerezhetők hozzá?
Válasz #18145. hozzászólásra
A VTZ-vel, egy könnyű kétfejes ekével mértem azt a fogyasztást. A MF-é fékpadi mérés.
Eddig ezt az ekét használtam, de nemrég cseréltem egy hármas ekére. Azt még nem használtam, csak ki lett próbálva.
Köszönöm, megpróbálom.
Válasz #18146. hozzászólásra
Azt már gondolom nem is nagyon kell hozzátennem, hogy kosárban vettem az egészet, akkor láttam először szétszedve dugattyús szivattyút.
Válasz #18145
Stét!
Jól láttam hogy lassan kell nyitni kubotás topicolt is?
Nekem volt 1x egy hidraulikus hajtású kis parktaktor. 4hengeres motorral, "swarblie" váltóval nagyon pipec gép volt!
Válasz #18140. hozzászólásra
Ha csak ezen múlik, akkor vedd meg nyugodtan. Azonos munkagéppel nem fog többet enni, azonos területre, az biztos.
Milyen óránkénti fogyasztások ezek?
Válasz #18143. hozzászólásra
Próbáld meg ezzel egyidőben emelni a hárompontot.
Ha megy rendesen, akkor PTO kupplungnál van gebasz, vagy esetleg olajnyomás gond (18-24 bar), ha nem emel, akkor álkuplungtárcsa.
Sziasztok, segitséget kérnék, egy MF590-es, 79-82-es gyártmány traktor ügyében. A kardán kihajtás ha terhelés alá kerül, egyszerűen leáll, nincs erő benne.
Ha valaki tudja,h mi lehet a gond, kérem irjon.
Köszi, Lehel.
Válasz #18140. hozzászólásra
Ez a 6200-nak a kistestvére, jó gépek, csak a teknősbéka sebességbe váltással szoktak gondok lenni, meg a hidraulikája bolondult meg néha. Én nem hiszem el a 14 l-es fogyasztást, a 117LE-s, 6hengeres fogyaszt 10et.
http://www.tractordata.com/farm-tractors/000/8/8/880-massey-ferguson-4225-tests.html
Sziasztok!
Ismeri valaki a MF 4225 típust?
A VTZ 2048-asomat szeretném lecserélni, de utánanézve ennek a típusnak (jó árban találtam) megdöbbentően sok a fogyasztása. Súlyban és lóerőben közel azonos a két gép, ezért meglepő a fogyasztáskülönbség.
VTZ 2600 kg 54 LE 2,7 l/ó
MF 4225 3460 kg 65 LE 14 l/ó (internetes adat)
http://www.tractordata.com/farm-tractors/000/8/8/880-massey-ferguson-4225.html
Válasz #18138. hozzászólásra
Az nekem csepp. Lazító elé kellene a 170-180 paci minimum.
Válasz #18135. hozzászólásra
145
Válasz #18134. hozzászólásra
olyat nem is lehet kapni
Válasz #18131. hozzászólásra
Szépen is néz ki!
Válasz #18134. hozzászólásra
Nem a szerelhetnékemet kell jóllakatni. Az így se éhezik, sőt úgy 30év böjtöt is bevállalna. Hanem a smuci lelkemet, a lényeg hogy ócsó legyen aztán majd összekalapálom valahogy hogy guruljon.
A 62xx széria hány lóerőig van?
Válasz #18129. hozzászólásra
majd egy jól lepukkant 6200-as lesz a Te géped meglásd, azon kedvedre kiélheted a szerelhetnéked!
Válasz #18124. hozzászólásra
Hát a holtverseny az traktor össz, -MTZ, és forgalmazónként. Nem márkánként.
számoló: FVMMI
Válasz #18126. hozzászólásra
ok!
Válasz #18121. hozzászólásra
Hát ezt így ránézésre nehéz megmondani.
Szétszerelés után tuti árat lehet mondani.
A 4270-nél könnyebb volt, mert csak a motor, és az elsőhíd volt egyben, a többi kb 60négyzetméteren.
Meg egy csomó hiány. .....ha meg új ülés megy bele, az már legyen légrugós. Ha meg már az ülés légrugós, a kormány közepe ne legyen fakó. Jó anyagból nem nehéz igényes munkát végezni.
Válasz #18127. hozzászólásra
Na ja! Ez tényleg kimarad a kalkulációból.
Válasz #18125. hozzászólásra
Cccc... ez az egy hibája van. De örülök neki, így legalább nem fáj érte szívem!
Válasz #18123. hozzászólásra
Osztom a véleményt, többször is ott voltam mikor csinálták, tényleg új a belseje. (Meg a külseje is) Szerintem arra a trakira rá van kötve az eladási ára annyira patent. Légfék, stb. Minden új rajta. Csak amit hirtelen összeszámolok fejbe az közelíti az eladási árát.
Válasz #18111. hozzászólásra
meglehet hogy mtzből adtak el legtöbbet :D
jövő héten kereslek!!! A közelmúltban említett témákban!
Válasz #18120. hozzászólásra
mechanikus, szinkron, kuplung használata ajánlott
Válasz #18119. hozzászólásra
Meg kérdés hogy ki számolta... Kicsit bővebben a holtverseny?
többe lenne!
ne spekulálj, alkudj meg a bátyjával! arra a kis időre megfelelő lenne neked
Sanyibá magának ilyen kéne....szívó 6 henger kimegy a világból, többi része meg felujjítva, armatrakot meg a lamborghinit összekötve húzná maga után
Válasz #18119. hozzászólásra
Ez mennyit bírna még, s mennyiből lenne olyan mint a 4270-es?
http://www.kite.hu/show_used_machine.php?machine_id=1494&lang=hu
Válasz #18118. hozzászólásra
Szia! Ennek a gépnek terhelés alatti az irányváltója vagy kuplungos?