Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mihaszna #4008. hozzászólásáraEzt értem,de konkrétan arról volt szó,hogy egy növ.védő szernek van-e mellékhatása a növényre természetesen, erre írtam ,hogy van.
Válasz Igazi Földönfutó #4006. hozzászólásáraEgy növény és egy ember csak annyiban hasonlítanak egymásra, hogy mind a kettő élőlény.
Teljesen más szerek hatnak rájuk. És teljesen máshogy. Még a bogarak is fényévekre vannak az emberi szervezethez képest. Ami például az embert megöli az a bogaraknak egy jó táplálék, és fordítva
Válasz pettendimiklos73 #3998. hozzászólásáraNincs igaza.
Egy növényvédő szernek biztonságosabbnak kell lennie mint egy gyógyszernek.
Egy gyógyszernek lehet mellékhatása, egy növényvédő szernek nem.
Na ebbe jó sok "e" betű van...
Tényleg mekegő nyelv a Magyar
Ezaz Ángyán!
Adj Nekik!
Szarjál a fészekbe ahonnan ettél????
A kishantosiak is megrögzött Fideszesek voltak (saját állításuk szerint) amíg Orbán meg nem szivatta Őket.
Merthogy "csak a Fideszhez közeli körök" kaptak kishantoson földet. Dehát ha Ők "megrögzött Fideszesek se kaptak földet" akkor hogy is van ez?
Szeretem mikor a Fideszesek marják egymást
Már csak Gyurcsány kéne oda közétek. Az is jól szétverte a saját pártját. Tudna mutatni egy-két fogást
Válasz termelo #4002. hozzászólásáraTeljesen mindegy, hogy kihez került, ha az magánszemély, akkor az aljas lopás. Ezek a földek minden magyar állampolgárnak, a nővérkétől, a tanárokig, stb... mindenkinek jövedelmet hozott, kiszámítható, megbízható, jövedelmet. Sőt lehetett volna azt még fokozni egy kis odafigyeléssel, ott is 5 éves lejárat után megversenyeztetni a bérbe venni akarókat. Annyit adtak a NER-en kívülieknek, hogy onnét se kiabálják meg nagyon, pl. Hadházi apja is kapott, de attól hogy erről mindenki hallgat attól ez még az egyik legnagyobb legaljasabb lopás volt van lesz.....
Válasz Radocz #4000. hozzászólásáraÁruld el, hogy jön ez ide. Akárhogy is nézem itt az állami földek elrablásáról van szó. Nem nagyon lehet máshogy nevezni, azokért az állam, közvetve minden magyar állampolgár bérleti díjat kapott, nemzeti vagyon volt, működő, nyereséges, és törvényesnek tűnő törvényekkel, átjátszották NER-be, szerintük csak annyi történt, hogy elvesztette közvagyon jellegét......
Ángyán József: titokban játszanák el a nemzeti földvagyont
Tovább szűkítené a Nemzeti Földügyi Központ által eladott állami földek adatainak eddigi korlátos nyilvánosságát a kormány, figyelmeztet Ángyán József.
Kérjük a jó Isten közben járását a magyar mezőgazdaság, a családi gazdálkodók megsegítését és a mindenen és mindenkin átgázoló, értékeit érdekei szerint váltogató politikai rendszer – hazudjon bár magáról akármit, és írjon bár az Alaptörvényébe bármit – összeomlását. Ámen.
Válasz Ohaza63 #3997. hozzászólásáraHasonlókat lehetne elmondani minden , az élelmiszer gyártás! során a táplálékunkba kerülő, rengeteg kemikáliáról.
Annak idején a növényvédős tanárom mszavai. el kell gondolkodni azon, hogy meghalunk 60 évesen a növényvédő szerek miatt, vagy éhen halunk 30-40 évesen. Nem tudom igaza volt e, de lehet benne valami.
Válasz rtamas1976 #3995. hozzászólásáraNekem még a műhely befért féltetővel a ház fojtatásába, de mást igen már nem tudok építeni, itthon kicsi a hely, meg bár a város széle, de még körbeépített rész ez
Azért akartam tanyát venni, ott tudtam volna terjeszkedni
Válasz Gumóka #3994. hozzászólásáraNekemsincs mühelyem.
Ezért nemnagyon szoktam télen javítani.
Csak ha nagyon elkerülhetetlen.
Inkább magtárat építek.
Van 1. 120m² es de kell még legalább egy 3-400m² es.
De ez csak terv.
A porta megvan már.
Lassan majd felépül.
Válasz rtamas1976 #3990. hozzászólásáraAz ülést leszámítva azért illene felszerelni, akkor már legyen egy kész fülke, amit csak fel kell tenni, bekötni, aztán használható.
Ülést meg vegyen mindenki a saját igényeihez.
Lehet nézek valami lerúgottat, nem nyeltem még elég ideget ezzel
De először legyen fűtött ojjektum', a faxom fagyoskodjon még egy telet, 3 elég volt, meg a derekam se bírja.
Válasz Gumóka #3986. hozzászólásáraHidd el lenne rá igény!
Nemkell neked ülést, fűtést és extra dolgokat megvenni.
Vegye meg a gazda. Megvenné!
A következő sokkal jobban sikerülne. Bár ezis marhajó!
Most vagy feujítanád valakinek vagy cserefülkét építenél.
De a felújjítás járhatóbb.
Ha nagy a baj fizesse a gazdája!
Válasz rtamas1976 #3981. hozzászólásáraLehetne.
Az én fülkém közel sem lett tökéletes. Egyébként nagyon fax szemem van, minden apró hibát meglátok, tudja is piszkálni az agyam, ha valami nem olyan.
Viszont a sajátomon sok mindent megtanultam, mivel első nekifutás volt ez.
Csak nem biztos, hogy lenne, aki ezt a minőséget megfizetné.
Kénytelen voltam facebookot csinálni, épp belezaladtam egy komplett fülkébe, egyébként egyben van, de műszerfal, ülés, egyéb tartozékok nincsenek 1,2 milláért.
Aztán aláolvastam a kommenteknek, sokallták, jogosan, egy komplett új fülke 2-2,2 milla. Asszem.
Alkatrészbe a fülkébe sincs igazán jó mindenből, főleg orosz, embargó van, nálam meg füstöl a műszerfal.
Roli írja, kikopnak az mtz szintű szakik, de azért a traktor is lassan.
Beszéltünk már erről régebben, most téli projekt a műhely befejezése, mert nem férek, szanaszét minden eszköz, van eszterga is már, csak helye még nincs.
Azt kell rendberakni.
Helyi vállalkozó panaszkodott 10 ével ezelőtt hogy nem tud aludni a 300 milliós hitele miatt.
Nemrég mondta most hogy 2 milliárd hitele van márt tud aludni.
Másik vállalkozó barátoméknál van 30 alkalmazott, kérdem tőle hogy lehet ilyen teher mellett nyugodtan aludni?
Válasz Gumóka #3979. hozzászólásáraNeked felújjításal kellene foglakozni.
Specializálódni pl a fülkére.
Hidd el nagyonsok munkád lenne.
Jobban megérné mint a földettúrni.
Váltóba motorba nembiztos,h érdemes lenne. Sok a szar gép és az alkatrészek is trágyák.
Hameg elkéred az árát egy új gép ára.
A fülke abban látok fantáziát.
Válasz Gumóka #3979. hozzászólásáraMaszekolásnál maradj te, elfogy a mester ember, szerintem az mtz kaliberű traktor javításban, 1000x több pénz van mint a mezgazban.
Válasz termelo #3972. hozzászólásáraPersze, azért a szorgalom mellé szerencse is kell, főleg a mezőgazdaságban.
Jelenleg magam részéről úgy gondolom, elég ez, ami van, ezt kell kimaxolni, van munkahelyem, egy normális fizetésem, mellette meg ráérek ezt megcsinálni, meg van még mit tenni, ha pénzt akarok keresni.
Nyilván, ha ezen sem érné meg gazdálkodni, már rég bérbe lenne adva.
Hoz egy kicsit, néha többet, beosztom ami van, meg arra költök, ami szükséges.
Hiteles fejlődésen nem gondolkozom, inkább alszok nyugodtan.
De érvényes a mondás, aki nem mer, nem nyer, ezért vetek minden évben a földjeimbe, várom a szebb jövőt
Válasz Gumóka #3969. hozzászólásáraNeked nem hinném hogy félned kell a jövőtől mert szorgalmas ember vagy.
Az én elképzelésem szerint az ilyen embereknek kellene fejlődni.
Csak tudod én látom mennyit dolgozik egy átlagember még azoknak is nehéz most.
Én realista vagyok, piaci alapon aki nem ilyen mennie kell.
Egy megerőszakolt, kiszáradt talaj amiben lemegy a szonda az szerinted nem hamis?
Az tudod mi? Az maga a hamis információ
Én már tudom, a talajom az első eső után visszalazul a lehullott csapadék feléig ez nekem elég.
Jelzem ez az amiben a Netparaszt tévedett ehhez nem kell takaró ugyanis a "csoda" itt magától megtörténik.
Válasz ttetudod #3964. hozzászólásáraEzt jó embernek mondod amikor 15 hektárról építettem fel magam.
Csak tudod én dolgoztam mellette meg nem a csodára vártam meg nem autót vettem hanem földet.
Válasz termelo #3958. hozzászólásáraSaját példámat nézve, 15 hekire hova vegyek új gépet? Mikorra térül az meg?
Persze, ez összetettebb, inkább azt a kevés profitot, ami ebből leesik, a jelenlegi géppark megóvására, javítására fordítom-ezt amúgy is kell-, meg veszek használt eszközt.
Fordítanám földre is, de a nagyokkal versenyezni esélytelen, ott van pénz mire ígérni.
Mert ha lenne több föld, lehet lenne új gép is.
Meg teszem másba, közvetve a mezőgazdaságba.
Nagyon nehézkes most ebből fejlődni, jelen gazdasági helyzetben meg 2x is meggondolja az ember, mire költ. Ilyen kicsiként.
Én mondjuk hitel nélkül gépesítettem be, a földterület adott volt.
Támogatás?
Baxhatom, azt a területalapút, amit ad, el is költöm műtrágyára, vegyszerre meg vetőmagra.
Nekem nincs nagy tétel, így nincs olcsóbb, mint aki kamionnal veszi, így, aki nagyként kedvezményesen vásárol, meg az én különbözetem be is takarja a támogatás.
Válasz termelo #3966. hozzászólásáraNem, pont a bot miatt. Most láttam meg, hamis információt ad a nedvesség befolyásolja. Kinek mered kölcsön adni az ekédet, nem annak a férjének tán, akihez Poke-ot akarod benevezni ?
Válasz termelo #3963. hozzászólásáraEbben a korban /60/ te sem választanál másik szakmát.
A bérelt földön meg elég 1 ásó meg 1 kapa mint a fangli meg a simító.
Válasz termelo #3958. hozzászólására10-20 ha-ból legföljebb ha kertészet vagy zöldség akkor él meg de nem a támogatásból.
Ki kell próbálni de az már büdös .
Az itt irkálók jó része életében nem csinálta.
Senkitől nincs eltiltva
4063 hozzászólás
Válasz mihaszna #4008. hozzászólásáraJa de azért milyen jó az emlősöknek szánt antibiotikum a paprikára
Franciaország hétfőn káoszra ébredhet: a gazdák elfoglalhatják az autópályákat – a belügyminiszter elvesztette a türelmét
Válasz mihaszna #4010. hozzászólásáraMegbeszéltük.
Válasz Igazi Földönfutó #4009. hozzászólásáraÍgy már értem
Nem olvastam nagyon vissza.
Válasz mihaszna #4008. hozzászólásáraEzt értem,de konkrétan arról volt szó,hogy egy növ.védő szernek van-e mellékhatása a növényre természetesen, erre írtam ,hogy van.
Válasz Igazi Földönfutó #4006. hozzászólásáraEgy növény és egy ember csak annyiban hasonlítanak egymásra, hogy mind a kettő élőlény.
Teljesen más szerek hatnak rájuk. És teljesen máshogy. Még a bogarak is fényévekre vannak az emberi szervezethez képest. Ami például az embert megöli az a bogaraknak egy jó táplálék, és fordítva
Válasz Gumóka #3986. hozzászólására"Roli írja, kikopnak az mtz szintű szakik, de azért a traktor is lassan."
MTZ -t mindig lesz aki javítani fog. Mert nem kell hozzá laptop, meg bonyolult műszerek, csak józan paraszti ész
Válasz mihaszna #4005. hozzászólásáraMár hogyne lenne mellékhatása,fitotoxikus hatás,kisebb torzulás,növekedés lelassul,amiket a növény kinő.
Válasz pettendimiklos73 #3998. hozzászólásáraNincs igaza.
Egy növényvédő szernek biztonságosabbnak kell lennie mint egy gyógyszernek.
Egy gyógyszernek lehet mellékhatása, egy növényvédő szernek nem.
Na ebbe jó sok "e" betű van...
Tényleg mekegő nyelv a Magyar
Válasz Csókkirály #3999. hozzászólására"Ángyán József: titokban játszanák el a nemzeti földvagyont
Ezaz Ángyán!
Adj Nekik!
Szarjál a fészekbe ahonnan ettél????
A kishantosiak is megrögzött Fideszesek voltak (saját állításuk szerint) amíg Orbán meg nem szivatta Őket.
Merthogy "csak a Fideszhez közeli körök" kaptak kishantoson földet. Dehát ha Ők "megrögzött Fideszesek se kaptak földet" akkor hogy is van ez?
Szeretem mikor a Fideszesek marják egymást
Már csak Gyurcsány kéne oda közétek. Az is jól szétverte a saját pártját. Tudna mutatni egy-két fogást
Válasz termelo #4002. hozzászólásáraTeljesen mindegy, hogy kihez került, ha az magánszemély, akkor az aljas lopás. Ezek a földek minden magyar állampolgárnak, a nővérkétől, a tanárokig, stb... mindenkinek jövedelmet hozott, kiszámítható, megbízható, jövedelmet. Sőt lehetett volna azt még fokozni egy kis odafigyeléssel, ott is 5 éves lejárat után megversenyeztetni a bérbe venni akarókat. Annyit adtak a NER-en kívülieknek, hogy onnét se kiabálják meg nagyon, pl. Hadházi apja is kapott, de attól hogy erről mindenki hallgat attól ez még az egyik legnagyobb legaljasabb lopás volt van lesz.....
Válasz Pont #4001. hozzászólásáraItt is ez történt de nem a NER-hez került. Akkor itt ki a hibás?
Válasz Radocz #4000. hozzászólásáraÁruld el, hogy jön ez ide. Akárhogy is nézem itt az állami földek elrablásáról van szó. Nem nagyon lehet máshogy nevezni, azokért az állam, közvetve minden magyar állampolgár bérleti díjat kapott, nemzeti vagyon volt, működő, nyereséges, és törvényesnek tűnő törvényekkel, átjátszották NER-be, szerintük csak annyi történt, hogy elvesztette közvagyon jellegét......
Válasz Csókkirály #3999. hozzászólásáraEl kellett volna első körben dönteni:
Ángyán
Raskó
Ez kb. annyi:
Szántok
Nem szántok
Mi akik régen csináljuk ezekkel.....
Ángyán József: titokban játszanák el a nemzeti földvagyont
Tovább szűkítené a Nemzeti Földügyi Központ által eladott állami földek adatainak eddigi korlátos nyilvánosságát a kormány, figyelmeztet Ángyán József.
Kérjük a jó Isten közben járását a magyar mezőgazdaság, a családi gazdálkodók megsegítését és a mindenen és mindenkin átgázoló, értékeit érdekei szerint váltogató politikai rendszer – hazudjon bár magáról akármit, és írjon bár az Alaptörvényébe bármit – összeomlását. Ámen.
https://szentkoronaradio.com/blog/2024/11/13/angyan-jozsef-titokban-jatszanak-el-a-nemzeti-foldvagyont/
Válasz Ohaza63 #3997. hozzászólásáraHasonlókat lehetne elmondani minden , az élelmiszer gyártás! során a táplálékunkba kerülő, rengeteg kemikáliáról.
Annak idején a növényvédős tanárom mszavai. el kell gondolkodni azon, hogy meghalunk 60 évesen a növényvédő szerek miatt, vagy éhen halunk 30-40 évesen. Nem tudom igaza volt e, de lehet benne valami.
Mester Károly a glifozátról és a hatásairól beszél a videóban.
https://www.tiktok.com/@lorrydriver/video/7434857824833899798?_r=1&_t=8rOZgkwGE6A
Válasz rtamas1976 #3995. hozzászólásáraNekem még a műhely befért féltetővel a ház fojtatásába, de mást igen már nem tudok építeni, itthon kicsi a hely, meg bár a város széle, de még körbeépített rész ez
Azért akartam tanyát venni, ott tudtam volna terjeszkedni
Válasz Gumóka #3994. hozzászólásáraNekemsincs mühelyem.
Ezért nemnagyon szoktam télen javítani.
Csak ha nagyon elkerülhetetlen.
Inkább magtárat építek.
Van 1. 120m² es de kell még legalább egy 3-400m² es.
De ez csak terv.
A porta megvan már.
Lassan majd felépül.
Válasz rtamas1976 #3990. hozzászólásáraAz ülést leszámítva azért illene felszerelni, akkor már legyen egy kész fülke, amit csak fel kell tenni, bekötni, aztán használható.
Ülést meg vegyen mindenki a saját igényeihez.
Lehet nézek valami lerúgottat, nem nyeltem még elég ideget ezzel
De először legyen fűtött ojjektum', a faxom fagyoskodjon még egy telet, 3 elég volt, meg a derekam se bírja.
Válasz Gumóka #3988. hozzászólásáraÜdv!
Azt a szépen felújított traktort vétek összekoszolni!!!!!
Felbakkolni, letakarni és eltenni az unokáknak!!!
Válasz Gumóka #3986. hozzászólásáraSzép munka
Válasz Gumóka #3986. hozzászólásáraHidd el lenne rá igény!
Nemkell neked ülést, fűtést és extra dolgokat megvenni.
Vegye meg a gazda. Megvenné!
A következő sokkal jobban sikerülne. Bár ezis marhajó!
Most vagy feujítanád valakinek vagy cserefülkét építenél.
De a felújjítás járhatóbb.
Ha nagy a baj fizesse a gazdája!
Válasz termelo #3985. hozzászólásáraNekem ilyen a 3011es.
Egykis időt kellene eltölteni.
Vagy 20éve nemdolgozik semmit 3-4-5évente beindítom
Válasz termelo #3985. hozzászólásáraKárpitot megoldod magad is, Orgoványon méretre szabva árulja a fószer.
Csak elcsesztem, mert felragasztottam az enyémet, mielőtt átrajzoltam volna én is kartonsablonra
https://vm.tiktok.com/ZNecTSa11/
https://vm.tiktok.com/ZNecTksPg/
https://drive.google.com/drive/folders/13ALhPr1UC1B9RJ5r6WWK4s7d92YQglOW
Válasz termelo #3983. hozzászólásárahttps://www.tiktok.com/@jrgumoka
Válasz rtamas1976 #3981. hozzászólásáraLehetne.
Az én fülkém közel sem lett tökéletes. Egyébként nagyon fax szemem van, minden apró hibát meglátok, tudja is piszkálni az agyam, ha valami nem olyan.
Viszont a sajátomon sok mindent megtanultam, mivel első nekifutás volt ez.
Csak nem biztos, hogy lenne, aki ezt a minőséget megfizetné.
Kénytelen voltam facebookot csinálni, épp belezaladtam egy komplett fülkébe, egyébként egyben van, de műszerfal, ülés, egyéb tartozékok nincsenek 1,2 milláért.
Aztán aláolvastam a kommenteknek, sokallták, jogosan, egy komplett új fülke 2-2,2 milla. Asszem.
Alkatrészbe a fülkébe sincs igazán jó mindenből, főleg orosz, embargó van, nálam meg füstöl a műszerfal.
Roli írja, kikopnak az mtz szintű szakik, de azért a traktor is lassan.
Beszéltünk már erről régebben, most téli projekt a műhely befejezése, mert nem férek, szanaszét minden eszköz, van eszterga is már, csak helye még nincs.
Azt kell rendberakni.
Válasz rtamas1976 #3984. hozzászólásáraNekem a kárpit csúnya benne, de muszáj lenne foglalkozni vele mert "örök" traktor, nem tudom eladni.
Válasz termelo #3983. hozzászólásáraA saját mtz fülkét varázsolta csili-villire.
De szó szerint!
Válasz rtamas1976 #3981. hozzászólásáraNem figyeltem korábban, foglalkozik fülke felújítással?
Kép van róla? pl. engem érdekelne
Válasz Gumóka #3979. hozzászólásáraKét dolog is eszembe jut erről:
Helyi vállalkozó panaszkodott 10 ével ezelőtt hogy nem tud aludni a 300 milliós hitele miatt.
Nemrég mondta most hogy 2 milliárd hitele van márt tud aludni.
Másik vállalkozó barátoméknál van 30 alkalmazott, kérdem tőle hogy lehet ilyen teher mellett nyugodtan aludni?
Az elv egyszerű: nyugtató+altató
Válasz Gumóka #3979. hozzászólásáraNeked felújjításal kellene foglakozni.
Specializálódni pl a fülkére.
Hidd el nagyonsok munkád lenne.
Jobban megérné mint a földettúrni.
Váltóba motorba nembiztos,h érdemes lenne. Sok a szar gép és az alkatrészek is trágyák.
Hameg elkéred az árát egy új gép ára.
A fülke abban látok fantáziát.
Válasz Gumóka #3979. hozzászólásáraMaszekolásnál maradj te, elfogy a mester ember, szerintem az mtz kaliberű traktor javításban, 1000x több pénz van mint a mezgazban.
Válasz termelo #3972. hozzászólásáraPersze, azért a szorgalom mellé szerencse is kell, főleg a mezőgazdaságban.
Jelenleg magam részéről úgy gondolom, elég ez, ami van, ezt kell kimaxolni, van munkahelyem, egy normális fizetésem, mellette meg ráérek ezt megcsinálni, meg van még mit tenni, ha pénzt akarok keresni.
Nyilván, ha ezen sem érné meg gazdálkodni, már rég bérbe lenne adva.
Hoz egy kicsit, néha többet, beosztom ami van, meg arra költök, ami szükséges.
Hiteles fejlődésen nem gondolkozom, inkább alszok nyugodtan.
De érvényes a mondás, aki nem mer, nem nyer, ezért vetek minden évben a földjeimbe, várom a szebb jövőt
Válasz Agroporta #3977. hozzászólásáraA szó szerinti értelmét sikerült kiderítenem, csak kontextusban nem értem.
Válasz Praetor #3976. hozzászólásáranincs benne cukor
Válasz Agroporta #3975. hozzászólásáraKeine Ahnung.
Válasz Praetor #3974. hozzászólásárabez cukru
Válasz Agroporta #3973. hozzászólásáraA látszat ellenére ez itt offtopic...
szedjünk tormát tiszta rizómával és talpgyökérrel
Válasz Gumóka #3969. hozzászólásáraNeked nem hinném hogy félned kell a jövőtől mert szorgalmas ember vagy.
Az én elképzelésem szerint az ilyen embereknek kellene fejlődni.
Csak tudod én látom mennyit dolgozik egy átlagember még azoknak is nehéz most.
Én realista vagyok, piaci alapon aki nem ilyen mennie kell.
Válasz mtz1221 #3968. hozzászólására? az ekére;
Egy megerőszakolt, kiszáradt talaj amiben lemegy a szonda az szerinted nem hamis?
Az tudod mi? Az maga a hamis információ
Én már tudom, a talajom az első eső után visszalazul a lehullott csapadék feléig ez nekem elég.
Jelzem ez az amiben a Netparaszt tévedett ehhez nem kell takaró ugyanis a "csoda" itt magától megtörténik.
Válasz ttetudod #3964. hozzászólásáraEzt jó embernek mondod amikor 15 hektárról építettem fel magam.
Csak tudod én dolgoztam mellette meg nem a csodára vártam meg nem autót vettem hanem földet.
Válasz termelo #3958. hozzászólásáraSaját példámat nézve, 15 hekire hova vegyek új gépet? Mikorra térül az meg?
Persze, ez összetettebb, inkább azt a kevés profitot, ami ebből leesik, a jelenlegi géppark megóvására, javítására fordítom-ezt amúgy is kell-, meg veszek használt eszközt.
Fordítanám földre is, de a nagyokkal versenyezni esélytelen, ott van pénz mire ígérni.
Mert ha lenne több föld, lehet lenne új gép is.
Meg teszem másba, közvetve a mezőgazdaságba.
Nagyon nehézkes most ebből fejlődni, jelen gazdasági helyzetben meg 2x is meggondolja az ember, mire költ. Ilyen kicsiként.
Én mondjuk hitel nélkül gépesítettem be, a földterület adott volt.
Támogatás?
Baxhatom, azt a területalapút, amit ad, el is költöm műtrágyára, vegyszerre meg vetőmagra.
Nekem nincs nagy tétel, így nincs olcsóbb, mint aki kamionnal veszi, így, aki nagyként kedvezményesen vásárol, meg az én különbözetem be is takarja a támogatás.
Válasz termelo #3966. hozzászólásáraNem, pont a bot miatt. Most láttam meg, hamis információt ad a nedvesség befolyásolja. Kinek mered kölcsön adni az ekédet, nem annak a férjének tán, akihez Poke-ot akarod benevezni ?
Válasz termelo #3963. hozzászólásáraEbben a korban /60/ te sem választanál másik szakmát.
A bérelt földön meg elég 1 ásó meg 1 kapa mint a fangli meg a simító.
Válasz mtz1221 #3965. hozzászólásáraTudom miért:
Így szoktuk csinálni
Na ettől a Netparaszt felsírna Okkal
Válasz termelo #3962. hozzászólásáraNem, de így sem maradhat jövőre.
Válasz termelo #3958. hozzászólására10-20 ha-ból legföljebb ha kertészet vagy zöldség akkor él meg de nem a támogatásból.
Ki kell próbálni de az már büdös .
Az itt irkálók jó része életében nem csinálta.
Senkitől nincs eltiltva