Hirdetés
Fórum
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- New Holland traktorok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vadkártérítés új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Műtrágya árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Milyen támogatásokra számíthat a juhágazat?
Jövőre emelkedik az anyajuhtartás támogatására fordítható összeg.
Sajtóközlemény
1253 hozzászólás
Válasz Tom250 #1202. hozzászólásáraHa nem a fogat kapta le valahonnan, akkor nem is rossz anyagból vannak a fogaskerekek.
Válasz Tom250 #1201. hozzászólására
Válasz ...:::Pisti:::... #1199. hozzászólására5 alatti fokozatokban már óvatosan a terheléssel, nekem már meglett a böjtje..
Kiszáradt vízállásos részen lazításkor én is visszakapcsoltam 3-ig ahelyett hogy aláemeltem volna..
Két héttel később ásóboronázás közben kis híján kifejeltem a szélvédőt..
A mélységhatárolásért jár a plusz pont.
Válasz Tom250 #1198. hozzászólásáraJól megy.
Huhh, nálunk vinné így a jumzom.
De jó lenne
Tarlón 4be, almás kertbe 3ba térdel lefelé csórikám.
Pedig motor váltó új, 1 éves.
Válasz B.Bali #1197. hozzászólásáraA lazított részen megyek a kerékkel, így vissza is zárja amennyire kell.
Válasz Tom250 #1196. hozzászólására nem
Hogy csinálod, hogy kijöjjön a 75cm a lazított részen mész, vagy meg közölöd?
Lazítózás 50cm-en
Lehet hogy nő egy-két ősz hajszálam mire végzek.
Válasz Tom250 #1194. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget,lehet hogy még zaklatlak a kérdéseimmel!
Válasz gyopos #1193. hozzászólására4-5 éve nem szántok egyáltalán. 3 évente csinálok egy lazítást 45-50cm-en egy egykéses lazítóval. így elég a 25cm-es gruberezés.
És mivel nincs szántás, nincs eketalp sem.
Válasz Tom250 #1192. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segítséget!Én a szántást szeretném ki váltani, legalábbis 1-2 évente.
Válasz gyopos #1191. hozzászólásáraEz egy 7 kapás Rabewerk gruber.
Merem hozzá ajánlani, szerintem nagyon szép munkája van.
Viszonylag ritka belőle a 7 kapás, de ha az ember sokat keresgél, előbb utóbb talál egyet!
Mélységtől függően nyúl 1-től 3-ig viszi.
Max mélység kb 25-28cm
Összeszedtem pár képet és videót a munkájáról:
Tavaszi gruberezés (2-es fokozatban). Repce elővetemény, előtte decemberi fagyon kapott egy tárcsát az árvakelés.
Kukorica sekély tarlóhántás kb 5-7cm mélyen (3-as fokozatban), a szárbomlás serkentése céljából, még az őszi mélyművelés előtt.
Tavaszi alapművelés kukorica alá (3-as fokozatba) Ősszel szintén gruberezve volt 20-25cm-en. Ez után még kapott egy ásóboronát és mehetett a vetőgép
Kukorica őszi"mély"művelés kb valahol 15-20cm között. Itt MTZ-vel húztam. (ez már egy másik év)
Válasz Tom250 #1112. hozzászólásáraSzia,most szeretnék én is egy grubert venni,tanácsot kérnék hogy mik a tapasztalataid.Látom 7 kapa van,írtad 24 cm a kapa osztás,milyen mélyen tudsz vele dolgozni és hányasban viszi a gép?Előre is köszi
Válasz hegedus.gabor.73 #1189. hozzászólásáraSzívesen
Válasz ...:::Pisti:::... #1188. hozzászólásáraSzia Pisti! Köszönöm szépen a válaszodat! Üdv, Gábor
Válasz hegedus.gabor.73 #1187. hozzászólásáraSzia. Szinte minden van hozzá,
Traktorker Felsőzsolca például.
Postáznak is
De pl itt egy ukrán oldal a sok közül, hogy lásd hogy mindent gyártanak, úgyhogy ide is importálnak belőle
Alkatrész
Sziasztok! A Jumz traktoroknak milyen jelenleg az alkatrészellátottsága? Érdemes venni egy 1978-as kiadású 2621-est? Köszönöm!
Válasz ND #1185. hozzászólásáraKöszönöm szépen a választ, ez igaz, csak most vettem észre. Még új "Jumzos"vagyok, ezért nem megy a beazonosítás elsőre :)
Akkor azt hiszem rábizom a kérdést a szállítókra.
Válasz balkay #1183. hozzászólásáraA 2621 az a nagyfülkés, a te képeden a kis fülkés van. Lehet ezért is más a súlya
Válasz balkay #1183. hozzászólásáraElnézést: oldat-oldalt
Válasz Gepi #1182. hozzászólásáraKöszönöm az szuper oldat. Bár ezek szerint felszereltségfüggő a súly, mert ennek 5.3 tonnát írnak. Eszerint amit nekem mondtak az csak a traktor súlya.
Válasz balkay #1181. hozzászólásáraItt megtalálod a műszaki adatokat:
http://hard-machines.ru/ekskavatory/eo-2621-ekskavator-proshedshiy-ispytanie-vremenem.html
Tiszteletem.
Érdeklődnék hogy egy Jumz 6M 1978-as évjáratú árokásónak, tolólappal az elején, mennyi lehet a súlya? Az orosz oldalakon nézegettem de 3.1-3.9 tonnáig adtak adatokat. A szállításhozz kéne a súly. A képen láthatóval azonos felszereltségű a gép. Előre is köszönöm.[kep1]
Tiszteletem.
Érdeklődnék hogy egy Jumz 6M 1978-as évjáratú árokásónak, tolólappal az elején, mennyi lehet a súlya? Az orosz oldalakon nézegettem de 3.1-3.9 tonnáig adtak adatokat. A szállításhozz kéne a súly. A képen láthatóval azonos felszereltségű a gép. Előre is köszönöm.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Válasz Magister #1175. hozzászólásáraBármelyik Csapágy- simering Bolt elvileg benne van a száma a karmantyúban ha nem találod mérd meg és vegyél ujjat.Arégi kikemenyedett gumikkal nem érsz semmit..
Válasz Magister #1175. hozzászólására3éve az EOhoz a neten rendeltem, de nem ugrik be a cég neve, talán valami vulkán. Minden keleti cucchoz van cuccuk
Válasz Magister #1175. hozzászólásáraÜdv.
Felsőzsolca traktorker kft. Postáz is
Vagy Jófogáson hirdetnek kisvárdán békebeli cuccokat. Csak ő nemtudom postáz e
Sziasztok. Jumz BH árokásó munkahengereihez kellene tömítés garnitúra, hol kapható?
Válasz ratata-tata #1173. hozzászólásáraNe keress logikát,
Ez orosz
Válasz ...:::Pisti:::... #1171. hozzászólásáraKöszi a rajzot, ezek szerint tehát felső állásban 5 fokozat országúti, alsó állásban pedig 5 fokozat terep. Érdekes a kiosztás, sok logikát még nem találtam benne, de majd biztosan rááll a kezem.
Válasz ...:::Pisti:::... #1171. hozzászólásáraIgazad van, rosszul emlékeztem. Ott a pont!
Válasz ...:::Pisti:::... #1170. hozzászólására
Válasz csipi145 #1169. hozzászólásáraBocsi de szerintem
Országúti 3,4,R
T e r e p 5,2,1
Válasz ratata-tata #1168. hozzászólásáraOrszágúti. 5. 2. 1
Terep. 3. 4. R.
Sziasztok!
Vettem egy MTZ 45-ös gépet és abban kérnék segítséget, hogy a sebességváltóban, melyik fokozatot hol találom. Jobbra fel az a hátramenet, a többiben bizonytalan vagyok. Előre is kösz.
Válasz kori01 #1164. hozzászólásáraSzétfagyott
Válasz kori01 #1164. hozzászólásáraVettem egy eo árokásót de szétfagyasztották a motorját
Válasz dani2211 #1163. hozzászólásáraKikönyökölt? vagy szétfagyott?
Válasz dani2211 #1163. hozzászólásáraAttól függ mi a baja,meg mit szeretnél vele.
Üdv jumz motorblokkot vagy komplett motort keresek megvételre
Válasz ...:::Pisti:::... #1158. hozzászólásárahttps://auto.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Jumz_arokaso_darabokban_113941525.htm
Válasz ...:::Pisti:::... #1158. hozzászólásáraMi a tel számod?
Megvolt de már nincs
Válasz Ares 826 #1159. hozzászólásáraMélyebben lehet vele dolgozni, kisebb vonóerő mellett.
Némileg kevésbé kever, de mélyebben átlazítja átroppantja a talajt, de ez már egy párszor ki lett vesézve a Grúberes topikban!
Válasz Tom250 #1122. hozzászólásáraEz így miért jobb levágva????
Válasz kori01 #1157. hozzászólásáraHa találok jó lenne.
Köszönöm.
Kisvárdán volt sokminden hirdetve, békebeli cuccok, de levették a hirdetést egy ideje.
Válasz ...:::Pisti:::... #1156. hozzászólásáraPróbálj meg kisfülkésnek az alkatrészét beletenni.
Fogaskerék, ilyesmire gondolok.
Válasz Zsolty 79 #1155. hozzászólásáraSzia. Nézzél meg pár YouTube-os ukrán orosz videót. Egyszerűbb mint az mtz váltó szerintem, de mégis más.
Oda figyelve, fotózva sokmindent simán ment esőre vagy 4 éve.
Most az enyém a soros, remélem menni fog. Nem volt minden porcikája szét szedve, de nem bonyolult.
A fülke levétele, meg a sok sallang lepucolása babrás
Szia Pisti pont ilyen munka előtt állok én is mennyire problémás szerelésű?
Folytatódik a javítás
Holnap még bontódik a váltó, difi,
Nemtudom el forgatni sajnos a képet