Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Véleményeket,tapasztalatokat,kérnék! A napraforgóm 4 valódi levélben van,nagyon sürgetné a gyomirtast a tablaimban erősen fejlődő szerbtovis foltok. Úgy gondolom jövőhétre túlnyomó részt elojonne a harmadik levelparos is. Fujhatom pulsarral? Attól felek hogy a sorából nem viszi ki ha várok még,ja meg a kapa se.
Válasz #2572. hozzászólásra
És tudsz olyat aki már használt is Ukrán pulsart mert vigyázni kell mert sok a hamis de sokan hoznak be külőmbőző vegyszereket és mondják ugyan az a gyártó és minőség csak sokkal olcsobb.
Nekünk hozzá sem nyúlt szinte, visszafogta, vagy a napra elnyomta nemtudom, de ott maradt aratásig 2012-ben. A sorközművelő ritkított rajta valamennyit. Tavaly a kukoricában is előjött de kevesebb, még a mustang sem vitte ki, pedig az egy kemény szer, nem púder a gyomokra és sárgafesték a naprára...
elvileg a meszezés viszi ki igazán
A lenti képeken nem látszik, de van 1-2 kis parlagfű (2levéllel) benne. van amelyik sárgul is. van amelyik nem.
kétszikű évelőt neomából kilehet valamivel venni?
Mindegy mekkora a napra nem bántja ,inkább az a baj hogy takarni fogja a napra levele a gyomokat és nem jut oda a vegyszer ráadásul a túl nagy gyomokat nem is viszi .
A gyom kb a napra fele, de az egyik darabot be kellene fújni, hogy tiszta legyen, de pont az miatt aggódom h a napra túl nagy és nehogy a végén kiviszi a naprát és a gyomot is.
A gyomot kell nézni. Én már fújtam szikleveles naprára is és nem volt baj. Ami a lényeg, hogy stresszbe ne legyen a napra, mert akkor megsínyli.
Egyébként a Pulsartól lesz egy kis yellowflash a naprán.
Képet sajnos nem tudok feltölteni, valamit kak*l a mobilom, de kb nekem is ekkora legalább, az idén van először napra és nem vagyok járatos, hogy mikortól meddig lehet pulsarozni...... a másik baj, hogy bazinagy a sár és holnapra is elég sok esőt mutat......
Meddig lehet neomára rámenni pulsarral? Kicsit megugrott a héten, most néztem reggel és bizony már a nyolcadik levelet nyomja ki, akkora majdnem mint a tenyerer a napra......merjem befújni?
Nyugi nem sokáig marad mint a gáz ára!!!! Május 01-től 40% emelik náluk a gázt, és a következő két évben pedig még duplájára!!! Kell az eu nekik is!!!
Nekem is hasonló a tervem még várok vele egy hetet ha lesz min 60-70%-os kelés akkor megmarad,ami kijött eddig az kb az elmúlt 5-6 napban jött ki,így még van egy kis remény.
öszi szántás! tárcsa kombinátor és vetőgép egymás után frissen! kb 2hete volt vetve! kötött talajon szépen kikelt ez az egy darab ami inkább homok! v én is letettem kb 6-7centire és valoszinű a V kerék nagyon betömöritett mert alig lehet kikaparni! május 10ig várok addig nem gyomirtozunk! ha nem fog tetszeni áthuzzuk kukorira!
Mikor lett elvetve? Milyen mélyre? Lazított vagy szántott? Az enyém a lazítotban nagyon lassan keleget én sem tudom lesz-e belőle valami,ápr 2.án lett vetve kb 8cm mélyre le lett hengerezve kb 20 napra kezdett el kelegetni,eddig kb 30% van kint.A szántottban gyönyörűen ki kelt és sokkal gyorsabban.Én is kíváncsi lennék valaki tapasztalatára hogy újravessem vagy várjak még vele?
neomára pulsaral mikor szoktatok rámenni? totál ki kel kelni a forgonak? mert hébe hoba bujkál kifele! a dudva meg persze nő! lehet nagyon betömöritettem neki?
Sorközművelő, esetleg ha nem nagyok a gyomok akkor levél alá lehet permetezni kis oxifluorfen hatóanyagú gyomírtót sorpermetezővel. Annak van kontakt hatása és talaj hatása is, aminek nem kell bemosó csapadék, feltéve, hogy rögmentes a föld, különben nemsokat ér.
illetve akkor ami utána még kikelt a 25 g kivitte.
vagy ezt a osztott kezelést úgy kell értelmezni, hogy az első kezelés megfogja a gyomot és a második végzi ki?
5095 hozzászólás
pulsározás után 1 órával 4mm eső?
Válasz #2594. hozzászólásra
Nyomjad neki!
Véleményeket,tapasztalatokat,kérnék! A napraforgóm 4 valódi levélben van,nagyon sürgetné a gyomirtast a tablaimban erősen fejlődő szerbtovis foltok. Úgy gondolom jövőhétre túlnyomó részt elojonne a harmadik levelparos is. Fujhatom pulsarral? Attól felek hogy a sorából nem viszi ki ha várok még,ja meg a kapa se.
Válasz #2592. hozzászólásra
Milyen fajta?
Napraforgót kelés után le lehet szórni valamilyen gyomirtóval ami kiviszi a parlagfüvet?
Válasz #2574. hozzászólásra
Én szórtam már combközépig érőben egyszer, és semmi probléma nem volt.
Válasz #2584. hozzászólásra
nem naprában semmi csak a kapa
És tudsz olyat aki már használt is Ukrán pulsart mert vigyázni kell mert sok a hamis de sokan hoznak be külőmbőző vegyszereket és mondják ugyan az a gyártó és minőség csak sokkal olcsobb.
Válasz #2583. hozzászólásra
a terem búráját
Válasz #2586. hozzászólásra
2542-es hsz
" Legyen 2-4 valódi levélpáros. Az egyszikű gyomok fejlettsége itt úgy is másodlagos mert dózistól függően ki fogja vinni!"
Sziasztok!
Pantera 40 EC vel hány levéltől érdemes permetezni a napraforgót?
Válasz #2584. hozzászólásra
Nekünk hozzá sem nyúlt szinte, visszafogta, vagy a napra elnyomta nemtudom, de ott maradt aratásig 2012-ben. A sorközművelő ritkított rajta valamennyit. Tavaly a kukoricában is előjött de kevesebb, még a mustang sem vitte ki, pedig az egy kemény szer, nem púder a gyomokra és sárgafesték a naprára...
elvileg a meszezés viszi ki igazán
Két napra táblámba is kijött a mezei zsúrló. (Eddig még szinét se láttam sohase.) Pulsar viszi vajon?
Válasz #2582. hozzászólásra
kapával
A lenti képeken nem látszik, de van 1-2 kis parlagfű (2levéllel) benne. van amelyik sárgul is. van amelyik nem.
kétszikű évelőt neomából kilehet valamivel venni?
Válasz #2575. hozzászólásra
Szia tibi16! nekem meg 2.szor van naprám...Különben a pulsarral kapcsolatban a számból vetted ki.
Válasz #2571. hozzászólásra
Igen, SPCvel lett vetve. 60000/ha
Válasz #2577. hozzászólásra
Mindegy mekkora a napra nem bántja ,inkább az a baj hogy takarni fogja a napra levele a gyomokat és nem jut oda a vegyszer ráadásul a túl nagy gyomokat nem is viszi .
Ki nem viszi a dupla dózis sem. Legfeljebb megsárgul kicsit lemarad.
Válasz #2576. hozzászólásra
A gyom kb a napra fele, de az egyik darabot be kellene fújni, hogy tiszta legyen, de pont az miatt aggódom h a napra túl nagy és nehogy a végén kiviszi a naprát és a gyomot is.
Válasz #2574. hozzászólásra
A gyomot kell nézni. Én már fújtam szikleveles naprára is és nem volt baj. Ami a lényeg, hogy stresszbe ne legyen a napra, mert akkor megsínyli.
Egyébként a Pulsartól lesz egy kis yellowflash a naprán.
Válasz #2568. hozzászólásra
Képet sajnos nem tudok feltölteni, valamit kak*l a mobilom, de kb nekem is ekkora legalább, az idén van először napra és nem vagyok járatos, hogy mikortól meddig lehet pulsarozni...... a másik baj, hogy bazinagy a sár és holnapra is elég sok esőt mutat......
Meddig lehet neomára rámenni pulsarral? Kicsit megugrott a héten, most néztem reggel és bizony már a nyolcadik levelet nyomja ki, akkora majdnem mint a tenyerer a napra......merjem befújni?
Nyugi nem sokáig marad mint a gáz ára!!!! Május 01-től 40% emelik náluk a gázt, és a következő két évben pedig még duplájára!!! Kell az eu nekik is!!!
Válasz #2567. hozzászólásra
ukrán pulsar:9000ft/l...na erre varrjatok gombot
Válasz #2570. hozzászólásra
Ez ugye SPC-vel lett vetve???????
03.30.ai vetés..Neoma, Duracer csomaggal alapgyomirtva
Válasz #2565. hozzászólásra
Pulsar lista ár : 15000 Ft/liter
9 percel eső elött végeztünk alapkezeléssel naprában..
ks matematikai kérdés tud valaki egy árat mondani a PULSARA köszi
Előtte utána.
Válasz #2562. hozzászólásra
Nyugodj meg nem lesz annak semmi baja.
goal duplo
0,42 l/ha
0,4-05 l/ha az előírt dózisa, azt írja ha megcsúszol a gyomírtással 2 leveles naprára is rászórhatod
vetés után 6 napra szórtam,
Válasz #2560. hozzászólásra
Nekem is hasonló a tervem még várok vele egy hetet ha lesz min 60-70%-os kelés akkor megmarad,ami kijött eddig az kb az elmúlt 5-6 napban jött ki,így még van egy kis remény.
öszi szántás! tárcsa kombinátor és vetőgép egymás után frissen! kb 2hete volt vetve! kötött talajon szépen kikelt ez az egy darab ami inkább homok! v én is letettem kb 6-7centire és valoszinű a V kerék nagyon betömöritett mert alig lehet kikaparni! május 10ig várok addig nem gyomirtozunk! ha nem fog tetszeni áthuzzuk kukorira!
Válasz #2558. hozzászólásra
Kb 5-6cm re lett vetve csak a henger ráhúzott még kb 2cm földet ezért lett egy kicsit mélyebb a kelleténél.
Válasz #2555. hozzászólásra
Mikor lett elvetve? Milyen mélyre? Lazított vagy szántott? Az enyém a lazítotban nagyon lassan keleget én sem tudom lesz-e belőle valami,ápr 2.án lett vetve kb 8cm mélyre le lett hengerezve kb 20 napra kezdett el kelegetni,eddig kb 30% van kint.A szántottban gyönyörűen ki kelt és sokkal gyorsabban.Én is kíváncsi lennék valaki tapasztalatára hogy újravessem vagy várjak még vele?
Válasz #2555. hozzászólásra
pulsarnal a lényeg a parlagfű ne legyen fejlettebb 4 levélnél
várjam meg mig kikel totál? ha kifog!
neomára pulsaral mikor szoktatok rámenni? totál ki kel kelni a forgonak? mert hébe hoba bujkál kifele! a dudva meg persze nő! lehet nagyon betömöritettem neki?
Válasz #2549. hozzászólásra
Sorközművelő, esetleg ha nem nagyok a gyomok akkor levél alá lehet permetezni kis oxifluorfen hatóanyagú gyomírtót sorpermetezővel. Annak van kontakt hatása és talaj hatása is, aminek nem kell bemosó csapadék, feltéve, hogy rögmentes a föld, különben nemsokat ér.
Válasz #2551. hozzászólásra
ok köszi
Válasz #2550. hozzászólásra
Az első kezelés vitte az akkor ki kelőket a második kezelés a később kelőket vitte ki
Válasz #2546. hozzászólásra
illetve akkor ami utána még kikelt a 25 g kivitte.
vagy ezt a osztott kezelést úgy kell értelmezni, hogy az első kezelés megfogja a gyomot és a második végzi ki?
Válasz #2547. hozzászólásra
vagyis semivel nem lehet már fujni gardoprim Plus gold volt 4L/H de nem jött elegendő csapadék mikor kellet volna most meg nagyon nőnek a gyomok
Válasz #2546. hozzászólásra
35 g kivitte a kikelt gyomokat?
Válasz #2545. hozzászólásra
NEM
Válasz #2544. hozzászólásra
Én egy pár éve elsőre 35 másodikra 25g és jó lett