Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Te ügyes ember vagy,nemhogy megcsinálnád nekem ezeket a furást,láttam a neten 300ft csinálták a furást bármilyen lyukméret és bármilyen lyuktávolsággal ,de van itt esztergályos aki megcsinálja jó pénzért,aki ért én nem akarom elszurni :-)
Nekem most ilyen van a spc fogaskerék 22-10-16 ezzel vetem a forgót és a tengerit is hektáromként 75000 szemet 19cm tötávolság de homokra az nem jó és egyeselni kell vegyszerezés után azért kell kisebb tárcsa azt hallotam Gebén( NyÍrkátán 7 vetik a homokra a tengerit!
amugy már akarok venni a tömöritökerékre 10 helyett 9,de még megvan a 14 vetötárcsa ami 22cm 65e szem de köszi a infót megfogadom :-)
Válasz #1671. hozzászólásra
Fogalmam sincs hanyas tányérrel vetjük talán 14-sel, de azt tudom, hogy olyan 68000szem megy egy hektárba kukoricánál. A forgót azt passzolom.
De te is tudsz csinálni magadnak olyat amilyet akarsz.
Következőképpen kell:
Pénzt bevágod a zsebbe. Bemész szalkára, Csukánál veszel vaktárcsát amennyi kell, utána a pályi út sarkán veszel fasza fúrót, (3 vagy 5,5 ahogy érzed, vagy mindkettőt) hazafelé bemész az egyirányúba stírölni a csajokat, és ha már ott vagy a papír írószerbe veszel egy szögmérőt. Az nem baj, ha nagyságra kb. akkora mint a vaktárcsa. Hazamész.
Eldöntöd milyen tányért akarsz. Mondjuk 12-est.
360fok osztva 12-vel az 30fok. 30fokonként kell a lyuk.
A szögmérőt ráteszed a tárcsára, szépen kiméred körbe a 30fokokat. Szépen kipontozod a lyukakat. Utána a fúróval kifúrod és tadam! Kész a 12-es tárcsa. A többit meg már az első alapján kifúrkálod. Nem kell méregetni, csak rátenni, jól összeszorítani és fúrni.
Világos?
Hát ha ugy van tengerit vagy forgót homokra,mert a 16os az már elég sürü az csak 20cm és az nem birja kinevelni a homok föld ,de láttam van 12es is ami 30cm tötávoság !
Miért tik 14 vagy 16ossal vetitek a forgót és a tengerit a Homokra? Utánna meg mentek és kiegyeselitek 50-70cm ? igaz a drága a vetömag is azért kéne valamelyik furat 3mm-7-11 lyuk
Válasz #1667. hozzászólásra
Alulra egy vaktárcsa, ráteszed a 16-os tárcsát. Minden második lyukat feljelölöd rá, után kifúrod, lesz egy 8-as tárcsád. A 14-ből ugyanígy tudsz 7-est csinálni.
De mi a lóf@szt akarsz te vetni ilyen ritkára?
Elég nagy bajok vannak veled öregem. Mit akarsz 10x-es furatú vetőtárcsával? Azzal már diót lehet vetni, nem kukoricát.
Ráadásul mi köze van a homokhoz meg a kötötthöz a lyukméretnek?
Fúrni meg te magad is ki tudod, keresel egy fém körzőt, meg beszélsz az általános iskolai matek tanítónéniddel, hogy tartson pár korepórát. Először gyakoroltok papíron és utána nyomhatod élesben is, de szigorúan csak szülői felügyelet mellett!
Egy kérdésem lenne
Aki tudd furni SPC vetötárcsát az tudassa velem Szabolcs -megyéböl
3mm vagy 5,5mm
7-8-9-10-11-12 lyukmérettel homokra kéne mivel a 14 vagy 16os az már sok de a kötötre az jó !
Az SPC nyomjelző átváltó hidraulikájának mi a hátránya? Gabona vetőgépre tenném fel, könnyű nyomjelzőhöz kellene. Azon agyalok, hogy ne kézi átváltású legyen.
Sziasztok szeretném a segitségetek kérni SPC témában!
22-10 fogaskerék van rajta 16 vetötárcsa,a 19cm helyett 10-15cm vet,mi lehet az oka?
Vagy hogy tudom növelni a tötávolságot kisebb vagy nagyobbal?
megvan még a 30-11 és a 14 vetötárcsa!
Egyki ember igy veszél másik ugy!
Azt mondják ha veszek 22-10 helyett egy 11 akkor lasabban forog a kerék,szerintem meg nem szerintem 9 kell a tömöritökerékre!
Várom a válaszokat! Köszönöm!
GY-M-S megye Győr mellett. A sima elvileg 250 de szerinten 220 ért odaadja. A műtrágya adagolóst és vetés elenörzőst én nem nagyon szeretném 700 e alatt eladni de meglátom mert nem minden áron eladó mert még vetek vele még jövőre is terveztem csak már jövőre kevés lesz.
Idén 25 ha vetett jövőre 400 kellene.
Van egy ismerősömnek egy 6 soros sima eladó ha valakit érdekel.
Nekem is van 6 soros műtrágya adagolós , vetéselenörzővel , munkahengeres nyomjelzővel ha valakit érdekel.
Válasz #1652. hozzászólásra
Tudod sok a munka,Vegyszerezöt csináltam mert a gumigyürük már elavultam,kapálás huzatás ,utánna nagymunkahenger kiszedése uj vétele és egyébb átnézés a gépeken,spc szétszedése és tengelyek csere ugyhogy van mit csinálni egész nyáron!
Holnap viszek 4q elöre ki van fizetve 20eft elég kevés az ár,tavaly ilyenkor 6-7eft volt az ára most meg csak 5eft!
Nem sok van bár lenne még egy górével,és hántanám egész nap!
Vetettem,vegyszereztem és ekekapáltam,mert már kapálni kell a forgót!
Tudod van munka a földeken,ja és tengerit hántottam de nem jött a vevö pedig van vagy 20mázsa csak sokalják a 5000ft/q
Válasz #1647. hozzászólásra
22-10-16=19cm
22-10-14=22cm vet
22-9-16=21.5cm
22-9-14=24,6cm
Forgóhoz 3mm furatos és 12lyuk van rajta és
32-35cm teszi 10-9 fogaskerékkel!
Valaki 7 tárcsával veti forgót
22-10-7=44cm
22-9-7=50cm
Sziasztok nekem SPC-4 soros vetögépem van!
Lenne egy olyan kérdésem ti milyen vetötárcsával vetettek és lánckerákkel?
22-10-16=19cm teszi a tengerit és a forgót is azzal vetem,csak sürü,érdemes forgo 12lyukas tárcsát venni és 10 helyett 9 fogaskereket a tömöritökerékre?
Elöre is köszi a választ!
Ha átfúrod és teszel bele átmenő csavart úgy nem tudod megoldani?? Igazából most nincs a fejemben hogy hogyan van megoldva a lesodró csavarja de én azt csinálnám vele!
újabb vagy a régebbi fajta vetőgépről van szó?! ha preciz munkát akarsz akkor keress fel egy esztergályost vagy olvass vissza a fórumon ott már egyszer írtak emlékeim szerint hasonlóról , másik megoldás vagy nem rakod bele
helló.
elakadtam ott felúíitásnál hogy a maglesodrót feszitő rugó ki jött csavarostól mert kiment benne a menet s nem tudom visszarakni.
mit csináljak?
hogy tudom pontosra beállítani a maglesodrót?
Ha nincs elég vákuum akkor nem veszi fel, vagy elejti a magot. A házat ha nincs nagyon vacak állapotban akkor egy nagy köszörűkő oldalán fel lehet csiszolni.
Ezt már írtam korábban a depressziós kamraházat fel kell maratni, ha kopott. A vetőmagházban a tengely ne lógjon! Ezek a legfontosabbak.
Ha veszel hajlékony vákum csövet az átmérőt előtte mindenképpen mérd meg. Van több fajta!
A csapágyakat ellenőrizni mindenhol.
Átbököd a muszkát 1000-es kardánra és nem kell pörgetni annyira. Mi mindig így mentünk vele, semmi gond nem volt és a fogyasztás is kevesebb mint mikor üvegen kell vele menni.
Ne végletekbe gondolkodj, nem kell kopp gázon fordulni de ne is 600-as alapjáraton , olyan 1000-1200-n már nem fogja elejteni és nem is bőg a motor annyira.
Vetéselenörző az igen hálás dolog nekem is van,azóta nincs sorhiány max csak pár méter de azis azért mert jelzett hogy baj van én meg nem tolattam visza rávetni.
Nem kell nagyon pörgetni 540-en sem.az enyémen van vetésellenörzö,és sor végén ha alapjárat közelében húzom akkor sem sipol be,hogy kihagy.180 Körül láttam vetésellenörzöt,de apródon is volt,100ért alighasznált.Nagyon hálás dolog.
értem én de akkor kopp gázon csak nem bőgethetem forduláskor is.
vagy normális ha elejti?
ki hogy csinálja?
vagy mindenkinek elejti?
a tömörítő kerék márt csúszkál jobbra balra tengelyestől a perselyében?
3577 hozzászólás
Válasz #1676. hozzászólásra
Te ügyes ember vagy,nemhogy megcsinálnád nekem ezeket a furást,láttam a neten 300ft csinálták a furást bármilyen lyukméret és bármilyen lyuktávolsággal ,de van itt esztergályos aki megcsinálja jó pénzért,aki ért én nem akarom elszurni :-)
Válasz #1674. hozzászólásra
Meg tizenkét lyukért. Hamarbb megcsinálom, mint leírom...
Válasz #1674. hozzászólásra
Hát nem sajnos... Szegény ember vízzel főz
Válasz #1672. hozzászólásra
nem igaz hogy valamelyik helyi öreg szakinál nem porosodik 1 a pincében?????![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Baxátok meg felétek még nem találták fel az osztókészüléket??????
Válasz #1672. hozzászólásra
Nekem most ilyen van a spc fogaskerék 22-10-16 ezzel vetem a forgót és a tengerit is hektáromként 75000 szemet 19cm tötávolság de homokra az nem jó és egyeselni kell vegyszerezés után azért kell kisebb tárcsa azt hallotam Gebén( NyÍrkátán 7 vetik a homokra a tengerit!
amugy már akarok venni a tömöritökerékre 10 helyett 9,de még megvan a 14 vetötárcsa ami 22cm 65e szem de köszi a infót megfogadom :-)
Válasz #1671. hozzászólásra
Fogalmam sincs hanyas tányérrel vetjük talán 14-sel, de azt tudom, hogy olyan 68000szem megy egy hektárba kukoricánál. A forgót azt passzolom.
De te is tudsz csinálni magadnak olyat amilyet akarsz.
Következőképpen kell:
Pénzt bevágod a zsebbe. Bemész szalkára, Csukánál veszel vaktárcsát amennyi kell, utána a pályi út sarkán veszel fasza fúrót, (3 vagy 5,5 ahogy érzed, vagy mindkettőt) hazafelé bemész az egyirányúba stírölni a csajokat, és ha már ott vagy a papír írószerbe veszel egy szögmérőt. Az nem baj, ha nagyságra kb. akkora mint a vaktárcsa. Hazamész.
Eldöntöd milyen tányért akarsz. Mondjuk 12-est.
360fok osztva 12-vel az 30fok. 30fokonként kell a lyuk.
A szögmérőt ráteszed a tárcsára, szépen kiméred körbe a 30fokokat. Szépen kipontozod a lyukakat. Utána a fúróval kifúrod és tadam! Kész a 12-es tárcsa. A többit meg már az első alapján kifúrkálod. Nem kell méregetni, csak rátenni, jól összeszorítani és fúrni.
Világos?
Válasz #1670. hozzászólásra
Hát ha ugy van tengerit vagy forgót homokra,mert a 16os az már elég sürü az csak 20cm és az nem birja kinevelni a homok föld ,de láttam van 12es is ami 30cm tötávoság !
Miért tik 14 vagy 16ossal vetitek a forgót és a tengerit a Homokra? Utánna meg mentek és kiegyeselitek 50-70cm ? igaz a drága a vetömag is azért kéne valamelyik furat 3mm-7-11 lyuk
Alulra egy vaktárcsa, ráteszed a 16-os tárcsát. Minden második lyukat feljelölöd rá, után kifúrod, lesz egy 8-as tárcsád. A 14-ből ugyanígy tudsz 7-est csinálni.
De mi a lóf@szt akarsz te vetni ilyen ritkára?
Válasz #1668. hozzászólásra
ez az idiota a lyukszámra gondolt szerintem....
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Elég nagy bajok vannak veled öregem. Mit akarsz 10x-es furatú vetőtárcsával? Azzal már diót lehet vetni, nem kukoricát.
Ráadásul mi köze van a homokhoz meg a kötötthöz a lyukméretnek?
Fúrni meg te magad is ki tudod, keresel egy fém körzőt, meg beszélsz az általános iskolai matek tanítónéniddel, hogy tartson pár korepórát. Először gyakoroltok papíron és utána nyomhatod élesben is, de szigorúan csak szülői felügyelet mellett!
Egy kérdésem lenne
Aki tudd furni SPC vetötárcsát az tudassa velem Szabolcs -megyéböl
3mm vagy 5,5mm
7-8-9-10-11-12 lyukmérettel homokra kéne mivel a 14 vagy 16os az már sok de a kötötre az jó !
Válasz #1084. hozzászólásra
Ez forgó vetöelem,és hány centi a tötávolság,és milyen fogaskerék van a láncon? 22-9/ 30-11?
Válasz #1664. hozzászólásra
Kicsi a lökethossza a munkahengernek, és inkább előbb mint utóbb fossa az olajat.
Az SPC nyomjelző átváltó hidraulikájának mi a hátránya? Gabona vetőgépre tenném fel, könnyű nyomjelzőhöz kellene. Azon agyalok, hogy ne kézi átváltású legyen.
Válasz #1662. hozzászólásra
Vetőgépem az már van,
Válasz #1661. hozzászólásra
De tudok meg hozzá egy vetőgépet is!!
nem tud valaki SPC alkatrész katalógust ami magyar nyelvű?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #1659. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Köszi
Számolj utána:![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140609171235_spc.jpg)
Sziasztok szeretném a segitségetek kérni SPC témában!
22-10 fogaskerék van rajta 16 vetötárcsa,a 19cm helyett 10-15cm vet,mi lehet az oka?
Vagy hogy tudom növelni a tötávolságot kisebb vagy nagyobbal?
megvan még a 30-11 és a 14 vetötárcsa!
Egyki ember igy veszél másik ugy!
Azt mondják ha veszek 22-10 helyett egy 11 akkor lasabban forog a kerék,szerintem meg nem szerintem 9 kell a tömöritökerékre!
Várom a válaszokat! Köszönöm!
Válasz #1656. hozzászólásra
GY-M-S megye Győr mellett. A sima elvileg 250 de szerinten 220 ért odaadja. A műtrágya adagolóst és vetés elenörzőst én nem nagyon szeretném 700 e alatt eladni de meglátom mert nem minden áron eladó mert még vetek vele még jövőre is terveztem csak már jövőre kevés lesz.
Idén 25 ha vetett jövőre 400 kellene.
Válasz #1654. hozzászólásra
Mi az ára a sima vetögépnek és a mükakis vetögépnek?
Ja és hol van helyileg Megy és Város,lehet tudok rá vevöt?
Szabolcs megye!
Opticumtól kérdezem: hadititok?
Van egy ismerősömnek egy 6 soros sima eladó ha valakit érdekel.
Nekem is van 6 soros műtrágya adagolós , vetéselenörzővel , munkahengeres nyomjelzővel ha valakit érdekel.
Válasz #1652. hozzászólásra
Tudod sok a munka,Vegyszerezöt csináltam mert a gumigyürük már elavultam,kapálás huzatás ,utánna nagymunkahenger kiszedése uj vétele és egyébb átnézés a gépeken,spc szétszedése és tengelyek csere ugyhogy van mit csinálni egész nyáron!
Válasz #1651. hozzászólásra
Na végre,hogy itt vagy.Rég láttalak mint egy nagyobb összeget.Hiányoztál mint üveges Tótnak a hanyat esés.
Válasz #1650. hozzászólásra
Holnap viszek 4q elöre ki van fizetve 20eft elég kevés az ár,tavaly ilyenkor 6-7eft volt az ára most meg csak 5eft!
Nem sok van bár lenne még egy górével,és hántanám egész nap!
Válasz #1649. hozzászólásra
Akcióózd le !!!! 4999,,, oszt hagyvigyék
Válasz #1646. hozzászólásra
Vetettem,vegyszereztem és ekekapáltam,mert már kapálni kell a forgót!
Tudod van munka a földeken,ja és tengerit hántottam de nem jött a vevö pedig van vagy 20mázsa csak sokalják a 5000ft/q
Válasz #1647. hozzászólásra
22-10-16=19cm
22-10-14=22cm vet
22-9-16=21.5cm
22-9-14=24,6cm
Forgóhoz 3mm furatos és 12lyuk van rajta és
32-35cm teszi 10-9 fogaskerékkel!
Valaki 7 tárcsával veti forgót
22-10-7=44cm
22-9-7=50cm
Válasz #1645. hozzászólásra
én 16 helyett 14 lyukasat használok azzal ~20cm meg van, őszintén vegyes eredmények vannak
Válasz #1645. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Hun vótá Hawaion?
Sziasztok nekem SPC-4 soros vetögépem van!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140516201324_big_0011382046_1_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140516201500_big_0011382050_1_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20140516201530_big_0011382047_1_.jpg)
Lenne egy olyan kérdésem ti milyen vetötárcsával vetettek és lánckerákkel?
22-10-16=19cm teszi a tengerit és a forgót is azzal vetem,csak sürü,érdemes forgo 12lyukas tárcsát venni és 10 helyett 9 fogaskereket a tömöritökerékre?
Elöre is köszi a választ!
Válasz #1642. hozzászólásra
Ha átfúrod és teszel bele átmenő csavart úgy nem tudod megoldani?? Igazából most nincs a fejemben hogy hogyan van megoldva a lesodró csavarja de én azt csinálnám vele!
Válasz #1642. hozzászólásra
újabb vagy a régebbi fajta vetőgépről van szó?! ha preciz munkát akarsz akkor keress fel egy esztergályost vagy olvass vissza a fórumon ott már egyszer írtak emlékeim szerint hasonlóról , másik megoldás vagy nem rakod bele
na senki nem tud segíteni nekem?
helló.
elakadtam ott felúíitásnál hogy a maglesodrót feszitő rugó ki jött csavarostól mert kiment benne a menet s nem tudom visszarakni.
mit csináljak?
hogy tudom pontosra beállítani a maglesodrót?
Válasz #1639. hozzászólásra
Ha nincs elég vákuum akkor nem veszi fel, vagy elejti a magot. A házat ha nincs nagyon vacak állapotban akkor egy nagy köszörűkő oldalán fel lehet csiszolni.
hogy tudom megnézni hogy kevés a vakum hogy tudom ezt ellenőrizni?
Válasz #1637. hozzászólásra
Ezt már írtam korábban a depressziós kamraházat fel kell maratni, ha kopott. A vetőmagházban a tengely ne lógjon! Ezek a legfontosabbak.
Ha veszel hajlékony vákum csövet az átmérőt előtte mindenképpen mérd meg. Van több fajta!
A csapágyakat ellenőrizni mindenhol.
bővebben ? :D
Válasz #1635. hozzászólásra
mindent....
sziasztok ma vásároltam egy vetőgépet! spc 6 egy évet állt mit kell megnéznem meg le cserélnem hogy tuti jó legyen? átlalába mik a hibák rajtuk? :)
Válasz #1628. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Átbököd a muszkát 1000-es kardánra és nem kell pörgetni annyira. Mi mindig így mentünk vele, semmi gond nem volt és a fogyasztás is kevesebb mint mikor üvegen kell vele menni.
ne foglalkozz vele menjél vele és kész
én már amugy rég kihajitottam az spc-ét,nem jött be.
Ne végletekbe gondolkodj, nem kell kopp gázon fordulni de ne is 600-as alapjáraton , olyan 1000-1200-n már nem fogja elejteni és nem is bőg a motor annyira.
Válasz #1621. hozzászólásra
Kopott a ház.Kis gázon elejti,nagyon tud annyit szívni,hogy nem.A csövek is tiszták legyenek.
Vetéselenörző az igen hálás dolog nekem is van,azóta nincs sorhiány max csak pár méter de azis azért mert jelzett hogy baj van én meg nem tolattam visza rávetni.
Nem kell nagyon pörgetni 540-en sem.az enyémen van vetésellenörzö,és sor végén ha alapjárat közelében húzom akkor sem sipol be,hogy kihagy.180 Körül láttam vetésellenörzöt,de apródon is volt,100ért alighasznált.Nagyon hálás dolog.
értem én de akkor kopp gázon csak nem bőgethetem forduláskor is.
vagy normális ha elejti?
ki hogy csinálja?
vagy mindenkinek elejti?
a tömörítő kerék márt csúszkál jobbra balra tengelyestől a perselyében?