Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálunk -16,5 fok van éjjel-reggel rég nemlehet szántani...
A hóesés előtt is már 10-ek voltak akkor is megállt az élet. -6fokig hótakaró nélkül lehet dolgozni felénk, alatta kb 8-ig még ríva és szakadozva, az alatt már semmitsem...sőt ha huzamosabb a -8 akkro már ennél sem bírsz semmivel dolgozni.
most pedig megupllázza magát
80hektár főd marad szántatlanúl, műveletlenűl, mindent összeadtam...
Ennyivel kevesebb lesz tavasszal, remélem őszre bírunk jó azaz jaúúúú talajokat csinálni repce-búza alá
más beállítás kéne nem?
vagy éjjel lőni akkor mind fekete háhá
7800asba is ilyen motor van mi?
4essel izének azzal is a környéken
1ik helyen elég jól ment a szántás átmentünk a víz másik felére ami lejjebb van az igaz, vlm ilyesmi lett a vége nem vastagon ragad rá csak filmréteg.... Qszar pedig éppcsak karcolgatva vót időnként meg még meg is állt a technika 1helybe..... csak a gyalulás
tavaly elégjól belelett hatolva hámost nemlesz
nemis fordul a főd csak tolódik áááááhhhh
Itt ha most 10 lenne a 8 helyett akkor megállna az
élet
ésa
tudomány
ésa
technika is mi????
márcsak a röhögés tör az emberre az ilyen ráragadós láttán vicces ez hiába
Sziasztok!!!!
Tegnap sikerült befejeznem a szántást, végre, hozzá tartozik a dologhoz, hogy ősszel nem volt jó ilyen szántani,mint most. A jó öreg 82-es nem hazudik,3 fejjel 27 cm mélyen.....Nem gondoltam volna ilyen időjárársi körülmények után.
kivannakégve meg szégyenlősek szokás szerint
nem még van pár napra való
kemény napra való
rakok még súlyt előre mert majdnem 2 kerekezés lett a zsírosba a vége
Vlhogy pangik ma itt nemkevés té-ma, Ennek o-ka szerinted???
Apropó, leszántottá é már HM???
Mi tegnap 1 elakadással koronáztuk meg a szántás befejezését
A 7 ha ból kb 2.5 lett az egyik darabot kiforditottuk, a sima 80 as is elég jól elvitte a hármas ekét 10-15 centire ugy hogy szinte vizben mentünk a 150 essel ugy szántottam ahogy kell átmentünk a másik darabba vizet nem láttunk a földön de szántani nem lehetett alól fagyos volt a teteje nyálas megpróbáltam 6 körül kapart a gép mint állat.Azt szem a következő próbálkozásomat tavaszi szántásnak kell nevezni
Válasz #4788. hozzászólásra
Az nekem tokeletes lesz... Amugy a taknyossag miatt megyek ejjel... Bar utalom... Meg kisse meg beteg is vagyok... Mindez annak a fuggvenye, hogy elindul-e a trakim ejjeli fagyban. (akksi felig kuka, egy 100ah-sal segitek rabikazni)
Válasz #4779. hozzászólásra
Ma kimentem azt hittem szántani fogok, de azt nem igazán nevezném szántásnak holnapra van még 7 ha kukoricatarló A többi 10 ha ami marad még, na abba tavasszal nem igazán vetek ,inkább halat kéne bele telepiteni
Bakker asszem ez lesz a hiba... én a rozsdás kormánylemezeknek tudtam be h túrja a földet de az már bizonyos, hogy amíg nem fagy meg a teteje addig nincs mit bogarászni... Azért nem fogok kimenni, hogy össze baam a gépet az eszközt meg magamat...
Erre fele nem nagyon bántják őket... Az egyetlen lopós sztorim, az Esztergomnál volt mikor is egy (összecsukva) 520-as tárcsát húztam fel ide az ipoly menti tanyára Tatabánya mellől, és a kedves NKH (kpm-esek) megállítottak. 10-es csekk utvonal eng. hiánya miatt, és aszonygya innen egy tapottat sem papír nélkül. Leakasztottu ott egy föld szélére másnapra hiányzott 3 csipkés levél... Gondolom azóta már jó sok steak-et megsütöttek rajta
részvétem nekik!
mi 4 napja végeztünk vele de a legnagyobb előrelátás ellenére is úgy elakadtam kb 100 mázsa maggal hogy a kihúzásnál elszakadt a 20 as drótkötél
Válasz #4775. hozzászólásra
A haverék is támadnak a kukiban,múlt héten vettek egy talpas cd-t,most alakítják az adaptert rá,nem tudom mi sül ki belőle. Majd lesz kép-video.
Húúú az durva lehet!! A Gépek örzése meg van oldva?,Itt már irtak rolla hogy a tavaszig ott hagyot gépeknek mi lett a sorsa..Én inkább a kukoricát hagytam volna kinn és nem a kombájn-t!!
Válasz #4772. hozzászólásra
akkora lehet a sár hogy az eke nem forgat hanem túrja a sárt,bár ha a kereke nem köt be akkor még nem lehet akkora mocsár. Szerintem a kühne eke kormánylemeze nem eléggé csavart meg az ekevas is elég meredeken áll, amikkel én dolgoztam azok nem szerették az ilyen sáros körülményeket.
Ilyenkor előjönnek az ekék közötti apróbb különbségek is, például haverék ff lemkenjének kereke úgy beköt hogy megállítja a traktort.
Addig is van itt pár eke topik,olvass bele,mert sok jó dolog van benne.Ha jó képeket csinálsz,és pontosan el tudod mondani h.mi merre húz,mit állítottál már merre,és mi lett az eredmény,akkor 99% h. tudnak itt segíteni rajtad.
Válasz #4771. hozzászólásra
Szántottunk eddig is éjjel nappal csak az a gond, hogy egy gépünk kiesett (MTZ 150.1) hidraulika hiba miatt és négy ekefejjel alig haladtunk hiába ment napi 18-20 órát a Ferguson... Holnap csinálok videót ha nem lesz túl nagy sár...
Képeket nem csináltál a hibáról?Egy kicsit körbefényképeznéd,az elejét,fordító részt,talán többet tudnánk.Én mikor vettem az enyémet,ott is szívtunk rendesen.Kilyött beállítani egy szaki,az is otthagyta,kifogott rajta.Nekem megkellett fordítani az átfordító csúszkályát,vagyis én szélesebb trakival húztam,mint mások.Nekem meg az volt a gond,hogy az elejét húzta bele,felfordította az ekét.
Hát sár az van az igaz... Konkrétan fandlival fel lehetne csapkodni a falra azt a homokot
Köszi a válaszokat valószínűleg a sár lesz az oka!
Nem elég, hogy az Ipoly idén 3x volt rajta a földön most még esett is meg olvad is hogy meg...
(szomszéd faluba a havernak még 250ha kukoricája kint van, John Deere a tábla egyik végén, a Dominator meg a másikon tengelyig süllyedve ki sem bírják szedni őket. max helikopterrel)
Válasz #4764. hozzászólásra
Nézd meg a hidreulika szelepeket,az ekén is,haott zárnak akkor a traktoron is!Előfordulhat elenged a szelep és kifordul az eke.Ha traktoron van lehetőséged akkor cseréld fel a hidraulika párokat!
Hidd el sárban még nagyobb gépek is megtorpanak az eke elött!! Csak van ameik még azért rugkapálva tud elöre haladni és van ami nem!!Elö fordul akár 100 szlip is!! Na az a durva de nagyon!!
Ha mind a 4 fej egyenletesen megy bele a földbe és a traktor csak kapar előtte, az nem hinném hogy az eke hibája. Lehet hogy egyszerűen csak túl sáros a talaj. Egy próbát megérne a régi ekével, szerintem ugyanaz lesz az eredmény mint az újjal.
Még annyit elfelejtettem, hogy ahogy elnéztem mikor hoztuk csak az egyik fele volt kopott szal véleményem szerint ágyekének használták, lehet h ez miatt teljesen el van állítva???
olyan kérdésem volna, hogy tudna e valaki segíteni egy most vásárolt KÜHNE kve-4v km40 forgatós eke beállításában?
Vagyis hogy a probléma ott van, amikor beleteszem a földbe mindig a hátulja fog nagyot mert csak túrja ki a borozdából az elejét. ha lejjebb engedem az elejét akkor pedig megáll a világ... Vagy csak a túl sáros föld miatt lehet?
Véleményem szerint a 4-es csólyos-t tudnám húzni benne (ennyire számít, hogy az 19,5 q a másik meg 4-5 q?)
valamennyire értek hozzá, 10év pár ezer megszántott hektár, de hát csak most sikerült forgatós ekébe beruházni gondolom túl sok külömbség nincs az ágy és a forgatós között...?
10059 hozzászólás
Nálunk -16,5 fok van éjjel-reggel rég nemlehet szántani...
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
A hóesés előtt is már 10-ek voltak akkor is megállt az élet. -6fokig hótakaró nélkül lehet dolgozni felénk, alatta kb 8-ig még ríva és szakadozva, az alatt már semmitsem...sőt ha huzamosabb a -8 akkro már ennél sem bírsz semmivel dolgozni.
most pedig megupllázza magát
80hektár főd marad szántatlanúl, műveletlenűl, mindent összeadtam...
Ennyivel kevesebb lesz tavasszal, remélem őszre bírunk jó azaz jaúúúú talajokat csinálni repce-búza alá
Válasz #4805. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
..... csak a gyalulás ![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
más beállítás kéne nem?
vagy éjjel lőni akkor mind fekete háhá
7800asba is ilyen motor van mi?
4essel izének azzal is a környéken
1ik helyen elég jól ment a szántás átmentünk a víz másik felére ami lejjebb van az igaz, vlm ilyesmi lett a vége nem vastagon ragad rá csak filmréteg.... Qszar pedig éppcsak karcolgatva vót időnként meg még meg is állt a technika 1helybe
tavaly elégjól belelett hatolva hámost nemlesz
nemis fordul a főd csak tolódik áááááhhhh
Válasz #4806. hozzászólásra
En lehet szerencset probalok reggel... Bar a diffizaram elhalalozott:-(
Válasz #4798. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
8 al is halálközeli állapotok voltak
Válasz #4796. hozzászólásra
nem is fotózok többet vele
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
de utálom ezt a rohadt fényképezős kütyüt
ez a főd fekete mint a szurok , a képen meg barna
mind 1 a lényeg , hogy ez is megvan 55lit/ha bol, 12 óra alatt 6.5 hektár
Válasz #4799. hozzászólásra
Ha azt mondom , hogy lehet hogy nem , akkor úgy hagynád inkább tarlón ?
Ugye , hogy nem....
Meg kell csinálni és majd elválik.
Válasz #4802. hozzászólásra
indulj akkor
ajánlom a -13as sarkot
Támad a fagy !! Lehet melegíteni a vasakat !![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Fogós de legalább egyforma és van termőréteged.
Válasz #4795. hozzászólásra
4es eke belenyomta itet a fődbe?
tudomám h. az vót.......
Gyerekek szétfagy ez még idén?
vicces ez hiába
Itt ha most 10 lenne a 8 helyett akkor megállna az
élet
ésa
tudomány
ésa
technika is mi????
márcsak a röhögés tör az emberre az ilyen ráragadós láttán
Sziasztok!!!!
Tegnap sikerült befejeznem a szántást, végre, hozzá tartozik a dologhoz, hogy ősszel nem volt jó ilyen szántani,mint most. A jó öreg 82-es nem hazudik,3 fejjel 27 cm mélyen.....Nem gondoltam volna ilyen időjárársi körülmények után.
Válasz #4794. hozzászólásra
Semmi különös, elakadt a ződ, oszt 2 Kriszti kirántotta
Válasz #4793. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
kivannakégve meg szégyenlősek szokás szerint
nem még van pár napra való
kemény napra való
rakok még súlyt előre mert majdnem 2 kerekezés lett a zsírosba a vége
mi volt a sztori lényege?
Válasz #4792. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Vlhogy pangik ma itt nemkevés té-ma, Ennek o-ka szerinted???
Apropó, leszántottá é már HM???
Mi tegnap 1 elakadással koronáztuk meg a szántás befejezését
nyírócsavarok és társaik = szakítók =, hány kilónál nyíródnak = szakítódnak = el he??????
Válasz #4789. hozzászólásra
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
A 7 ha ból kb 2.5 lett az egyik darabot kiforditottuk, a sima 80 as is elég jól elvitte a hármas ekét 10-15 centire ugy hogy szinte vizben mentünk a 150 essel ugy szántottam ahogy kell átmentünk a másik darabba vizet nem láttunk a földön de szántani nem lehetett alól fagyos volt a teteje nyálas megpróbáltam 6 körül kapart a gép mint állat.Azt szem a következő próbálkozásomat tavaszi szántásnak kell nevezni
Válasz #4784. hozzászólásra
mikor az ekeáltal képzett hantok közt látni,hogy ott a víz.. ???
Válasz #4788. hozzászólásra
Az nekem tokeletes lesz... Amugy a taknyossag miatt megyek ejjel... Bar utalom... Meg kisse meg beteg is vagyok... Mindez annak a fuggvenye, hogy elindul-e a trakim ejjeli fagyban. (akksi felig kuka, egy 100ah-sal segitek rabikazni)
Válasz #4787. hozzászólásra
Szinte alig 3-4-cm csak az a baj hogyha kisüt a nap taknyos a teteje
Válasz #4786. hozzászólásra
Milyen vastagon van atfagyva feletek? En holnap ejjel tervezem a nyektetest...
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ma kimentem azt hittem szántani fogok, de azt nem igazán nevezném szántásnak holnapra van még 7 ha kukoricatarló A többi 10 ha ami marad még, na abba tavasszal nem igazán vetek ,inkább halat kéne bele telepiteni
tanyán 10 traktor szánt.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
mit szóltok ehhez az egetrengető hirhöz?
Válasz #4783. hozzászólásra
mikor libeg a szántás?
Mi lesz, ha a 35literes szántás libegni fog?? Egy ilyenre 25fokos tavaszi jóidő hánynap kellenne??![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz #4781. hozzászólásra
Ehh...szantanek en is... de elkapott a nyavalya mar 3. napja..
Felénk szántottak ma de lesz itt még jobb idő is neki.....:
[link1]
Felénk szántottak ma de lesz itt még jobb idő is neki.....:
http://www.koponyeg.hu/t/Szeged
kiszántott?![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
volt hely ma ami
omlós
volt ami
zsamós
volt ami
fosós
Válasz #4774. hozzászólásra
én a rozsdás kormánylemezeknek tudtam be h túrja a földet de az már bizonyos, hogy amíg nem fagy meg a teteje addig nincs mit bogarászni... Azért nem fogok kimenni, hogy össze ba
am a gépet az eszközt meg magamat...
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Bakker asszem ez lesz a hiba...
Erre fele nem nagyon bántják őket... Az egyetlen lopós sztorim, az Esztergomnál volt mikor is egy (összecsukva) 520-as tárcsát húztam fel ide az ipoly menti tanyára Tatabánya mellől, és a kedves NKH (kpm-esek) megállítottak. 10-es csekk utvonal eng. hiánya miatt, és aszonygya innen egy tapottat sem papír nélkül. Leakasztottu ott egy föld szélére másnapra hiányzott 3 csipkés levél... Gondolom azóta már jó sok steak-et megsütöttek rajta
Válasz #4776. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
részvétem nekik!
mi 4 napja végeztünk vele de a legnagyobb előrelátás ellenére is úgy elakadtam kb 100 mázsa maggal hogy a kihúzásnál elszakadt a 20 as drótkötél
Válasz #4775. hozzászólásra
A haverék is támadnak a kukiban,múlt héten vettek egy talpas cd-t,most alakítják az adaptert rá,nem tudom mi sül ki belőle. Majd lesz kép-video.
Válasz #4769. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Húúú az durva lehet!! A Gépek örzése meg van oldva?,Itt már irtak rolla hogy a tavaszig ott hagyot gépeknek mi lett a sorsa..Én inkább a kukoricát hagytam volna kinn és nem a kombájn-t!!
akkora lehet a sár hogy az eke nem forgat hanem túrja a sárt,bár ha a kereke nem köt be akkor még nem lehet akkora mocsár. Szerintem a kühne eke kormánylemeze nem eléggé csavart meg az ekevas is elég meredeken áll, amikkel én dolgoztam azok nem szerették az ilyen sáros körülményeket.
Ilyenkor előjönnek az ekék közötti apróbb különbségek is, például haverék ff lemkenjének kereke úgy beköt hogy megállítja a traktort.
Addig is van itt pár eke topik,olvass bele,mert sok jó dolog van benne.Ha jó képeket csinálsz,és pontosan el tudod mondani h.mi merre húz,mit állítottál már merre,és mi lett az eredmény,akkor 99% h. tudnak itt segíteni rajtad.
Válasz #4771. hozzászólásra
Szántottunk eddig is éjjel nappal csak az a gond, hogy egy gépünk kiesett (MTZ 150.1) hidraulika hiba miatt és négy ekefejjel alig haladtunk hiába ment napi 18-20 órát a Ferguson... Holnap csinálok videót ha nem lesz túl nagy sár...
Válasz #4763. hozzászólásra
Képeket nem csináltál a hibáról?Egy kicsit körbefényképeznéd,az elejét,fordító részt,talán többet tudnánk.Én mikor vettem az enyémet,ott is szívtunk rendesen.Kilyött beállítani egy szaki,az is otthagyta,kifogott rajta.Nekem megkellett fordítani az átfordító csúszkályát,vagyis én szélesebb trakival húztam,mint mások.Nekem meg az volt a gond,hogy az elejét húzta bele,felfordította az ekét.
Válasz #4769. hozzászólásra
Amig fagyott volt a föld nem próbáltál szántani???
Mennyiért vetted az ekét?
Hát sár az van az igaz... Konkrétan fandlival fel lehetne csapkodni a falra azt a homokot![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
meg...
Köszi a válaszokat valószínűleg a sár lesz az oka!
Nem elég, hogy az Ipoly idén 3x volt rajta a földön most még esett is meg olvad is hogy
(szomszéd faluba a havernak még 250ha kukoricája kint van, John Deere a tábla egyik végén, a Dominator meg a másikon tengelyig süllyedve ki sem bírják szedni őket. max helikopterrel)
akkor várunk amíg megfagy a teteje egy kicsit.
Nézd meg a hidreulika szelepeket,az ekén is,haott zárnak akkor a traktoron is!Előfordulhat elenged a szelep és kifordul az eke.Ha traktoron van lehetőséged akkor cseréld fel a hidraulika párokat!
Hidd el sárban még nagyobb gépek is megtorpanak az eke elött!! Csak van ameik még azért rugkapálva tud elöre haladni és van ami nem!!Elö fordul akár 100 szlip is!! Na az a durva de nagyon!!
Válasz #4763. hozzászólásra
Ha mind a 4 fej egyenletesen megy bele a földbe és a traktor csak kapar előtte, az nem hinném hogy az eke hibája. Lehet hogy egyszerűen csak túl sáros a talaj. Egy próbát megérne a régi ekével, szerintem ugyanaz lesz az eredmény mint az újjal.
Szia!Mindkét oldalon ezt csinálja, vagy csak akopott oldalon?
Még annyit elfelejtettem, hogy ahogy elnéztem mikor hoztuk csak az egyik fele volt kopott szal véleményem szerint ágyekének használták, lehet h ez miatt teljesen el van állítva???
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110110112605_20110107276.jpg)
Sziasztok!![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
olyan kérdésem volna, hogy tudna e valaki segíteni egy most vásárolt KÜHNE kve-4v km40 forgatós eke beállításában?
Vagyis hogy a probléma ott van, amikor beleteszem a földbe mindig a hátulja fog nagyot mert csak túrja ki a borozdából az elejét. ha lejjebb engedem az elejét akkor pedig megáll a világ... Vagy csak a túl sáros föld miatt lehet?
Véleményem szerint a 4-es csólyos-t tudnám húzni benne (ennyire számít, hogy az 19,5 q a másik meg 4-5 q?)
valamennyire értek hozzá, 10év pár ezer megszántott hektár, de hát csak most sikerült forgatós ekébe beruházni gondolom túl sok külömbség nincs az ágy és a forgatós között...?
Előre is köszi!
egyébként egy MF 6290-el húzom... (140LE)
Válasz #4761. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
pár év mulva a nagygépeket is igy lessük a földvégéről
Válasz #4759. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Neki biztos jó mert uj gumija van.