Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz erdifefe #5827. hozzászólásáraMiért kell az önjáró, a hasmagasság miatt, vagy inkább a területteljesítmény / sebesség miatt? Ha az előbbi (hasmagasság) akkor passz, 500 hektáron szerintem sok sok év(tized)et kell dolgozzon egy új önjáró, hogy visszahozza az árát. Bérmunkába lehet jobban jársz. Ha utóbbi (terület / sebesség) akkor vegyél egy Mercedes Unimog-ot és permetező felépítményt, aratáskor meg használhatod szállításra. Nekem most ez mozgatja a fantáziámat.
Én vettem kimondottan permetezőgép fagyálló folyadékot, mindenhova bekevertettem, működtettem kicsit, a fuvóka végén kilépő cseppnél kell vizsgálni, hányasig jó a fagyálló, mert ugye a csövekben már higulhat. Persze az sem árt, ha szélvédvr tető alatt van
Válasz Nyomasek Bobo #5823. hozzászólásáraNekem az ivánon a fejből logo csonkon a tömlőben a hagyományos golyoscsap van. De arra vigyázz ha nem fagyállos a gép a radiátorbol a vizet le kell ám engedni! Ugy épitsd mert szétfagy! Amugy erre a télre minek a csap? Majd az uj tömlővel csapozz. Most rá a csövet légtelenit azt fűtsön. Ha meleg van lekapcs a fujo azt ennyi. Permetezőcső is kibir ennyit. Ez van és pont.
Válasz .Richard. #5822. hozzászólásáraHát ja... Előbb kelett volna gondolkodni, oszt rendelni, ahonnan a radiátor jött.(igaz akkor még azt hittem jó a permetezőre való)
Csapot milyet tegyek rá?
Válasz Nyomasek Bobo #5820. hozzászólásáraAz is jo még birja. Szükségállapotban. Mondjuk tavaszig. Inkább ráraknám én is azt mint megfagyjak. Rendelj a neten valaki meg átveszi aztán tuti jo lesz.
Válasz .Richard. #5819. hozzászólásáraSlagszerű van itthon
.. Csak azért gondoltam. 14.30ra érek haza meloból. Sokat nem kell gondolkodni, minek álljak neki. Gondoltam így nem kellene elmennem boltba.
Válasz strong #5814. hozzászólásáraMindig úgy van, de idén generál lesz
Csak most telt le a karantenom. Nem volt trakin a gep az első fagynál, így levagtam a csöveket, a szivattyúba meg tekertem kezzel fagyallót.
Válasz Nyomasek Bobo #5813. hozzászólásáraA membránoknak és a fúvókáknak nem lessz semmi bajuk mert a membrán tágul ahogy fagy. De én azt javaslom ne sajnálj rá 3-4 liter antifrízt. Amikor kiengeded a vizet a gumi alkatrészek szárazon maradnak így meg tudnak keményedni azután meg csepeg mindenhol. Azok is jobb szeretik ha nedves
Srácok. Kinek mi a tapasztalata: Csepegésgátlós fuvókák mennyi minuszt bírnak el?
A keretről szikével leengedtem legutóbb a vizet. A szivattyú fagyállozva lett, viszont a membránok meg a fuvókák benne maradtak. (a keretet nem tudtam kinyitni, nincs felrakva a gép, így felborulna)
Nem otthon vagyok elzárva.
Válasz szatmári82 #5809. hozzászólásáraVettem új csapot, felszerelni még nem volt időm kipróbálni, de nekem a golyóra illő alátét sem volt benne, sejtettem hogy hiányzik onnan valami azért is vettem új csapot, eddig szinte lötyögött benne a golyó és sok bemarás is volt rajta.... Nagyon remélem hogy most jó lesz jövő héten kiderül
Válasz Koszi. #5806. hozzászólásáraHézagold ki.
Nekem az lett a megoldás anno.
A golyóra illő alátét alá lett téve még hézagoló klingerit papírból vágva és úgy let ráhúzva. Jól lezárt utána már.
Válasz Nyomasek Bobo #5807. hozzászólásáraIgaz még korai ábrándozni.. de nagyon bízom benne hogy mostmár jólesz a gép, leengedem a vizet elrakom ne is lássan az idén már elég volt belőle , majd tél végén még ráérek javítgatni , használt gépen azért mindíg lehet mit csinálni javítani, de ez már sok volt ez a mostani szivatás, bár tényleg nem szólom el magam még nem biztos hogy jó lesz
Válasz szatmári82 #5804. hozzászólásáraMost rakom össze még csak a szivattyút :D Szétszedtem az átváltó csapot a golyón van bemarás tényleg illetve lehet egy tömítő félkör vagy ilyesmi is hiányzik a golyó mellé... Szinte már biztos vagyok benne hogy itt lesz a baj főleg ahogy többen is írták és igen ezen még nincs átszakadva az öblítő tartály és üres is volt végig... Megrendelem a 3. csomagot a forrásosoktól , egy új átváltócsap és pár apróság akkor idén már tényleg nem rendelek semmit tőlük
Válasz Koszi. #5803. hozzászólásáraMajd írd meg mi volt, hátha csak annyi, mint ami nekünk is volt
De úgy látom más is ismeri már ezt a problémát szóval nem egyedi eset
Köszönöm szépen mindenkinek a hosszászólást! Kezd körvonalazódni hogy az öblítő tartály vagy a csapja szivat meg tényleg :) Megnézem és próbálkozok csapot cserélni ha rossz vagy feltölteni vízzel első körben
Válasz Praetor #5801. hozzászólásáraForrás öblítő tartály átváltó csap hamar megadja magát, és utánna fars levegőt tud szívni a szivattyú. Öblítő tartàlyt is engedd meg vízzel, ha így elmúlik a probléma, akkor ez a gond. A leírtak alapján farsot szív valahol, szívó oldalon kell keresni a hibát.
Válasz szatmári82 #5800. hozzászólásáraNekünk is korábban ilyesmit produkált a lengyel permetező korábban. Minden oké a gépen, de a nyomás ingadozva visszaesett 2/3-ára. Levegő került a rendszerbe, és levált a folyadék a membránról. A gond az volt, hogy ugyan zárva volt az öblítőtartály csapja, de a beengedő csövébe levegő volt zárva. Amikor pedig elkezdte nyomni rendesen a permetlét, akkor egy-egy buborékot kiszippantott ebből a csőből.
Ha az öblítőtartály beengedő csövét feltöltöttem vízzel, és úgy zártam el a csapját, akkor tökéletesen tartotta a gép a beállított nyomást. Így vittem a gépet vizsgázni is, és teljesen jó értékeket produkált.
Na a gond szerintem az lesz, hogy a szívó ágba levegő kerül.
Nincs ezen véletlen öblítő tartály?
Ha van és üres akkor az a baj, hogy onnan könnyebben szív levegőt mint a tartályból vizet. Vagy bárhonnan a szívó ágban levegőt tud szívni.
Ha a szelepek nincsenek beverődve vagy nem töröttek a rugók akkor annak nem lehet baja. A membrán ha nem enged át akkor ott nem lehet baj. A Forrásra sok rosszat tudok mondani, de az hogy a szivattyú rossz minőség azt nem.
Mi is annak idején pont így jártunk igaz 2000 literes volt, de az is ment az elején 1000 literig szépen, majd elkezdett remegni a szivattyú csöve és már csak fél keretnél bírta felépíteni a nyomást. Szegény apám fél kerettel járt, mert nem bírt rájönni a hibára. Majd én kíváncsiságból kinyitottam az öblítő tartály tetejét mikor apa töltötte a nagytartályt és látszott, hogy egyszerre telik meg mind a két tartály. (tudod gyermeki kíváncsiság, mert még 15 éves voltam kb.) Akkor szétszedtük és az átváltó csapnál volt bemaródás és azért ment át a víz.
Később kiderült hogy akitől vettük is ezzel küszködött. De mikor próbálni voltunk akkor fura is volt miért 1500 liter vizet engedtek bele.
Nézd meg nem e ilyen bagatel hiba legyen, hogy valahol falsot szív.
Válasz apuci #5795. hozzászólásáraA szűrő tiszta, a két rövid szívótömlőt újra cseréltem, másra nem tudok gondolni sajnos, az udvarban már kínomban próbálkoztam úgy is hogy nyitva hagytam a tartálytetőt hátha nem tud utánafolyni rendesen a víz de ugyan az az eredmény... Most néztem a szivattyúba a 6 db szelep 50 ezer körül van, de látszólag semmi bajuk, ha kicserélem és nem az a baja megüt a buta :D Vagy veszek egy új szivattyút 190+fáért...
Válasz Bobo77 #5794. hozzászólásáraIgen van, nyomás beállítva, tartja is napokig, nem ereszt. A gép is kiválóan működik pár percig , amég jól működik egyenletes a nyomás .
Válasz szatmári82 #5791. hozzászólásáraA kis szakaszok szelepeit nem lehet állítani nincs rajta állító valószínű ez a leg fapadosabb szakaszoló szelep. Ma muszáj volt permeteznem a géppel ( erre a keretméretre vetettem a búzába a művelőnyomot...) Ilyen hiba a világon nincs... beállítottam a nyomást a megszokott értékre ( 4,2 bár körmyéke) majd elindultam a géppel a megszokott sebességgel, 1,5 hektárig hiba nélkül ment a gép, utána kezdte a hibáját.... Ekkor leesett a nyomás elkezdett remegni a szivattyú, már csak 3 bárt tudott, ekkor visszább kapcsoltam olyan sebességbe hogy a lémennyiség maradjon körülbelül.... (előtte megnéztem 3 báron mennyivel kell mennem hogy ugyan annyival fújjam) Ilyen hiba kb a világon nincs de nálam előfordul, tehát ténylegesen kb a második tankoláskor is kb 1,5 hektárig úgy működött a gép ahogy kell a beállított nyomáson, majd megint nem tudta a kívánt értéket, természetesen én közben nem tekertem a nyomásszabályozót... A vége felé is nyílván művelőnyomok végén kikapcsoltam a kardánt amikor fordultam a dülőben, amint visszaértem a hosszanti sorban megintcsak ezt a 3 báros nyomást tudta... Amikor végeztem hazamentem , mérgemben ripityára szedtem a szivattyút, a membránok jók benne, a szelepek látszólag zárnak, illetve nyomogattam őket kézzel nekem nem sikerült felakasztanom egyiket sem.... Teljesen tanácstalan lettem, biztosan a szivattyú szivat meg.... Ilyen nincs hogy 5 percig tudja azt a gép amit kell utána pedig nem, szinte a mesében nincs ilyen, de itt nálam előfordul
Válasz Koszi. #5790. hozzászólásáraA többi része ugyanaz?
Magyarul a fő szelepet betekered fullra akkor se emelkedik fel a nyomás?
Ha betekered fullra a szakszok nyitva vannak akkor még azt kell megnézni, hogy a kis csapokat van egy összekötő cső és arra megy rá egy látlátszó 32-es cső kb. Ha azon megy a víz akkor a miatt nem tud feljebb épülni a nyomás. A kis szakaszok szelepeit be kell fullra tekerni.
Fényképezd már le nekünk, hogy is néz ki. Ennek a szivattyúnak kacagva kéne ezt a teljesítményt vinni amit kikérsz tőle. A Forrásnak sok baja van, de ez a szivattyú létezhetetlen, hogy rossz.
Válasz szatmári82 #5789. hozzászólásáraHasonló a képen lévőhöz, csak nekem az a sárga szabályozó nincs benne, csak a zöld van, Már azt is szétszedtem nincs alatta kosz vagy ilyesmi, el tudom zárni de egyszerűen Nem tudja a megfelelő nyomást. Ha elzárom az egyik szakaszt szintén remegve jár a szivattyú, persze akkor nagyobb nyomást tud, már arra is gondoltam hogy nem tud ráfolyni elég víz, de ott is a szűrő tiszta, ha benyomom a szelepet kiszerelt szűrőnél akkor folyik rendesen.
Ha a képen lévő szabályozód van akkor a zölddel a max nyomást tudod beállítani, a sárga szabályozó pedig a finom állításra van kitalálva.
A kis csapoknál lévőt is zárd el teljesen a próba idejére.
Ha a zöld le van szabályozva akkor a sárga azon felül nem engedi a nyomást. Én így használtam anno.
Válasz Koszi. #5786. hozzászólásáraHa csak a szivattyú ilyen háklis, azt tehetsz rá másikat is.
Az én 5éves Agromehanikám is erősen elvesztette az "akaratot", szerintem membrán, és/vagy szelepek pusztultak el benne. Téli program.
Válasz Mf-es? #5782. hozzászólásáraSzomszédomnak van igaz ő újonnan vette, már megbántam hogy én nem azt tettem... csak másra is kell a pénz aztán gondoltam bepróbálkozok egy használttal, jóhiszeműen megvettem próba nélkül mert korrektnek tűnt az eladó, de már bánom.... Gondoltam van hozzá minden alkatrész könnyen beszerezhetően, arra nem gondoltam hogy ilyen sűrűn kell is
Válasz Nyomasek Bobo #5783. hozzászólásáraA szivattyú D 123 as olasz 3 dugattyús, szomszédomnak D133 van rajta igaz ő újonnan vette a gépet, tökéletesen működik és simán bírja a 16 méteres keretet. Bízom benne ha szétszedem a szivattyút találok benne szemmel látható hibát...
6981 hozzászólás
Válasz erdifefe #5827. hozzászólásáraMintha valamelyik magyar gyártónak is lenne hidasa.
Válasz erdifefe #5827. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=PYDqe_IJ4iw
Ők így reklámozzák, a nagy kérdés nyilván mindegyiknél az, hogy 10 év múlva hogy bírja majd a gép
Válasz erdifefe #5827. hozzászólásáraMiért kell az önjáró, a hasmagasság miatt, vagy inkább a területteljesítmény / sebesség miatt? Ha az előbbi (hasmagasság) akkor passz, 500 hektáron szerintem sok sok év(tized)et kell dolgozzon egy új önjáró, hogy visszahozza az árát. Bérmunkába lehet jobban jársz. Ha utóbbi (terület / sebesség) akkor vegyél egy Mercedes Unimog-ot és permetező felépítményt, aratáskor meg használhatod szállításra. Nekem most ez mozgatja a fantáziámat.
Én vettem kimondottan permetezőgép fagyálló folyadékot, mindenhova bekevertettem, működtettem kicsit, a fuvóka végén kilépő cseppnél kell vizsgálni, hányasig jó a fagyálló, mert ugye a csövekben már higulhat. Persze az sem árt, ha szélvédvr tető alatt van
Van olyan önjáró permetező amit 500 hektárhoz gazdaságosan lehetne beszerezni?
Új gépre gondolnék .
Válasz .Richard. #5824. hozzászólásáraA héten kibontom, hogy az eredeti cső hogy áll...
Válasz Nyomasek Bobo #5817. hozzászólásáraNekem az Ursus-on több éve Ragno márkájú vegyszerező tömlő van a fűtésnél is és az olajhűtő összekötőnél is .
Válasz Nyomasek Bobo #5823. hozzászólásáraNekem az ivánon a fejből logo csonkon a tömlőben a hagyományos golyoscsap van. De arra vigyázz ha nem fagyállos a gép a radiátorbol a vizet le kell ám engedni! Ugy épitsd mert szétfagy! Amugy erre a télre minek a csap? Majd az uj tömlővel csapozz. Most rá a csövet légtelenit azt fűtsön. Ha meleg van lekapcs a fujo azt ennyi. Permetezőcső is kibir ennyit. Ez van és pont.
Válasz .Richard. #5822. hozzászólásáraHát ja... Előbb kelett volna gondolkodni, oszt rendelni, ahonnan a radiátor jött.(igaz akkor még azt hittem jó a permetezőre való)
Csapot milyet tegyek rá?
Válasz Nyomasek Bobo #5820. hozzászólásáraAz is jo még birja. Szükségállapotban. Mondjuk tavaszig. Inkább ráraknám én is azt mint megfagyjak. Rendelj a neten valaki meg átveszi aztán tuti jo lesz.
Válasz .Richard. #5819. hozzászólásáraEPDM sajna nincs fél colosba itthon.
Válasz .Richard. #5819. hozzászólásáraSlagszerű van itthon![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
.. Csak azért gondoltam. 14.30ra érek haza meloból. Sokat nem kell gondolkodni, minek álljak neki. Gondoltam így nem kellene elmennem boltba.
Válasz Nyomasek Bobo #5817. hozzászólásáraHa vásznas gumitömlő akkor szerintem birja. Fagyállo sem kamillatea. Másfajta nem kéne oda. A kemény műanyagos slagszerűt ne.
Válasz Nyomasek Bobo #5817. hozzászólásáranem nyert ...-5-+60celsius![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Srácok. A permetező vegyszerálló tömlő vajon birhatja ha pl egy dizel motor fűtéséhez hasznalom?(100-120celsius)
Válasz strong #5814. hozzászólásáraMindig úgy van, de idén generál lesz
Csak most telt le a karantenom. Nem volt trakin a gep az első fagynál, így levagtam a csöveket, a szivattyúba meg tekertem kezzel fagyallót.
Válasz Nyomasek Bobo #5813. hozzászólásáraA membránoknak és a fúvókáknak nem lessz semmi bajuk mert a membrán tágul ahogy fagy. De én azt javaslom ne sajnálj rá 3-4 liter antifrízt. Amikor kiengeded a vizet a gumi alkatrészek szárazon maradnak így meg tudnak keményedni azután meg csepeg mindenhol. Azok is jobb szeretik ha nedves![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Srácok. Kinek mi a tapasztalata: Csepegésgátlós fuvókák mennyi minuszt bírnak el?
A keretről szikével leengedtem legutóbb a vizet. A szivattyú fagyállozva lett, viszont a membránok meg a fuvókák benne maradtak. (a keretet nem tudtam kinyitni, nincs felrakva a gép, így felborulna)
Nem otthon vagyok elzárva.
Válasz Koszi. #5810. hozzászólásáraAz új csapot pedig ne tekergesd sokat, mert ugyanígy elkopik rövid időn belül.
Válasz Koszi. #5810. hozzászólásáraHa lötyögött akkor már nem kell izgulni. Az volt a hiba.
Jó lesz az mostmár, lehet dolgozni vele szépen!
Használd egészséggel és sok pénzt termeljen ki!
Válasz szatmári82 #5809. hozzászólásáraVettem új csapot, felszerelni még nem volt időm kipróbálni, de nekem a golyóra illő alátét sem volt benne, sejtettem hogy hiányzik onnan valami azért is vettem új csapot, eddig szinte lötyögött benne a golyó és sok bemarás is volt rajta.... Nagyon remélem hogy most jó lesz jövő héten kiderül![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Koszi. #5806. hozzászólásáraHézagold ki.
Nekem az lett a megoldás anno.
A golyóra illő alátét alá lett téve még hézagoló klingerit papírból vágva és úgy let ráhúzva. Jól lezárt utána már.
Válasz Nyomasek Bobo #5807. hozzászólásáraIgaz még korai ábrándozni.. de nagyon bízom benne hogy mostmár jólesz a gép, leengedem a vizet elrakom ne is lássan az idén már elég volt belőle , majd tél végén még ráérek javítgatni , használt gépen azért mindíg lehet mit csinálni javítani, de ez már sok volt ez a mostani szivatás, bár tényleg nem szólom el magam még nem biztos hogy jó lesz![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Koszi. #5806. hozzászólásáraSoha ne mond, hogy soha![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz szatmári82 #5804. hozzászólásáraMost rakom össze még csak a szivattyút :D Szétszedtem az átváltó csapot a golyón van bemarás tényleg illetve lehet egy tömítő félkör vagy ilyesmi is hiányzik a golyó mellé... Szinte már biztos vagyok benne hogy itt lesz a baj főleg ahogy többen is írták és igen ezen még nincs átszakadva az öblítő tartály és üres is volt végig... Megrendelem a 3. csomagot a forrásosoktól , egy új átváltócsap és pár apróság akkor idén már tényleg nem rendelek semmit tőlük![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Koszi. #5803. hozzászólásáraA szűrőház gumitömítdése is okozhat problémát, de az csepegni szokott, ha kakis.
Válasz Koszi. #5803. hozzászólásáraMajd írd meg mi volt, hátha csak annyi, mint ami nekünk is volt
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
De úgy látom más is ismeri már ezt a problémát szóval nem egyedi eset
Köszönöm szépen mindenkinek a hosszászólást! Kezd körvonalazódni hogy az öblítő tartály vagy a csapja szivat meg tényleg :) Megnézem és próbálkozok csapot cserélni ha rossz vagy feltölteni vízzel első körben![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Praetor #5801. hozzászólásáraForrás öblítő tartály átváltó csap hamar megadja magát, és utánna fars levegőt tud szívni a szivattyú. Öblítő tartàlyt is engedd meg vízzel, ha így elmúlik a probléma, akkor ez a gond. A leírtak alapján farsot szív valahol, szívó oldalon kell keresni a hibát.
Válasz szatmári82 #5800. hozzászólásáraNekünk is korábban ilyesmit produkált a lengyel permetező korábban. Minden oké a gépen, de a nyomás ingadozva visszaesett 2/3-ára. Levegő került a rendszerbe, és levált a folyadék a membránról. A gond az volt, hogy ugyan zárva volt az öblítőtartály csapja, de a beengedő csövébe levegő volt zárva. Amikor pedig elkezdte nyomni rendesen a permetlét, akkor egy-egy buborékot kiszippantott ebből a csőből.
Ha az öblítőtartály beengedő csövét feltöltöttem vízzel, és úgy zártam el a csapját, akkor tökéletesen tartotta a gép a beállított nyomást. Így vittem a gépet vizsgázni is, és teljesen jó értékeket produkált.
Válasz Koszi. #5793. hozzászólásáraSzia
Na a gond szerintem az lesz, hogy a szívó ágba levegő kerül.
Nincs ezen véletlen öblítő tartály?
Ha van és üres akkor az a baj, hogy onnan könnyebben szív levegőt mint a tartályból vizet. Vagy bárhonnan a szívó ágban levegőt tud szívni.
Ha a szelepek nincsenek beverődve vagy nem töröttek a rugók akkor annak nem lehet baja. A membrán ha nem enged át akkor ott nem lehet baj. A Forrásra sok rosszat tudok mondani, de az hogy a szivattyú rossz minőség azt nem.
Mi is annak idején pont így jártunk igaz 2000 literes volt, de az is ment az elején 1000 literig szépen, majd elkezdett remegni a szivattyú csöve és már csak fél keretnél bírta felépíteni a nyomást. Szegény apám fél kerettel járt, mert nem bírt rájönni a hibára. Majd én kíváncsiságból kinyitottam az öblítő tartály tetejét mikor apa töltötte a nagytartályt és látszott, hogy egyszerre telik meg mind a két tartály. (tudod gyermeki kíváncsiság, mert még 15 éves voltam kb.) Akkor szétszedtük és az átváltó csapnál volt bemaródás és azért ment át a víz.
Később kiderült hogy akitől vettük is ezzel küszködött. De mikor próbálni voltunk akkor fura is volt miért 1500 liter vizet engedtek bele.
Nézd meg nem e ilyen bagatel hiba legyen, hogy valahol falsot szív.
Válasz Koszi. #5797. hozzászólásáraA keverőfejben van szűrő biztosan.Azt nézted?
Válasz apuci #5795. hozzászólásáraIgazad van ott lehet valami...Összeszívja a szűrőt...Vagy valami bent maradt összeszereléskor a csőben
Válasz apuci #5795. hozzászólásáraA szűrő tiszta, a két rövid szívótömlőt újra cseréltem, másra nem tudok gondolni sajnos, az udvarban már kínomban próbálkoztam úgy is hogy nyitva hagytam a tartálytetőt hátha nem tud utánafolyni rendesen a víz de ugyan az az eredmény... Most néztem a szivattyúba a 6 db szelep 50 ezer körül van, de látszólag semmi bajuk, ha kicserélem és nem az a baja megüt a buta :D Vagy veszek egy új szivattyút 190+fáért...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Bobo77 #5794. hozzászólásáraIgen van, nyomás beállítva, tartja is napokig, nem ereszt. A gép is kiválóan működik pár percig , amég jól működik egyenletes a nyomás .
Válasz Koszi. #5793. hozzászólásáraA szívó csőben nem lehet leválás,vagy valami dugulás a szívó oldalon?
Válasz Koszi. #5793. hozzászólásáraLégüst van?
Válasz szatmári82 #5791. hozzászólásáraA kis szakaszok szelepeit nem lehet állítani nincs rajta állító valószínű ez a leg fapadosabb szakaszoló szelep. Ma muszáj volt permeteznem a géppel ( erre a keretméretre vetettem a búzába a művelőnyomot...) Ilyen hiba a világon nincs... beállítottam a nyomást a megszokott értékre ( 4,2 bár körmyéke) majd elindultam a géppel a megszokott sebességgel, 1,5 hektárig hiba nélkül ment a gép, utána kezdte a hibáját.... Ekkor leesett a nyomás elkezdett remegni a szivattyú, már csak 3 bárt tudott, ekkor visszább kapcsoltam olyan sebességbe hogy a lémennyiség maradjon körülbelül.... (előtte megnéztem 3 báron mennyivel kell mennem hogy ugyan annyival fújjam) Ilyen hiba kb a világon nincs de nálam előfordul, tehát ténylegesen kb a második tankoláskor is kb 1,5 hektárig úgy működött a gép ahogy kell a beállított nyomáson, majd megint nem tudta a kívánt értéket, természetesen én közben nem tekertem a nyomásszabályozót...
A vége felé is nyílván művelőnyomok végén kikapcsoltam a kardánt amikor fordultam a dülőben, amint visszaértem a hosszanti sorban megintcsak ezt a 3 báros nyomást tudta... Amikor végeztem hazamentem , mérgemben ripityára szedtem a szivattyút, a membránok jók benne, a szelepek látszólag zárnak, illetve nyomogattam őket kézzel nekem nem sikerült felakasztanom egyiket sem.... Teljesen tanácstalan lettem, biztosan a szivattyú szivat meg.... Ilyen nincs hogy 5 percig tudja azt a gép amit kell utána pedig nem, szinte a mesében nincs ilyen, de itt nálam előfordul ![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Koszi. #5790. hozzászólásáraRemegős nyomásmérőnél általában a szivattyúban valamelyik szelep felakadt, nem zár.
Válasz Koszi. #5790. hozzászólásáraA többi része ugyanaz?
Magyarul a fő szelepet betekered fullra akkor se emelkedik fel a nyomás?
Ha betekered fullra a szakszok nyitva vannak akkor még azt kell megnézni, hogy a kis csapokat van egy összekötő cső és arra megy rá egy látlátszó 32-es cső kb. Ha azon megy a víz akkor a miatt nem tud feljebb épülni a nyomás. A kis szakaszok szelepeit be kell fullra tekerni.
Fényképezd már le nekünk, hogy is néz ki. Ennek a szivattyúnak kacagva kéne ezt a teljesítményt vinni amit kikérsz tőle. A Forrásnak sok baja van, de ez a szivattyú létezhetetlen, hogy rossz.
Válasz szatmári82 #5789. hozzászólásáraHasonló a képen lévőhöz, csak nekem az a sárga szabályozó nincs benne, csak a zöld van, Már azt is szétszedtem nincs alatta kosz vagy ilyesmi, el tudom zárni de egyszerűen Nem tudja a megfelelő nyomást. Ha elzárom az egyik szakaszt szintén remegve jár a szivattyú, persze akkor nagyobb nyomást tud, már arra is gondoltam hogy nem tud ráfolyni elég víz, de ott is a szűrő tiszta, ha benyomom a szelepet kiszerelt szűrőnél akkor folyik rendesen.
Válasz Koszi. #5786. hozzászólásáraSzia
![kép](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20201105181203_k_pkiv_g_s.jpg)
Ha a képen lévő szabályozód van akkor a zölddel a max nyomást tudod beállítani, a sárga szabályozó pedig a finom állításra van kitalálva.
A kis csapoknál lévőt is zárd el teljesen a próba idejére.
Ha a zöld le van szabályozva akkor a sárga azon felül nem engedi a nyomást. Én így használtam anno.
Válasz Koszi. #5781. hozzászólásáraSzerintem nem szivattyú gond,hanem valami a keverés/fújás szelepnél szarakodik.
Válasz Koszi. #5786. hozzászólásáraHa csak a szivattyú ilyen háklis, azt tehetsz rá másikat is.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Az én 5éves Agromehanikám is erősen elvesztette az "akaratot", szerintem membrán, és/vagy szelepek pusztultak el benne. Téli program.
Válasz Mf-es? #5782. hozzászólásáraSzomszédomnak van igaz ő újonnan vette, már megbántam hogy én nem azt tettem... csak másra is kell a pénz aztán gondoltam bepróbálkozok egy használttal, jóhiszeműen megvettem próba nélkül mert korrektnek tűnt az eladó, de már bánom.... Gondoltam van hozzá minden alkatrész könnyen beszerezhetően, arra nem gondoltam hogy ilyen sűrűn kell is
Válasz Nyomasek Bobo #5783. hozzászólásáraA szivattyú D 123 as olasz 3 dugattyús, szomszédomnak D133 van rajta igaz ő újonnan vette a gépet, tökéletesen működik és simán bírja a 16 méteres keretet. Bízom benne ha szétszedem a szivattyút találok benne szemmel látható hibát...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Nyomasek Bobo #5783. hozzászólásáraA szelepet lefotózhattad volna...
Válasz Koszi. #5781. hozzászólásáraMilyen gyártmány a szivattyú?
Válasz Koszi. #5762. hozzászólásáraMit vársz egy forrástól?Itt van vontatottban.A tulaj szerint élete legrosszabb vétele volt.