Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Műszakira nem viszem a gépet. Csak a gyümölcsösben használom, úton nagyon ritkán megy akkor is keveset.
Nem tudom, hogy hogyan lehet átvinni.
Kicsivel van csak gyorsítva. Az mtz-n olyan 7-800 körüli az alapjárat, ahhoz mérten csináltam, hogy alapjáraton ez a fordulat meglegyen a szivattyúnak. Be is vált, mert ha éppen tötyög a motor akkor is jó a kormány.
Amit küldtem neked képet, azon pontosan mtz szervószivattyú van. Azzal a hajtásházzal amire felteszed az mtz nél, csak a fogaskereket leesztergáltattam róla és tettek rá szíjtárcsát.
Az orbit eleve olyan kialakítású, hogyha vontatásra kerül a sor, akkor ő maga működik szivattyúként, magyarul te pumpálod az olajat a kormánytekeréssel a munkahengerbe.
Én már vontattam egyszer és az az érdekes, hogy még így is könnyebb volt tekerni mint a gyári mechanikussal.
Munkahenger az Mtz C-50 es kormánymunkahenger. Ennek pont annyi a lökete amennyi szükséges.
Lehet az előző tulajok már kikötötték az izzítást az indító kulcsról. Érdemes átnézni az egész elektromos rendszert ilyenkor. Lehet okkal tették és érdemesebb újra húzni az adott szakaszt, mert a gyári drótok nincsenek a helyzet magaslatán.
Köszi a képeket!
Valahogy én is így gondoltam, de vannak még kérdéseim.
Van valami alternatív megoldás,ha nem jár a motor? (pl: vontatás, mondjuk még nem volt rá példa.)
Milyen alkatrészeket használtatok, munkahenger, orbit? Van Mtz szervó szivattyum én azt gondoltam.
Válasz #9332. hozzászólásra
Ezért kérdeztem ,hogy mennyi idő alatt telik meg az adagoló gázoilal, annyira ,hogy kinyomja a tetején.De akkor még nincs annyira elkopva a nyomóelem.Gondolom a szabályzó val volt a baj.Igy jobban jártál,ezért nem kell egyböl ujjat venni.
Válasz #9314. hozzászólásra
A szaki azt mondta hogy nem kellet semmit cserélni!Szétszedte darabokra kitakaritóta, átnézte beállitóta!
15 pénz! Mintha új lenne a gép!
:-)
Sziasztok!
Hidraulika olajat szeretnénk cserélni.
Ezzel kapcsolatban szeretnék kérni tapasztalatokat,ötleteket.
Szétszedés olajbetöltés szintellenőrzés,szűrőtisztítás,tömítéscsere minden érdekel.
köszi a segítséget.
Rendben, köszönöm a segítésget!
De gondoltam olyanra is, hogy tavasz, nyár és ősz időszakokban érdemes ez a sűrű olaj, majd télre meg belerakni hígabbat.
Bár a legjobb az lenne, hogy ez sűrűségű olaj lenne, csak fűtött garázsban állna a gép!
Válasz #9327. hozzászólásra
Szerintem nagyon sürü az olaj!Keletagronál van jó olaj ami mindenre jó.Nézd meg azt és majd eldöntöd,hogy jó e neked,de én tudom ajánlani.
Most az olaj, olyan, mint egy takony, nyúlik.. Tegnap alámelegítettem picit(hajszárítóval ), majd nagyon lassan, de elkezdett felfelé menni az olajnyomás. Utána már semmi probléma nem volt, állandó 2,5- 3 bar nyomás volt, miután bemelegedett.
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni, hogyan tudom az izzitást kapcsolni a vlagyimiren? tartottam a kulcsot, de semmit nem csinált, direktbe kötve néhány mp után küllőre indult... vagy elképzelhető, hogy a relé adta meg magát? a minuszokban elég nyűgös kimászni izzitani...
kösz előre is a segitséget!
Ez a fránya motorolaj...
Kellene ma is mennem, de az ég világon nem akarja felvenni az olajnyomást.. Pici gázolajat szoktatok hozzá önteni ilyenkor? Bár gondolom még amikor mondhatni meleg az olaj a rendszerben..
Válasz #9317. hozzászólásra
Hali !adj email cimet, van alkatrész is ,komplett szivattyúrendszer csak meg kell hajtatni és már müködik is. De lehet ,hogy holnap felrakom a forumba és a hirdetések be is.
Válasz #9315. hozzászólásra
Kösz.Feleségem varrónő, kapott új szivacsot azt én beszabtam ő meg kiszabta megvarrta én meg összeraktam.A munkadíjat azt meg este rendeztemDe kap még egy huzatot az fekete lesz.A színe a képen csalós.
Hát ami nálam volt ott nem tudtuk megoldani!
Az egyiken egy tárcsa volt, a másikon pedig egy fogaskerékhez hasonlo! A tengely méret nem egyezett, át akartuk cserélni a tárcsát!
De hál istennek visszaveték az újat, a régit megcsinálték! Ma ragtuk össze, kiály lett a kis gép!
A dió is lehull a fáról, a hó is elolvad majd esetleg ha majd 1 méter hó leesik akkor vágunk valami egérutat a borospincéhez és magunkhoz vesszük a fagyállót nálunk még nem érkezett meg a hó, csak ez a savanyú hideg van.
Maga meg már megint nem tud otthon mit csinálni? Mai fiatalok...
Az ember majd meg szakad úgy dolgozik, te meg csak ülsz egész nap a gép előtt várod kinek szólhatsz be éppen. De nem baj jön még kutyára kamion
Szedjed előfele a vlagyit, toszitani kell a hóót. Hóhelyzet van, nálunk már 3-4 pehely is leesik egy perc alatt.
Sziasztok !
A képen látható 3 Pont felfüggesztést ( ha nem ez a pontos neve bocsi kezdő vagyok még a szakmába.) otthon találtam szerintem T25-öshöz tartozik Ha valakit érdekel csörgessen meg vagy dobjon egy emailt .
Válasz #9292. hozzászólásra Hali! Ahengerek elé csinálsz egy gyüjtőt abba teszel egy 70vagy80-as csonkot.A fülkén vágsz egy lyukat és abba is teszel ugyan olyan csonkot és egy flexibilis csővel összekötöd.Nem nagy dolog.Kicsit nagyobb lesz a fülkében a zaj.
Válasz #9279. hozzászólásra
Hali! Köradagolóban kettő fajta van:új és régi fajta.Annyi a különbség, hogy a régifajta alá kell Kb:1.5-ös közdarab az újfajta alá nem kell.
25336 hozzászólás
Válasz #9339. hozzászólásra
Műszakira nem viszem a gépet. Csak a gyümölcsösben használom, úton nagyon ritkán megy akkor is keveset.
Nem tudom, hogy hogyan lehet átvinni.
Kicsivel van csak gyorsítva. Az mtz-n olyan 7-800 körüli az alapjárat, ahhoz mérten csináltam, hogy alapjáraton ez a fordulat meglegyen a szivattyúnak. Be is vált, mert ha éppen tötyög a motor akkor is jó a kormány.
Megmérhetem neked a hét elején!
Válasz #9338. hozzászólásra
Hányszorosára van gyorsítva a szivattyú a főtengelyhez képest? Műszakin nem kötözködtek?
Válasz #9334. hozzászólásra
Azt kifelejtettem h az orbitom is mtz re való. A 100-as!
Válasz #9334. hozzászólásra
Amit küldtem neked képet, azon pontosan mtz szervószivattyú van. Azzal a hajtásházzal amire felteszed az mtz nél, csak a fogaskereket leesztergáltattam róla és tettek rá szíjtárcsát.
Az orbit eleve olyan kialakítású, hogyha vontatásra kerül a sor, akkor ő maga működik szivattyúként, magyarul te pumpálod az olajat a kormánytekeréssel a munkahengerbe.
Én már vontattam egyszer és az az érdekes, hogy még így is könnyebb volt tekerni mint a gyári mechanikussal.
Munkahenger az Mtz C-50 es kormánymunkahenger. Ennek pont annyi a lökete amennyi szükséges.
Válasz #9335. hozzászólásra
A műszerfalban lévő relé csak a behúzó relét működteti gyárilag.
Válasz #9322. hozzászólásra
Lehet az előző tulajok már kikötötték az izzítást az indító kulcsról. Érdemes átnézni az egész elektromos rendszert ilyenkor. Lehet okkal tették és érdemesebb újra húzni az adott szakaszt, mert a gyári drótok nincsenek a helyzet magaslatán.
Köszi a képeket!
Valahogy én is így gondoltam, de vannak még kérdéseim.
Van valami alternatív megoldás,ha nem jár a motor? (pl: vontatás, mondjuk még nem volt rá példa.)
Milyen alkatrészeket használtatok, munkahenger, orbit? Van Mtz szervó szivattyum én azt gondoltam.
Válasz #9332. hozzászólásra
Ezért kérdeztem ,hogy mennyi idő alatt telik meg az adagoló gázoilal, annyira ,hogy kinyomja a tetején.De akkor még nincs annyira elkopva a nyomóelem.Gondolom a szabályzó val volt a baj.Igy jobban jártál,ezért nem kell egyböl ujjat venni.
Válasz #9314. hozzászólásra
A szaki azt mondta hogy nem kellet semmit cserélni!Szétszedte darabokra kitakaritóta, átnézte beállitóta!
15 pénz! Mintha új lenne a gép!
:-)
Sziasztok!
Hidraulika olajat szeretnénk cserélni.
Ezzel kapcsolatban szeretnék kérni tapasztalatokat,ötleteket.
Szétszedés olajbetöltés szintellenőrzés,szűrőtisztítás,tömítéscsere minden érdekel.
köszi a segítséget.
Válasz #9328. hozzászólásra
Rendben, köszönöm a segítésget!
De gondoltam olyanra is, hogy tavasz, nyár és ősz időszakokban érdemes ez a sűrű olaj, majd télre meg belerakni hígabbat.
Bár a legjobb az lenne, hogy ez sűrűségű olaj lenne, csak fűtött garázsban állna a gép!
Válasz #9327. hozzászólásra
Szerintem nagyon sürü az olaj!Keletagronál van jó olaj ami mindenre jó.Nézd meg azt és majd eldöntöd,hogy jó e neked,de én tudom ajánlani.
Végülis az is megoldás.
Most az olaj, olyan, mint egy takony, nyúlik.. Tegnap alámelegítettem picit(hajszárítóval ), majd nagyon lassan, de elkezdett felfelé menni az olajnyomás. Utána már semmi probléma nem volt, állandó 2,5- 3 bar nyomás volt, miután bemelegedett.
Válasz #9321. hozzászólásra
Szia!Szerintem is pörkölö a lelke.Aztán nézd meg az olaj sürűségét.
Válasz #9322. hozzászólásra
Szia!1 nyomogombos kapcsoló kell a fülkébe kötni és nem kell kiszálni.
szerintem nézdmeg a szivattyut hacsak nem nagyon sűrűolajat raktálneki
kicsit pörkölj alá valami gázpörzsölővel
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni, hogyan tudom az izzitást kapcsolni a vlagyimiren? tartottam a kulcsot, de semmit nem csinált, direktbe kötve néhány mp után küllőre indult... vagy elképzelhető, hogy a relé adta meg magát? a minuszokban elég nyűgös kimászni izzitani...
kösz előre is a segitséget!
Ez a fránya motorolaj...
Kellene ma is mennem, de az ég világon nem akarja felvenni az olajnyomást.. Pici gázolajat szoktatok hozzá önteni ilyenkor? Bár gondolom még amikor mondhatni meleg az olaj a rendszerben..
Válasz #9319. hozzászólásra
A fabian1016@freemail.hu címre küldhetitek. Köszi
Hali !adj email cimet, van alkatrész is ,komplett szivattyúrendszer csak meg kell hajtatni és már müködik is. De lehet ,hogy holnap felrakom a forumba és a hirdetések be is.
Nekem van sok képem ha érdekel adj mail címet. Itt elég nehézkes volna.
Helló!
Visszakerestem a fórumon és látom valaki már csinált szervót vlagyira. Tudnátok segíteni képekben és tanácsokban?
Válasz #9315. hozzászólásra
Kösz.Feleségem varrónő, kapott új szivacsot azt én beszabtam ő meg kiszabta megvarrta én meg összeraktam.A munkadíjat azt meg este rendeztemDe kap még egy huzatot az fekete lesz.A színe a képen csalós.
Válasz #9282. hozzászólásra
Jó lett az ülés kárpitja /csak elég ünnepélyes/. Ki volt a kárpitos? munkadíj?
Válasz #9313. hozzászólásra
Hali! Mit cseréltek a régi adagolón? Nyomó elemet /kompletten/?
Válasz #9291. hozzászólásra
Szia!
Hát ami nálam volt ott nem tudtuk megoldani!
Az egyiken egy tárcsa volt, a másikon pedig egy fogaskerékhez hasonlo! A tengely méret nem egyezett, át akartuk cserélni a tárcsát!
De hál istennek visszaveték az újat, a régit megcsinálték! Ma ragtuk össze, kiály lett a kis gép!
Válasz #9311. hozzászólásra
Üdv.Kösz a videót nagyon jól ment a hótolás.
Eddig az egyetlen videóm a mai munkámról:
http://www.youtube.com/watch?v=kGGFSv7MC6M
Válasz #9309. hozzászólásra
Ezt is megértem, de egyszer érj oda 10 perccel később mint ahogy elfogy a fala a bálának.
A kedves nyulaid ennyit mondanak majd h:
Válasz #9308. hozzászólásra
a nyulak önellátóak, luterna kisbálából van a nyú-ó olyan ez mind a mézeskalács kunyhó
Válasz #9307. hozzászólásra
A nyulakhoz is vágj azért utat, nagy hóban is éhesek, pont annyira, amennyire te szomjas vagy.
Válasz #9306. hozzászólásra
A dió is lehull a fáról, a hó is elolvad majd esetleg ha majd 1 méter hó leesik akkor vágunk valami egérutat a borospincéhez és magunkhoz vesszük a fagyállót nálunk még nem érkezett meg a hó, csak ez a savanyú hideg van.
Válasz #9305. hozzászólásra
Maga meg már megint nem tud otthon mit csinálni? Mai fiatalok...
Az ember majd meg szakad úgy dolgozik, te meg csak ülsz egész nap a gép előtt várod kinek szólhatsz be éppen. De nem baj jön még kutyára kamion
Szedjed előfele a vlagyit, toszitani kell a hóót. Hóhelyzet van, nálunk már 3-4 pehely is leesik egy perc alatt.
Válasz #9304. hozzászólásra
márt megint megy a tényfeltárás Mérnök Úr!!!
Válasz #9303. hozzászólásra
A két toldószár az gyárilag mtz hez való.
Sziasztok !
A képen látható 3 Pont felfüggesztést ( ha nem ez a pontos neve bocsi kezdő vagyok még a szakmába.) otthon találtam szerintem T25-öshöz tartozik Ha valakit érdekel csörgessen meg vagy dobjon egy emailt .
Válasz #9299. hozzászólásra
Köszi a képeket nagyon jók.
Válasz #9300. hozzászólásra
egy 3 soros kulti ha valakinek, 30e sajnos a gaz benőte
Válasz #9292. hozzászólásra Negyedik kép.
Válasz #9292. hozzászólásra Bocs! Harmadik kép.
Válasz #9292. hozzászólásra Harmadik kép.
Válasz #9292. hozzászólásra Másik kép.
Válasz #9292. hozzászólásra Hali! Ahengerek elé csinálsz egy gyüjtőt abba teszel egy 70vagy80-as csonkot.A fülkén vágsz egy lyukat és abba is teszel ugyan olyan csonkot és egy flexibilis csővel összekötöd.Nem nagy dolog.Kicsit nagyobb lesz a fülkében a zaj.
Ha kint van a szabadban a gép, mit érdemes csinálni az elfagyások illetve dermedés ellen? De a T-25-nél inkább gázolaj dermedés.
Válasz #9290. hozzászólásra
Biztos fog készülni Már a kamera emberemet már riasztottam
GERIMUR küldenél néhány közelebbi fotót a kiegészítő fűtésedről, valami hasonlót szeretnék én is készíteni. (felfogatási pontok, cső átmérő).
Köszi!
Béla
Válasz #9279. hozzászólásra
Hali! Köradagolóban kettő fajta van:új és régi fajta.Annyi a különbség, hogy a régifajta alá kell Kb:1.5-ös közdarab az újfajta alá nem kell.
Válasz #9288. hozzászólásra
Videó kérhetek a hó tolásról majd