Kombinált fűrészelő-, hasító- és rakodógép (Ricca Andrea & C. SNC)

A háromkerekű kézikocsira ráépített Magika Universal a rönkfák fűrészelésére, hasogatására és rakodására alkalmas, áttelepíthető gépkombináció. Erőforrása 4 kW elektromos motor, 10,3 kW saját benzinmotor vagy egy legalább 22 kW motorteljesítményű traktor teljesítményleadó tengelyéről indított hajtás lehet. Külön rönkfogadó egységgel és elevátoros hasítékfa felhordó szalaggal is rendelkezik. 16”-os láncfűrésze 38 cm rönkátmérőig képes fűrészelésre, a fahasítékok hossza 10-60 cm közötti lehet. Fűrészelő és hasító egységnek csekély tehetetlenségi nyomatéka hozzájárul a gépkezelő biztonságának javulásához, mivel rendellenesség esetén a vágó és aprító él azonnal megáll. A megoldás különlegessége a kis helyigény (240×120×215 cm).

Magajáró faapríték-készítő gép (PEZZOLATO SpA – Off. Costruz. Meccaniche)

A stabil berendezések nagy teljesítményét és a mobil gépek mozgékonyságát ötvözi ez a nagy biztonsággal méretezett, erős aprítógép. Üzem közben folyamatosan méri és regisztrálja a faapríték nedvességtartalmát és a tényleges aprítási teljesítményt. A gépkezelő körpanorámás kabinjának magassága üzem közben is állítható, így rendkívül jó rálátás nyílik a munkaterületre.

Elektromos áramot termelő csörlő (Greifenberg Teleferiche SAS di Greifenberg Diego)

Fatörzsek, rönkök kötélpályás szállításához alkalmazott elektromos működtetésű csörlők meghajtó állomása a kötélpályán lefelé ereszkedő, terhet szállító kocsik esetén elektromos áramot termel és tárol, amelyet azután az üres kocsik felhúzásakor tud felhasználni. Greifenberg új, „Elio” típusú elektromos működtetésű csörlőjének – a szállítási feladatok elvégzése mellett – hármas környezeti előnye is van: több energiát termel, mint amennyit felhasznál, csendes üzemű és nem okoz gázkibocsátást.

Rendkívül könnyű elektromos láncfűrész (Pellenc Italia Srl)

A még álló fa gallyazásánál, kidöntés előtti darabolásánál jelent nagy segítséget a csupán 2 kg tömegű SELION C21HD láncfűrész.  Az újszerű láncvezetéssel az ágak és a törzs közé jobban be lehet hatolni. A keletkező forgácsot az innovatív kialakítású láncvédő maradéktalanul eltávolítja.