Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
1045 hozzászólás
Válasz Tanonc #693. hozzászólásáraButaság. Ha nem hiszi el a te mérésed és kiméri ő is 2 m-rel odébb kerül a karó te elfogadnád? Na ugye. Ezért kell a földmérő. Főleg ha "jó szomszédi" a viszony.
Válasz Tanonc #693. hozzászólásáraÍgy van. 2 helyen nekem is úgy kell amit a szomszéd kimért, de nem voltam ott pedig mondtam neki hogy szóljon ha mérik.
Válasz RkTomi #692. hozzászólásáraSzerintem meg ha nem hisze el a mérést a szomszéd akkor mérje ki ő is.
Válasz petya0724 #691. hozzászólásáraGondoltam. De a szomszédoknak meg fog ez felelni? Ezért nem árt ha hivatalos.
Válasz RkTomi #690. hozzászólásáraOlyanra gondoltam akinek van gpse és maszekba kiméri nekem.
Válasz petya0724 #689. hozzászólásáraKiméréshez földmérő kell.
Sziasztok. Van itt aki gps-el tud területet mérni és vas, zala, vagy somogymegyei? Néhány zártkerti ingatlant szeretnék kimérni.
Mg Navigátor V2 féláron eladó!!!! Alig használt!! 06309116854
Válasz endypapa #536. hozzászólására"Ha ellenőrzéskor nem jó úgy is szankcionálják."
Épp ezért, hogy ellenőrzéskor ne legyen szankció.
Válasz medikus #685. hozzászólásáraIgazából azért érdekelt részletesebben a (két) eset, mert egy ismerősöm sorvezetőt venne, és engem kérdezett, hogy én mit ajánlanék. (Majdnem a vak vezet világtalan esete. )
Ezt a cuccot is nézegette, úgyhogy ezeket a lenti dolgokat elmondom neki.
Kösz!
Válasz Bárány #682. hozzászólásáraTessék! Egy garancia időn belüli akkumulátor meghibásodása miatt fordultam hozzájuk!Az akku márkaszervize ugyanis azt írta le szakvéleményként,hogy egy akkumulátor nem tud felrobbanni,mert abban sav van,ami tulajdonképen kioltja az ívképződést.Ezt ne firtassuk,mert ez nem egészen így van!Ezért a vásárlás helyén,nem cserélték ki az akkumulátort!ekkor fordultam a fogyasztó védelemhez.Két oldalon leírták hogy milyen jogszabályok vannak,és a végén egy fél mondatban leírta a következőt! Mivel a vásárlás pillanatában a vevő,és az eladó között jogviszony jött létre,ebbe a jogviszonyba ők nem szólhatnak bele,az eladót nem kötelezhetik se cserére,sem másféle kártalanításra!!!!!! Ezért forduljak a Békéltető testülethez,vagy a Bírósághoz!Írtam nekik erre egy szép levelet,hogy esetemben más fajta vizsgálatot vártam volna,és ilyen formában bár ki fordul is a Fogyasztóvédelemhez,mindenki ezt a választ kapja! A vásárló NEM A VÁSÁRLÁS ELŐTT szokott a fogyasztóvédelemhez fordulni,hogy ezt megvehetem e!És NE CSAK KARÁCSONYKOR halljunk már róluk,mikor a kínai égősort vonatják ki forgalomból.A Békéltető testületnél (félig azért) megoldódott a dolog.Ha érdekel?
Tavaly az Agromash Expon lett megrendelve a készülék,szoftver+tablett+antenna.3 hónap múlva meg is jött.Felszerelésre került egy Mtz-re.A tünetek:ha van jel ami ritka mint a fehérholló akkor lehetne vele dolgozni ha tudna az egyenes vezetésen kívül görbét is ami a szórólapon volt.Felhívtuk a forgalmazót kaptunk egy számot meg egy ígéretet hogy szeptemberre itt az új program ingyen és bérmentesen telepítve.Természetessen azóta semmi.A tel szám meg szünt valaki más jelentkezik rajta.Nagyjából ennyi.
Válasz Gergely Péter #679. hozzászólásáraÉn is kíváncsi vagyok, mivel a héten szeretném végigpróbálni az összes általam ismert Androidos sorvezetőt.
Írhatnál picit többet, mi is a probléma. És, hogy milyen felszereltséggel vásároltad meg.
Párhuzamvezetőt keresek valamint itt jobb helyen lenne a kérdésed.
Válasz medikus #681. hozzászólására"az adás-vétel miatt nincs joguk senkit semmire kötelezni"
Ez mit jelent?
Ha nem vagy rest, leírhatnád a teljes történetet, had okuljunk!
Válasz Berente Antal #680. hozzászólásáraLéptél te egyszer is kapcsolatba velük?Semmit nem ér,csak vannak,2 gépelt oldal után elutasítanak,hogy az adás-vétel miatt nincs joguk senkit semmire kötelezni!
Válasz Gergely Péter #679. hozzászólásáraEmlítsd meg nekik a fogyasztóvédelmet. Attól majd megjuhászodnak.
Sziasztok.Van valakinek tapasztalata MachineryGuide sorvezetővel kapcsolatban?Mert mi vásároltunk egyet de nem igazán működik rendesen.Ahol vásároltuk nem kapunk érdemi információt.Ha valaki tud kérem segítsen.
Válasz alair #677. hozzászólásáraEgy egyszerűbb mód:http://www.eu-info.hu/pure_txt_hirek.asp?id=16593
Válasz alair #673. hozzászólásáraValaki esetleg a #673-as kérdésben tudna segíteni?
Válasz Radocz #674. hozzászólásáraNálam jelentkezett, de még nem végeztük el.
Hétvégére be vagyok táblázva.
Meddig lesztek?
Holnap (pénteken) már csak kirakják a pályázat módosítást.
Akinek még nincs felmérve és feltöltve az AKG vagy ÖKO területe, javaslom figyelmébe az oldalt.
http://www.naknonprofit.hu/
http://www.naknonprofit.hu/
Eddig nem jelent meg a határidő hosszabbítás a pályázati kiírásban, csak a politikai megnyilvánulásban.
Gondolom, ha valaki ide fizet azoknak meghosszabbítják a mérést, aki nem, az majd két év múlva ismét figyeljen, mert az ígéretek szerint akkor újra megnyitják a lehetőséget. Bár a magányvéleményem szerint erre nem marad pénz.
Válasz variox #659. hozzászólásáraPál nem jelentkezett nálam.
Mi szombat estig feltöltjük a bevállalt területmérésünket mindenkinek.
Ha péntekig nem jelenik meg a pályázati kiírás módosítása, akkor érvényben marad a dec. 7.-ei dátum.
Péntek éjszaka 3-an indulunk Zalába, ha nem lesz módosítás.
Hogy állsz munkával, be tudsz-e segíteni a mérésbe?
Hozzáértő fórumtársaktól szeretném kérdezni, hogy milyen módon, milyen szoftverrel tudom megoldani a következő problémát:
rendelkezésemre áll a területeim körvonala RTK pontossággal, de WGS84 koordináta rendszerben shp formátumban. Ebből a töréspontokat tudom konvertálni a Fömi-s EHT 4.1 programmal EOV-ra.
A kérdés az, hogy Eov-s pontokból hogyan tudok az MVH számára megfelelő shape-et gyártani, vagy ami még egyszerűbb lenne, egy lépésben az eredeti shape-et konvertálni EOV rendszerbe..? ( elsősorban ingyenes megoldás érdekel, mert valószínűsítem,hogy létezik, ha eddig is el tudtam jutni ingyenes szoftverekkel)
Köszönöm!
A feltöltés előtt pontosan tudni kell, a tematikus előíráscsoportokat, mert azok javítása esetén újra fel kell tölteni.
De majd rájöttök magatoktól, csak jobb megelőzni a "bajt".
Az egyik földmérő kérdezte, hogy egyben fel lehet,e tölteni?
Igazán a kérdést sem értettem, de ha valaki fel tudna homályosítani, azt megköszönném.
mert mi egyesével olvastatjuk be, ami elég időigényes foglalatosság.
Egynapos Garmin akció.
Pilátus!
Egy órát kerestem a névjegykártyát, de kiehetett a jegyzetfüzetemből.
Variox-ot keresd meg privátban! (itt van hozzászólása).
Ő beméri neked, mert közelebb van.
De előtte küldd el a kért adatokat.
Hivatkozz, rám, mert lehet hogy Ő sem vállal "idegennek" területmérést.
Ár:
Ketenként 3 000 Ft
600 Ft/ha
A terepen töltött idő 3 000 Ft/ó
A telephelyig való közlekedés 110 Ft/km
Minimális díj 30 000 Ft, de ez téged nem fenyeget.
A feltöltést megcsinálja helyettem, majd kifizetem neki. (a szaktanácsadási szerződés fejében)
Csak siess, mert ha elindul a NAK Nonprofitnál a mérés, akkor nem lesz idő a kicsik mérésére.
Indul a következő napi séta.
További szép napot mindenkinek!
Területmérés nagyságától és KET-ek számától függ.
0-30 ha: 30 000 ft
30,01-100 ha: 650 ft/ha
100,01-300 ha: 550 ft/ha
300,01 ha-tól: 450 ft/ha
0-20 KET: 3000 ft/KET
20-50 KET: 2500 ft/KET
50 felett: 2000 ft/KET
Utófeldolgozás szerkesztés, változtatási igény esetén irodai munka: 5000 ft/óra
Kiszállás: 90 ft/km
Ez így is több, mint a mienk, pedig duplájára emeltük az árat.
A mai nap, Békés és Csongrád megyében leszünk.
Üdv a Területmérőknek!
Szükségünk lenne egy "használt" Explorer 5 szoftverre.
Sikerült használtan vásárolni 700 000 Ft-ért egy 20-40 cm-es pontosságú készüléket, szoftver nélkül.
Ebbe szeretnék félár alatt egy "okosságot".
Két eszköz mellé kell a harmadik is, mert kezd felgyűlni a munka a határidő közeledtével.
Átléptük az 5 000 ha terület felmérést.
Kezdjük a következő 5 000 ha-t.
Agrár-környezetgazdálkodás (AKG)
Időpont:
2015. 11. 02. 15:00
Pontos cím:
4200 HAJDÚSZOBOSZLÓ Hősök tere 1. A ép. 1. em.
Az előadás után megbeszéljük ügyfeleimmel a részleteket a területmérésről.
Ha van más érdeklődő őket is szívesen látjuk.
Az ár egyedi, és 1 Ft-al olcsóbb, mint más.
Ma 15 -kor kezdődő program után.
Válasz bandigh #658. hozzászólásáraAz általam készített szoftverrel ezt meg tudod csinálni.
Innen letöltheted:
www.agrartitkar.hu
Válasz RTomika #661. hozzászólásáraHa nem sikerül elérni, hogy módosítsanak a Pályázati kiíráson, akkor ellenőrzés során az MVH papírján az szerepel, hogy xy hibapontot ad érte.
Idézet a kézikönyv 15 oldaláról.
". Tehát fontos a minél pontosabb mérés
kivitelezése a táblák lemérése során,
a javasolt koordináta pontosság legalább
1,5 méter
(az AKG és ÖKO KET mérése során is célszerű már ilyen pontosságú
mérést alkalmazni). A mérés pontosságának kérdését a 44. oldalon ábrával is
igyekeztünk ábrázolni;
►
►
AKG és ÖKO támogatás esetén lemért földterület legalább egy sarokpontját/
töréspontját jól láthatóan meg kell jelölni a terepen, hogy a támogatási idő
-
szak teljes időtartama alatt azonosítható legyen.
Ugyanakkor célszerű a tábla
főbb töréspontjait is megjelölni későbbi jól és egyszerűen történő beazonosítás
és a tábla állandóságának érdekében.
A tábla lemérése esetén is javaso
lt ezt
a módszert követni, ezzel biztosítva a tábla állandóságát. "
Válasz RTomika #661. hozzászólásáraA területmérési segédlet szerint nem kell minden pontot jelölni, de a pályázati kiírás szerint igen. Akkor melyik az "erősebb"? Én is örülnék, ha csak egy pontot kellene jelölni.
Válasz RTomika #661. hozzászólásáraMinden sarokpontot/töréspontot kell. A szankciós táblázat meg is mondja mi van akkor ha nem...
Válasz takipetya77 #657. hozzászólásáraez egy 7-8 éves oregon 300-as, ha nincs fa, épület, villanyoszlop, akkor 3 m-es pontosságot jelez ki általában.
ha pontra kell navigálni, akkor szinte akárhány próbálkozást teszek, mind 1 m-en belül szokott szórni.
létezik ennél pontosabb, ilyen árú (100-150) készülék?
Válasz kusmicki #660. hozzászólásáraA NAK által kiadott területmérési kézikönyv szerint NEM kell minden töréspontot megjelölni, hanem csak ajánlott. Elég a kezdőpontot jelölni úgy mint 5 évvel ezelőtt.
Válasz variox #659. hozzászólásáraMivel a területmérési jegyzőkönyvben (és a shape fájlban) ábrázolt (mért) pontokat kell megjelölni, jelen esetben nem én folyamatos méréssel mérnék sok pontot (és annyit állandósít a gazda), hanem csak a 4 sarkán.
Az szépsége ott kezdődik a dolognak, ha íves a művelés, vagy az egész terület amorf. Ekkor bizony ellentmondás van, mivel előírás szerint a határon kellene haladni, de a mért pontokat összekötő egyenesek bizony nagy terület esetén jócskán levágnak a valós területből.
Itt a felmérőn múlik, hogy milyen sűrűn mér pontot. (Meg a gazdán, hogy mennyit hajlandó oszlopozni, tapasztalat szerint nem nagyon akar...)
???????????????
Hogy kell értelmezni azt, hogy a területmérés során a terület sarokpontjait kell rögzíteni, ezeket jól láthatóan megjelölni, viszont a felmérés során a terület határán kell haladni. Ez a kettő nem üti egymást?
Egyszerűen, ha van egy téglalap alakú szabályos terület, ott elég a 4 saropbontot bemérni, ami által lesz 4 töréspont, vagy itt is körbe kell járni a területet és folyamatos méréssel mérni
???????????????
Van olyan odal vagy szoftver amibe mondjuk traktor rtk ból kiolvasott gps koordinátákat beírva területet számol, esetleg azt térképen is megjeleníti?
Válasz ano #656. hozzászólásáraMennyi egyébként a pontossága a Garminnak? Melyik készülék?
"Mindent lehet, csak vállalni kell a következményeket"
ma letettem egy garmint fél órára a kocsi tetejére, 58 pontot tárolt el.
ebből Y koordináta irányában mind az 58 ugyan az, vagyis EOV-ben ugyan az az egészre kerekített érték, nincs kilengés.
X irányban pedig 40 db a leggyakoribb érték, 15 db ennél 1 egységgel kisebb érték, és 3 db 1 m-rel nagyobb EOV érték.
ezzel lehet területet azonosítani úgy, hogy a valós határtól mondjuk 3 méterrel beljebb megyek körbe? így biztos belül esik, nem?
Válasz kusmicki #654. hozzászólásáraAhogy mondja tanár Úr...
Válasz takipetya77 #653. hozzászólásáraAmiga a végsőkig, Professzor Úr!
Válasz kusmicki #651. hozzászólásáraAzért elég meredek ha valakinek eszébe jut mobillal területet mérni. ANNAK ÚGY KELL!
1 biztos, amikor a Garmin gpsmap 62S 2-3m pontosságot mutat, akkor az annyi is... Legalábbis az én összehasonlító méréseim alapján. Sokkia GSR2700 isx -VS- Garmin gpsmap 62S...
Kusmicki! Kicsit olyan mint ez mint az
AMIGA vs Pc...nem?
Válasz Agrár-Titkár #650. hozzászólásáraÉn teszteltem pár mobil telefont, amikre ugye azt írják pontosság 2-3m.
Eredmény az, hogy ne is próbálkozzon senki mobiltelefon belső GPS-evél mérni. Lehet azt írja 2M pontosság, de voltak akár 10m eltérések is.
Az autós navigációk pedig végképp nem alkalmasak rá. Hiszen ott nincs pontosság mert az feltételezi, hogy az úton halad.
Válasz Agrár-Titkár #650. hozzászólásáraVagy legalább felsorolni néhány készüléket, amikkel nem lehet.
A földmérésben használt összes GPS korrekció vételével alkalmas területmérésre is.
Bár a tapasztalatom az, hogy a MEPAR térképről levett koordináták és egy **** szoftver szükségtelenné teszi sokak szemében az egész terepi területmérést, már aki bevállalja, ugye...
Válasz Agrár-Titkár #646. hozzászólásáraJobban belegondolva annyi értelme lehetne, hogy egyértelművé tenné, melyek azok a készülékek, amelyeknek a pontossága megfelel a feladatnak.
Nem kezdenének el sokan MIO-val mérni.
Válasz Agrár-Titkár #646. hozzászólásáraKöszönöm a választ. Akkor pláne nem értem ezt a földmérőké nem "certifikált" cucc dumát, illetve dehogynem...
Az hogy minden GPS mér sötétben meg szar időben, már meg sem említem.
Válasz Agrár-Titkár #646. hozzászólásáraEgyetértek. A földmérők GPS-ei kalibráltak, amit kalibrálási jegyzőkönyv bizonyít. Ilyen eu-s "certifikációval" nem értem én sem mi a cél? Meg minek a 3m-hez? Itt lehet egy kis túl"precizség" amennyibe az AKG területmérésről beszélünk.
Válasz variox #644. hozzászólásáraA lemért területnagyságot.
Válasz kusmicki #643. hozzászólásáraAz előző AKG kezdetén volt egy olyan tervezet, hogy csak azokkal a műszerekkel engedik mérést, amik "certifikációval" rendelkeznek. Aztán rájöttek, hogy ez marhaság, és kihagyták. Azóta néha valaki feldobja, de semmi értelme. Eleve a 3 méteres pontossághoz minek?