Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Massey Ferguson traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Kalászosok műtrágyázása új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
![Mi a helyzet? Trump kivetette a vámokat az EU-ra vagy sem? Mi a helyzet? Trump kivetette a vámokat az EU-ra vagy sem?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9245/cikk_79245/Leczkesi-Erik-napraforgo-2_fill_540x300_0.jpg)
Mi a helyzet? Trump kivetette a vámokat az EU-ra vagy sem?
Mi csupán fenyegetés és mi a bejelentett intézkedés?
Hirdetés
![Sumi Agro napraforgó-technológia A-tól Z-ig Sumi Agro napraforgó-technológia A-tól Z-ig](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9105/cikk_79105/sumi-agro-napraforgo_fill_540x300_0.jpg)
585 hozzászólás
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-03 11:07:27
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-03 11:07:42
Válasz Igazi Földönfutó #579. hozzászólásáraegyszerű 8 as menet , max 1,5 cm hosszú
Válasz Nabu #581. hozzászólásáraKöszi,főleg a hosszára nem emlékeztem.
Válasz Igazi Földönfutó #579. hozzászólásáraM8 x 12 mm. Érdemes rozsdamentest tenni .
Válasz Igazi Földönfutó #579. hozzászólásáraÉs milyen szivattyú van rajta? 3 fajta lengyel szivattyú van. Teszel fel róla képet?
Helló.Nem tudna valaki segíteni abban,hogy a Woprol P166 szivattyújának a vízleeresztő csavarja,ami két oldalt van, milyen méretű átmérő és hossz.Ősszel kivettem és most nem találom,a gépet meg már be kéne üzemelni.
Válasz kislaszlotamas011 #572. hozzászólásáraIlyet akkor produkál ha a szívószűrő felső sárga vagy piros szelepek nem nyomja be az elzárószelep póckét vagy valamelyik csatlakozónál farsot szív. Zsírozd be az O gyűrűket a csatlakozókba és próbáld meg úgy.
Válasz kislaszlotamas011 #572. hozzászólásáraSzia esetleg a tömlőket nézd meg hogy nem szívja e össze.
Válasz Gepi #567. hozzászólására
Válasz kriszta #2. hozzászólására
Válasz csuti0 #573. hozzászólására valami a szivattyúval nem oké mert ráraktam egy régi lengyel szivattyút azzal folyamatosan 2,5 báron megy. Eddig hibátlanul ment piros fúvókákkal 8 évig 5 báron az annovival
Válasz kislaszlotamas011 #572. hozzászólásáraSzia!
Szűrő ház tetején,a piros tekerős gomb nem ugrik ki? Szívóágban nincs tömítetlenség és esetleg levegőt szív, szakaszolón átváltod a kart kevertetésről nyomásra, fúvókák nem túl nagyok, és azért nincs nyomás, nekem a 800/12 max 3 bárt nyom a kék fúvókákon.
Persze ezek csak tippek!
Üdv.: Csuti
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy van egy 800/15 permetező annovi 135 ös szivattyúval. Elinduláskor felmegy a nyomás 5bar körülire utána leesik teljesen 50méter után. Membránokat és légüstöt kicseréltem a szelepeknél nincs rendellenesség ,szakaszoló tömb is új és a szívószűrő ház is kompletten új. Mi lehet még ami ezt okozza?
Válasz mtz1221 #570. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Tényleg.
A tököm se nézte a dátumot.
Nagyforgalmú fórum.
Áldom a sorsot, hogy annó nem vettem lengyel permetezőt.
Szidja az összes ismerősöm akinek van.
Válasz Makói 70-es #569. hozzászólásáraÍgy 1 év után, nagyon magas labda volt.![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz gery.life #565. hozzászólásáraVidd föl a padlásra!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Sose lehet tudni. Jó lehet még valamire...
Bocsánat!
Magas labda volt.
Sziasztok! P120-as permetező szivattyúhoz van valakinek robbantott rajza?
Tud valaki ezekhez a gépekhez gépkönyvet? Link esetleg?
Válasz gery.life #565. hozzászólásáraIngyen elvihetőbe is próbáltad?
Sziasztok!
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Van egy 2000 literes rossz vegyszerező tartályam. Szeretnék tőle megszabadulni, mert csak a helyet foglalja a portán. Nincs valami ötletetek, hogy hova lehetne leadni, vagy mit lehet vele kezdeni?
Fillérekért eladni próbáltam, de nem kell senkinek sem
Válasz k.tom0402 #563. hozzászólásáraSzia!
Nekem a nyomószűrő alján van csap ami a 2 keverőfejre megy(hidrokeverő). AR135 szivattyút vettem rá. 3 hengeres 135l/perces.
Válasz Cajg #562. hozzászólásáraSzia,de igen akkor csinálja ha már kevés a permetlé a tartályban.![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Melyik keverőre a gondolsz ami a szakaszolón van? Mert az ami az órához a legközelebb eső, az el van zárva mindig nekem ha permetezek.A szűrőházat már kizártam mint hibaforrás,már azt is próbáltam,hogy meghosszabbítottam a "rudat",de az sem segített.
Arra is gondoltam,hogy ahogy idővel gyengül a szivattyú és a szárny hosszúságoz szükséges nyomást már nem képes kiszolgálni és ezért működik akkor jól ha leszakaszolom.
Te milyen szivattyút vettél rá(típus)?
Válasz k.tom0402 #558. hozzászólásáraSzia!
Nem csak akkor csinálja mikor a tartály 1/3-ig van? Nekem akkor csinált ilyet, két keverőfej volt benne és mikor már nem lepte el őket a folyadék akkor leesett a nyomás. Próbáld zárd el a keverőfejeket nekem segített. Aztán szivattyút cseréltem 135 l/percesre azután tökéletesen működött. Egyszer ilyet produkált az önfelszívós szívószűrőben a visszacsapó szelep szára félrecsúszott és félig elzárt. (ha kiveszed a sárga kupakot a szelep lezár, ha visszateszed a rúd kinyitja a szelepet)
Válasz k.tom0402 #558. hozzászólásáraHa szakaszolással megoldódik, énis arra tippelek hogy abba a szakaszba kell nézelődni. Csak egy tipp; ha slagból van a cső, megtörhet, és a rétegek közé nyomhat, így saját magát "megfojtja".
Válasz k.tom0402 #558. hozzászólásáraLehet csak a kereten valamelyik, összekötő gumicso megtört és nem engedi át a folyadékot.
Válasz k.tom0402 #558. hozzászólásáraLehet valamelyik visszacsapó szelep a 4 közül a szivattyúban. A rugója szokott eltörni.
sziasztok,
![smile ohmy](/oldforum/images/smiles/ohmy.gif)
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
adott egy lengyel vegyszerező 800 literes 15m-es kerettel, és azzal a problémával szembesültem,hogy amikor teljes szárnyszélességgel permetezek akkor a szárny 3/4-én lévő 3 fúvóka hol nyom,hol nem... és a nyomásjelző órán is egyszer felmegy a nyomás egyszer pedig leesik...
viszont ha leszakaszolom és úgy permetezek vele kb 8 méter szélességgel úgy nem jelentkezik a nyomásingadozás sem és a fúvókák is szépen dolgoznak ( piros légbeszívásos fúvókákat használok).
Gyári lengyel szivattyú van rajta p100 azt hiszem, a légüstben a nyomás leellenőrizve a szűrők tiszták mindenhol.
mi lehet a probléma? szivattyú haldoklik?
Valaki tapasztalt hasonlót?
köszi a válaszokat.
Válasz Maár Péter #554. hozzászólásáraÉn személy szerint függesztett géppel 6-8 km/h sebességgel szoktam permetezni. Gyomirtózni 6 km,(itt lényeges, hogy ne maradjon ki, ne kapjon duplán, nagyobb sebességnél könnyű hibázni) lombtrágyázni 8 km/h sebességgel.
Szürke fúvóka 3 bar-on, 8 km/h sebességnél 354 l/ha, 10 km/h nál 236 l/ha, amennyiben 350-450 literes dózissal akarsz permetezni jó választás, de akkor már legalább 5 szakasz kell a 12 méterre, mert 3 szakasszal a szárnyak végén a nyomásesés miatt kevesebb lé fog kimenni. Vizsgán már 0,3-as ( kék) fúvókával is ,5% eltérés volt, a szürke fóvókán pedig dupla lé megy ki.
Válasz Matyi50 #555. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a válaszod!
Válasz Maár Péter #554. hozzászólásáraA szürke az 2,5liter körül nyom percenként 3 báron. Ha van 24fúvókád,az 60liter/perc
A p100as az 20báron tud papír szerint 100litert percenként
Ha ennek a felén 10báron tudja csak,akkor is elégnek kell lennie a szürkékhez.
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata ha a kék fúvókát lecserélem lechner szürke(6) légbefúvásosra bírja e a szivattyú, lengyel 100 báros új a fúvókák száma 24 db.
Válasz celiranyossan #547. hozzászólásáraÚgy nevezik az olajat hogy glicerin! Gyógyszertárban kapsz!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mtz1221 #549. hozzászólásáraHa mozdul az óramutató,már nem is pontos.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mi elsőret csurig raktuk, betekerve egyből 2barral indult
Válasz Nyomasek Bobo #550. hozzászólásáraJó hülyeséget irtam...mivel felette olajféle van.No mindegy.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz csferri #548. hozzászólásáraValamiért beletették. És mivel benne van, gondolom a tömítést is rábízták. Míg a többinél az óra szára alatt van O gyűrű.(bár már régen nézegettem a lengyelt)
Válasz celiranyossan #547. hozzászólásáraNem láttam még ilyent de szerintem nem az olaj milyensége, ha nem a mennyisége a lényeg. Én annyit öntenék bele, hogy becsavarás végén megmozduljon az óra mutatója 1-2 millimétert.
Válasz celiranyossan #547. hozzászólásáraOlvass visszább ezt tárgyalják már hónapok óta,de ha a Hardi- nál jó úgy hogy nincs gumizsák akkor nem értem hogy a lengyelnél miért nem.
Válasz csferri #546. hozzászólásáraOk, értem, de akkor az előző nyomásmérőmnél-ami eltört- volt benne olaj és hibátlanul működött, de most az újnál nincs benne és elindulás fel a mutató és vissza is áll 0ra.mikor szétszedem a gumizsák összenyomva!?milyen olaj mehet bele? Esetleg hidraulika?köszönöm
Válasz medikus #545. hozzászólásáraValaki ezt a gumizsákot mindig megtalája, érdekes hogy márkás gépen nincs is, vagyis nem feltétlen van inkább úgy írnám és még is jó.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Értem hogy miért lenne kitalálva, csak szerintem nem sok értelme van![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz celiranyossan #543. hozzászólására542-képen sincs gumi zsák a szabályzóban,mégis jó!Enyém is olyan!
Válasz ..MZ/X.. #542. hozzászólásáraHogy vizsgáztattad le,ha mindent mutat,még a jövő hetet is?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz ...:::Pisti:::... #533. hozzászólásáraSzia, szóval a gumizsákot fel kel teljesen tölteni vigyen olajjal?Ha igen akkor milyen olajok jók?Az enyémben nincs olaj csak olajossak az alkatrészek.köszi
Válasz Josku #539. hozzászólásáraCsak ideiglenes megoldás.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210524103121_20210524_101508.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210524103136_20210524_101600.jpg)
Fröccsöntött műanyag sz@r. Amint mozdul benne az óra kihullik a menet.
Én bronzból esztergáltam bele egy óratartót. Örök élet. Manométert is normálisat kell használni, a lengyel sokszor össze-vissza mutat.
Válasz Josku #539. hozzászólásáraNem lehet hogy a porlasztók koptak azóta ki ? Kell venni bele 1-el kisebb porlasztókat és jó lesz az.
Válasz Josku #539. hozzászólásáraA lengyel vegyszerező nyomástartójában olyan erős rugó van, mint egy 100 báros hidraukikus nyomás tartó szelepben cseréld ki egy lágyabbra amit kézzel össze bírsz nyomni. és úgy jól / jobban/ fog nűködni.
Válasz Földönfuto #520. hozzászólásáraA megoldás az volt hogy a Shiffer-től vettem két db.óra foglalatot+lengyel órát. Viszont azt vettem észre hogy nehéz belőni a nyomást. 2.2-2.5 bar körül többet ad ki mint az arag szabajzó, ha meg alá tekerem az már a szóráskép rovására megy. Amúgy megy.
Válasz kajszi_71823 #536. hozzászólásáraÚgy ahogy írod,
mindkét bemeneti csovet meghosszabbítani magában a tartályban. 4-5 centire legyen az aljától.
Válasz kis Zombi #535. hozzászólásáraElnézést kérek, elsiklottam felette, vetési idoszak + másegyéb, így lankad a figyemem.
Na most akkor, ha jól értelek titeket, mindkét bemeneti csovet meghosszabbítani magában a tartályban úgy, hogy az aljátó legyen kb. 10 centire igaz?
Vagy furjam át a tartály alulról egy új bemenethez? Bár akkor a felsoket lekell vakdugóznom.
MTZs kollegának válaszolva-nincs rajta csap, ezen a permetezon csak a foelzáro van.