Gázolaj árak 630 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.94 Ft USD 395.57 Ft CHF 446.03 Ft GBP 500.5 Ft

Fórum

Mi lesz veled mezőgazdaság!

Létrehozta: nyugger777 , 2023-08-24 22:31:25

Kedvencekhez Segítség

4148 hozzászólás

Válasz Ohaza63 #3396. hozzászólásáraA BYD már itt van, rá már nem tudnak kivetni vámot.

Válasz termelo #3395. hozzászólásáraNem tudom, honnan veszed ezt a sok hülyeséget, hogy Szegeden 15 ember tud ingatlant venni, oda kell menni, és letenni a pénzt. smile sweatdropsmile laugh

Én már 20-25 éve forgatok pénzt ingatlan adásvétellel, hidd el, nem olyan rossz az. smile thumbup

#3396 Ohaza63
2024-09-26 15:36:08

Válasz Egy erdész fortyogó epéje #3392. hozzászólásáraÜdv Epés Barátom!

Akkor most beszálltál Szegeden a 15-20 fő fekete jövedelemmel rendelkező lakásgyűjtők közé.

Most azért erősen imádkozz, hogy a BYD ne gondolja meg magát a 80-100 %-os EU s vámok miatt, meg a lezuhant kereslet végett, mint az Intel, aki ugyan 10 milliárd eurót kapott Németországtól, mégis lefújta a beruházást, pedig a németek nagyon várták, hogy végre legyen egy európai processzor gyár.

Tudod 2016 ban az a lakás még 5 millió Ft volt, de az Orbánék pokolba vezető út kikövezésével, jól kibasztak a gyerekeinkkel.
Nem is értem, hogy miért sokszorozódtak meg az árak.

Egyébként az ingatlan piac bedugult, hitelt nagyon kevesen kapnak, 50 millákkal meg kevesen szaladgálnak.
Aki meg már akarta, az már mindent kihasznált eddig a "potyapénzekből".

A 50-60 % a már el is vált , szülni meg nem akarnak, szóval ez egy igen sikertelen történet a kormány részéről.
De a GDP növelte és az építőipar felfuttatta egy időre.

Az egyik alvállalkozóm, miután itt a NAV kiforgatta a vagyonából kiment Svájcba vagy 15 éve.
Elmondása szerint kint minden régi házat megbecsülnek és felújítanak.
A komám szerint a legmodernebb technikával felszerelve csodálatosan újjá varázsolják a házakat, úgy, hogy az utcafrontról senki nem mondaná meg, hogy nem 1860 ban épült.

Nálunk meg szétbombáznak mindent, hogy hulladék anyagokból egy társasházat építsenek a helyére.

Szeged erre nagyon jó példa.
Az egyik ismerősöm a belvárosban olyan széles utcában ahol autóval is nehéz megfordulni épített családi házat magának 1984 ben. Kötelezték, hogy építse ki saját költségre a szennyvíz csatornát, amit azután átkellet adnia ingyen az illetékes szervnek.

Az utcában 2000 ig egy porta, egy ház, egy család lakott, de jöttek az életművészek, mert kihaltak a lakók és neki álltak emeletes házakat építeni szinte minden portára. A lakások a 25-50 m2 lettek.
Szóval most abban az utcában ahol volt 20 ház és max 40-50 ember meg 25 autó, most ott nyomorog 500-600 ember meg ugyanannyi autó.
Ja a csatornát senki nem akarja bővíteni, így sűrűn felbugyog a szar meg a húgy.

Nincs profilkép
#3395 termelo
2024-09-26 15:32:00

Válasz Egy erdész fortyogó epéje #3394. hozzászólásáraLátod ezért nem értünk 1 et. Igaz nem te írtad de eddig arról volt szó hogy szegeden csak 15-20
"bennfentes" tud házat venni ugye akkor most ez a teória is megbukott.

+Olyan szarul élünk hogy lakásokat veszünk a fölösleges lóvéból smile w00t

Nekem nem jó a lakás, kevés a 160/hó az tíz lakásnál is még csak annyi mint a havi bérek+rezsi smile nonono

Válasz termelo #3390. hozzászólásáraNem azt írtam, hogy nem éri megvenni, én folyamatosan adok veszek lakásokat. Arról beszéltünk, hogy a csok és társai rossz támogatási formák, mert az építőipar nyeli le nyereség formájában, azoknak nem nagy segítség, aki felveszi, de annyival drágábban kénytelen ingatlant venni.

Ez olyan, mintha az állam adna föld vásárláshoz támogatást, 1 millió forintot hektáronként, és egyből annyival drágább is lenne a föld, akkor az neked segítség lenne?

Válasz termelo #3390. hozzászólásáraMegvan ennek a módja, vannak óvatos, tőkevédett befektetések, meg ha bankon keresztül csinálod a dolgot, akkor az oba is véd egy bizonyos szintig, menj el egy számodra szimpatikus bankba, és járj utána.

Válasz termelo #3389. hozzászólásáraMost januárban vettem egy teljesen felújított panelt Szegeden 35 millióért, mert volt lakástakarék is, meg illetékmentesség is egy korábbi lakáseladás miatt, az ki is lett adva 160.000 Ft-ért havonta, továbbá be is szálltam egy újépítésű lakásba ugyancsak Szegeden, mert ott sem kell illetéket fizetni, csak a telekár rád eső része után, és részletekben kell fizetni attól függően, milyen stádiumban tart az építkezés, így mire megépül kb. egy év múlva, már kb. 10 %-kal többet fog érni, mint amilyen áron én szerződtem még az év elején. Kicsit meglovagoltam ezt a szegedi ingatlanpiaci felfutást, a kecskeméti példából kiindulva, komoly sikertörténet lesz.

Nincs profilkép
#3391 termelo
2024-09-26 14:37:19

Válasz mtz1221 #3360. hozzászólásáraTudod itt Magyarországon 1 igaz dolog van, a közmondások smile w00t

Aki sír attól el kell venni aki dicsekszik annak meg adni kell smile w00t

Nincs profilkép
#3390 termelo
2024-09-26 14:32:54

Válasz Egy erdész fortyogó epéje #3388. hozzászólásáraEddig azt írtátok hogy az állam mesterségesen felverte az ingatlan árakat és nem éri megvenni smile scared

A többi szar befektetés nem kézzel fogható, az h interneten veszel amerikai részvényt neked milyen biztonságot ad? Lásd az orosz vagyon is be lett fagyasztva smile scared

Az állampapír kivételével az összes értékpapíros befektetés adóköteles de a föld nemsmile scared

Nincs profilkép
#3389 termelo
2024-09-26 14:29:14

Válasz Egy erdész fortyogó epéje #3386. hozzászólásáraHa ilyen jól keresel hektáronként akkor mire költesz el 20-30-50 akár hány milliót évente?

Válasz termelo #3387. hozzászólásáraIngatlan, részvény, értékpapír, befektetési arany. Bár én mindig is annak a híve voltam, hogy az ember álljon több lábon.

Nincs profilkép
#3387 termelo
2024-09-26 14:26:16

Válasz Egy erdész fortyogó epéje #3384. hozzászólására3-3,5 m hektárja de nem értem mi köze van a földvételnek ahhoz, hogy most nem esett megfelelő mennyiségű csapadék?

A mezőgazdaság jövedelmezőségét különben sem 1 évre hanem 1 évtizedre szokták meghatározni.

Eddig teljesen meg voltam elégedve, 1-2 gyengébb évért miért adnám föl?

de

Ha tudsz ajánlani valami komolyabb üzletet én szívesen meghallgatom csak ne feledd eddig azzal lett teleszarva a topic hogy ez 1 szar ország és nem megy semmilyen biznisz smile ohmy

Válasz pettendimiklos73 #3385. hozzászólásáraHogyne értenék… smile laugh

Ezen információkat ő szolgáltatta, azért kérdezem, ott mennyire olcsó a föld. Felénk 4-5 millió ft egy hektár, én megcsinálok 2-400 ezer Ft hasznot hektáronként, plusz a támogatás, ezt fogom tovább növelni, de ha te mondod, nem értek hozzá. smile sweatdrop smile thumbup

Válasz termelo #3383. hozzászólásáraMennyibe kerül arra 1 hektár föld? Mert ahogy leírtad, ott eső nincs, termés nincs, profit nincs. Hogy éri meg ilyen körülmények ellenére milliókat beletenni a gazdálkodásba? Nem egy jobb, jövedelmezőbb befektetési lehetőség van, ami kevésbé stresszes. Én meg már egyáltalán nem akarok földet venni, csak ha szomszédos területről van szó, inkább az egy hektáron megtermelhető hasznot akarom növelni lényegesen.

Nincs profilkép
#3383 termelo
2024-09-26 12:46:29

Válasz Ohaza63 #3381. hozzászólásáraÉn pont ezt mondtam, növelni kell a területet, hogy fenn tudd tartani az életszínvonalat.
Én ezért veszek/bérlek pluszba folyamatosan földet.

Nyilván ez jó pár embernek nem tetszik de nekem nincs lelkifurka mert nem kis emberek elől veszem el...

#3382 Agroporta
2024-09-26 09:51:10

Válasz Jana11 #3378. hozzászólásáralátjátok! itt a gond, hogy itt minden nagy kereskedő cég busásan megakar gazdagodni, miközben aki megtermeli hozzá az alapanyagot, vagy félkész, kész terméket beszállit anak meg morzsák jutnak

#3381 Ohaza63
2024-09-26 09:32:10

Válasz Jana11 #3378. hozzászólására
Üdv!

Akkor még nem voltak olyan mohók a tulajok.

Meg valójában tervgazdálkodás folyik mindenhol, mint a kommunizmusban, csak most nem úgy hívják, hanem nyereségnek.

Itt is mindenki azon liheg, hogy ha tavaly volt x Ft bevétele, az jövőre x Ft + 15 % legyen, mert a tulajdonosok ezt várják el a vezetéstől és csak akkor lesz prémium nekik, ha így is lesz.

Ha másképp nem megy, akkor a kevesebb eladott terméket, drágábban adják, hogy meglegyen a + 15 % ék, pont mint most nálunk az élelmiszer boltokban.

Csak Mi vagyunk a hülyék, hogy nem ezt csináljuk.

Mi is kitalálhatnánk, hogy minden évben 10 %-al növeljük a bevételünket, vagy úgy hogy folyamatosan növeljük a learatott termény mennyiséget, vagy úgy, hogy emeljük az árat.smile thumbup

Tehát minden évben nekünk is többet kell termelnünk.smile thumbup
Pl. a bázis év 2010 (100%) és akkor 80 q/ha kukoricát termeltünk, akkor most 14 év múlva, kamatos kamat számítással, pedig 2024 ben 404 q/Ha kukoricának kell lennie földön , vagy ennyinek az árának a zsebünkben és akkor Mi is boldogok leszünk, mint a globalista rablóbanda.smile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile cowboy

#3380 Gumóka
2024-09-26 09:18:00

Válasz Ohaza63 #3372. hozzászólásáraIgen, de ezért írtam, hogy a munkakörömhöz képest kereshetnék jobban is, DE! vannak az egyéb körülmények, amik ellensúlyozzák ezt.
Én nem csak azt nézem, hogy miért ennyi az utalás, hanem azt is, mi az, ami még mellette van.

Kereshetném ennek a dupláját is, aztán örülnék, hogy jaj, mennyi pénzem van, de akkor azt vagy külföldön, vagy itthon többhetelős rendszerben.
Én meg jobb szeretek már itthon lenni és a saját ágyamban aludni, voltam eleget távol itthonról, már nem hiányzik.

Vagy mondjuk dolgozom egy olyan helyen, amit nem szeretek, nem jön be, sok fizetésért, de minden más rossz nekem, annak sincs értelme, mert ott ég ki az ember. Persze kell a pénz, mert abból élünk, csak nem mindegy, milyen áron kapjuk meg a fizetésünket.

#3379 Ohaza63
2024-09-26 09:15:16

Válasz Agroporta #3376. hozzászólásáraÜdv!

Nincs veszteség , csak kisebb nyereség, nem 500 %-os, hanem csak 50 %-os.
Max 1 % al kisebb osztalékot kapnak majd a részvényesek, nem 25 % csak 24 %-ot.
Észre sem veszik.

De ehhez nem kell külföldre menni, itt is van ilyen.
Az egyik ismerősöm a 42 milliós új Mercit lealkudta 24 millióra. Azért az nem semmi.

Megjegyzem, amikor 1990 es években a magyar Suzuki elkezdte gyártani az autókat az egyik cégvezető barátom elég bennfentes kapcsolatokkal rendelkezett a Suzukin belül.

Kiderült, hogy a Swift a gyárnak 125.000 Ft jába került és a szalonokban 960.000 Ft-ér kínálták.

Hányszoros haszonkulcs ez???

Ez még pofátlanabb, mint a kereskedelemben az élelmiszer, ami 95-115 % -os felárral dolgozik.

Pont mint a kínai, aki a 120 Ft-os ujjas pólót 1.400 Ft ért adja és akciózik 50-70 %-ot, még akkor is busás haszna van rajta.

Nincs profilkép
#3378 Jana11
2024-09-26 09:06:02

Válasz Agroporta #3376. hozzászólásáraPl.Magyarországon az áruházakban /Spar, Tesco/ megvásárolható magyar élelmiszerek 100-150 %-os haszonkulccsal vannak...Korábban gyümölcsbeszállítóként saját terméken is elszörnyűlködve láttam a boltban,
illetve most konkrétan tudom, hogy a boltnak 350 Ft-on átadott,csomagolt 1 kg-os kenyér kirakva 920 Ft.
Régebben 20-30 %-os árréssel is vígan megéltek a boltok.Tudom, mert dolgoztam olyan helyen is.

#3377 Ohaza63
2024-09-26 09:03:49

Válasz trikolor5 #3374. hozzászólásáraÜdv!

Megjegyzem a feleségeikkel, meg az élettársaikkal mentek bulizni, kocsmázni.
Ott már nem nagyon kellett jövendőbelit keresgélni, mert már meg volt!!!!

#3376 Agroporta
2024-09-26 08:42:14

Válasz Gandhy #3375. hozzászólásáraerre csak egy lehet a válasz, ha ily olcsón elvihető, akkor vajon ki viseli a veszteséget, vagy mekkora haszonkulcs lehet bennük? az áruházakban fel-fel villan, hogy most akciós ez, akciós az, mert kifut a felhasználhatósági időből, és egy kisebb veszteség 0 kulcsos haszonnal is jobb megszabadulni a portékától, mert már a raktárban van a friss árú.

#3375 Gandhy
2024-09-26 08:34:12

Válasz Agroporta #3370. hozzászólásáraNincs vásárlóerő, erre egy napi példa.

Olaszország, az Audi kereskedésben (is) garmadával állnak az új, eladatlan autók. Könyörögnek, hogy vidd el bármennyiért. Példa: Audi A6 - 3.0 TDI Quattro kombi, fehérbőr - full. 92 ezer eurós listaár, elhozva 54 ezerrel. Hangsúlyozom új, 0 km, első tulaj, első forgalombehelyezés, garancia.

Nincs profilkép
#3374 trikolor5
2024-09-26 08:26:16

Válasz Ohaza63 #3373. hozzászólásáraAzért a fiataĺoktól ne sajnáljuk már a szórakozást is. Ilyen összejöveteleken ismerik meg a jövendőbelit, ha család mellett is szórakozni jár az más. Fiatal aki otthon ül az nyomi, szájszüzen hal meg, jarjanak szórakozni, sportolni edzőterembe ez így a normális.

#3373 Ohaza63
2024-09-26 07:47:30

Válasz Praetor #3368. hozzászólásáraÜdv Praetor!

Tök igazad van ezzel, hogy a szegényebb réteg sokkal jobban szórja pénzt.

Nekem is az alkalmazottaim, minden hétvégén dáridóztak a haverjaikkal, míg Én hétvégén kipihentem a heti stressz fáradalmait cégvezetőként.

Míg panelban laktam, láttam mit csináltak a szomszédaim, este kocsma, hétvégén pedig folyamatosan kocsma, míg én VGMK tam, meg kábel TV hálózatot szereltem, helyette.

Most is látom, hogy a nem messze lévő gyúróterembe kik járnak és csak autóval, havi 50.000 Ft os bérlet fejében.

Persze mikor a vetőmag búzát kellett volna leengedni a kocsiról 50 kg zsákba, nem volt közülük jelentkező, mikor kerestem őket, azért mert itt nincs tükör.
Pedig azt is megígértem nekik, hogy mellettük megyek a nejem 80x140 cm-es tükrével, hogy lássa magát zsákolás közben, de így sem jöttek, még 3.000 Ft os órabérért sem és ez 2015 ben volt.

#3372 Ohaza63
2024-09-26 07:34:33

Válasz Gumóka #3364. hozzászólásáraÜdv!

Egyébként tudod, hogy Te a fehér holló kategóriába tartozol???

Ilyet alkalmazott nem szokott mondani, hogy elégedett.

Aki 400.000 Ft keres, azon morog, hogy miért nem 800.000 a fizetése, aki meg 800.000 az meg hogy miért nem 1 milla.

Persze dolgozni nem akar érte többet, csak járjon több.

Tudod Én a másik oldalról jövök a munkáltatóiról, volt jó néhány alkalmazottam a 25 év alatt, de csak 1-2 értette meg , hogy miként működik egy vállalkozás, hogy ez nem az amcsi jegybank a FED, ahol számolatlanul nyomtajuk az értéktelen pénzt.

Én ezt csak egy példának hoztam fel, mert lentebb valaki írta, hogy a gépkezelő 28-32.000 Ft/nap keres.

Na itt a gépkezelő 22 munkanappal , még 15.000 Ft sem.

Persze nekem is vannak ismerőseim, akik 1 millió nettó felett keresnek, mert vezető mérnök , vagy igazgató, de egy kezemen megtudom őket számolni.

Ez a pár ember nem nyomja felfelé a statisztikát, legalábbis felénk nem.

Egyébként mindenki követelőzik, hogy még, még, de a cégek 90 % -a vegetál, vagy zuhanórepülésben van, ott bizony csak fedezetlen váltókat lehet kiállítani.

A volt üzleti partnereimmel tartom a kapcsolatot, olyan száz db körüli magyar tulajdonú cégről van szó, szóval mindenki döglődik, süllyed, míg az alkalmazottak, meg hőbörögnek és nem értik meg, hogy miért nincs 50 %-os béremelés, meg 13 havi fizu, meg plusz cafetéria, mert a kormány azt ígérte, meg olyan képet fest a gazdaságról.

#3370 Agroporta
2024-09-26 06:42:31

Válasz Pont #3361. hozzászólásáraez mind nagyon szépen hangzik, de ki fogja nekem kitermelni ezt a pénzt, ennek a járulékait, mert vásárlóerő az nincs egy fél falat sem, nagyon komoly cégek idén csak a töredékét teljesitették a tavalyi bevételeknek. ez csak újabb árdráguláshoz vezet majd, ami miatt még kisebb lesz a forgalom

Nincs profilkép
#3369 trikolor5
2024-09-26 06:26:20

Válasz Praetor #3368. hozzászólásáraÉn szimplán sajnálom a kollégáim. Nekik nincs meló mellett 40hektárjuk. Én így jól élek, de ők egy fizuból csak tengődnek a tróger kormány miatt ahogy írod.

Nincs profilkép
#3368 Praetor
2024-09-26 00:51:12

Válasz trikolor5 #3352. hozzászólásáraDubajhoz képest a világ 99.9%-ában nyomorognak.

Van is egy olyan mondás, hogy mindenki a maga szintjén nyomorog. De azért be kell látni, hogy valódi megélhetési probléma annál a ~733 millió embernél van a világon, akik éheznek. Ez kb minden tizedik ember a földön, viszont Magyarországon kevesen élnek közülük. Link

Felmérések szerint az alsóbb rétegek többet költenek szórakozásra, élvezeti cikkekre, mint az egzisztenciában fölöttük lévő régtegek. Például bowling pályát nem a Rózsadombon érdemes építeni, hanem valamelyik lakótelep közelében. smile wink

De tényleg így kell csinálni, ha gondjaid vannak az életben, akkor hibáztatni kell valakit vagy valamit. Mondjuk a tróger kormányt. Attól jobb lesz neked... smile wink

Nincs profilkép
#3367 mihaszna
2024-09-26 00:01:31

Válasz Pont #3361. hozzászólásáraLehet 100.000.000 (százmillió) is. Én akkor se szavazok rá.

Nincs profilkép
#3366 mihaszna
2024-09-25 23:55:39

Válasz mtz1221 #3327. hozzászólásáraFizetés és fizetés között is van különbség.
Írok egy példát.
Be kopogott hozzám az őrhelyre egy csávó térköveztek egy parkolót. Kérdezte mennyi nálunk a fizu. Mondtam neki hogy 350.000 az alap. Abból le jön az adó viszont mennek rá pótlékok. Olyan 300-350 ezer amit ki kapunk (ez 2021-ben volt).
Mondja a csávó "az nagyon kevés, Neki 600.000 a nettója"
Csak Én akkor se cserélnék vele. Mert a bokorba jártak szarni, hugyozni (Miskolc belvárosába) mert a vállalkozó még mobil wc-t se biztosított Nekik. Az őrhelyel szembe van egy bozótos rész, oda jártak. Nekem meg az őrhelyen mikró, hűtő, zuhanyzó, csempézett wc, minden ami kell. Ő térdepelt a térkővön a 40 fokba és pakolta a térkő téglákat, Én meg ültem az őrhelyen a hűvösbe és óránként írtam egy könyvbe három sort.

Nincs profilkép
#3365 termelo
2024-09-25 23:44:49

Válasz Ohaza63 #3362. hozzászólásáraLátod amit mondtam milyen fontos a tanulás! Többet biztos nem sztrájkol!
Legalább Tanult belőle smile lol

#3364 Gumóka
2024-09-25 22:44:34

Válasz Ohaza63 #3359. hozzászólásáraMondjuk én nem operátor, meg gépbeállító vagyok, ez nem betanított munka .

Nekem az éves céges oktatáson felül 5 évente van ADR,GKI vizsgám, a jogsim megint csak 5 éves, nehézgépkezelői, matrózvizsga, vegyszerkezelői, meg még 2-3 képzés ami kell.
"Guruló rakétával" járok, ha mondjuk azt nézem, mi a munkaköröm, meg mi szükséges hozzá, elég alsó átlag a fizetés.
Viszont van, ami ellensúlyozza.

Összeségében elégedett vagyok.

#3363 Gumóka
2024-09-25 22:38:17

Válasz mtz1221 #3360. hozzászólásáraNagyon ebbe se piszkálok bele, ez a "biztonsági alap".
Meg, bár nem tanyavidék ez itt mifelénk, ami van, az meg nem eladó, vagy épp most vitték el előlem a nagypénzűek.
Azért gyűjtök, hátha összejönne valami, mert itthon lassan nem férek, meg kupi vansmile sweatdrop

Amit költök, azt a "mellékes" adja.

Jó, mondjuk most autót vettem, meg a traktor felújítás ment innen.

Nem nyújtok tovább a takaró végénél. Amire kell, arra van.

Ha azt nézem, ebből a fizuból is kényelmesen el lehet élni, csak ne legyen az ember lusta 10 tyúkot tartani, meg néha megkapálni a kertet.
Húsból csak birkát meg marhát kell nekem is venni, de szerintem jövőre már azt se. Zöldség, gyümölcs van.
1 család kis munkával szerintem az ételének felét elő tudja állítani, aztán máris több marad a számlán.

#3362 Ohaza63
2024-09-25 22:35:57

Válasz Pont #3361. hozzászólásáraÜdv!

Ő is a KISZ-ből jön , mint Fletó és ott megtanulták, hogy "az igazság kosarát nem bontjuk ki teljesen", mert akkor rájönnek, hogy körítünk.
Mint a filmben a Kelly hőseiben " Ez aztán nagyon pozitív kisugárzás"

Az nem mondta, hogy addigra 2500 Ft lesz az euró és 4-5 cég lesz az országban, cégenként 1 millió dolgozóval, a Lölőjé, mert a többi becsődöl.
Ezt hozza az ár/bér spirál, már semmi nem elég.
Megint más szerszámával kell a csalánosban játszani????

Egyébként meg is tanulhatnánk legelni és akkor füvet sem kell nyírni.

Bobby Sands az IRA terrorista is 54 napig bírta az éhségsztrájkot, utána meghalt, így az a 4 év, azaz 1460 nap kicsit hosszú idő.

Nincs profilkép
#3361 Pont
2024-09-25 22:00:20

Válasz Ohaza63 #3359. hozzászólásáraDe ov megmondta, hogy 4 év múlva 1 000 000 Ft lesz a minimálbér, addig meg csak kihúzzuk valahogy.......

#3360 mtz1221
2024-09-25 21:45:17

Válasz Gumóka #3357. hozzászólásáraNa erról van szó. Ángyi is keres 5-7 kör
ül hogy mennyit van kedve bejárni szombaton is. 1.2-1.4 millából nem halnátok éhen.smile thumbup

#3359 Ohaza63
2024-09-25 21:28:18

Válasz Gumóka #3357. hozzászólásáraÜdv!
Ez a hozzászólásom sem lesz a legszimpatikusabb az optimistáknak!!!!????
De felénk ez van, Én ezt látom, hallom!!! Lehet szar helyen élek.

A városomban a 2-3 nagy multi cég 280-330.000 Ft között fizet operátoroknak (gépkezelő), gépbeállító egy 50.000 Ft több, de 3 műszak, vagy 2 műszak, de 12 óra.

Azért ennyi, mert a pótlékok megnyomják a bért (éjszakai, hétvégi)

De sajnos miután a másik topicban felrakott cikk miatt is lassul a gyár, már elküldtek 1.000 embert, és most is raktárra dolgoznak, vagy állnak, mert nincs alapanyag.

Leállt a német autóipar, a hagyományos autóknál 30 %-os az e-autóknál 70 %-os a visszaesés.

A másik gyárban, meg hegyekben áll az üveg, mert nem viszik, viszont ha leállítja az amcsi a hutát, többet nem indítja be, minta float üveggyárnál történt tavaly, ott 360 embert tettek lapátra.

Erről beszélek régen, de mindenki ufónak tart, bedöglik Németország és mint Mi a gyarmat összeomlunk.
Ezek a gyárak, már a márciusban befizetett IPA előleget is visszakérték, így a város is katasztrófális helyzetbe került, mert ez több száz millió Ft.

Ma már az Orbán is elismerte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, hogy baj van:
"Az Európai Unió versenyképessége olyan ütemben romlik, amit a magyar gazdaság nem bír ki."
Kimondhatjuk, hogy az USA elérte célját, lenyomta az EU-t.

Orbán már elmúlt 60 éves, de még mindig hisz a mesékben, most is 3-6 %-os GDP növekedésről vizionál, nem azon jár az esze, hogy csökkentse a kiadásokat és vérszívókat lapátra tegye, nem Ő csak a növekedést erőlteti, a rosszra nem is gondol.
Nincs nadrágszíj meghúzás, megszorítás.
Mint Hitler a bunkerban 1945 áprilisában, mikor az oroszok 500 méterre voltak tőle, még akkor is nem létező hadosztályokat küldözgetett jobbra - balra.

Ezért írtam tegnap az egyik kollégának, hogy élvezze ki a jót, még lehet.

A nejem is most már észre veszi, hogy valami nem úgy megy ahogy kellene, mert sehol nincs vásárló, pedig a városom a megye legiparosodottabb városa és viszonylagos jólét van.

Már a durkálóba sincs senki és a kínai ruhabolt is kong az ürességtől, ma délután 4 kor ő volt az első vásárló.
A piacon több a kofa, mint a vevő, butikokba a kutya nem megy be. Zárnak be a kocsmák, az éttermekben a menü megy, még autóznak az emberek, erről még nem mondtak le egyenlőre.

Ha libamájat akarok enni az étteremben 3 nappal hamarabb kell telefonálnom , hogy legyen!!!!

Eddig elpoénkodtam vele, hogy biztosan mindenki wellnesezik, meg nyaral, de most már iskola szezon van és csak hazajöttek a nyaralásból.

#3358 Ohaza63
2024-09-25 20:50:08

Válasz Egy erdész fortyogó epéje #3337. hozzászólásáraÜdv epés Barátom!

Romániával már elkéstél, a mostani bezzegrománia, már nem az Románia, ami fél éve volt.

Legalábbis a komám szerint, aki kéthetente járt ki nagy bevásárlásra, meg tankolni.

Az mondja, hogy a üzemanyag már szinte annyi mint nálunk és a kaja is nagyon közel van a mi árainkhoz, de meg kell próbálni.
Ők már csak vásárokba járnak, mert azok szerinte nagyon jók és lehet mindenben alkudozni.

#3357 Gumóka
2024-09-25 20:11:26

Válasz mtz1221 #3355. hozzászólásáraAhamm...
Majd Ángyi meghálálja.smile loveye

Nálam azért összetettebb a fizu.
Eleve én munkaidőkeretes vagyok, nincs hétvége, ünnep, 12-24-12-48. Tehát 1 nappal, 1 éjszaka, 2 szabad. 6-tól 6-ig.

Így, munkaidőkeret alapján van 3 havi "C" óra elszámolás is, ez annyit jelent, ha egy átlag hónap heti 5nap 8 órával mondjuk havi 176 óra, mi ennél dolgozunk többet, meg kevesebbet is. A több a "C" óra, az 150%. Ez negyedéves elszámolásba mindig plusszos. Van havi termelési bónuszunk, ez változó, adható, havi célkitűzés alapján határozzák meg.
Éjszakás pótlék +40%. Ünnepnap duplapénz.
Van 13. havi, ez nagyjából a bejelentett bruttó bér, de ehhez tartozik egy éves teljesítményértékelés, ami %-os, így a % határozza meg a 13.-at.
Cafeteria 500E bruttó évente.

Nincs susmus, itt korrektül minden papíron megy.

Én évente átlagolni szoktam a 12 hónapot, mivel változó, ebben a cafeteriát leszámítva minden forintutalás benne van.

Annyi, amennyi, de így 12 havi átlagban közel van a 7-essel kezdődő számsorhoz.
A bejelentett kb ugyanannyi.

Dolgozni meg mindenhol kell, hülyeség van itt is, de mindenhol máshol is.

Én úgy vagyok vele, amit aláírtam, tartom is, megcsinálom amit kell, aztán elvagyok. Nem cseszegetnek, tudok a górémmal is együtt dolgozni, de ez hozzáállás kérdése.

Ha €-ban számolod, persze nem sok, de nekem 5 perc kiérni a munkahelyemre motorral, meg van mellette szabadidőm. Szabadságot is kötelező kivenni.

Aludtam én eleget távol itthonról, nem vágyom már rá.

#3356 mtz1221
2024-09-25 19:43:23

Válasz rtamas1976 #3344. hozzászólásáraCsak arra voltam kíváncsi akinek ér a bőre valamit, írja már le hogy nem 300000at keres, hanem 500000+ körül.smile smile

#3355 mtz1221
2024-09-25 19:40:33

Válasz Gumóka #3348. hozzászólásáraMádikat itt nem ismerek. Te fajtádat legalább is.smile thumbup

#3354 Ohaza63
2024-09-25 19:24:18

Válasz termelo #3343. hozzászólásáraÜdv Emberek!

Ez nagyon jó, csak úgy pörög a topic.

Én már párszor leírtam, mit kellene és lehetne törvényesen csinálni, csak azért nem csinálják, mert ők buknának a legtöbbet.

Pedig pofon egyszerű a megoldás.

Végre látom , hogy nem csak Én látom úgy a világot, pedig azt hittem, hogy bekattantam, legalábbis efelől győzködött 1-2 emberke.

Valóban Kedves Epés barátom a 1990-2005-2010 között működtek a vállalkozások, majd Orbánék minden központosítottak és kijelöltek egy havert a munkára.

Ezzel megölték a vidéket, mert ezek az életművészek azt sem kérdezték meg tőlünk vidékiektől, hogy akarunk e aprópénzért a lóti-futijaik lenni. Amit Én 3000 Ft+ÁFA ért csináltam, ők 70.000 Ft+ÁFA-ért, azért a 23 szer nagyobb pénzből már futja a zsebbe is.

Minden állami szerv beszerzése, karbantartása, javítása központosított lett.
A vidéktől minden pénzt és jogot elvontak.
Nagyon sok cég, vállalkozás dolgozott így nekik, villanyszerelők, gázszerelők, informatikusok, takarító cégek , őrző védő cégek, stb.., na ezeket mind lapátra tették és Pestről rohangál le mindenki 20-30-50.000 Ft-os órabérért. Az őrzést, takarítást a Sanya cégei csinálják szinte mindenhol.

Míg régen a tűzoltó beült a WC-re és elfogyott a papír, akkor kikiabált és a szolgálati autó elment az első boltba és kihúzta őt a szarból.

Most hiába kiabál, mert a parancsnoknak kell kérvényt írnia a Pesti Katasztrófavédelemhez, azok meghívnak 3 céget, elbírálják az ajánlatot, megrendelik az árút, leszállítják a központi raktárba Pestre, amiért felmegy a helyi ügyintéző kocsi, majd hazahozza a WC papírt és oda adja a kollégának a WC papírt, akinek már régen rászáradt a fenekére a kaka.

Na 2010 óta így működnek a dolgok a BM nél, a egészségügynél és minden állami apparátusnál. Persze érthető, mert a helyi CBA pénztáros nem jattolt a beszerzőnek, de amikor ilyen központosítás van és röpködnek a 100 milliók, akkor folyik a jatt össze-vissza.

Mi meg mint a katonatiszt csak fizetünk, hogy az a pár bennfentes ember kurva jól éljen Pesten.

Ebből fejlődik Budapest, innen vannak a csodapaloták, meg a Ferrarik, Lamborginik, ők már el is hagyták az EU-s átlagszínvonalat, Mi vidék, megy Etiópia felé megyünk.

Nem is zavarna ez, ha nem láttam volna, hogy piszkáltak ki vidéki cégeket ebből az üzleti körből, köztük engem is.smile cursing

"A tudatlanság áldás" a közmondás szerint - nagyon igaz.

#3353 máris szomszéd
2024-09-25 18:54:23

Válasz termelo #3343. hozzászólására"Ha egy német panaszkodik hogy gázvan a migránsok miatt"

Felénk jönnek a kis pénzű nyugdíjasok németből. A kevés lóvé miatt nem tudnak nyugisabb,migri mentes-emiatt drágább helyre elköltözni.
Itt vesznek egy olcsóbb lakást aztán eléldegélnek.

Nincs profilkép
#3352 trikolor5
2024-09-25 18:51:47

Válasz Praetor #3346. hozzászólásáraJó oké éljünk kenyéren meg vízen minden más luxus. Nálad a pont. 21 században van aki ilyet mond európában, nem afrikában! Csoda, hogy egy ilyen kormányunk van?

Nincs profilkép
#3351 SzikiSzokeveny
2024-09-25 18:37:39

Válasz Egy erdész fortyogó epéje #3350. hozzászólásáraA világ legdrágább vasútját építeni Kínának kínai hitelböl. Paks kettőt mikor sokszor Paks egynek sincs víz.

Válasz termelo #3343. hozzászólásáraVagy nem kéne 800 milliárdért irodakomplexumot venni a vejkótól, miközben folyamatosan piaci hiteleket vesz fel a kormány Kínától, meg ki tudja kitől, miközben minden létező fontos, fejlesztést töröltek az elmúlt időszakban. smile sweatdrop

#3349 Gumóka
2024-09-25 18:25:13

Válasz rtamas1976 #3344. hozzászólásáraGondolom, nem fillérre pontosan kérte, csak viszonyításképp, nem kell konkrétan, de le tudod írni úgy, hogy akkor se fogják tudni, mennyi az annyi.smile wink

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Támogatott tartalom
A siker titka a kreativitás
A siker titka a kreativitás
Erre szavaztak a Superbrands díjasok.
Mit vár el minden pályázótól az új AKG felhívás?
Nagy súlyú sertés eladó!
Nagy súlyú sertés eladó!

600 Ft

Széna
Széna

9.000 Ft

Szalma
Szalma

7.000 Ft

Fűszerpaprika
Fűszerpaprika

6.000 Ft