Gázolaj árak 640 Ft Benzin árak 632 Ft EUR 401.77 Ft USD 383.88 Ft CHF 424.27 Ft GBP 482.16 Ft

Fórum

Mi lesz veled mezőgazdaság!

Létrehozta: nyugger777 , 2023-08-24 22:31:25

Kedvencekhez Segítség

4838 hozzászólás
Nincs profilkép
#1888 Praetor
2023-11-20 08:42:53

Válasz barna310 #1883. hozzászólására"Itt nincs tisztába senki mennyi a humuszképződés ideje! Évente a humusz hány százalékával van dolgunk!"
De van, hivatalos mérések vannak pl Gabe Brown farmján.

"Hogy igényes kultúrát nem lehet szántás nélkül termelni."
- Azt hiszem be is mutattad, hogy elég hiányosak az ismereteid ebben a szakmában, érdemes lenne tanulnod.

"Hogy a glifozát napjaink DDT-je, sőt felülmúlja! Hogy a glifozát tönkre teszi a humifikáció mikroflóráját! A glifozát pusztítja az ember, az állat bélflóráját!"
- Kérlek linkeld be a tudományos kutatási eredmények publikációját, ami ezt bizonyítja.

"Hogy gépesítés, és növénykultúra szempontjából a káros nagyüzemi gazdálkodáshoz érzékenyít. Mely gazdálkodás során a jövő generációs traktorokkal, a kicsi és silány termésminőséggel is beérik.Lásd ukrán termény minőség!"
- Ebben az országban a TSZ-esítés óta nagyüzemi gazdálkodásból származó élelmiszert zabál a nép. Nincs új a nap alatt.

" De észre se veszik akik ebben részesek. Sőt a klíma válságra hivatkozva, nagyüzemileg, rendszeresen felperzselik a biodiverzitást."
- Mivel az emberek nem akarnak földet művelni, kertészkedni, ezért csak a lakosság ~5% foglalkozik ezzel egy fejlett társadalomban. Ennek kapacitása szükségszerűen nagyüzemi. Hogy máshogy lehetne megoldani?!? Először tereld ki a városokból a népet a falvakra és tanyákra, utána ríjjál...

Nincs profilkép
#1887 Katkogyorgy75
2023-11-20 08:24:50

Válasz Radocz #1868. hozzászólásáraValóban Ukrajna egyes részein a no-till technológia a megszokott.

#1886 endypapa_20120
2023-11-20 07:25:04

Válasz hashtag #1885. hozzászólásáraNyugi! Van aki busásan keres ezen!

Nincs profilkép
#1885 hashtag
2023-11-20 06:56:11

Igaz, hogy sokan mennek ki, és sok van akinkek nem sikerül. De sajnos ezek többnyire az átverhető emberek, akik eleve egy gyenge oktatási rendszerből kerültek ki, és otthonról sem sikerült túl sok eszet megkapni. A mostani folyamatokat látva, ilyenből azért van bőven. Ja, és sokat eleve a már kinn lévő honfitársa b*sz át. Na mindegy. Aki biztos helyre megy, és valódi munkavégzésre alkalmas, az azért nem szokott “hazakullogni” én ezt látom. Pedig nem lenne rossz, ha lennének itt is magyar fiatalok, nem csak az itthonmaradókból kéne kiütni a költségvetéshez szüksèges forintokat. Tök jó ez, hogy akkor pótjàk őket behozott vendégmunkásokkal, de akkor nekünk ebből mi marad? A német vagy kínai gyàr hazviszi a gyárból a hasznot, az ott dolgozó ázsiai hazaküldi a fizetését, akkor nekünk mi a franc marad az egészből?

Nincs profilkép
#1884 Ares 826
2023-11-20 05:16:05

Válasz Radocz #1879. hozzászólásáraSzerintem már a gyereked sem fog gazdálkodni nem hogy az unokád! a legjobb ajánlatott tevőnek el fogják adni azt a földet amit össze okoskodtál meg a szüleid az évek során! Asztán majd mindent kapálni fogsz kézzel, meg lovasekével fogod ekézni mint anno a szülők???? Én mentem nem keveset gyerek koromban a lovas ekekapa után, ketten ekéztük a krumplit meg a káposztákat s minden más növényt a lovakkal!

#1883 barna310
2023-11-20 05:16:00

Válasz Praetor #1882. hozzászólásáraAgitpropot nem én nyomok, hanem az, aki propagandával érvel, ami egy névhez, szektához kötődik. Aminek vezetője falán még mindig ott lóg vöröscsillag , csak közben átnyergelt a zöld kommunizmushoz. Akinek semmi szakmai képzettsége(bukott ökogazda, még majdnem politikus is, de a nagy liberális lmp-nek sem kellett), borsos belépőért minden magát megvezettetni vágyó hallgathatja a csúsztatásokkal teli, szakmainak látszó prédikációt.És megmentik a Földön a földet. Sőt a természetet meghazudtolva gyártják a talajtsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol Itt nincs tisztába senki mennyi a humuszképződés ideje! Évente a humusz hány százalékával van dolgunk! Hogy a takarónövény is vizet fogyaszt! Hogy 1kg szárazanyag előállításához hány száz liter víz szükséges! Hogy igényes kultúrát nem lehet szántás nélkül termelni. Hogy érzékenyítés az egészségre káros GMO növnyek felé. Hogy a glifozát napjaink DDT-je, sőt felülmúlja! Hogy a glifozát tönkre teszi a humifikáció mikroflóráját! A glifozát pusztítja az ember, az állat bélflóráját! Ezért népszerűek az allergiák különféle érzékenységek(glutén, laktóz)!..........stb. Hogy gépesítés, és növénykultúra szempontjából a káros nagyüzemi gazdálkodáshoz érzékenyít. Mely gazdálkodás során a jövő generációs traktorokkal, a kicsi és silány termésminőséggel is beérik.Lásd ukrán termény minőség! De hát úgyse divat ma embereknek természetes, egészséges élelmiszert fogyasztani, de legfőképp kínálni. Szép jövő!!! De észre se veszik akik ebben részesek. Sőt a klíma válságra hivatkozva, nagyüzemileg, rendszeresen felperzselik a biodiverzitást. A nagyüzemi monokultúrával egyoldalú tápanyag igény által, szintén egyoldalúvá, szegénnyé teszik a még megmaradt talaj mikroflórát, és a talaj ásványianyag tartamát..................stb.stb. stb.

Nincs profilkép
#1882 Praetor
2023-11-19 22:53:17

Válasz barna310 #1875. hozzászólásáraSzóval nem érdekel. Nem baj, csak akkor nem érvelsz, hanem agitpropot nyomsz. Nagyon meggyőző... smile sleep

#1881 Gandhy
2023-11-19 22:02:31

Válasz Rabó001 #1856. hozzászólásáraNem lép le mind, viszont aki lelép, az hiányozni fog, helyette kapunk dzsunkán születetteket

Nincs profilkép
#1880 rongyos
2023-11-19 21:06:41

Válasz Ares 826 #1870. hozzászólására43 hektár de tőled messze van, kelet Somogyban. De egyelőre 8-10 ha eladó...a többivel meglátom mi lesz. Az erdősítést meg a jöv. pótló és egyéb támogatások miatt gondoltam.

#1879 Radocz
2023-11-19 21:03:51

Válasz Pont #1877. hozzászólásáraÉdesapam vegyszer nélkül gazdálkodott.
Az unokám szintén vegyszer nélkül fog. Vagy nem?

smile cowboy

#1878 Radocz
2023-11-19 21:01:03

Válasz barna310 #1875. hozzászólásáraA talajt nem Ők, hanem Pusztaszabolcs és a Francia gyártotta.
Sokan nem hisznek benne. Többek közt Kátai professzor úr sem.
smile cowboy

Nincs profilkép
#1877 Pont
2023-11-19 20:57:01

Válasz Radocz #1873. hozzászólásáraHeti hír, hogy az EU további 10 évre engedélyezte a glifót, mert 5 év alatt a több száz tanulmányból egy sem bizonyította, az ellenzőinek állításait. Tehát youtube videók vannak mint a chemtrail-ról, de valóságalapja nincs, ha előírásszerűen használják. Persze ha valaki mindennap megiszik belőle egy korsóval az nem egészséges.

Nincs profilkép
#1876 Ares 826
2023-11-19 20:41:41

Válasz barna310 #1872. hozzászólásáraEmberi fogyasztásra kerülő növényekre ne is lehessen szórni oké, de tarlókezelésre, vasúti töltések közutak gyommentesítésére IGEN IS LEHESSEN szórni! Nincs miről beszélni!

#1875 barna310
2023-11-19 20:29:17

Válasz Praetor #1874. hozzászólásáraKöszönöm! Nem igen vagyok kíváncsi a volt ökogazda informatikusra. Pláne feszélyez az a szektás stílus. Akik néhány év alatt 125 cm talajt gyártottak.smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

#1873 Radocz
2023-11-19 20:10:08

Válasz barna310 #1872. hozzászólásáraAddig, amíg nem lesz más helyette itthon szerintem nem fogják betiltani.

smile cowboy

#1872 barna310
2023-11-19 19:36:49

Válasz barna310 #1871. hozzászólásárahttps://greenfo.hu/hir/argentina-a-glifozat-halalos-oleleseben

#1871 barna310
2023-11-19 19:34:49

Válasz Radocz #1868. hozzászólásárahttps://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.agrarszektor.hu%2Fnoveny%2Fa-gm-novenyek-es-glifozat-a-legjobb-recept-hogy-kipusztuljon-a-videk.14949.html%3Ffbclid%3DIwAR2tN_vlCdZd3CV_p3qudbpUxWCcNk4PGqfz_7j46DCUSX3KVHg-tyuMLU4&h=AT23DNg1-kjVvbSR4LW3rX59xTrWfkWWfiuV6Hsa-9m_qbPFa_ZHIR1LWqbp1_mstp-UTvZSL6ExrVs3Onc47xLC3XpqCIl0ehDsT82V9tA7kQ1s5otSdPsOE65Dqj0RAr5W&__tn__=%2CmH-R&c[0]=AT2rE66VCpVHc3gzHfx9gZ2fDJFlH7OHiuwPX9nG5XPZ0Pxd6Y-JfvkhLFO0QMYHnljRYSicwBGMUz-48I0k-swAlx8FFSioCMH0DOcHQtvreb5vgB-xmrt5PDnGLQbaZKMHMzRQE7NW3UsM_gMLgtzDahjdKfZeRoT9MVG98248tp5aZMfo

Nincs profilkép
#1870 Ares 826
2023-11-19 19:22:19

Válasz rongyos #1864. hozzászólásáraAzt meg mire kivágnád megelőznek benne s ba....tod az egészet! Mennyi földed van eladó meg merre???

Nincs profilkép
#1869 Ares 826
2023-11-19 19:19:15

Válasz Radocz #1868. hozzászólásáraCsak ott 40-60 ak földek vannak meg nincs semmilyen IDIÓTA EU KÖVETELMÉNY! Azt szórsz amit akarsz meg annyit amennyit akarsz trágyát vegyszert stb.............!

#1868 Radocz
2023-11-19 18:50:16

Válasz barna310 #1863. hozzászólásáraMiből gondolod, hogy a forgatás nélküli bohóckodas?

Ukrajna a most művelésbe vont területeit No-till technológia szerint műveli.

A föld tulajdonos szerintem is változni fog.

smile cowboy

#1867 Radocz
2023-11-19 18:42:52

Válasz rongyos #1864. hozzászólásáraAnyai ágon a felmenők örültek hogy ingyen le adhatták a földet az államnak.
Most még jó áron el tudod adni.
Később talán kevesebb lesz a vevő és sokkal több az eladó.
Hogy mibe érdemes fektetni?

Azon még gondolkodnom kell.
smile cowboy

Nincs profilkép
#1866 Praetor
2023-11-19 18:15:26

Válasz Ohaza63 #1865. hozzászólásáraA komplett elit hipokrata, úgyhogy igen...

#1865 Ohaza63
2023-11-19 17:58:15

Válasz barna310 #1863. hozzászólásáraAbban biztos vagyok, hogy akik ezt kitalálták a világnak (műkaját) azok továbbra is természetes (szarvasmarha) sztéket fognak enni félig átsütve, de disznót azt nem, mert az nem kóser.smile thumbdownsmile cursing

Nincs profilkép
#1864 rongyos
2023-11-19 17:31:31

Válasz barna310 #1863. hozzászólásáraVigyék a bánatba, én eladnám a gazdaságomat nagyon szívesen...de elherdálni nem fogom..akkor inkább betelepítek mindent fával.

#1863 barna310
2023-11-19 17:25:10

Válasz rongyos #1851. hozzászólására Ht nem is a te gazdaságodra érzékenyítenek a drónokra, robotizált gépekre. Most történik az újabb kommunizmus! Csak most nem elveszik, hanem kényszeríteni fognak, hogy elad. A hagyományos mezőgazdaságnak vége. Érzékenyítenek a mű élelmiszerre. Nem semmiért jön a forgatás nélküli bohóckodás. A világ valamennyi kormánya elkötelezte magát az Agenda 2030 mellett, amely a Világgazdasági Fórum Nagy Újraindításából következik. Lázár János mondatai!
"Tisztában kell lennünk azzal is, hogy a régi világ már nem tér vissza. Más lesz az energiahelyzet, más lesz az európai gazdaság és benne a mezőgazdaság működése. Hogy úgy mondjam, mások lesznek a nyaraink és mások lesznek a teleink is, mint azelőtt."
A hagyományos mezőgazdaság leváltása történik, egy művi élelemgyártásra( műhús/vastagbél rákot okoz/) . Ezzel megszűnik a az évezredek óta folytatott természeti erőforrásokkal való gazdálkodás. Ami maga volt a létfenntartás és a természeti javak megőrzése. Megkapunk egy leszűkült szolgáltató ágazatot, a szintetikus, mesterséges élelmiszer előállítására. Az állati termékek teljes bűnösnek kikiáltásával. De a hagyományos növénytermesztés sem ússza meg a klímahiszti vádjait. Céljuk a természet törvényeihez igazodó mezőgazdaság eltüntetése!!!!A természetes élelem elvonásával, az ember mint fogyasztó mint előállító, csak másodlagos szereplő!

#1862 Ohaza63
2023-11-19 17:22:45

Válasz Rabó001 #1858. hozzászólásáraKezdhetném úgy is, hogy bezzeg az én időmben.

Igen az Én időmben könnyebb volt, mert aki akarta, annak volt akár több munkája is.
Mindenkinek volt valamilyen mellékese, ki kőműves, ki asztalos, villanyszerelő mellett pótolta ki a munkahelyi fizetését.

A munkám mellett a saját 5 kat hold földön gazdálkodtunk még a Faterral, seprű cirkot, gyöngybabot, mákot termeltünk.

Húszévesen a főállásom mellett a maszekkal, az akkori átlagbér tízszeresét is megkerestem.
Huszonöt évesen a szintén a főállásom mellett, VGMK- ban crossbar telefonközpontokat szereltem az országban és kábel TV hálózatokat építettem több városban.
30 évesen már cégem volt alkalmazottakkal. Ja igen és 24 évesen apa.

Most mi van, Te is látod.
Igen más világ volt, mert a szüleink az életre neveltek.

Akkor a lányok nem 35-40 évesen akartak szülni, a fiúk meg nem azt mondták, mint a Komám fia, hogy 32 évesen Ő még túl fiatal a munkához, ezért inkább elvégez még egy egyetemet az apja pénzén nappalin.
Persze sokszor megkaptam a fiataloktól, hogy milyen könnyű nekem, de amikor elmeséltem, hogy honnan indultam, milyen albérletben laktunk, földes szoba, pottyantós wc vel, meg udvari norton kúttal, szalmazsákos ággyal, akkor csak lapítottak a gyerekek.

Ezért látom ilyen negatívan ezeket a dolgokat, persze vannak üdítő kivételek is , csak nagyon ritkák.
De az is lehet, hogy Én látom rosszul és az a jó, ami most van.

Nincs profilkép
#1861 Georgosz
2023-11-19 16:54:49

Válasz igazmondó juhász #1859. hozzászólásáraKimegy Hollandiába, mert ott jól fizetnek az építő iparban, két hét múlva küldeni kell neki pénzt, mert átbaxták, hazajönni sincs miből... Most kiment Belgiumba... Én meg 1500/óra bért fizettem idén bejelentés mellett a napszámosnak...

Egészségügy? Miért van várólista tüdőszűrésre? Mert nem veszik fel a telefont, ahol időpontot lehet kérni! Ez igaz minden időpont foglalásra! Nem kellene mindenből politikát csinálni, vagy aki politizálni akar, az méretesse meg magát egy választáson, aztán éljen abból! Amíg thagyjuk-tűrjük...

Nincs profilkép
#1860 Georgosz
2023-11-19 16:43:19

Válasz Rabó001 #1857. hozzászólásáraCsak 10-ből 11... Ez a keleti végen így van...

Nincs profilkép
#1859 igazmondó juhász
2023-11-19 16:31:14

Válasz Georgosz #1853. hozzászólásáraEz hülyeség. Hány szülészeti osztály zár be, hány helyen mondják azt, hogy hétvégén ne menjenek szülni? Lassan már az se tud Magyarországon szülni, aki itt lakik, nemhogy az, aki külföldön él. Minek mennének magyar kórházba? Egy jó kis fertőzésért? smile sweatdrop

Nincs profilkép
#1858 Rabó001
2023-11-19 16:25:48

Válasz Ohaza63 #1852. hozzászólásáraNem először fogalmazol meg ennyire durva és általánosító kritikát a fiatalokkal szemben, kár hogy nem úgy kezdted a mondókádat hogy "ezek a mai fiatalok, bezzeg az én időmben! "
Helyenként egészen durva tévedéssel, például hogy az itthoni tanárok közalkalmazottak, nos már ez sem igaz. Az valóban igaz hogy nevelni elsősorban a családoknak kellene.
És igen, sajna ma a pályakezdő is szinte azt a pénzt megkapja, mint a tapasztaltabb kolléga. Igen sok helyen a kevésbé képzettekre ugyanez igaz, emelik a garantált bérminimumot meg a minimálbért, és csúszik össze a bér. Egyik se jó munkaerőpiaci szempontból, mert degradálja és demotiválja a tapasztaltabb, képzettebb embereket.

Nincs profilkép
#1857 Rabó001
2023-11-19 16:19:37

Válasz Georgosz #1853. hozzászólásáraEz sem igaz. Nem jön mindenki haza egészségügyi ellátást igénybe venni sem.

Nincs profilkép
#1856 Rabó001
2023-11-19 16:18:42

Válasz Gandhy #1845. hozzászólásáraVan igazság abban amit írsz, a probléma létezik, de azért nem 100%-os, nem lép le mindenki az országból, még csak minden fiatal sem.

Nincs profilkép
#1855 az őrző
2023-11-19 16:15:13

Válasz Georgosz #1853. hozzászólásáraDe azért ezek a károgók még mindig itt vannak......

Nincs profilkép
#1854 az őrző
2023-11-19 16:12:58

Válasz Gandhy #1845. hozzászólásáraTovábbá vége Lengyelországnak, Romániának, a balti államoknak.... és így tovább.

Nincs profilkép
#1853 Georgosz
2023-11-19 16:10:31

Válasz igazmondó juhász #1850. hozzászólásáraAztán "HAZAJÖVÜNK" szülni, gyógykezeltetni magunkat ebbe az élhetetlen országba, mert kint minden überfaxa, amíg minden faxa...

#1852 Ohaza63
2023-11-19 15:36:50

Válasz Gandhy #1845. hozzászólásáraAmit írsz az nagyon szomorú, De nem a gyereket tehetnek erről, hogy ilyenek lettek.
Tegyük a szívünkre a kezüket és legyünk őszinték!!!

Mi szülők neveltünk fel egy életképtelen generációt.
A mostani gyerekek beleszülettek a jóba, mindent megkaptak minden féle teljesítmény nélkül.
Az egyik fele 30-40 évesen is otthon a szülei nyakán lóg cél nélkül, a másik fele meg kapkod minden fele.

Ezért nem szívesen alkalmazzák őket sehol, mert soha semmiért nem kellett megdolgozni és a munkahelyen pedig nincs demokrácia.
A Munkaadók Szövetségének vezetője egy interjúban elmesélte, miért nem szívesen alkalmaznak "Z" generációs gyerekeket.
Kiszámítatlanok, elkésnek, nem akarnak dolgozni, gyorsan és gyakran állást változtatnak, mi ez ha nem katasztrófa.

Azonnal mindent akarnak, ház, kocsi, motor, sok pénz- persze mindezt munka nélkül.
Úgy akarnak élni húsz évesen, mint más 50-60 évesen - ez nem megy.

Mindenki, aki elmúlt 40 tudja , hogy egy munkahelyen egy kezdő nem kereshet annyit, mint egy 50-60 éves , mert az már végig járta szamárlétrát.
Ja és nincs demokrácia, nem kérik ki a véleményüket.
Ők nem akarják ezt végig csinálni, pedig e nélkül nem működik a világ.

Nekem is voltak ilyen alkalmazottaim, két év munka után megkérdeztem tőlük egy két szakmai dolgot, pedig két idősebb informatikus, technikus mellet dolgoztak, csak néztek, mint szürke szamár a ködben, még a kérdést sem értették.
De a telefonjuk folyamosan "puttyogott", mert hétfő, kedd, szerda az előző heti bulikat beszélték meg, majd csütörtök, péntek a következő szombati bulit szervezték, majd agyvérzést kaptam attól a folyamatos "puttyogástól".
Mikor meg kikapcsoltattam a netet mobiljaikról, meg voltak haragudva.
Meg is szabadultam tőlük gyorsan.

Ráadásul a gyerekek zöme úgy nőtt fel, mint a fa.
Enni, inni kaptak, de nevelés az nem volt, mert a szülők nem értek rá ilyenre aprósággal foglalkozni, mert mindenki a pénz után szaladgált.
Le kell cserélni az tavalyi mobilt, meg a plazmát, LCD-re, meg 2 collal nagyobbra, meg az autót, meg a nyaralás Egyiptomban stb...

Mindenki az iskolától várja a nevelést, de ha nincsenek meg az erős alapok, amit otthon kell megadni, akkor az iskolának nincs mire építkeznie.

Ráadásul ez a jelenlegi tanári kar teljesen alkalmatlan mindenre, ezek nem tanárok csak közalkalmazottak - tisztelet a kivételnek.

Az Én környezetemből is sok ilyen okoska gyerek kiment nyugatra szerencsét próbálni, na kb. 30-40 főből 1-2 nek jött össze, a többi 1-2 hónapon belül farok behúzva hazajött. Futárok, mosogatók, takarítók, karbantartók, néger párnál bébiszitterek, kutyatáp gyárban zsákolók stb.. ilyen menő foglakozásokat űztek kint a fejlett nyugaton.
Ez kurva nagy karrier. Ráadásul kopasz f@szal ment és azzal is jött haza.

A külföldi iskolákról, egyetemekről meg annyit, hogy az az egyetem, főiskola, amelyik kint olyan képzést ad, ami külföldön is versenyképes, itt az országban kb. 10-20 ember tudja megfizetni.

A többi meg csak olyan, mint nálunk a tanyaközpontokba kihelyezett vidéki tagozat.
Mert ezek fizetősek és nem is olcsók, igaz szép nevük van angolul a diplomán.( ilyen school, meg olyan school)
A parlament képviselőinknek főleg, ilyen szépen csengő diplomája van.

Az USA ban is már fodrász akadémia is van diplomával, ami nálunk a szakmunkásképzésnek fele meg, de jól hangzik.

Nincs profilkép
#1851 rongyos
2023-11-19 15:36:23

Válasz Ares 826 #1841. hozzászólásáraMi a bánatnak vegyen a paraszt új drága gépet, ha annak a produktuma semmit nem ér...csak veszteséget termel vele?? Nesze neked prega....ki nem szarja le? 4000 forintos árpa felett nem fognak drónok permetezni, gps vezérléssel az biztos..

Nincs profilkép
#1850 igazmondó juhász
2023-11-19 13:50:24

Válasz Gandhy #1849. hozzászólásáraJól tették!!! Olyan szinten egyre élhetetlenebb ez az ország minden létező aspektusból vizsgálva, hogy azt már szinte lehetetlen szavakba önteni!! Nyilván könnyebb most fiatalon kimenni, beilleszkedni, “akklimatizálódni”, mint 30-40 évesen utolsó mentsvárként dobbantani akár családostul.

#1849 Gandhy
2023-11-19 13:31:20

Válasz igazmondó juhász #1848. hozzászólásáraNem szeretném kisebbíteni a maradók értékét, de az értelem jelentős hányada lépi át végleg a határt.
Barátom 3 gyereke közül az első amszterdami egyetemre ment tovább, majd követte a középső és mint a mesében, a legkisebb is útra kelt tavaly. smile sweatdrop

Nincs profilkép
#1848 igazmondó juhász
2023-11-19 12:40:19

Válasz Gandhy #1845. hozzászólásáraEz így van, ocsmány egy cudar jövőkép dereng fel azok előtt, akik látnak is, nem csak néznek.

Nincs profilkép
#1847 hashtag
2023-11-19 12:29:53

Válasz Gandhy #1845. hozzászólásáraErre a tipusú fiatalon történő lelépésre adott válasz, hogy legyen 3+ gyerek, pontosan annyit ér, mintha az égő kazalra ráfújnál egy üveg szódát.

Nincs profilkép
#1846 Bekre Pál
2023-11-19 12:14:42

Nincs válság, de a vetőmagkupec újabb kihallgatást kért, megmókolná a 85e-s zsákárat...Nocsak, mégsem fogy?!smile thumbup

#1845 Gandhy
2023-11-19 12:03:36

Válasz igazmondó juhász #1844. hozzászólásáraEnnek az országnak vége, a környezetemben lévő fiatalok nem a diplomával lépnek le, már az érettségi után külföldi egyetemekre mennek tanulni és a kivándorlásra a betelepítés a válasza a nemzeti 2/3-nak. Egy normális dimenzióban a 4 nagyváros kapuja felett lógna 1-1 darabja ennek az országpusztító, harácsoló ...

Nincs profilkép
#1844 igazmondó juhász
2023-11-19 10:52:33

Válasz Ares 826 #1841. hozzászólásáraSőt, még a használt gépek ára is esni fog valamennyit, mert nyilván megnő majd a kínálat, ahogy mennek majd szépen tönkre a termelők. Itt egy pár évre brutálisan vissza fog esni azon cégek bevétele, akik a parasztokból élnek.

Nincs profilkép
#1843 .Richard.
2023-11-19 10:08:25

Válasz Ares 826 #1841. hozzászólásáraMert ki nem szarja le közülük, ,hogy is èlsz te? Meg èn? abból èl ő amit èrte kap. Csak azt nem tudja,hogy belőlünk èl. Majd ha körbeèr a szaros madzag,rájön,hogy nem lehet mások vèrèt szívni,bűntelenül. Kb. Most vagyunk ott. Azt kell nekik mondani, hogy mint nekünk, sajnos a háború miatt még az Ukrán miatt drága amit veszel, amit eladsz az meg olcsó. Szóval adja olcsóbban a gèpet,mint mi a búzát.

Nincs profilkép
#1842 Moderátor
2023-11-19 09:32:21

Moderálási elveink miatt törölve: 2023-11-20 15:15:29

Nincs profilkép
#1841 Ares 826
2023-11-19 07:26:06

Most olvasom hogy "rínak a kereskedők " hogy nagyon brutálisan leesett az új gépek vásárlása a gazdatársadalom részéről! Csak azt nem értem egyszerű halandó ember létemre hogy ha a termelőnek nincs pénze vagy épp nincs értelme gépet vásárolni akkor azt hogy is gondolják hogy majd minden pénzét elkölti csak azért új gépre hogy a kereskedők jól éljenek??? akkor most nálam van a hiba vagy mi is van???smile whistlingsmile whistlingsmile whistlingsmile whistlingsmile whistlingsmile whistlingsmile whistlingsmile blinksmile blinksmile blinksmile blinksmile blinksmile blink

#1840 endypapa_20120
2023-11-18 17:36:56

Válasz Joco7211 #1837. hozzászólására"Megértelek"

Hát, nem értesz meg. smile cowboy

Miket említettél, egyedül az "elmúlt évek kiszámíthatatlansága és Ott rohadjon meg a kormány, az agrárminisztérium meg a NAK" áll meg. smile smile

Közel 10 éve már az általad felsoroltak szerint, szántás nélkül gazdálkodtam (2 éve átadtam a fiamnak, csak besegítek). Gyakorlatilag a mostani elvárások szerint dolgozunk, talán még előtte is járunk kicsit. A kihívást mindig szerettem, a megszokott rutin a halálom. Az adminisztráció sem aggaszt6ott, mert legalább 15 éve tanácsadó végzi ezeket.

Maradjunk abban, hogy az állítólagos nagy "demokrácia szabadsága" nyomasztó. Mindenkinek mindent szabad és pont ezért nem szabad semmit (kivétel ner + holdudvara). + Folyamatos megfigyelés, lehallgatás, tömegekkel kísérletezés.

Nincs profilkép
#1839 igazmondó juhász
2023-11-18 17:17:20

Válasz Joco7211 #1837. hozzászólásáraIgen, nálunk sok minden sokkal szigorúbb, sok az extra adminisztrációs teher más EU-s országokhoz képest. Arról nem is beszélve, hogy az is nagy segítség lenne, ha az adófizetők által jó 10 milliárd forinttal megtámogatott izocukor gyárban a Lölőke csak magyar kukoricát dolgozna fel, nem az olcsó ukrán szart vásárolná fel, nem ezért szálltunk be a gyárba!!!

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]