Egy mezőgazdasági kiállítás valódi hangulatát igazán fényképekkel lehet közvetíteni - fotós hírösszeállítást készítettünk mi is azoknak a gazdáknak, akik az ország másik felében laknak, vagy akik a felhalmozódott mezőgazdasági munkák miatt nem értek rá ellátogatni a Farmer Expo-ra.

A közönség egyik kedvence, az egyedi Agro Roll- fényezésű Belarus traktor volt.

Debrecen városa és a kiállítás szervezői közösen hozták létre a Farmer Expo Termék Díjait. A zsűri javaslatára idén 5 Termék Díjat és egy Nagydíjat osztottak ki.

Mezőgazdasági gépészet kategóriában Termék Díjat kapott a Zetor-Vas Kft. által forgalmazott Gaspardo Corona kombinált gabonavetőgép.

A tárcsás boronával kombinált vetőgép ideális munkavégzésre képes megmunkált és nyers talajon egyaránt. A gépen könnyen cserélhető a kukorica és a gabona vetőgép egység.

Az eszköz a nagy munkaszélesség ellenére pontos vetést végez, amiért az elektromos magadagoló egység felel.

Öntözés kategóriában a komárnói Gamaqua Hodovska cég által forgalmazott körbefogó, francia gyártmányú Pivot és Linear szántóföldi öntözőrendszer érdemelte ki a Termék Díjat.

A Pivot és Linear öntözőberendezések képesek akár több száz hektár mezőgazdasági terület vízellátására, mindemelett üzemeltetése enegriatakarékos és az egyes növénykultúrák vízigényének is tökéletesen eleget tesz. A berendezés használatával akár 90-95%-os egyenletes öntözés is elérhető többletenergia felhasználása nélkül.

Agrárenergetika, környezetvédelem kategóriában az Agri-Corn Kft. - TeGaVill Kft. lett a nyertes. A díjazott rendszer a szántóföldi lágyszárú növények szármaradványainak aprítását és tisztítását végzi el, a melléktermékek széleskörű felhasználása érdekében.

A komlói székhelyű TeGaVill Kft. a gödöllői Mezőgazdasági Gépesítési Intézet munkatársaival együtt kifejlesztett egy komplex gépsort, amely a lágyszárú növények szármaradványainak a finom és durva aprítását, tisztítását képes elvégezni. A rendszer működésének köszönhetően jelentősen csökken a környezetterhelés, és javulnak a gazdálkodás pénzügyi mutatói.

A Nagydíj nyertese is a mezőgazdasági gépészet kategóriából került ki.

Az elismerést a Szegána Kft. által forgalmazott TeeJet- Bogball- Caffini berendezések érdemelték ki.

A percíziós gazdálkodás alapjain nyugvó redszer a műtrágyaszórásban és a vegyszerezésben nyújt segítséget a gazdálkodók számára. A szakaszoló kijuttatás gyakorlata időt,- energiát és ezáltal pénzt takarít meg a termelőknek.

Az Agroinform.hu portál is kiállított a Farmer Expo-n, - sőt, két új nyereményjátékkal is megörvendeztette az érdeklődő látogatókat!

Korábbi nyereményjátékunk nagy sikerére való tekintettel hamarosan valaki újra hazavihet egy hétre egy Weidemann rakodógépet!

 

IDE KATTINTVA könnyen regisztrálhat és nyerhet 10 big bag HUNFERT műtrágyát!