Frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevekkel kiválóan tudjuk pótolni szervezetünkben a vitaminokat és ásványi anyagokat.

Amikor gyümölcs- vagy zöldséglevet készítünk, lehetőleg friss és szezonális alapanyagokat használjunk, de ha ilyen nem áll rendelkezésünkre, fagyasztott alapanyagokból is készülhetnek. Mindig alaposan mossuk és tisztítsuk meg a friss zöldségeket és gyümölcsöket, és csak annyit készítsünk el, amennyit aznap elfogyasztunk.

A gyümölcs- és zöldségturmixokkal minden fontos vitamint, ásványi anyagot be tudunk vinni a szervezetünkbe, valamint antioxidánsokat is, amelyeknek köszönhetően csökkenthető a sejtkárosodás mértéke, ezáltal lassíthatók az öregedési folyamatok.

A vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő turmixok nagyon sokat segíthetnek a fáradtság leküzdésében, hatásukra sokkal aktívabbak és energikusabbak leszünk, ezenkívül számos egészségügyi probléma megelőzésében is a segítségünkre lehetnek.

A gyümölcsök és zöldségek sok rostot is tartalmaznak, melyek támogatják az emésztőrendszer egészségét, és csökkentik az olyan krónikus betegségek kialakulásának kockázatait, mint a 2-es típusú cukorbetegség vagy a szívbetegségek.

smoothie

A gyümölcs- és zöldségturmixokkal minden fontos vitamint, ásványi anyagot be tudunk vinni a szervezetünkbe – fotó: Shutterstock

A turmixitalok rendszeres fogyasztásával fedezhető az elegendő mennyiségű napi zöldség- és gyümölcsfogyasztás, és segítségükkel még a fogyás is könnyebb lesz.

További előnyük, hogy könnyen beilleszthetők a mindennapi étrendbe, nagyon egyszerűen elkészíthetők, ráadásul a variációk száma végtelen. Ha fel akarjuk dobni valamivel, tej, joghurt, növényi italok, illetve akár méz vagy például magvak is kerülhetnek bele.

Ajánljuk a témában alábbi cikkünket is:

Gyümölcs, zöldség, egy kis kreativitás, és máris könnyebb elviselni a nyári hőséget

Forrás: gyogyszernelkul.com