Amikor már egyre nagyobb gondot okoztak a parti tarisznyarákok az Egyesült Államok keleti partvidékén, és annyira elszaporodtak a növekvő tengerhőmérséklet miatt, hogy a halászok már szinte dolgozni sem tudtak tőlük, egy helyi szeszfőzde rendhagyó ötlettel állt elő – írja a termeszeti.hu.

Szükséges volt valamilyen megoldást találni, ugyanis a parti tarisznyarák természetes ellenség híján teljesen tönkreteszi a kagylóhalászatot, és felborítja az ökoszisztéma egyensúlyát, ezért a cég úgy döntött: rákkal átitatott Bourbon whiskyt dob piacra, amit Crab Trappernek, azaz Rákcsapdázónak nevezett el.

A New Hampshire-ben működő kis szeszfőzde, a Tamworth Distillery szövetkezett egy helyi halásszal, aki nap mint nap rengeteg parti tarisznyarákot fog. A kukoricát, rozst, malátaárpát és különféle fűszereket tartalmazó alapot saját rákfőzetükkel – melyet a páncélosok főzésével és desztillációval állítanak elő – itatják át.


Akik kóstolták, azt állítják: az ital meglepően ízletes, egy csipetnyi vanília-, juhar- és karamellaromával.

A Crab Trapper 200 ml-es kiszerelésben került forgalomba, és online megvásárolható.

Indexkép: Youtube-videó