Minden feldolgozott élelmiszer egészségtelen?
És egyáltalán mit jelent az, hogy feldolgozott, ultrafeldolgozott egy étel?
Miről árulkodik az élelmiszerek címkéje?
Egészségünk megőrzése érdekében érdemes figyelni a részletekre.
Léteznek jó példák a mezőgazdasági alapanyag-termelés és a feldolgozóipar közötti partnerségre
Árban és minőségben is versenyképesek a magyar agrártermékek.
Ezért jó, ha a sajt szobahőmérsékletű, amikor megeszed
Sajt, ahogy még sosem próbáltad.
Az idei aszály negatív hatást gyakorolt a hazai konzervipar teljesítményére is
Közepes csemegekukorica-termést és gyenge zöldborsótermést vásárolhatott fel idén a hazai konzervipar.
Tudtad, hogy néhány zöldség táplálóbb fagyasztás után, mint frissen?
De a húsok állagának és fehérjetartalmának is jót tesz a fagyasztás és a kiengedés.
Pazarlóan bánunk a készételekkel
Megtört az élelmiszerpazarlás évek óta tartó csökkenési trendje.
Az egyik legegészségesebb húsféle, ráadásul olcsó is – akkor miért nem eszünk többet belőle?
Magas fehérje- és vitamintartalom, számos élettani előny, diétákba is beilleszthető – Magyarországon mégse eszi szinte senki.
Jön a labor libamáj: Először kerülhet piacra mesterséges fehérjetermék az EU-ban
Hamarosan forgalomba kerülhet az első mesterségesen előállított fehérjetermék. A NAK, a MAGOSZ és a BTT előzetes vizsgálatokat sürget.
Mi volt a párizsiban száz éve, és mi van benne most?
Így változott meg a recept, és lett a párizsi az olcsó étkeztetés egyik alapeleme.
Lisztkukacok a muffinban, tücskök a granolában: tudod, mit eszel épp?
Elgondolkodtatok már azon, hogy mitől lett a müzli hirtelen annyira ropogós, vagy miért van a csokiszeletnek egzotikus íze?
Erről a veszélyről mindenkinek tudnia kell
Komoly aggodalomra ad okot.
Van, ahol már betiltották, nálunk még meg lehet kóstolni
Egy nagyon különleges török előétel.
Meddig használhatók fel a hústermékek a minőségmegőrzési idő lejártát követően?
A hústermékek a rajtuk szereplő minőségmegőrzési idő lejárta után az alábbiak szerint fogyaszthatók.
Magyarország valami olyasmiben is jól teljesít, amiről nem hinnéd
A magyar tejtermelés globális szinten sem elhanyagolható több mint 2 millió tonnás éves teljesítménnyel, az állatok hozama alapján pedig a világranglista 16. helyét foglaljuk el.
Ez a gyakori élelmiszer-adalékanyag súlyos betegséget okozhat
A leggyakoribb és legártalmasabb hozzáadott összetevő.
Drágulni fog a kenyér – de mennyit?
Az idei év rosszabbul sikerült a földeken, mint a tavalyi, de nem lett annyira rossz, mint a tavalyelőtti.
Garázscégként indult, ma pedig már a magyar piacon bővít
Újfajta húskészítményekből álló e-mentes termékcsaláddal növelné forgalmát a magyarországi piacon a sepsiszentgyörgyi Bertis csoport – közölte a cég az MTI-vel.
Erősen csökken a húshelyettesítő termékek iránti kereslet
Ha ez így folytatódik, akkor hamarosan csődbe juthat az egyik legnagyobb gyártó.
A nagy kérdés: kell-e emelni a tojás árát?
Olcsó vagy drága a tojás? Talpon tudnak-e maradni a termelők a mostani árakkal is, vagy ősszel nem odázható tovább az áremelés?
Ha lenmagot adunk a sertések takarmányához, jobb lesz a hús minősége
Lenmaggal az egészségesebb és finomabb ételekért.
Tojás: olcsó szuperélelmiszer vagy veszélyes koleszterinbomba?
Elterjedt az a nézet, hogy a tojásfogyasztás szorosan összefügg a szívbetegségek kockázatával. Mi az igazság?
Mitől olyan különleges a kalocsai paprika, és hogyan vált világhírűvé?
Hazánk kulináris kincse, világhírű fűszernövény, a magyar gasztronómia jelképe.
Ezek a legegészségesebb halak, amiket rendszeresen kellene fogyasztanod
Rengeteg vitamint, ásványi anyagot és más, az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaznak.
Te is erre a 4 dologra figyelsz, amikor sajtot vásárolsz?
A lakosság 92%-a tekinthető olyan sajtfogyasztónak.
Már nem az olívaolaj a király, valami más lelökte a trónjáról
Drágul az olívaolaj, ezért a legnagyobb előállítónak számító Spanyolországban is inkább alternatív lehetőséget keresnek helyette a fogyasztók.
Meddig maradnak megfizethetőek a fűszerek?
A klímaváltozás hátrányosan érinti a trópusi régiókat is, ami miatt veszélybe került a fűszertermelés.
Az ősi csemege, ami meghódította a világot
A pattogatott kukorica a megfelelő módon elkészítve nagyon egészséges, és még fogyókúra alatt is fogyaszthatjuk.
Hogyan javítható a magyar élelmiszeripar teljesítménye?
Melyek azok a kulcsterületek, amelyekre fokozottan fókuszálni kell?
Nébih: sajtos kekszet hívott vissza a forgalmazó
A hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett élelmiszert ne fogyasszák el.
Miben más a konzerv hal, mint a friss?
Jótékony hatásaikat tekintve nem azonosak, de vannak más fontos tényezők is.
Újabb és újabb kellemetlen meglepetés vár minket a boltokban
Az elmúlt két hónapban ismét számos termék kiszerelése csökkent a magyar boltokban. A zsugorinfláció töretlenül halad előre.
Egyre több a fiatalok közt a rákos megbetegedés – ez az oka!
Egyes szakemberek az egészségtelen ételeket és a feldolgozott húsokat sejtik a jelenség hátterében.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón