Egy igazán magyaros finomság, a kolbász. De tényleg magyar?
A hétvégén zajlott a 27. Csabai Kolbászfesztivál. A kolbász a magyarok kedvence ugyan, de semmiképp sem ősi eledele.
Hajtóvadászat indult 22 tonna sajt után Nagy-Britanniában
Huszonkét tonnányi cheddar sajtot loptak el egy londoni kereskedőtől 300 ezer font, azaz körülbelül 145 millió forint értékben.
Ezeket az ételeket semmiképp ne rendeld az étteremben!
Ezt a 4 ételt kerülik az élelmiszer-biztonsági szakemberek az éttermekben.
Tofu: sokan rajonganak érte, mások támadják – de mi ennek az oka?
Az egyik legmegosztóbb étel.
Rovarirtó szer lehet a fehérbabban, visszahívták
Rovarirtószer lehetséges jelenléte miatt fehérbabot hívott vissza a forgalomból a Tesco-Global Zrt. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.
Elképesztő összegekbe kerülnek a világ legdrágább sörei
Valóságos műalkotások, melyek a sörök iránti tiszteletet szimbolizálják.
Bizonyos élelmiszer-csomagolásokban olyan vegyi anyagok vannak, melyek mellrákot okozhatnak
Sokat már veszélyesnek minősítettek nemzetközi szabályozásokban, mégis megtalálhatók az élelmiszer-csomagolásokban.
Fenntartható élelmiszer-termelés: A gombáé a jövő!
A termesztett gombák karbonlábnyoma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos húsipari termékeké.
Tapas, a mediterrán életérzés elengedhetetlen kelléke
Bármi lehet a tányéron, amit kisebb adagokra fel lehet osztani.
Már 2 milliárd forintot visszafizettek a vásárlóknak
Jelenleg 3700 helyen lehet visszaváltani a palackokat, üvegeket és dobozokat.
Mire képes a magyar élelmiszeripar? Kijöttek a számok!
Főbb élelmiszervonalak termelékenysége és kapacitáskihasználtsága.
Molekulák tízezrei várják az ételünkben, hogy rájöjjünk, pontosan mire jók
Barabási Albert-László hálózatkutatásai adhatnak választ a táplálkozástudomány még fel sem tett kérdéseire.
Ezen csúsztak el az energiaitalok a teszten
2,6 millió forint bírságot szabott ki a Nébih.
Sattu: régen a szegények étele volt, ma pedig már a luxuspartik menüjében is helyet kap
Egy méltatlanul lenézett étel, amely ma már exkluzív eseményeken is jelen van. A sattu különös útja napjainkig.
Te tudod, hogy mi nevezhető gyümölcslének?
Nem, a 12 %-os ital semmiképpen...
Itt a vége: eltűnik a magyarok kedvenc édessége a boltok polcairól
117 év után befejezték a keksz gyártását.
Hatalmasat csökkent Magyarországon a kidobott élelmiszerek mennyisége!
Nobilis Márton: A sikeres mezőgazdaság alapja a fenntartható élelmiszeripar.
Minden feldolgozott élelmiszer egészségtelen?
És egyáltalán mit jelent az, hogy feldolgozott, ultrafeldolgozott egy étel?
Miről árulkodik az élelmiszerek címkéje?
Egészségünk megőrzése érdekében érdemes figyelni a részletekre.
Léteznek jó példák a mezőgazdasági alapanyag-termelés és a feldolgozóipar közötti partnerségre
Árban és minőségben is versenyképesek a magyar agrártermékek.
Ezért jó, ha a sajt szobahőmérsékletű, amikor megeszed
Sajt, ahogy még sosem próbáltad.
Az idei aszály negatív hatást gyakorolt a hazai konzervipar teljesítményére is
Közepes csemegekukorica-termést és gyenge zöldborsótermést vásárolhatott fel idén a hazai konzervipar.
Tudtad, hogy néhány zöldség táplálóbb fagyasztás után, mint frissen?
De a húsok állagának és fehérjetartalmának is jót tesz a fagyasztás és a kiengedés.
Pazarlóan bánunk a készételekkel
Megtört az élelmiszerpazarlás évek óta tartó csökkenési trendje.
Az egyik legegészségesebb húsféle, ráadásul olcsó is – akkor miért nem eszünk többet belőle?
Magas fehérje- és vitamintartalom, számos élettani előny, diétákba is beilleszthető – Magyarországon mégse eszi szinte senki.
Jön a labor libamáj: Először kerülhet piacra mesterséges fehérjetermék az EU-ban
Hamarosan forgalomba kerülhet az első mesterségesen előállított fehérjetermék. A NAK, a MAGOSZ és a BTT előzetes vizsgálatokat sürget.
Mi volt a párizsiban száz éve, és mi van benne most?
Így változott meg a recept, és lett a párizsi az olcsó étkeztetés egyik alapeleme.
Lisztkukacok a muffinban, tücskök a granolában: tudod, mit eszel épp?
Elgondolkodtatok már azon, hogy mitől lett a müzli hirtelen annyira ropogós, vagy miért van a csokiszeletnek egzotikus íze?
Erről a veszélyről mindenkinek tudnia kell
Komoly aggodalomra ad okot.
Van, ahol már betiltották, nálunk még meg lehet kóstolni
Egy nagyon különleges török előétel.
Meddig használhatók fel a hústermékek a minőségmegőrzési idő lejártát követően?
A hústermékek a rajtuk szereplő minőségmegőrzési idő lejárta után az alábbiak szerint fogyaszthatók.
Magyarország valami olyasmiben is jól teljesít, amiről nem hinnéd
A magyar tejtermelés globális szinten sem elhanyagolható több mint 2 millió tonnás éves teljesítménnyel, az állatok hozama alapján pedig a világranglista 16. helyét foglaljuk el.
Ez a gyakori élelmiszer-adalékanyag súlyos betegséget okozhat
A leggyakoribb és legártalmasabb hozzáadott összetevő.
Drágulni fog a kenyér – de mennyit?
Az idei év rosszabbul sikerült a földeken, mint a tavalyi, de nem lett annyira rossz, mint a tavalyelőtti.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón
_fill_540x300_0.jpg)
ÖMKi Ágazati Szakmai Nap 2025
Megújulás az ökológiai ágazatban – Piaci trendek, termelés és innováció,...Kiemelt partnerhírek

NAK Szántóföldi Napok 2025
Legyen kiállító az ország legnagyobb szántóföldi eseményén!
Részletek itt!
