Az új tricolor cseresznyeparadicsom akár 7 kilogrammot is teremhet
20 évig dolgoztak román kutatók egy új paradicsomfajta létrehozásán.
A pálinkafőzés régen hétpecsétes titok volt. Ma miért az?
Amíg tiltott volt, mindenki titkolta, hogy pálinkát főz otthon. Másfél évtizede szabad a házi pálinkafőzés, de még mindig sokan "rejtőzködnek".
Rendkívüli kedvezmény a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás gépeire
Itt a nagy lehetőség a fejlesztésre! Pályázati forráson felül még 15 százalék támogatás.
Nagy István megjelölte a magyar mezőgazdaság kitörési pontját
Ehhez támogatásra is pályázhatnak a vállalkozások.
Szereted a mangót? Fogyaszthatnád még gyakrabban, mert nagyon egészséges!
A mangó nemcsak jól néz ki, de finom és rendkívül egészséges is.
Veszélyes, hormonkárosító anyagot tartalmaz sok konzerv!
Bizonyítottan hormonkárosító hatású anyagot, BPA-t mutattak ki több konzervből a német Stiftung Warentest fogyasztói szervezet munkatársai.
Ezt az új nevet kell megtanulnod: olaszrizling helyett grow. De miért is?!
Az olaszrizlinget – melynek termőterületénél pontosabban semmi nem rajzolja ki a Habsburg Monarchia egykori határait – nemsokára máshogy hívjuk.
Új magyar találmány: tücsökfehérjéből proteinszelet
Már shake is készül ebben a formában.
Tíz éve hungarikum ez a magyar étel, melyben ott van az állat minden porcikája +VIDEÓ
Megosztó étel: aki szereti, nagyon szereti, aki meg nem annyira, az lehet, hogy egyenesen utálja. Én a magam részéről 10-ből 10 pontot adnék neki – ha jól van elkészítve.
Végre! Megjelent a felhívás a feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatásáról
Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.
Tudod, mennyi hús az egészséges naponta?
Ha nem szeretnél lemondani a húsról, de az egészséged megőrzéséről sem, akkor jó, ha ezzel tisztában vagy.
Melyek a legmagasabb áron és a biztosan eladható búzák? +VIDEÓ
Kalászos növények – fókuszban a minőség Agroinform webinárium összefoglalója.
Zöldborsó: elképesztően jó számokat produkáltak a magyar termelők
Idén a zöldborsó is a szokásosnál korábban jelent meg a piacon.
Tudtad, hogy már a sárgarépa is lehet kiváló?
Immár a sárgarépa, a petrezselyemgyökér és a pasztinák is csatlakozhatnak a KMÉ nemzeti minőségrendszerhez.
Nagyot drágulhat a fagyi és a lángos, zsebbe kell nyúlni
Tíz-tizenöt százalékos áremelkedésre 600 forint/gombóc átlagárra lehet számítani a fagyi piacán, a lángos ára pedig ezer forint fölé is nőhet.
Most akkor a friss vagy a fagyasztott zöldség az egészségesebb?
Melyikben több a vitamin?
Sokan betegednek meg a helytelen élelmiszer-kezelési gyakorlatok miatt
Az EU tizennyolc országában indul kampány az élelmiszer-biztonság növeléséért – Magyarország is csatlakozik hozzá.
Betiltott az EU egy nálunk is népszerű nassolnivalót
A kutatások szerint növeli a rák kialakulásának kockázatát.
Nemsokára eldől a kötelező akciózás sorsa
A tejipar szereplői a kötelező akciózások kivezetését sürgetik.
Megduplázták a tehenek tejhozamát. Szárnyal az orosz tejipar?
Tejexport-statisztikát nem közölnek, de úgy tűnik, tényleg jelentős a változás.
Beruházási hitelt vennél fel? Ezzel is legyél képben
A Magyar Államkincstár közölte a beruházási hitelhez kapcsolódó kamattámogatás módját.
Te hány fröccsfajtát tudsz megnevezni?
Te eligazodsz a fröccsök világában? Tudod, hányféle változata van ennek a hungarikumként számon tartott, hűsítő nyári italnak?
Mégsem olyan egészséges, mint ahogyan azt állíthatták?
A GVH eljárást indított tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt.
Te megkóstolnád a méhlárvát? Egy nagymágocsi férfi szerint egész jó ízű
Dajka József nagymágocsi méhész egykori mentorától hallotta, hogy a méhlárva, egészen pontosan a herefiasítás fogyasztása egészséges.
Lehet, hogy nemsokára már csak kakaómentes csokoládét ehetünk
Az új terméket szinte molekulánként rakják össze.
2,3 milliárd forintból épült szárító üzem Dunaföldváron
Minél magasabb feldolgozottságú termékekre van szükség, mert a jövedelmezőség ezzel a hozzáadott értékkel tovább nő.
Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar?
Ma a hazai élelmiszeripari vállalkozások csupán 5 százaléka termel exportra.
Ez a magyarokat is rosszul érinti: már biztos, hogy ez az élelmiszer nagyot drágul
Az olívaolaj lett Spanyolország legtöbbet lopott terméke.
Kovászos kenyér: fontosabb a marketing, mint a hitelesség?
A boltokban több, kovászos kenyér néven futó terméket találunk, de ha megnézzük az összetevőket, konstatálhatjuk: nem minden kovászos, amit annak hívnak.
Sokba kerül a zöldségek, gyümölcsök hűtése? Csökkentse az üzemeltetési költségeket!
A közvetlen napelem-betáplálású hibrid hűtőrendszerekkel Ön is sok pénzt takaríthat meg.
Sokan voltak, akiket alig lehetett rávenni arra, hogy krumplit egyenek
Tízezer évvel ezelőtt indult el világhódító útjára a krumpli, vagy elegánsabb nevén a burgonya, melyből ma a legtöbbet Kínában termelik.
Elképesztő mértékben csökken a húsfogyasztás
Németországban a húshelyettesítők piaca egy év alatt 16,6 százalékkal növekedett.
Kevesebb tejtermék fogy, nő az import, sok a megtévesztő áru
Az elmúlt években alaposan átalakultak a tejfogyasztási szokásaink. Ennek kapcsán nem árt szem előtt tartani: nem minden tej, amit annak hívnak.
Tudományos konferencián mutatták be kutatási eredményeiket a jövő élelmiszeripari szakemberei
A konferencia lehetőséget biztosított a tapasztalatcserére.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón