Vigyázz, egyes élelmiszerek arzént tartalmazhatnak!
Ezekkel az ételekkel legyél óvatos!
Drágultak a tejtermékek és a növényi olajok, a gabonák ára viszont zuhanásban
FAO: összességében júliusban alig változtak a globális élelmiszerárak.
Mit tud a cirok, amit a kukorica nem?
Sokan a jövő gabonájaként aposztrofálják a cirkot, mely fenntarthatóbban termelhető a kukoricánál és a szárazságot is jobban bírja.
Itt hihetetlenül gyors a robotok terjedése – feleslegessé válik a munkaerő?
A robotizációnak egyre nagyobb szerep jut az élelmiszeriparban, ebből azonban nem következik még egyértelműen, hogy kevesebb emberre lesz szükség.
Burgonya-feldolgozáshoz is igényelhető támogatás
Cél a hazai burgonyatermesztés versenyképességének növelése.
Nem koncentrálhatunk csak önellátásra, annak éhezés lenne a vége
Mezőgazdaság és élelmiszeripar: egymástól elválaszthatatlanok. Nehéz boldogulni, ha mindkettő gondokkal küszködik.
Fontos határidőre figyelmeztet a Nébih!
Mutatjuk, meddig fizethető be az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részlete.
Ezt eszik az olimpikonok! +VIDEÓ
Az étlapot sporttáplálkozási szakértőkkel dolgozták ki, az ételeket pedig négy Michelin-csillagos séf készíti.
Új kolléga érkezett – barát vagy ellenség?
Lassan az élet minden területére beteszi a lábát (micsoda képzavar...) a mesterséges intelligencia. Ott van a földeken, az állatok közt és a szőlőben is.
Gervai János: Ha a gyerekem felnő, talán folytatjuk
Sommelier-ként indult, ismert borásszá vált Gervai János, aki most mégis úgy döntött: felhagy a borászkodással. Vélhetően nem ő az egyetlen...
A franciák pont azt eszik az olimpia alatt, amire a sportolók rá se nézhetnek
Egy tanulmány szerint a franciák egyharmada sült krumplit és hamburgert eszik a legszívesebben, miközben az olimpiai közvetítést nézi.
Érlelt sajtkészítés, mint befektetés? Nem ördögtől való gondolat
A magyar kézműves sajtkészítésnek a hosszan érlelt, kemény sajtok felé kellene elmozdulni, mert az nyújtana anyagi biztonságot.
Csádból jött delegáció, hogy tanulmányozza a tevetej feldolgozását
A tevetej kedvező élettani hatásai és különleges összetétele miatt értékes táplálék, a népességgyarapodás miatt világszerte egyre jobban felértékelődik.
Több termék is eltűnhet a boltok polcairól
Komoly döntést hozott nemrég az Európai Bizottság, mely nyomán lehet, hogy száműzni kell a boltok polcairól bizonyos élelmiszereket – egy ideig.
Egyes élelmiszeripari vállalatok tudatosan törekednek függőség kialakítására?
Nem tudod abbahagyni a chipsevést, amíg az utolsó morzsát is ki nem "bányászod" az üres zacskóból? Nem vagy egyedül...
Megint lábon lövi magát az EU, ezúttal a zöldség- és gyümölcsszektor lehet a kárvallott
Az EU promóciós programok finanszírozásának tervezett drasztikus csökkentése veszélyeztetheti az uniós gyümölcs- és zöldségfélék versenyképességét.
Fenntarthatóság és energiahatékonyság az agráriparban
Innovatív hőszivattyús és hűtős megoldások a feldolgozóüzemek és hozzájuk tartozó irodák klimatizálására, fűtésére, melegvíz-előállításra és hűtőházak gépészeti berendezéseinek kialakítására.
Mégse kell lemondanunk a csokoládéról?
Egy új felfedezés mentheti meg a csokoládégyártást.
Lehet, hogy nem volt minden "100 százalékban friss és magyar" a hűtőpultban?
Eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal az ALDI Magyarországgal szemben.
Cirok? Akár még ígéretes táplálék is lehet
A világ ötödik legjelentősebb gabonaféléjeként a cirok számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik, kiváló gluténmentes alternatíva.
Gyümölcs, zöldség, egy kis kreativitás, és máris könnyebb elviselni a nyári hőséget
Ízek és tápanyagok frissítő kavalkádja.
Génmódosított élelmiszerek: biztos a magyar nem
A magyar kormány elutasítja a génmódosított élelmiszerekre vonatkozó szabályok enyhítését.
Érdekes hagyományok, különleges ízek: ismerd meg a világ sonkáit
Mi a különbség a spanyol, az olasz, a cseh, a német, a francia és a magyar sonka között?
Azt hiszed, egészséges ez az élelmiszer, pedig rákkeltő lehet
A zöldésgcsipsz több rákkeltő anyagot tartalmazhat, mint a hagyományos burgonyacsipsz.
Miért nem szeretjük a marhahúst? De tényleg: nem szeretjük?
Az uniós átlag alatt alakul hazánkban a marhahús-fogyasztás, pedig ízletes ételek készíthetők belőle.
Sütve, főzve is ízletes a magyar csemegekukorica
A csemegekukorica a nyár egyik slágerzöldsége. Kevesen tudják azonban, hogy hazánk nagyhatalomnak számít csemegekukorica-termesztésben.
Te is így tárolod az ételeket a hűtőben? Jobb lenne, ha nem tennéd.
A BPA növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Veszélyes anyagok lehetnek az étrend-kiegészítőkben?
Lehet, hogy betiltják az orbáncfű és a kurkumin használatát is.
Élelmiszeripari kulcsrakész pályázatok a Maurer Gép Kft. segítségével
Rugalmasan és gyorsan tudnak reagálni a piaci változásokra.
Szereted a sört? Ezzel így vannak a szúnyogok is – csípős lesz az este
Bizonyos ételeket és italokat nem jó olyan helyen fogyasztani, ahol sok a szúnyog, mert magunkra húzzuk velük a vérszívókat.
Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés
A kötelező visszaváltási rendszer indokolatlan terhet ró a pálinkafőzdékre.
Hogyan lett az argentin hekkből a balatoni strandok jellegzetes étele?
Egy egészséges tengeri hal, amely Magyarországig 12 ezer kilométert utazik.
Többen kaphatnak ellenőrzést a következő hetekben!
Javában folyik a nyári szezonális ellenőrzés-sorozat.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón