Melyik szárnyashúst válasszuk, ha egészségesen akarunk táplálkozni?
Melyik baromfihús miért előnyös táplálkozás-élettani szempontból?
A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el magyar kutatók
Innovációikkal a modern élet kihívásaira, elvárásaira reflektálnak.
Közeleg a felügyeleti díj bevallásának a határideje
Idén is május 31-ig nyújtható be.
A kék-zöld algák lehetnek leginkább alkalmasak a húshelyettesítő fehérjék előállítására
A húsoknál magasabb arányban tartalmaznak fehérjéket és telítetlen (omega típusú) zsírsavakat.
Rómába érkezett a Hungarian Food Business Program
Újabb európai állomások az Agrármarketing Centrum exportfejlesztési programjában.
A vásárló egy kattintásra van a termelőtől
Egy QR-kódba belesűríthető a zöldség, a gyümölcs, de akár a hús teljes életútja is.
Részt vennél az óvoda- és iskolatej programban?
Megjelentek a határidők, amelyeket be kell tartani.
Nagy üzlet a mentes élelmiszer – így támogatja a kínálat fejlesztését a NAK
Munkacsoportot hozott létre a NAK a mentes termékek piacának ösztönzésére.
Több baromfihús fogy, de az állatjóléti intézkedések fojtogatják a szektort
A további állatjóléti szigorítások teljes mértékben ellentétesek lennének a környezeti, gazdasági és a társadalmi fenntarthatóság elveivel.
Mi rejlik az E-számok mögött? Ismerd meg a lehetséges veszélyeket!
Amit tudni érdemes az emulgeálószerekről.
Fontos növényi fehérjeforrások, egészségesek, mégis keveset fogyasztunk belőlük
A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar az egészséges GMO-mentes növényekre épül.
Árfigyelő: a termék ne csak olcsó, hanem minőségi is legyen
A legolcsóbb élelmiszereket vizsgálták a Nébih szakemberei.
Gyomorforgató körülmények egy fővárosi vendéglátóhelyen
Súlyos élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságokkal szembesült a Nébih.
Mikroműanyagokat ebédre vagy vacsorára? Nem tudunk róla, mégis fogyasztjuk
Ott vannak szinte minden élelmiszerünkben, és ez alól a zöldségek és gyümölcsök sem kivételek.
Mindenki jól jár: a termelő biztos piachoz, a fogyasztó friss, hazai termékekhez juthat hozzá
Fenntartható megoldás az élelmiszer-ellátásban.
Egy hatalmas lehetőség, szigorodó követelmények és fontos változások
Az Agroinform.hu áprilisi szakcikkeinek és szakmai híreinek összefoglalója.
Két jó példa arra, hogy az innováció jelenti az élelmiszeripar jövőjét
Új fejlesztéseket adott át Fábián Gergely államtitkár.
Galambhússal és mangalicával hódítjuk meg Ázsiát
Megnyílt az FHA, hat kiállító az Agrármarketing Centrum standján.
Speciális csillagfürttel dúsított kenyeret gyártanak Ausztráliában
Magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik.
13 tonna megsemmisített élelmiszer és 15 millió forint bírság
Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés.
Hazánkon is áthaladt az ukrán szalmonellás csirke
Magyarországon is áthaladt, de itt nem kerülhetett a boltokba a szalmonellával fertőzött ukrán eredetű csirkemell.
Ezt a tortellinit ne edd meg, vidd vissza!
Nem jelölt allergén (földimogyoró) jelenléte miatt a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívta és a forgalomból is kivonta a Spar Veggie spenót-kesudió tortellinit.
Mi viszolygunk tőle, másoknak igazi ínyencfalat
A golyvásüszög idehaza a kukoricatermelők réme, pedig nagy üzlet lenne éttermeknek eladni ezt a rút gombafajt. Közép-Amerikában biztosan.
Brutális költségekkel járhat az élelmiszeriparban egy hiányos címke
Termékfelelősség és egyéb biztosítások.
Idén is megszületett Hegyke, a titokzatos borvidék zászlósbora
Négy zalai borászat palackozhatja idén a vármegye zászlósbora, a Hegyke 2023-as évjáratát.
Kerülj képbe az élelmiszeripari támogatásokkal! +VIDEÓ
Összefoglaló és videó az Élelmiszeripari pályázatok Foodinform webináriumról.
Kockázatosak lehetnek a növényi alapú húspótlók
Egyes vegán élelmiszerek növelhetik a szív- és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Csapdában a magyar mezőgazdaság. Hogyan lehet kitörni?
Támogatásokra alapozni hosszú távon nagyon nehéz lesz, mondja a szakértő.
Ne lepődj meg, ha ezt látod a méz és a lekvár címkéjén!
Fontos változás jön az Európai Unióban.
Hogyan juthatsz garantáltan támogatáshoz az új ÉLIP pályázatban?
A sikerhez kulcsfontosságú a megfelelő szakértő kiválasztása.
A vaj a véletlen szülötte, de az már nem, hogy ennyire szeretjük +VIDEÓ
Bármilyen hihetetlen, de az egyik legfinomabb és legsokrétűbben használható élelmiszerünk, a vaj létrejötte valószínűleg a véletlennek köszönhető.
Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal!
Halált is okozhat az a szalmonella-változat, mely ukrán baromfihússal érkezett Európába.
Nem is hinnéd, de még a csomagolás színe is befolyásol, amikor leveszel egy terméket a polcról
Ezek a színek befolyásolják a fogyasztókat bio élelmiszerek vásárlásakor.
Na, vajon melyik két magyar leves került be a világ 50 legjobb levese közé?
Nem nehéz kitalálni, ez a két leves régóta a magyarok kedvence. Nem véletlenül...
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón