Egy amerikai termelői csoport elhatározta, hogy megvalósítja a kézműves zöldséggazdálkodást a kézműves sörfőzés mintájára, amely 15 évvel ezelőtt kezdett megjelenni az USA vállalkozásaiban – írja a freshplaza.de.

A csoport ez év márciusában, New Yorkban „Farm.One" néven létrehozott egy agrártermelő üzemet, amely helyben termelt, egészséges zöldségtermékeket kínál a fogyasztóknak, akikkel közvetlen kapcsolatokat kíván kialakítani.

Az üzem egyelőre 500 (néhány éven belül viszont már több mint 1.500) m2 területen termel saját fajtákat, és összesen 700 fajta zöldséget kínál, a vásárlók kívánsága szerint összeválogatva.


A vevőkört főként háztartások alkotják, de kisebb éttermek szakácsai is bekapcsolódnak, akik szintén nagyra értékelik az eladókkal való alkudozást. A vállalat egyelőre mindent megrendelés alapján termel, hogy a túlkínálatot elkerülje. A termékválaszték kialakításába is bekapcsolt vásárlók – az ország különböző körzeteiből származó bőséges kínálat mellett is – örömmel fogadták ezt az új piacot, mivel többségük fontosnak tartja, és  sokkal magasabbra értékeli az eladóval való rendszeres és közvetlen kapcsolatot, mint az online vásárlást.

Indexkép: Shutterstock