Most akkor a friss vagy a fagyasztott zöldség az egészségesebb?
Melyikben több a vitamin?
Sokan betegednek meg a helytelen élelmiszer-kezelési gyakorlatok miatt
Az EU tizennyolc országában indul kampány az élelmiszer-biztonság növeléséért – Magyarország is csatlakozik hozzá.
Betiltott az EU egy nálunk is népszerű nassolnivalót
A kutatások szerint növeli a rák kialakulásának kockázatát.
Nemsokára eldől a kötelező akciózás sorsa
A tejipar szereplői a kötelező akciózások kivezetését sürgetik.
Megduplázták a tehenek tejhozamát. Szárnyal az orosz tejipar?
Tejexport-statisztikát nem közölnek, de úgy tűnik, tényleg jelentős a változás.
Beruházási hitelt vennél fel? Ezzel is legyél képben
A Magyar Államkincstár közölte a beruházási hitelhez kapcsolódó kamattámogatás módját.
Te hány fröccsfajtát tudsz megnevezni?
Te eligazodsz a fröccsök világában? Tudod, hányféle változata van ennek a hungarikumként számon tartott, hűsítő nyári italnak?
Mégsem olyan egészséges, mint ahogyan azt állíthatták?
A GVH eljárást indított tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt.
Te megkóstolnád a méhlárvát? Egy nagymágocsi férfi szerint egész jó ízű
Dajka József nagymágocsi méhész egykori mentorától hallotta, hogy a méhlárva, egészen pontosan a herefiasítás fogyasztása egészséges.
Lehet, hogy nemsokára már csak kakaómentes csokoládét ehetünk
Az új terméket szinte molekulánként rakják össze.
2,3 milliárd forintból épült szárító üzem Dunaföldváron
Minél magasabb feldolgozottságú termékekre van szükség, mert a jövedelmezőség ezzel a hozzáadott értékkel tovább nő.
Európai jó példák alapján fejlődik a magyar élelmiszeripar?
Ma a hazai élelmiszeripari vállalkozások csupán 5 százaléka termel exportra.
Ez a magyarokat is rosszul érinti: már biztos, hogy ez az élelmiszer nagyot drágul
Az olívaolaj lett Spanyolország legtöbbet lopott terméke.
Kovászos kenyér: fontosabb a marketing, mint a hitelesség?
A boltokban több, kovászos kenyér néven futó terméket találunk, de ha megnézzük az összetevőket, konstatálhatjuk: nem minden kovászos, amit annak hívnak.
Sokba kerül a zöldségek, gyümölcsök hűtése? Csökkentse az üzemeltetési költségeket!
A közvetlen napelem-betáplálású hibrid hűtőrendszerekkel Ön is sok pénzt takaríthat meg.
Sokan voltak, akiket alig lehetett rávenni arra, hogy krumplit egyenek
Tízezer évvel ezelőtt indult el világhódító útjára a krumpli, vagy elegánsabb nevén a burgonya, melyből ma a legtöbbet Kínában termelik.
Elképesztő mértékben csökken a húsfogyasztás
Németországban a húshelyettesítők piaca egy év alatt 16,6 százalékkal növekedett.
Kevesebb tejtermék fogy, nő az import, sok a megtévesztő áru
Az elmúlt években alaposan átalakultak a tejfogyasztási szokásaink. Ennek kapcsán nem árt szem előtt tartani: nem minden tej, amit annak hívnak.
Tudományos konferencián mutatták be kutatási eredményeiket a jövő élelmiszeripari szakemberei
A konferencia lehetőséget biztosított a tapasztalatcserére.
Melyik szárnyashúst válasszuk, ha egészségesen akarunk táplálkozni?
Melyik baromfihús miért előnyös táplálkozás-élettani szempontból?
A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el magyar kutatók
Innovációikkal a modern élet kihívásaira, elvárásaira reflektálnak.
Közeleg a felügyeleti díj bevallásának a határideje
Idén is május 31-ig nyújtható be.
A kék-zöld algák lehetnek leginkább alkalmasak a húshelyettesítő fehérjék előállítására
A húsoknál magasabb arányban tartalmaznak fehérjéket és telítetlen (omega típusú) zsírsavakat.
Rómába érkezett a Hungarian Food Business Program
Újabb európai állomások az Agrármarketing Centrum exportfejlesztési programjában.
A vásárló egy kattintásra van a termelőtől
Egy QR-kódba belesűríthető a zöldség, a gyümölcs, de akár a hús teljes életútja is.
Részt vennél az óvoda- és iskolatej programban?
Megjelentek a határidők, amelyeket be kell tartani.
Nagy üzlet a mentes élelmiszer – így támogatja a kínálat fejlesztését a NAK
Munkacsoportot hozott létre a NAK a mentes termékek piacának ösztönzésére.
Több baromfihús fogy, de az állatjóléti intézkedések fojtogatják a szektort
A további állatjóléti szigorítások teljes mértékben ellentétesek lennének a környezeti, gazdasági és a társadalmi fenntarthatóság elveivel.
Mi rejlik az E-számok mögött? Ismerd meg a lehetséges veszélyeket!
Amit tudni érdemes az emulgeálószerekről.
Fontos növényi fehérjeforrások, egészségesek, mégis keveset fogyasztunk belőlük
A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar az egészséges GMO-mentes növényekre épül.
Árfigyelő: a termék ne csak olcsó, hanem minőségi is legyen
A legolcsóbb élelmiszereket vizsgálták a Nébih szakemberei.
Gyomorforgató körülmények egy fővárosi vendéglátóhelyen
Súlyos élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságokkal szembesült a Nébih.
Mikroműanyagokat ebédre vagy vacsorára? Nem tudunk róla, mégis fogyasztjuk
Ott vannak szinte minden élelmiszerünkben, és ez alól a zöldségek és gyümölcsök sem kivételek.
Mindenki jól jár: a termelő biztos piachoz, a fogyasztó friss, hazai termékekhez juthat hozzá
Fenntartható megoldás az élelmiszer-ellátásban.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón
_fill_540x300_0.jpg)
ÖMKi Ágazati Szakmai Nap 2025
Megújulás az ökológiai ágazatban – Piaci trendek, termelés és innováció,...
Ez forradalmasíthatja a húsipart – Ilyen lesz a jövő termelése
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb...Kiemelt partnerhírek

NAK Szántóföldi Napok 2025
Legyen kiállító az ország legnagyobb szántóföldi eseményén!
Részletek itt!
