A technika csodája, ahogy a robotkar megragadja a szőlőfürtöt +VIDEÓ
Puha élelmiszerek csomagolását is rá lehet bízni a MIT új robotkarjára.
Bezárnak a vágóhidak, nem fogy a sertésfül sem +VIDEÓ
Vannak olyan húsipari cégek, mint például a holland Vion, amelyek a teljes üzletágat felszámolják Németországban.
Szeretnéd, ha a gyerekeidből tudatos fogyasztó válna? Akkor ezt kell tenned!
A Nébih Oktatási Programja, oktatási anyagai segíthetnek.
Európai élelmiszer-ellátás: Mennyire vagyunk biztonságban?
„A múltban sok háborút vívtunk már az olajért. A jövőben azonban többet fogunk harcolni az élelmiszerért és a vízért!”
A világ egyik legrejtélyesebb itala, az affogato
Az elkészítése igen egyszerű, akár otthon is nekiállhatunk.
A magyar élelmiszerárak már előzik az EU-s átlagot
12 nagy árucsoportból 9-ben a magyar árszint nagyobb, mint a román vagy a lengyel.
Igazán magyar gasztrohagyomány: a bográcsozás
A bográcsozás egy igazi magyar gasztrohagyomány, télen és nyáron is űzhető, de azért inkább utóbbi a szezonja.
Hatalmasat drágult a cukor egy év alatt
Mutatjuk, hogyan alakulnak a világpiaci árak.
Ez az ételünk megrövidítheti az életünk – kerüld el messzire!
Az ultrafeldogozott élelmiszerek tönkreteszik az embereket, sajnos, már a gyerekeket is, ez pedig a szülők felelőssége.
Miben különbözik a kefir és a joghurt? És melyik az egészségesebb?
Cikkünkből megtudhatod, melyiket érdemes mindennap fogyasztani.
Térképre került, hol vásárolhatók az országban ősgabona termékek
Direktben vásárolhatnak a fogyasztók.
Így védekezhetnek a magyar élelmiszergyártók a dömpingáru ellen
Az MBH elemzői szerint a kiskereskedelem lehet az idei növekedés egyik támasza.
Megszűnik a kötelező akciózás
Az online árfigyelő rendszer viszont megmarad.
Avokádó: egy gyümölcs, amiért verseng az egész világ
Kár, hogy akkora terhet jelent a környezetnek.
A mesterséges intelligencia által készített borok: a jövő vagy már a jelen?
A mesterséges intelligencia (AI) már most is jelen van a borkészítésben is és számos területen segít. És ez csak a kezdet...
Fogyasztható-e a citrusfélék héja? Attól függ ...
A citromfélék héja kedvelt élelmiszeripari alapanyag, ami számos ételnél, édességnél nélkülözhetetlen.
Hitted volna? A görögdinnye a cukorbetegek réme!
A görögdinnye egy magas szénhidráttartalmú gyümölcs, rengeteg szacharózzal és fruktózzal.
Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzést indít ősztől a MATE
Felsőfokú, akár munka mellett is végezhető, diplomával elismert oktatás.
Vegán étrend: valószínűleg nem ez fogja megváltani a világot
Rengeteg előnyt írtak a szakemberek eddig a vegán étrend számlájára. Lassan azonban kiderül az igazság: ezek a kérdések nem egyértelműek, sőt.
Az új tricolor cseresznyeparadicsom akár 7 kilogrammot is teremhet
20 évig dolgoztak román kutatók egy új paradicsomfajta létrehozásán.
A pálinkafőzés régen hétpecsétes titok volt. Ma miért az?
Amíg tiltott volt, mindenki titkolta, hogy pálinkát főz otthon. Másfél évtizede szabad a házi pálinkafőzés, de még mindig sokan "rejtőzködnek".
Rendkívüli kedvezmény a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás gépeire
Itt a nagy lehetőség a fejlesztésre! Pályázati forráson felül még 15 százalék támogatás.
Nagy István megjelölte a magyar mezőgazdaság kitörési pontját
Ehhez támogatásra is pályázhatnak a vállalkozások.
Szereted a mangót? Fogyaszthatnád még gyakrabban, mert nagyon egészséges!
A mangó nemcsak jól néz ki, de finom és rendkívül egészséges is.
Veszélyes, hormonkárosító anyagot tartalmaz sok konzerv!
Bizonyítottan hormonkárosító hatású anyagot, BPA-t mutattak ki több konzervből a német Stiftung Warentest fogyasztói szervezet munkatársai.
Ezt az új nevet kell megtanulnod: olaszrizling helyett grow. De miért is?!
Az olaszrizlinget – melynek termőterületénél pontosabban semmi nem rajzolja ki a Habsburg Monarchia egykori határait – nemsokára máshogy hívjuk.
Új magyar találmány: tücsökfehérjéből proteinszelet
Már shake is készül ebben a formában.
Tíz éve hungarikum ez a magyar étel, melyben ott van az állat minden porcikája +VIDEÓ
Megosztó étel: aki szereti, nagyon szereti, aki meg nem annyira, az lehet, hogy egyenesen utálja. Én a magam részéről 10-ből 10 pontot adnék neki – ha jól van elkészítve.
Végre! Megjelent a felhívás a feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatásáról
Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.
Tudod, mennyi hús az egészséges naponta?
Ha nem szeretnél lemondani a húsról, de az egészséged megőrzéséről sem, akkor jó, ha ezzel tisztában vagy.
Melyek a legmagasabb áron és a biztosan eladható búzák? +VIDEÓ
Kalászos növények – fókuszban a minőség Agroinform webinárium összefoglalója.
Zöldborsó: elképesztően jó számokat produkáltak a magyar termelők
Idén a zöldborsó is a szokásosnál korábban jelent meg a piacon.
Tudtad, hogy már a sárgarépa is lehet kiváló?
Immár a sárgarépa, a petrezselyemgyökér és a pasztinák is csatlakozhatnak a KMÉ nemzeti minőségrendszerhez.
Nagyot drágulhat a fagyi és a lángos, zsebbe kell nyúlni
Tíz-tizenöt százalékos áremelkedésre 600 forint/gombóc átlagárra lehet számítani a fagyi piacán, a lángos ára pedig ezer forint fölé is nőhet.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón
_fill_540x300_0.jpg)
ÖMKi Ágazati Szakmai Nap 2025
Megújulás az ökológiai ágazatban – Piaci trendek, termelés és innováció,...
Ez forradalmasíthatja a húsipart – Ilyen lesz a jövő termelése
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb...Kiemelt partnerhírek

NAK Szántóföldi Napok 2025
Legyen kiállító az ország legnagyobb szántóföldi eseményén!
Részletek itt!
