Érdekel a gasztronómia és az élelmiszeripar? A SIRHA Budapest Szakkiállításon a helyed!
Regisztrálj szakmai látogatóként díjmentes belépőért!
Ha kevés a pénz, az emberek az egészségükön spórolnak először
Hiába csökken az infláció, a fogyasztás nem élénkül.
Ez korunk egyik legnagyobb kihívása: újabb népbetegséggel nézünk szembe
A rezisztens kórokozók már az állatokban is jelen lehetnek, amik az élelmiszerek fogyasztásával átterjedhetnek az emberekre.
Kortyolj néhány cseppnyi Magyarországot!
Kóstolj bele a magyar hagyományokba ezekkel a kézműves ginekkel!
Hogyan érdemes elkölteni a pályázati pénzeket?
Élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást szervez a NAK.
Végéhez érhet a halmentes halrudak korszaka – pontosan tudni fogjuk, hogy mi kerül a kosarunkba
A csomagoláson olvasható információk nem lehetnek megtévesztőek.
Február 29-én nyitja meg kapuit a III. REL EXPO – 2024
Kilencszáz négyzetméteren több, mint hetven kiállító mutatkozik be a Jakabszállási Repülőtéren.
Végleg eltűnhet a polcokról a camembert
A megmentésére jelenleg nem látnak esélyt a kutatók.
Precíziós nemesítéssel állítanak elő betegségekre ellenálló növényeket magyar kutatók
Sürgősen megoldandó probléma az antibiotikum-rezisztencia gyors terjedése.
Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára a szomszédban
Az előírások megszegése kihágásnak minősül, amit bírsággal büntetnek.
Az élelmiszer-biztonság alapját a növényvédelem garantálja
A folyamatban kiemelt jelentőséggel bír a növényorvosok tudása.
Eddig a növényi alapú húst sztárolták, most pedig már van húsalapú növény is
Mi lenne, ha hagynánk a hülyéskedést és maradnánk a húsalapú húsnál, meg a növényalapú növénynél?!
Szövettenyésztéssel is készülhet kávé. Megkóstolnád?
Ehhez a kávéhoz nem kell kávébab?
Magyar szarvasgombás libamáj a leginnovatívabb termékek között a dubaji kiállításon
Az Agrármarketing Centrum közösségi standján 23 kiállító mutatkozott be.
Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy: hamarosan tovább bővül a már meglévő termékkategóriák száma
A sikeres pályázatokat követően a védjegy megjelenése és fogyasztói ismertsége folyamatosan emelkedik.
Nagy lehetőség előtt áll a magyar húsipar, de fejlesztésekre van szüksége
Forrást kell biztosítani többek között a technológiai megújítására, a fenntarthatóság fejlesztésére.
Nem kell indokolni, miért csökken egy élelmiszer kiszerelése?
Ezeket az adatokat kell feltölteni, ha csökken a kiszerelés.
Mostantól bármilyen színűek lehetnek a sajtok
Forradalmi áttörés, ami olyanokkal is megszerettetheti a penészes sajtokat, akik eddig idegenkedtek azoktól.
Hatékonyságmérés, nyomonkövetés, robotizáció az élelmiszeriparban
Az élelmiszeripar digitalizációjával kapcsolatos előadások a PREGA második napján, február 8-án!
A világ egyik legnépszerűbb fűszere függőséget okoz
De egyes tudósok szerint ez a függés akár előnyös is lehet.
Így kell bejelenteni a kiszereléscsökkentést
A Nébih honlapján már elérhető az online űrlap.
Egészségre kockázatosak lehetnek az újrahasznosított csomagolóanyagok?
Eddig nem vizsgált vegyületek oldódhatnak ki az újrahasznosított csomagolóanyagokból az élelmiszerekbe.
Jönnek az új, különleges ízű, aromájú kávéfajták?
Az olaszországi Udine-i Egyetem kutatói fontos áttörést értek el.
Precíziós fejéstechnológia, különleges sajtok, díjnyertes lekvárok – interjú Breier Lászlóval
A Breier Farmon folyamatosan keresik a válságálló agrármegoldásokat: alapanyag-termelés helyett komplex gazdasági modellt építettek fel, amelyben a precíziós megoldásoknak is van helyük.
Magyar sajtkülönlegességek taroltak a világversenyen
Cél, hogy a következő időszakban a hazai fogyasztók is megismerjék ezeket a sajtokat.
Génsebészek a kukorica tökéletesítésén dolgoznak
Kínai tudósok magas vastartalmú kukoricafajtát állítanának elő.
Az agrárminiszter szerint követendő példa a műhús betiltása
Olaszország már betiltotta a szintetikus húsok gyártását.
Add el termékeidet, terményeidet egyszerűen a nap 24 órájában! Friss gyümölcs, zöldség vagy tojás egy gombnyomásra +VIDEÓ
A Nonstop-Box segítségével a termelők és a kereskedők könnyebben tudják értékesíteni a termékeiket.
A FAO megállapította: a műhús nem környezetbarátabb, mint az igazi
Egy nemrég elkészült FAO-tanulmány szerint egyelőre még nem bizonyított tény, hogy a műhúsgyártás karbonlábnyoma kisebb, mint a valódi hústermelésé, sőt.
A németek egyik kedvenc sajtja, ami tele van atkákkal +VIDEÓ
Az atkák az erjedés utolsó fázisában még élnek, végül tetemeiket a sajttal együtt fogyasztják el.
Európában csomagolják át az ukrán baromfit?
Állítólag Európában működő ukrán tulajdonú vágó- és daraboló üzemekben kapnak új csomagolást az ukrán baromfitermékek, melyek így már jogszerűen kerülnek az üzletek hűtőpultjaiba az EU-ban.
Magasabb fokozatra kapcsolunk: elindult a Foodinform.hu!
Tájékozódjon az élelmiszeripart érintő legfontosabb hírekről az Agroinform új portálján!
Amikor a katonalégy lárvája eléri a vágósúlyt
Európában a közeljövőben nem lesz olyan mértékű a fehérjehiány, hogy nekünk, embereknek rovarokat kelljen fogyasztanunk.
Régen irtóztak tőle, ma nélkülözhetetlen kincs a konyhában
Megfizethető luxuscikk.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón