Élelmiszer-vállalkozások önellenőrzése – fontos változások lépnek életbe
Az új rendszer előnye, hogy növeli a hatóság ‒ fogyasztók egészsége érdekében végzett ‒ munkájának hatékonyságát.
Egy szuperélelmiszer, ami szinte romolhatatlan
A megfelelően tárolt méz gyakorlatilag az idők végezetéig fogyasztható marad.
Élelmiszeripari pályázatok Foodinform webinárium: ezért érdemes részt venni!
Megjelentek az ÉLIP feldolgozó üzemek fejlesztése pályázatok, az Agroinform webináriumán szakértők segítenek eligazodni a pályázati kiírásokban.
Nő a szigor: kiskorúaknak nincs energiaital
A parlament elé került egy törvényjavaslat, melynek értelmében megtiltanák kiskorúak számára az energiaitalok értékesítését.
Gazdaságtól az egészséges fogyasztóig – cél a hatékonyságnövekedés elérése
A magyar élelmiszer termékpályák adatalapú fejlesztésén dolgoznak a Cibus Hungaricus Alapítvány szakemberei.
Ez az, ami megreformálhatja a növénytermesztést
Az Agroinform.hu márciusi szakcikkeinek és szakmai híreinek összefoglalója.
Élelmiszeripari pályázatok Foodinform webinárium
Technológiai fejlesztések támogatása.
Az árak elszállásánál van nagyobb probléma is
Összeomlik a világ csokoládéipara?
Miért nem tud "olcsó" lenni a magyar húsipar?
2023 a magyar húsipar fekete éve volt, leállt a hazai piac és az export is, jött viszont a külföldi dömpingáru, a piacot szétzilálta az árstop, a kiskereskedelmi adó.
Felvásárolta a Bocit a Cerbona
Új tulajdonosa lesz néhány klasszikus márkának.
Műanyag az agyban: már a fejünkben is találtak káros anyagokat
Komoly betegségeket okozhat a műanyag jelenléte a testünkben.
Sokat spórolhatsz húsvétkor is, ha szemmel tartod az Árfigyelőt!
Biztosítja az árak összehasonlíthatóságát és hozzájárul az árak kordában tartásához.
Soha nem látott magasságokban a kakaó ára, és úgy tűnik, nincs megállás
Mi vezetett idáig, és mi a megoldás?
Az agrárvállalkozások már eltervezték, mire költik az EU-s pályázati forrásokat
Hozzávetőleg 1500 milliárd forint beruházási támogatás érkezik az ágazatba.
Nagy sikere volt a SIRHA Budapest Szakkiállításnak
A rendezvényen közel 26 ezren fordultak meg.
Tudtad? Az időszakos böjt életeket menthet
Segíthet bizonyos ráktípusok megelőzésében.
Már 12 éve tartják szem előtt a fogyasztók érdekeit
Számos eredményt értek el.
Ez mindent megváltoztathat: új korszak kezdődik az energiaitalokkal kapcsolatos társadalmi diskurzusban
Stratégia partnerségi- és együttműködési megállapodást írt alá az Agrárminisztérium és a Magyar Energiaital Szövetség.
Te tudod, hogy miként kerülhetnek be a kistermelői alapanyagok, késztermékek a vendéglátásba?
Nagy lenne rájuk az igény a kiskereskedelemben és a közétkeztetésben is.
Elkezdődött a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés – fókuszban a húsvéti termékek
A tavaszi akció hangsúlyos része a piacok ellenőrzése.
A kakaó ára rekordmagasságba emelkedett, amit mi fogunk megérezni – és nem csak az áremelésekben
Nem jelenthetik a sorozatos áremelések a megoldást, ezért mást kellett az édességgyártóknak kitalálniuk.
Kóser tejtermékekkel az európai piacot célozza az Alföldi Garabonciás Kft. új tulajdonosa
Tejfeldolgozót vett az EMIH - Magyar Zsidó Szövetség.
Mitől lesz felejthetetlen a magyar bor? A tudomány megadja a választ
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját.
Az átlátható folyamatok jelentősen befolyásolják a profitot
Egyre nagyobb szerep jut a vállalatirányítási rendszereknek az élelmiszeriparban.
A hazai baromfiágazat elemi érdeke lenne az ukrán import visszaszorítása
Stabilizálódhatnának az árak, megnyugodhatna a piac, újra megindulhatna a kereslet.
Jön a szintetikus cukor?
Hatalmas területeket szabadíthat fel élelmiszernövények termesztésére.
Akár 1 millió forint is lehet a bírság termékenként, ha nem megfelelő a tájékoztatás
Indul a csökkentett kiszerelésekre vonatkozó kötelező tájékoztatás a boltokban.
Befuccsolt csigafeldolgozó, az állam rohan a pénze után
Töredék áron se kell senkinek a hatalmas telephely.
Hőhullámokat jobban tűrő búza, megoldás az aszály ellen és a közeljövő nagy kihívása
Az Agroinform.hu februári szakcikkeinek és szakmai híreinek összefoglalója.
Ha eddig nem figyelted az élelmiszer csomagolásán, hogy tartalmaz-e E551-et, akkor jobb, ha ezután megteszed
A szilícium-dioxid elősegítheti a cöliákia kialakulását azoknál az embereknél, akiknek genetikai hajlamuk van a betegségre.
A borászat új iránya: natúr- és biodinamikus borok – ezt kell tudni róluk!
Egyre népszerűbbek a natúr-, illetve a biodinamikus borok, sokan azonban szinte semmit sem tudnak arról, hogyan is készülnek ezek.
Érdekel a gasztronómia és az élelmiszeripar? A SIRHA Budapest Szakkiállításon a helyed!
Regisztrálj szakmai látogatóként díjmentes belépőért!
Ha kevés a pénz, az emberek az egészségükön spórolnak először
Hiába csökken az infláció, a fogyasztás nem élénkül.
Ez korunk egyik legnagyobb kihívása: újabb népbetegséggel nézünk szembe
A rezisztens kórokozók már az állatokban is jelen lehetnek, amik az élelmiszerek fogyasztásával átterjedhetnek az emberekre.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón