Mézes praktikák otthonra: így készíts házi gyógymézet
A méz sokkal több, mint édesítőszer: tápanyagdús, aromás és gyógyító hatású.
Az ehető virágok árnyoldala: mit rejtenek a tányérra kerülő szirmok?
Az ehető virágok egyre népszerűbbek a gasztronómiában és az egészségtudatos táplálkozásban, ám fogyasztásuk komoly élelmiszerbiztonsági kockázatokat is hordozhat.
Zöldségek: tényleg kevesebb bennük a tápanyag?
A termőtalaj állapota nemcsak a hozamokat, hanem élelmiszereink tápanyagtartalmát is alakítja – de messze nem olyan egyszerű a kép.
Bővül az iskolatej-program – év közben is csatlakozhatnak az intézmények
A tejpiaci nehézségekre válaszul az Agrárminisztérium lehetővé tenné, hogy az iskolák és óvodák év közben is beszálljanak a tejprogramba, ezzel új értékesítési lehetőséget kínálva a termelőknek.
Ezt a magyar gasztronómia is megérdemelné: az olasz konyhaművészet UNESCO-elismerést kapott
Az olasz konyhát immateriális kulturális örökségként ismerték el – ideje lenne a magyar gasztronómiának is hasonló figyelmet kapnia, nem?
Ne menjen kárba: elképesztő mennyiségű víz folyik az élelmiszeriparba
A víz újrafelhasználása kulcsfontosságú a fenntartható élelmiszeripari működéshez és a költségek csökkentéséhez.
Tárolás okosan: milliókat spórolhat a termelő a jó technológiával
A FruitVeB és a NAK közös szemináriumán gyakorlati megoldásokat mutattak be a hűtőtárolás és a csomagolás legújabb innovációira. A cél: csökkenteni a veszteséget, növelni a jövedelmezőséget.
Új édességdivatot indított el a TikTok, ebbe minden gyártó beszáll +VIDEÓ
Egy új textúra, amiért megőrül az online média közössége – így készülnek a divatos fagyasztva szárított finomságok.
Rekordösszegű beruházási hullám az élelmiszeriparban
Több százmilliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések a hazai élelmiszeriparban. A KAP-támogatások, előlegek és kedvezményes hitelek révén most van itt az idő a beruházások megvalósítására.
„Bocsánat, Franciaország, de a világ legjobb pezsgője brit”
Nem csak megszokásból lehet világsiker: az élelmiszerek területén ma már a tudás és a technológia a döntő.
Ünnepi sebességre kapcsol a „Kapj rá!” halkampány
A halfogyasztás növelését célzó országos program új állomásokkal, kóstolókkal és látványos edukációs aktivitásokkal tér vissza 2025-ben, hogy a hal a mindennapok részévé váljon Magyarországon.
Kanada erőltetné, de a lakosság ellenáll a klónozott húsnak
A klónozott állatokból származó hús bevezetése komoly társadalmi ellenállásba ütközött Kanadában.
Brutális drágulás: szembemegy az inflációs trenddel a tojás ára
A baromfihús ára közben kisebb hullámzások mellett viszonylag stabil maradt.
Karácsonyi hal hazai forrásból – a tudományos háttér garantálja a minőséget
A magyar halak egészsége mögött laboratóriumi vizsgálatok, járványtani elemzések és szoros termelői együttműködés áll.
Édesség, amit nem ennénk meg: gyomorforgató, amit egy hazai gyártónál találtak
A Nébih videót is közzétett a Vas vármegyei üzemben tapasztalt súlyos hiányosságokról. A gyártást azonnal leállították.
Pisztáciás, vörösboros, áfonyás: új szaloncukor-ízek lepték el a boltokat
A szaloncukor története évszázados, de a kínálat egyre modernebb: prémium alapanyagok, izgalmas ízek, kisüzemi különlegességek formálják át az ünnepi desszertpiacot.
Közgazdászból sajtmester: új utakon a magyar szakember
Elek Szabolcs szerint a jó sajt mögött mindig jó rendszer áll. Ezért dolgozik azon, hogy a kis sajtüzemek működése is átlátható és biztonságos legyen.
Élelmiszerbiztonság: a tudatosság nő, de az árak legyőznek mindent
Az Eurobarométer adatai szerint a fogyasztói aggodalmak egyre szerteágazóbbak – de a legnagyobb súllyal mégis az árak esnek latba.
Nem kell félni: a mák biztonságos alapanyag
A tudomány válaszolt az egyik legnagyobb karácsonyi tévhitre: a szakértők szerint nyugodtan fogyaszthatunk mákos bejglit, a tesztek nem mutatnak ki semmilyen szert az érett mákból.
Új takarmánykiegészítő válthatja ki az antibiotikumokat
Hihetetlen, hogy miből állítják elő!
Bejgli, bor, hal – Fokozott ellenőrzések az ünnepi időszakban
Van okunk az aggodalomra?
Tejválság lehet ebben az országban
Gazdaságok sora zár be a németországi Hessenben, a tejtermelők a túlélésért küzdenek.
Átütő siker: ilyen mézek még sosem nyertek Magyarországon
Izgalmas eredmények születtek a XVI. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál minősítő megmérettetésén.
Egy ősi fűszer, ami az aranynál is értékesebb volt
Egykor kincseket ért, ma minden konyhában ott van. Az illatszerek és pékáruk kedvelt összetevője akár gyógyhatású is lehet – de nem mindegy, hogyan használjuk.
A fekete fokhagyma titkai – egészségügyi előnyök, amelyeket kevesen ismernek
A koreai és japán konyhák kedvelt alapanyaga egyre népszerűbb Európában is – meglepően egyszerűen előállítható.
Címkézési káosz: a fogyasztók tudta nélkül változhat az élelmiszerek eredete
Az új kereskedelmi szabályok lehetővé tennék a rejtett származást – ez pedig súlyosan sértheti a vásárlók jogait.
EFSA-engedély a Jagua Blue-nak: természetes kék színtől lesz vonzó a jövő étele
A Gardenia gyümölcsből származó Jagua por biztonságosan alkalmazható az élelmiszeriparban – ráadásul stabil, intenzív kék színt biztosít még hőkezelés után is.
Feketelistán a csalók: elérhető a frissített EU-s adatbázis
Több mint 2 000 visszaélés adatai segítik az élelmiszerlánc szereplőit abban, hogy hatékonyabban előzzék meg a csalásokat, és erősítsék a fogyasztói bizalmat.
Ezt a teát semmiképpen ne idd meg!
Fekete teát hívott vissza a Tesco, miután a termékben megengedettnél több növényvédőszer-maradványt találtak – közölte a fogyasztóvédelmi hatóság.
Hatalmasat nőtt az EU élelmiszerimportja
Az Európai Unió több milliárdos többlettel zárta az élelmiszer-kereskedelmet – csakhogy az alapanyagok egyre nagyobb arányban Ukrajnából és Brazíliából érkeznek.
Szereted a trappista sajtot? Akkor erről mindenképp tudnod kell!
Nem minden trappista, ami az – szigorúbb szabályok védik a magyar sajtot és a vásárlókat.
Tudnak még újat mutatni a gyártók a karácsonyi édességek terén?
Elég a hagyományos forma és íz? Vagy már elvárás a fenntartható csomagolás, a különleges receptúra és az egészségtudatosság is?
Zuhanni kezdtek a vajárak
Megbillent a globális tejpiac egyensúlya.
Tojásos vagy durum? Így változnak a tésztavásárlási szokások
A választék egyre szélesebb, a vásárlói szokások pedig gyorsan változnak – miközben az árak is emelkednek.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón
_fill_540x300_0.jpg)
Mesterséges intelligencia az agrármarketingben II. – Agroinform webinárium
Gyakorlatban használható mesterséges intelligencia eszközök tartalomgyártástól a...
Jogszabályváltozások és pályázati lehetőségek 2026 Agroinform webinárium
EGN-könnyítés, gazdaságátadás, támogatási lehetőségek és fontos változások.
_fill_540x300_0.jpg)
_fill_540x300_0.jpg)


_fill_540x300_0.jpg)


_fill_540x300_0.jpg)
_fill_360x200_0.jpg)





