A gluténérzékenység felismerését forradalmasíthatja egy új MI-fejlesztés
Forradalmi áttörés a cöliákia diagnózisában: a mesterséges intelligencia gyorsabb és pontosabb felismerést ígér.
Szikra indította a többmilliárdos tűzesetet, az újranyitásban bíznak a dolgozók
Teljesen leégett a kadarkúti gesztenyeüzem, a kár 3,5 milliárd forint. Az újranyitásért és a munkahelyek megmentéséért küzdenek.
Mi ez a hájp a nyers tej körül?
Sokan dicsérik, de kevesen ismerik a nyers tej kockázatait és előnyeit, mutatjuk!
Mától szabad a vásár: megszűnik a mennyiségi korlátozás
Eltörlik az árréstopos termékek vásárlási limitjét a nagy áruházláncokban.
Idegen anyag miatt hívtak vissza egy burgonyacsipszet
Fadarabkák keveredhettek a rágcsálnivaló közé, vigyázat!
Kínos helyzetben a beszállítók – erre nem gondolt a kormány az árrésstopnál
Az élelmiszeripart váratlanul érte az új helyzet.
Ezek a legkedveltebb tejhelyettesítők, ha valamiért nem fogyaszthatsz tehéntejet!
A tejhelyettesítők népszerűsége nő. Egyre többen választanak növényi alapú italokat ételintolerancia, allergia, etikai megfontolások vagy fenntarthatósági szempontok miatt.
Nem hajlandók lisztkukacport tenni termékeikbe a szlovák pékek
Közös nyilatkozatban utasították el a rovaralapú összetevők alkalmazását.
Fellángolt a vita a szójáról: tényleg hormonális zavart okozhat?
A tofu betiltását javasolják a francia iskolai menzákon.
Nem akármilyen jövője van a magyar bornak: új piacok Európában
A leghagyományosabb italunk ma már az innovációról szól.
Tényleg a tevetartásé a jövő? Teje, húsa és állítólag a vizelete is hasznosítható
Világszerte egyre népszerűbb a tevetej. A magyar szakértelem kulcsszerepet játszhat a termelésben és feldolgozásban!
Meddig bírja a világ a legjobb francia konyakok nélkül?
Olcsóbb lehet Európában az ital a patinás gyártók tragédiája miatt.
Egyre több magyar gazda használja – tényleg megéri?
A termelők ma már saját maguk is vizsgálhatják eladásra váró portékájuk minőségi paramétereit, s bizony, ezek az információk forintra válthatók!
Buborék, friss íz, elegancia: Aranyérmesek a magyar pezsgők
Fantasztikus elismerésekkel tért haza a Törley egy rangos megmérettetésről.
Már nem a Pepsi a második legnépszerűbb üdítőital
A nagy kólaháborúnak váratlan győztese lett.
Lazítanának a hűtési szabályokon: ez lenne a kiút a tojásválságból?
Amit eddig ki kellett dobni, ezentúl eladhatóvá válna az USA-ban.
Mit iszunk? Jelentős az átalakulás az alkoholtartalmú italok piacán
Jelentős változások figyelhetők meg világszerte és Magyarországon egyaránt az alkoholfogyasztási szokásokban. Megjelentek az úgynevezett funkcionális italok.
Zajlik a vita a laborhúsról a parlamentben
Ragaszkodni kell ahhoz, hogy minden élelmiszert a termőföldhöz kötve állítsanak elő.
Bakizott a Coca-Cola: Kisebb vagyont ér a téves kupakkal kijött üdítő
A Light verzió PET-palackjaira véletlenül Zero logóval ellátott kupakok kerültek.
Vágóhidak: A 2024-es "nagyüzem" után boríthatják a terveket a járványok
Tavaly a sertés- és baromfivágás nőtt, míg a szarvasmarha- és juhvágás csökkent.
Az árrésstop után megérkeztek a mennyiségi korlátozások
Mutatjuk, melyik üzletláncnál milyen szabályozás lépett életbe.
Nosztalgia és üzlet: Újra kapható lesz a legendás Traubisoda
Az ikonikus márka újraélesztése nemcsak érzelmi ügy, komoly üzlet van benne.
Mikroműanyagok ellen: antioxidánsokkal védhetjük szerveink egészségét
A gyümölcsökben, zöldségekben és olajos magvakban található antociánok védelmet nyújthatnak a mikroműanyagok szaporodásra gyakorolt káros hatásaival szemben.
Káosz a világ húspiacán: amerikai szállítmányok akadhatnak el
Akár az Európai Unióban is kiköthet a "fennakadt" marha-, baromfi- és sertéshús.
Most kiderül, olcsóbbak lesznek-e az élelmiszerek – indul a bírságolás
Azonnali ellenőrzéseket indítanak.
Jól teljesít a színosztályozógép a gyakorlatban
A terménnyel azonos színű és méretű ágakat, fadarabokat kellett eltávolítani.
Jogerős ítélet a csigafeldolgozó ügyében: 2,6 milliárdos vagyonelkobzás
Felmentés és felfüggesztett börtön: jogerős döntés született a kisvárdai beruházáshoz kötődő csalási ügyben.
Idén is lesz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár
A tapasztalatcserén, a tájékozódáson, az ismeretszerzésen túl jelentős szemléletformáló ereje is van.
Marhafaggyú a konyhában: Gusztustalan vagy ínycsiklandó?
Újra reflektorfénybe került ez a sokoldalú alapanyag.
Új korszak: Húsvéti sonka génszerkesztett alapanyagból?
Már olyan módszereket használnak, amelyeket eddig az emberi orvoslásban alkalmaztak.
Adatkezelés a malomban: Búzaszemtől a boltig egy kézben minden +VIDEÓ
Nagy falat az SAP bevezetése az élelmiszeriparban, de kiderült: érdemes.
Csirkemellsonka tökéletesítve - A mesterséges intelligencia felügyeli a szeletelést +VIDEÓ
Egy folyamatosan fejlődő cég nem maradhat ki a most zajló MI-forradalomból sem.
Ez az új sikerágazat?
Rengeteg támogatási kérelem érkezett a pályázati felhívásokra.
Mennyi a tojás ára? Nem fogod elhinni!
Tojás- és baromfiárak, valamint piaci trendek 2025 elején.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón
_fill_540x300_0.jpg)
ÖMKi Ágazati Szakmai Nap 2025
Megújulás az ökológiai ágazatban – Piaci trendek, termelés és innováció,...Kiemelt partnerhírek

NAK Szántóföldi Napok 2025
Legyen kiállító az ország legnagyobb szántóföldi eseményén!
Részletek itt!
