Ezek a műhús-fogyasztás ellenérvei!
Egyre több laboratóriumban kísérleteznek műhús előállításával, miközben még nem tudni, hogyan viszonyul az új "táplálékhoz" az emberiség.
Elképesztő, milyen kenyereket esznek Japánban
Egyedi ízvilág, különleges textúra és egy adag kreativitás.
Tisztában vagy a sajtfogyasztás előnyeivel és veszélyeivel is?
Sajt minden mennyiségben? Mit mondanak a szakemberek?
Ne fogyaszd el! Fémdarabkák lehetnek ebben az élelmiszerben
Termékvisszahívásra hívta fel a figyelmet a Nébih.
Mennyire megbízhatóak a boltokban darabolt sajtok?
Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih.
Mindaz, amit nem gondoltál volna a vajról
Cikksorozat indul, ami szakmailag hiteles információkat nyújt.
Miért jobb, ha helyi élelmiszereket vásárolunk?
Több előnye van, mint hinnéd.
Hihetetlen: egy találékony gyártó máris kikerülte a PET-palack- és fémdoboz-visszaváltást
Ha kis hazánkban valamilyen szabályt bevezetnek, biztos lesz magyar, aki kitalálja, hogyan lehet azt megkerülni.
Dubaji csoki: már nálunk is hihetetlenül népszerű az új desszertkülönlegesség
A szakértők szerint hazánkban idén már szinte keresettebb lesz a dubaji csoki a bejglinél, pedig csak nemrégiben robbant be a köztudatba.
Magyar éremeső a World Cheese Awards-on! +VIDEÓ
Nagyszerű eredményeket értek el a magyar sajtkészítők a világ legnagyobb sajt-megmérettetésén, a World Cheese Awards-on.
Botrány a Lindt csokoládé körül: megdöbbentő, mivel védekezik a cég
A Lindt hírnevén esett csorba a teljes svájci élelmiszeriparnak károkat okozhat.
A világ egyik legegészségesebb élelmiszere, olcsó is, mégis alig fogyasztjuk
Könnyen elkészíthető, és nagyon sok jótékony hatással rendelkezik.
Kiderült, miért rákkeltő a vörös hús
Ez lehetővé teheti a jövőben új rákellenes kezelési módok kidolgozását is.
Hízott libamáj laborból? Jön a húsipar új korszaka
Vajon hogyan formálják majd át a sejtalapú húsok az élelmiszeripart?
Figyelem! Fémdarabok lehetnek bizonyos üdítőkben
Aki ezekből vásárolt, ne fogyassza el!
Ezek az ultrafeldolgozott ételek a legegészségtelenebbek
Egy tanulmány bebizonyította, hogy egyes feldolgozott élelmiszerek nagymértékben növelik bizonyos betegségek és a halálozás kockázatát.
Élelmiszerek címkéje: ha ezt bevezetik, nem kell többé az apró betűvel írt részt bogarásznunk
Új WHO iránymutatás vonatkozhat a gyártókra.
A leggyakoribb tévhitek az ételérzékenységgel kapcsolatban
Mi a különbség az allergia és az intolerancia között? Mi az igazság a leggyakoribb tévhitekkel kapcsolatban?
Melyik élelmiszernek mekkora a környezeti lábnyoma?
Számos tényezőtől függ a válasz, és a helyzet bonyolultabb, mint gondolnád.
Így csökkenthető a toxin a kukoricában betakarítás után
Milyen tisztítási eljárásokat lehet alkalmazni?
Már a leggyakrabban fogyasztott élelmiszereinkben is ott vannak az örök vegyi anyagok
Tehetünk bármit ez ellen?
Egy igazán magyaros finomság, a kolbász. De tényleg magyar?
A hétvégén zajlott a 27. Csabai Kolbászfesztivál. A kolbász a magyarok kedvence ugyan, de semmiképp sem ősi eledele.
Hajtóvadászat indult 22 tonna sajt után Nagy-Britanniában
Huszonkét tonnányi cheddar sajtot loptak el egy londoni kereskedőtől 300 ezer font, azaz körülbelül 145 millió forint értékben.
Ezeket az ételeket semmiképp ne rendeld az étteremben!
Ezt a 4 ételt kerülik az élelmiszer-biztonsági szakemberek az éttermekben.
Tofu: sokan rajonganak érte, mások támadják – de mi ennek az oka?
Az egyik legmegosztóbb étel.
Rovarirtó szer lehet a fehérbabban, visszahívták
Rovarirtószer lehetséges jelenléte miatt fehérbabot hívott vissza a forgalomból a Tesco-Global Zrt. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.
Elképesztő összegekbe kerülnek a világ legdrágább sörei
Valóságos műalkotások, melyek a sörök iránti tiszteletet szimbolizálják.
Bizonyos élelmiszer-csomagolásokban olyan vegyi anyagok vannak, melyek mellrákot okozhatnak
Sokat már veszélyesnek minősítettek nemzetközi szabályozásokban, mégis megtalálhatók az élelmiszer-csomagolásokban.
Fenntartható élelmiszer-termelés: A gombáé a jövő!
A termesztett gombák karbonlábnyoma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos húsipari termékeké.
Tapas, a mediterrán életérzés elengedhetetlen kelléke
Bármi lehet a tányéron, amit kisebb adagokra fel lehet osztani.
Már 2 milliárd forintot visszafizettek a vásárlóknak
Jelenleg 3700 helyen lehet visszaváltani a palackokat, üvegeket és dobozokat.
Mire képes a magyar élelmiszeripar? Kijöttek a számok!
Főbb élelmiszervonalak termelékenysége és kapacitáskihasználtsága.
Molekulák tízezrei várják az ételünkben, hogy rájöjjünk, pontosan mire jók
Barabási Albert-László hálózatkutatásai adhatnak választ a táplálkozástudomány még fel sem tett kérdéseire.
Ezen csúsztak el az energiaitalok a teszten
2,6 millió forint bírságot szabott ki a Nébih.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón