Csádból jött delegáció, hogy tanulmányozza a tevetej feldolgozását
A tevetej kedvező élettani hatásai és különleges összetétele miatt értékes táplálék, a népességgyarapodás miatt világszerte egyre jobban felértékelődik.
Több termék is eltűnhet a boltok polcairól
Komoly döntést hozott nemrég az Európai Bizottság, mely nyomán lehet, hogy száműzni kell a boltok polcairól bizonyos élelmiszereket – egy ideig.
Egyes élelmiszeripari vállalatok tudatosan törekednek függőség kialakítására?
Nem tudod abbahagyni a chipsevést, amíg az utolsó morzsát is ki nem "bányászod" az üres zacskóból? Nem vagy egyedül...
Megint lábon lövi magát az EU, ezúttal a zöldség- és gyümölcsszektor lehet a kárvallott
Az EU promóciós programok finanszírozásának tervezett drasztikus csökkentése veszélyeztetheti az uniós gyümölcs- és zöldségfélék versenyképességét.
Fenntarthatóság és energiahatékonyság az agráriparban
Innovatív hőszivattyús és hűtős megoldások a feldolgozóüzemek és hozzájuk tartozó irodák klimatizálására, fűtésére, melegvíz-előállításra és hűtőházak gépészeti berendezéseinek kialakítására.
Mégse kell lemondanunk a csokoládéról?
Egy új felfedezés mentheti meg a csokoládégyártást.
Lehet, hogy nem volt minden "100 százalékban friss és magyar" a hűtőpultban?
Eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal az ALDI Magyarországgal szemben.
Cirok? Akár még ígéretes táplálék is lehet
A világ ötödik legjelentősebb gabonaféléjeként a cirok számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik, kiváló gluténmentes alternatíva.
Gyümölcs, zöldség, egy kis kreativitás, és máris könnyebb elviselni a nyári hőséget
Ízek és tápanyagok frissítő kavalkádja.
Génmódosított élelmiszerek: biztos a magyar nem
A magyar kormány elutasítja a génmódosított élelmiszerekre vonatkozó szabályok enyhítését.
Érdekes hagyományok, különleges ízek: ismerd meg a világ sonkáit
Mi a különbség a spanyol, az olasz, a cseh, a német, a francia és a magyar sonka között?
Azt hiszed, egészséges ez az élelmiszer, pedig rákkeltő lehet
A zöldésgcsipsz több rákkeltő anyagot tartalmazhat, mint a hagyományos burgonyacsipsz.
Miért nem szeretjük a marhahúst? De tényleg: nem szeretjük?
Az uniós átlag alatt alakul hazánkban a marhahús-fogyasztás, pedig ízletes ételek készíthetők belőle.
Sütve, főzve is ízletes a magyar csemegekukorica
A csemegekukorica a nyár egyik slágerzöldsége. Kevesen tudják azonban, hogy hazánk nagyhatalomnak számít csemegekukorica-termesztésben.
Te is így tárolod az ételeket a hűtőben? Jobb lenne, ha nem tennéd.
A BPA növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Veszélyes anyagok lehetnek az étrend-kiegészítőkben?
Lehet, hogy betiltják az orbáncfű és a kurkumin használatát is.
Élelmiszeripari kulcsrakész pályázatok a Maurer Gép Kft. segítségével
Rugalmasan és gyorsan tudnak reagálni a piaci változásokra.
Szereted a sört? Ezzel így vannak a szúnyogok is – csípős lesz az este
Bizonyos ételeket és italokat nem jó olyan helyen fogyasztani, ahol sok a szúnyog, mert magunkra húzzuk velük a vérszívókat.
Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés
A kötelező visszaváltási rendszer indokolatlan terhet ró a pálinkafőzdékre.
Hogyan lett az argentin hekkből a balatoni strandok jellegzetes étele?
Egy egészséges tengeri hal, amely Magyarországig 12 ezer kilométert utazik.
Többen kaphatnak ellenőrzést a következő hetekben!
Javában folyik a nyári szezonális ellenőrzés-sorozat.
Milyen sajtot érdemes enni?
És melyik sajtról mit kell tudni?
Miért kellene rendszeresen burgonyalevet fogyasztanunk?
Érdemes kihasználni a pozitív hatásait.
Egy gyümölcs, amit nem mindenki szeret
Pedig nagy mennyiségben tartalmaz fontos vitaminokat és ásványi anyagokat.
A tudósok szerint ez az egyik legveszélyesebb adalékanyag, mégis sok élelmiszerbe belekerül
Egyre több helyen lépnek fel a használata ellen.
Az EU, az USA és Nagy-Britannia betilthatja a Pakisztánból érkező rizs importját
Több tételben is szermaradványokat találtak.
Újra drágább lesz a reggelink!
24 havi csúcsra emelkedett a vaj ára.
Most akkor az ultrafeldolgozott étel mégis lehet egészséges??
Nem feltétlenül leszünk egészségesebb attól, ha elkerüljük az ultrafeldolgozott élelmiszereket.
Spanyol gasztronómia: a sajtok is megérnek egy misét
Spanyolországról mindenkinek a sonka (főleg a magyar mangalica) jut eszébe, pedig sajtjaik miatt sincs okuk a szégyenkezésre.
Támogatni kell a hagyományos húsipar fenntarthatóságát
A reprezentatív lakossági felmérések szerint a laboratóriumi hússal szembeni fogyasztói ellenérzés rendkívül magas.
Tücsöksaláta és moszatburger: 30 év és ezt kell enned!
Ez van, amikor a mesterséges intelligencia állítja össze a jövő menüjét.
Bíbor színű búzából készül különleges kenyér
Rendkívül ízletes és egészséges.
A meleg nyárban bíznak idén is a sörgyártók
A nagy sportesemények hatása is segíthet idén felülmúlni a tavalyi sörfogyasztást.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón